Tyśka) Posted July 22, 2019 Author Posted July 22, 2019 O Maxa nikt nie pyta, a jego tymczasowa opiekunka ma trafić do szpitala na 2 tygodnie. Co z nim będzie? :( Quote
Tyśka) Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 Nero ma chore serce i wysoka anemie... :( Nie wiadomo skad ta anemia. Musimy naszykowac sie na sporo pieniedzy utopionych w lecznicy. Jednak co zrobic :( Quote
elik Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 21 minut temu, Tyś(ka) napisał: Nero ma chore serce i wysoka anemie... :( Nie wiadomo skad ta anemia. Musimy naszykowac sie na sporo pieniedzy utopionym w lecznicy. Jednak co zrobic :( Biedny Neronek :( Jak to skąd anemia. Z dobrobytu u dotychczasowego "opiekuna". Quote
Tyśka) Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Biedny Neronek :( Jak to skąd anemia. Z dobrobytu u dotychczasowego "opiekuna". Niestety, lata upodlenia daja sie we znaki. Wyniki badan krwi sa bardzo zle :( Quote
elik Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Niestety, lata upodlenia daja sie we znaki. Wyniki badan krwi sa bardzo zle :( Koniecznie trzeba go bardzo dobrze karmić i dodatkowo poratować suplementami. W tym miesiącu poratuję go z puli mojej znajomej Agnieszki, a w przyszłym może uda mi się z moich finansów coś dla niego wysupłać. Skarbnikiem jest elficzkowa? Quote
Tyśka) Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Koniecznie trzeba go bardzo dobrze karmić i dodatkowo poratować suplementami. W tym miesiącu poratuję go z puli mojej znajomej Agnieszki, a w przyszłym może uda mi się z moich finansów coś dla niego wysupłać. Skarbnikiem jest elficzkowa? Dziekuje, klaniam sie nisko w imieniu dziadeczka. Nerus naprawde nie ma nic... Obecnie je tylko batony, a one jakosciowo sa... slabe. Nie chce jesc nic absolutnie innego. Skarbnikiem jest Ola M. - shoto. Zdaje sie, ze kiedys wysylalam nr konta, ale moge zrobic to jeszcze raz. :) Quote
elik Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Dziekuje, klaniam sie nisko w imieniu dziadeczka. Nerus naprawde nie ma nic... Obecnie je tylko batony, a one jakosciowo sa... slabe. Nie chce jesc nic absolutnie innego. Skarbnikiem jest Ola M. - shoto. Zdaje sie, ze kiedys wysylalam nr konta, ale moge zrobic to jeszcze raz. :) Batony pewnie mu smakują po dotychczasowej diecie, ale to nie pokarm dla niego. Koniecznie musi dostawać bardzo dobrą jakościowo karmę. Najlepiej gotowane mięso z ryżem i jarzynami, ale to pewnie nieosiągalne. Tak bardzo proszę o nr konta, bo nie znajdę tamtej wiadomości, czy przelewu w historii rachunku bankowego bez nazwiska adresata przelewu.. Quote
Tyśka) Posted July 23, 2019 Author Posted July 23, 2019 2 minuty temu, elik napisał: Batony pewnie mu smakują po dotychczasowej diecie, ale to nie pokarm dla niego. Koniecznie musi dostawać bardzo dobrą jakościowo karmę. Najlepiej gotowane mięso z ryżem i jarzynami, ale to pewnie nieosiągalne. Tak bardzo proszę o nr konta, bo nie znajdę tamtej wiadomości, czy przelewu w historii rachunku bankowego bez nazwiska adresata przelewu.. Niestety, gotowanie jest niemozliwe. I tak ten DT to cud :( Bedziemy cos kombinowac. Konto juz wysylam :) Dziekuje. Quote
