Jump to content
Dogomania

ROXI (*) ZASNĘŁA... DO ZOBACZENIA, MALEŃKA. :( Zdradziłeś mnie, człowieku: ale przez 3 lata miałam prawdziwe życie i byłam kochana u Moli.

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.11.2020 o 14:35, Aldrumka napisał:

10.11.2020 stan konta 24,01 zł

wpłaty:

Dulska 20 zł

b-b  20 zł

b-b z bazarku 95 zł

12.11.2020 stan konta 159,01 zł

Dziękuję, odnotowałam :)

21 godzin temu, jankamałpa napisał:

Poszła stała za XI i XII.

Dziękuję <3

Posted
Dnia 14.11.2020 o 22:52, Aldrumka napisał:

12.11.2020 stan konta 159,01 zł

wpłaty

jankamałpa 40 zł

z bazarku Aldrumka 111,99 zł

14.11.2020 stan konta 311,00 zł

Ojejku... jaki ładny plusik :) Dziękuję Tym, którzy się do tego przyczynili. Lecę aktualizować pierwszą stronę.

Posted

Miałam dzisiaj telefon o Roxi... z Białystoku. Nie zraziłą Panią historia suni ani operacje guzowe. A wiek to dla niej atut, właśnie taka starowinka była szukana. Nie mówię tak, nie mówię nie... Ale chcę dać Pani szansę, bo może jak nie Roxi to inna staruszka załapie się na dom? Przekazałam Moli@ nr telefonu Pani.

• Like 1
Posted
2 minuty temu, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj telefon o Roxi... z Białystoku. Nie zraziłą Panią to, że suczka miała guzy ani że jest na diecie dla nerkowców. A wiek to dla niej atut, właśnie taka starowinka była szukana. Nie mówię tak, nie mówię nie... Ale chcę dać Pani szansę, bo może jak nie Roxi to innz staruszka załapie się na dom? Przekazałam Moli@ nr telefonu Pani.

Roxi ma chore nerki? Głupio mi, ale gdzieś coś nie doczytałam i tak mnie teraz zaskoczyło, że je karmę dla nerkowców. Pamiętam,  że było pisane, że je karmy o mniejszej ilości białka, ale myślałam, że to drobne dolegliwości pieska w starszym wieku, nie wiązałam tego z nerkami :( 

Posted
18 minut temu, Tyśka) napisał:

Miałam dzisiaj telefon o Roxi... z Białystoku. Nie zraziłą Panią historia suni ani operacje guzowe. A wiek to dla niej atut, właśnie taka starowinka była szukana. Nie mówię tak, nie mówię nie... Ale chcę dać Pani szansę, bo może jak nie Roxi to inna staruszka załapie się na dom? Przekazałam Moli@ nr telefonu Pani.

Jezusie.................

Posted
1 godzinę temu, seramarias napisał:

Roxi ma chore nerki? Głupio mi, ale gdzieś coś nie doczytałam i tak mnie teraz zaskoczyło, że je karmę dla nerkowców. Pamiętam,  że było pisane, że je karmy o mniejszej ilości białka, ale myślałam, że to drobne dolegliwości pieska w starszym wieku, nie wiązałam tego z nerkami :( 

To teraz ja zgłupiałam, ubzdurałam sobie że ta karma z obniżoną ilością białka jest i przeznaczona dla nerkowców, ale może namieszałam. Powiedziałam pani, że Roxi jest na specjalnej diecie, że była ostatnio diagnozowana i miała usg nerek. No zobaczymy czy Pani jutro zadzwoni do Moli@.

Posted

Roxi ma problemy z układem moczowym..., ściany pęcherza zgrubiałe, na ścianach nerek zgrubienia, kłębuszki nerkowe zmniejszone. Starcze zmiany. Musi być często wyprowadzana na siusiu. Jest na diecie nerkowej / niskobiałkowej żeby ułatwić pracę układowi moczowemu.

Posted

Trafiłam na wątek Roxi niedawno, ale tak mnie chwyciła za serce że przeczytałam go ''od deski do deski " i po raz pierwszy na wieść że psiak ma szansę na swój dom zrobiło mi się smutno. Wiem że własny dom jest tym czego chcemy dla ratowanych tu psów, ale kiedy czytam relacje Moli, oglądam zdjęcia z ich wspólnego życia to sama do siebie się uśmiecham na widok łączącej je więzi, Roxi tak się zmieniła, jest taka szczęśliwa.                                                               Mam nadzieję że w ewentualnym, przyszłym dom Roxi będzie równie szczęśliwa i kochana.    

