Tola Posted March 18, 2018 Author Posted March 18, 2018 8 minut temu, elik napisał: Faktycznie Tolu widać, że Homerkowi już to bardzo przeszkadza. Może podpowiedz DT, żeby zdejmowali Homerkowi ten kołnierz kiedy tylko będą mogli go obserwować. A może już nie będzie dobierał się do rany i kołnierz jest już zbędny ? Elu - kołnierz musi być, bo Homerek bardzo interesuje się raną. DT ma przekazane, aby zdejmować go tylko na spacery. W kołnierzu Homerek ma chodzić jeszcze tydzień. Quote
elik Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 53 minuty temu, Tola napisał: Elu - kołnierz musi być, bo Homerek bardzo interesuje się raną. DT ma przekazane, aby zdejmować go tylko na spacery. W kołnierzu Homerek ma chodzić jeszcze tydzień. Ojejku jejejku biedny Homereczek :( Jeszcze tydzień w dybach :( No ale jak mus, to mus. Quote
b-b Posted March 18, 2018 Posted March 18, 2018 Homerku niech ci się wszystko ładnie zagoi! :) 1 Quote
Nesiowata Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Dobrego dnia i szczęśliwego tygodnia - wracaj do zdrowych! 1 Quote
elik Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Dla Homerka i jego Gości miłego dnia życzę 1 1 Quote
Havanka Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 I ja zaglądam do Homerka z nadzieją na wiadomości o domku. 1 Quote
Bogusik Posted March 19, 2018 Posted March 19, 2018 Zaglądam do Homerka i przesyłam życzenia,aby szybko rana się zagoiła i chłopak pozbył się "zbędnego" abażuro-balastu.Ciekawe jak się aklimatyzuje w dt...? 1 Quote
Tola Posted March 20, 2018 Author Posted March 20, 2018 U Homerka wszystko dobrze, w domu czuje się już wspaniale; zabraliśmy kenel, bo jest już Homerkowi niepotrzebny - maluch już do niego nie wchodzi. Okupuje kanapę, a w nocy łóżko, za panią chodzi jak cień, ale pana nadal unika. Dzisiaj miałam zapytanie o Homerka z Wrocławia, bardzo długo z panią rozmawiałam, zobaczymy, czy będzie cd. 4 1 Quote
Dusia-Duszka Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Może naszą metodą oswajać piuka z mężczyzną. Pan siada niedaleko psa i opuszcza luźno dłonie, w których ukrywa smaczki. Na psa nie patrzy. U nas zadziałało. Dusia zaczęła podchodzić i szukać przegryzki. I oswoiła ręce Pana. 1 1 Quote
Radek Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 57 minut temu, Tola napisał: pana nadal unika. Jeszcze mało czasu upłynęło. Quote
elik Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 1 godzinę temu, Dusia-Duszka napisał: Może naszą metodą oswajać piuka z mężczyzną. Pan siada niedaleko psa i opuszcza luźno dłonie, w których ukrywa smaczki. Na psa nie patrzy. U nas zadziałało. Dusia zaczęła podchodzić i szukać przegryzki. I oswoiła ręce Pana. Dokładnie tak uczyła mnie Sowa oswajać moją strachliwą tymczaskę Kikunię z nowymi osobami. Stuprocentowy pewniak! Quote
b-b Posted March 20, 2018 Posted March 20, 2018 Oby jak najszybciej przekonał się Hamerek,że od pana nic mu nie grozi :) 1 Quote
elik Posted March 21, 2018 Posted March 21, 2018 7 godzin temu, b-b napisał: Oby jak najszybciej przekonał się Hamerek,że od pana nic mu nie grozi :) Oby. Może metoda Dusia-Duszka i Sowa pomogą w opanowaniu niepewności w stosunku do pana. 1 Quote
