Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli pies przez tydzień był głównym tematem w szkole, to może obecni właściciele zorganizowaliby w tej szkole - za zgodą dyrekcji i rodziców dzieci (zgoda rodziców jest konieczna, jeśli ma być pies - żeby potem ktoś nie wystąpił z pretensjami, że dziecko się przestraszyło, albo dostało uczulenia), - spotkanie  Domino z uczniami i kimś, kto przekaże dzieciom elementarne informacje jak zachowywać się wobec psa, jak można go uczyć, co to jest odpowiedzialna opieka, także - że suczka do szczęścia nie potrzebuje mieć szczeniąt. Prowadziłam tego rodzaju spotkania dla dzieci w Krakowie - i jak się  potem dowiedziałam, niejeden rodzic obecny na spotkaniu był przekonany, że te szczeniątka to koniecznie muszą być bodaj raz... W szkole dzieci nadal uczą się przekroju liścia i budowy pantofelka, a nie ma ani jednej godziny poświęconej informacjom o zwierzętach, z którymi będą spotykać się na co dzień.

Tak dla ewentualnego prowadzącego, sprzedaję pierwsze pytania - kto chciałby mieć psa - z reguły wszystkie dzieci z niższych klas krzyczą - ja!!!! No to pytanie drugie - a kto będzie codziennie sprzątał psie kupy? I tu już zapada cisza....  Program spotkania musi być oczywiście dopasowany do wieku dzieciaków. Na pytanie - do którego psa nie wolno podchodzić - dzieci z klas II-III odpowiadały chórem - do czarnego....

• Upvote 4
Posted

IMG-20180215-WA0001.jpg

Cudny, szczęśliwy Domino!!! 

38 minut temu, michalm napisał:

Domino od razu stal się pełnoprawnym członkiem rodziny. Do tego Domino codziennie biega i jeździ na rowerze :)

Domino,szczęściarz dostał domek "szyty na miarę malamuta" Swojego człowieka i aktywność!! To jest to, co malamuty kochaja najbardziej!!

Niech to szczęście trwa i trwa....Bisous28.gif 

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Alaskan malamutte napisał:

To może warto zmienić tytuł wątku??  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

A może udałoby się czasem przeczytać tu jakieś wieści od rodzinki wielkopsa? 

Takie urwałki pamiętnikowe jak u naszej Duśki.

Miło zajrzeć na forum i zobaczyć coś dobrego z życia psiaków. 

• Upvote 1
  • michalm changed the title to Domino - Alaskan Malamute - ma już nowy kochający dom
Posted
Dnia 2/22/2018 o 20:51, Alaskan malamutte napisał:

To może warto zmienić tytuł wątku?? 

Przestałem dostawać powiadomienia o nowych odpowiedziach w tym wątku stąd obsuwa czasowa. Bardzo dobry pomysł, już zmienione :)

Dnia 2/23/2018 o 00:10, Dusia-Duszka napisał:

A może udałoby się czasem przeczytać tu jakieś wieści od rodzinki wielkopsa? 

Zapytam :)

Ja dostaję zdjęcia co jakiś czas więc niekiedy będę publikował :)