• Like 4
Posted

Nikt Roxi siłą nie wypycha do DS. Nawet nie jest powiedziane, że to jest Rodzina dla Roxi, czy w ogóle dla jakiegoś psa, nawet nie wiadomo czy Pani dzisiaj skontaktuje się z Moli@. Niemniej jednak całkiem możliwe, że to dobry dom, jak nie dla Roxi to dla innej mniejszej i starutkiej suni. Jeśli macie jakąś sunię z Białystoku i okolic, która spełnia te kryteria (nieduża/mała, stareńka, spokojna i dogadująca się z inną sunią) to podrzućcie - podeślę. Pani szuka od jakiegoś czasu i na razie tylko Roxi wpadła jej w oko. Pisałam tu już kiedyś, jak dla mnie Roxi może zostać u Moli@, ale ta decyzja nie należy do mnie, ale do wszystkich, którzy wpłacają deklarację stałą. Ja przy tworzeniu wątku założyłam, że Roxi będzie szukać domu - i z tego się wywiązuję, ogłaszam ją, chcę być w porządku wobec tych, którzy wtedy zadeklarowali swoją stałą. I dopóki Darczyńcy... nawet jeden nie określą/nie określi się to nadal będę Roxi ogłaszać, ale jeżeli wszyscy Stałowicze powiedzą zgodnie "Roxi ma już dom u Moli@" to usunę wszystkie ogłoszenia i będziemy wszyscy się cieszyć :).

Ostatnio poprzenosiłam wszystkie ogłoszenia bliżej obecnego miejsca zamieszkania Roxi, bo nie wyobrażam sobie, aby jeździła za daleko... a tu nagle telefon. Taka niespodzianka. Naprawdę kompletnie się nie spodziewałam, że ktokolwiek zadzwoni w sprawie Roxi i to z okolic DT. Ale telefon był - więc napisałam. Poczekajmy na ewentualny rozwój wydarzeń. A tak między nami - ja tam widzę (na podstawie jednej krótkiej rozmowy) lżejszą, drobniejszą suczkę, a nie Roxi. 

Posted
1 godzinę temu, Tyśka) napisał:

Nikt Roxi siłą nie wypycha do DS.

Oj Tysiu wiemy. Wiemy o tym dobrze,że nie wydasz naszej królewny do byle jakiegoś tam domu.

W regulaminie bodajże jest napisane ,że trzeba szukać domu stałego. No to szukamy. A ,że do tej pory domy albo nie te albo same rezygnowały to już inna sprawa.

• Like 1
Posted

W tamtych rejonach jest schronisko w Szczytnie a tam fantastyczna Sylwia, która na pewno temu domkowi znalazłaby odpowiedniego psiaka. Więc jak domek okaże się dobry ale nie dość dobry dla Roxi zawsze to Szczytno można podpowiedzieć :-).

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, AlfaLS napisał:

W tamtych rejonach jest schronisko w Szczytnie a tam fantastyczna Sylwia, która na pewno temu domkowi znalazłaby odpowiedniego psiaka. Więc jak domek okaże się dobry ale nie dość dobry dla Roxi zawsze to Szczytno można podpowiedzieć :-).

Dziękuję. Przekażę to Pani jak do mnie zadzwoni, bo już wiem (tak na 100%), że to na pewno nie dom dla naszej Niuni (minus: kwestie lokalowe). W ogóle jestem ciekawa czy Pani do Moli@ zadzwoniła - czy może sama te moje wątpliwości przemyślała i jednak zrezygnowała? Wczoraj delikatnie sugerowałam, że może lepiej krótszego i mniejszego pieska - ale Pani podtrzymywała chęć rozmowy z Moli@.

Aktualnie Roxi z 18. olxów zostało tylko 6 - ulokowanych w miejscowościach do 200km od Moli@. Linki do nich są umieszczone w jednym z pierwszych postów na 1. stronie, można zerknąć.

Dobrego wieczoru.

Posted
2 minuty temu, Tyśka) napisał:

No trudno, widocznie pani przemyślała :) Dziękuję, Moli@ za pełną gotowość.

Staram się być w zasięgu telefonu..., jak nie odbiorę to oddzwaniam :) Kilka psiaków szuka domów i w każdej chwili może ktoś zadzwonić -  pomarzyć zawsze można ,)

• Like 2