Nadziejka Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 Za te wszystkie istotki sciskam ogromnie i za Nerunia bidusnego ponad wszystko piesienku modle aby sie porawilo zdrowenko abys zaznal lagodnosci i wszelkiej milosci Quote
elik Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 7 minut temu, Tyś(ka) napisał: Niestety, gotowanie jest niemozliwe. I tak ten DT to cud :( Bedziemy cos kombinowac. Konto juz wysylam :) Dziekuje. Kombinujcie dobrze :) bardzo proszę. Żal mi tego psiaczka. Jak bardzo źle musiało mu być, że zerwał się z łańcucha i opuścił swego "dobroczyńcę". Przelew zrobię jutro, bo dzisiaj już padam na pisk i zaraz lecę w kimono. Dobrej nocy 1 Quote
elik Posted July 24, 2019 Posted July 24, 2019 Nasza kochana Anna G-R też wesprze Nerusia :) W piątek, a najpóźniej w poniedziałek prześle na konto Neronka (podałam to, które dostałam od Tysi) 50,00, a może więcej złociszków :) 1 Quote
Tyśka) Posted July 25, 2019 Author Posted July 25, 2019 Dnia 18.07.2019 o 10:59, Tyś(ka) napisał: Czekoladka Lusia gotowa już do adopcji - pilnie szuka domu, bo w obecnym DT rezydentka jej nie akceptuje. Mam świetne wieści. Lusia już skończyła tułaczkę. Dzisiaj dostałyśmy telefon, że Lusia zostaje na stałe w DT. Rezydentka zmarla w wieku 17lat, a z drugim psiakiem, labradorem są w sobie zakochani. Państwo już pokochali łobuzicę, więc zajęła miejsce rezydentki. Jeżdżą nawet z nią do psiej szkółki i spróbować mają z psimi sportami ;) Bądź szczęśliwa, nasza czekoladko! 2 Quote
Tyśka) Posted July 25, 2019 Author Posted July 25, 2019 Dnia 23.07.2019 o 23:17, elik napisał: Kombinujcie dobrze :) bardzo proszę. Żal mi tego psiaczka. Jak bardzo źle musiało mu być, że zerwał się z łańcucha i opuścił swego "dobroczyńcę". Przelew zrobię jutro, bo dzisiaj już padam na pisk i zaraz lecę w kimono. Dobrej nocy 23 godziny temu, elik napisał: Nasza kochana Anna G-R też wesprze Nerusia :) W piątek, a najpóźniej w poniedziałek prześle na konto Neronka (podałam to, które dostałam od Tysi) 50,00, a może więcej złociszków :) Bardzo dziękuję! Proszę podziękuj też Anna G-R. Neronkowi przyda się kasa bardzo. Jestem bardzo wdzieczna za każde wsparcie :) Quote
Tyśka) Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 Dnia 9.05.2019 o 20:28, Tyś(ka) napisał: Oczywiście, życie nie lubi prożni. Ledwo Maja pojechała do siebie, dostaliśmy zgloszenie o całym miocie szczeniąt w typie ON porzuconych w polu. Ktoś je ogłosił na fejsbuku podając dokładną lokalizację - chciał dobrze, ale.... Dziewczyny pojechaly dnia następnego... i nie bylo szczeniaków... zeszły wszystkie... pewnie na łańcuchy, bo to taka mentalność. Szczeniaki były znalezione w wiosce przy Ukrainie, ludzie na słowo "rasowy owczarek niemiecki" zareagowali niemal od razu... :( Został tylko on. Marianek. Jak zobaczycie, to zapewne będziecie wiedzieć, czemu nie zszedł... Marianek trafił do Domu Tymczasowego w Zamościu(błyskawiczna reakcja na FB) po dobie w szpitalu, leczenie rpzebiega w Royal Wecie w Zamosciu. Koszty są na nas... heh. Ale to nie jest ważne... Oko nie do odratowania raczej, pies w silnej anemii, zarobaczony... krzywizna :( wychudzenie... A tak teraz: Szukamy maluchowi domu, chociaż jest szansa, że zostanie w DT. Prosimy o kciuki :) Przynoszę złe wieści... jednak DT, który mówil, że zostanie DS nie może trzymac Marianka, rozmyślili się... Wielka szkoda, bo Marianek obecnie jest psim podrostkiem, nastolatkiem :( Nie mam aktualnych zdjęć, ale wiem od shoto tylko tyle, że musimy coś znaleźć Mariankowi vel Mańkowi. Quote
