Budowlaniec Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Od tygodnia jest ze mna 3miesieczny samczyk rasy chihuahua. Wazy nieco ponad 1kg. I mam problem, poniewaz nie chce jesc suchej karmy... Nie bardzo wiem jak go zywic i teraz jestem juz totalnie w kropce. Nie przepada za sucha i raczej jej nie jada tyle ile powinien. Mam Acane. Wczoraj ugotowalem ryz, piers z kurczaka i marchew w proporcji mniej wiecej 1:1:1 :) Nalozylem dwie lyzki stolowe, zjadl wszystko. Kiedy przyszla pora na kolejna porcje, zjadl z polowe, a dzis rano troche zwrocil... Moze za duzo mu nalozylem? Dzis kupilem na probe troche karmy z firmy "Lincoln" z jagniecina, w ktorej jest 50% miesa, zobaczymy. Jak zywic takie malenstwo i w jakich ilosciach? Podawac ten ryz z kurczaczkiem i marchewka? Ile powinna wynosic jedna porcja? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi z gory! Quote
lenanowicka1258 Posted January 16, 2018 Posted January 16, 2018 Ja karmię swojego Petvitą. Ma bardzo fajny skład. Mój pies już nie ma rewolucji żołądkowych po niej. Chętnie ją zjada. Może tą suchą karmę polej mu "Sosem" z mokrej karmy.. Kombinowałabym ;p Quote
Recommended Posts