Tola Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 Dnia 21.03.2018 o 07:59, elik napisał: Oby. Może metoda Dusia-Duszka i Sowa pomogą w opanowaniu niepewności w stosunku do pana. Na pewno skorzystamy:) Tymczasem zadzwoniła dziewczyna z Wrocławia, z którą rozmawiałam we wtorek - jest zdecydowana na adopcję Homerka:) Dziewczyna mieszka sama, jest terapeutką, przyjmuje w domu, więc Homerek nie byłby długo sam. Na wszelkie wyjazdy ma zamiar zabierać swoje szczęście. Dziewczyna wydaje się bardzo ciepła, pięknie i czule mówi o zwierzętach; w domu był owczarek, odszedł ze starości. Na razie tyle, piszę prośbę o wizytę do Poker:) 1 2 Quote
elik Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Przed chwilą, Tola napisał: Na pewno skorzystamy:) Tymczasem zadzwoniła dziewczyna z Wrocławia, z którą rozmawiałam we wtorek - jest zdecydowana na adopcję Homerka:) Dziewczyna mieszka sama, jest terapeutką, przyjmuje w domu, więc Homerek nie byłby długo sam. Na wszelkie wyjazdy ma zamiar zabierać swoje szczęście. Dziewczyna wydaje się bardzo ciepła, pięknie i czule mówi o zwierzętach; w domu był owczarek, odszedł ze starości. Na razie tyle, piszę prośbę o wizytę do Poker:) Z tego co piszesz można sądzić że, że Homerek miałby bardzo dobry dom. Tylko z transportem jak zwykle - DALEKO :( Quote
Havanka Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 10 minut temu, Tola napisał: Na pewno skorzystamy:) Tymczasem zadzwoniła dziewczyna z Wrocławia, z którą rozmawiałam we wtorek - jest zdecydowana na adopcję Homerka:) Dziewczyna mieszka sama, jest terapeutką, przyjmuje w domu, więc Homerek nie byłby długo sam. Na wszelkie wyjazdy ma zamiar zabierać swoje szczęście. Dziewczyna wydaje się bardzo ciepła, pięknie i czule mówi o zwierzętach; w domu był owczarek, odszedł ze starości. Na razie tyle, piszę prośbę o wizytę do Poker:) No to zapaliło sie światełko w tunelu. Z opisu domek zapowiada sie całkiem dobrze. Poza tym Homer miałby okazję oswajać się z obcymi ludźmi, którzy przychodzą na terapie do pani. Trzymam mocno kciuki za dom ! Quote
Poker Posted March 22, 2018 Posted March 22, 2018 Już napisałam do Toli ,że rzut kamieniem od chętnej mieszka NikaEla. Jeżeli nie da rady zrobić wizyty, to pojadę. Niepokoi mnie tylko fakt, że dziewczyna mieszka w wynajętym mieszkaniu.Dobrze by było nawiązać kontakt z właścicielem ,żeby wyraził zgodę. Niestety zdarzają się przykre niespodzianki z właścicielami mieszkań. Quote
Tola Posted March 22, 2018 Author Posted March 22, 2018 10 godzin temu, Poker napisał: Już napisałam do Toli ,że rzut kamieniem od chętnej mieszka NikaEla. Jeżeli nie da rady zrobić wizyty, to pojadę. Niepokoi mnie tylko fakt, że dziewczyna mieszka w wynajętym mieszkaniu.Dobrze by było nawiązać kontakt z właścicielem ,żeby wyraził zgodę. Niestety zdarzają się przykre niespodzianki z właścicielami mieszkań. Mnie też zawsze niepokoi wynajmowane mieszkanie, ale niektóre z moich DS - tych wspaniałych - to właśnie mieszkania wynajmowane, choćby trójłapka Jasia. Dziewczyna mówi, ze w umowie ma wzmiankę o zwierzaku w mieszkaniu, ale to na pewno do sprawdzenia przy wizycie PA. Piszę do NIkaEla, zobaczymy... Dzisiaj miałam jeszcze zapytanie o Homerka z Legionowa i z Włocławka. Quote
Recommended Posts