Tyśka) Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 U nas adopcje stoją. Jednak pojawiła się nadzieja dla Lakusia. Szykuje mu się wizyta p/a pod Poznaniem. Rodzina z 2. dziećmi, jednym pieskiem. Dom ogrodzony. Lakusia wypatrzyła óreczka, 13latka i powiedziała rodzicom, że to ich wymarzony pies :) Państwo są gotowi podjechać do Łodzi (!), więc szukamy kogoś do wizyty p/a i niechby wybywał już na swoje. Dom bardzo obiecujący, Quote
Tyśka) Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 Dziadeczek Nero dostał spory zastrzyk gotówki na jedzenie i zapas karm, dzięki temu pieniądze pewnie będą częściowo wykorzystane i na leczenie dziadeczka. I mamy cud, Nerusiowi zasmakowała karma morka Wolf of Wilderness, aż od razu wetknął nosek: Oczywiście uważaliśmy, aby się się nie pokaleczył i zaraz karmę przerzuciliśmy do miseczki. Niestety, mamy bardzo dużo zgloszeń porzuceń szczeniąt i kociąt. Do naszej ekipy dołączył biały kocurek z zaawansowanym kocim katarem. Na szybko znalazł DT do czasu wyleczenia, a po wyleczeniu kotek trafi w ręce znalazcy, już na stałe :) Quote
elik Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 Dnia 23.07.2019 o 22:54, elik napisał: Koniecznie trzeba go bardzo dobrze karmić i dodatkowo poratować suplementami. W tym miesiącu poratuję go z puli mojej znajomej Agnieszki, a w przyszłym może uda mi się z moich finansów coś dla niego wysupłać. Skarbnikiem jest elficzkowa? Tysiu 24.07. zrobiłam przelew 60,00 zł od Agnieszki. Jeśli kasa dotarła to bardzo proszę o potwierdzenie. Chcę zrobić zestawienie przekazanych pieniędzy i potrzebuję linki do potwierdzeń. Quote
Tyśka) Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 9 minut temu, elik napisał: Tysiu 24.07. zrobiłam przelew 60,00 zł od Agnieszki. Jeśli kasa dotarła to bardzo proszę o potwierdzenie. Chcę zrobić zestawienie przekazanych pieniędzy i potrzebuję linki do potwierdzeń. Przepraszam, już lecę zapytać Oli. :) Quote
elik Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Przepraszam, już lecę zapytać Oli. :) Quote
Tyśka) Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 Przed chwilą, elik napisał: Ola potwierdziła: kwota od "Twojej" Agnieszki w wysokości 60zł dotarła. Bardzo, bardzo dziękuję i przepraszam, zapomniałam potwierdzić. Quote
elik Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Ola potwierdziła: kwota od "Twojej" Agnieszki w wysokości 60zł dotarła. Bardzo, bardzo dziękuję i przepraszam, zapomniałam potwierdzić. Nic to, zdarza się :) Przy wielu obowiązkach czasem coś ucieknie z głowy. Dziękuję za potwierdzenie :) Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Author Posted August 5, 2019 Uhhh, u nas kociokwik. Z naciskiem na "kocio". ;) Wczoraj na nasz pokład wskoczyły dwa malusie tygryski, dwutygodniowe. Ich matka zginęła, kciuki potrzebne, aby udało się maluchy uratować. Jeżeli uda, to znalazcy chcą je adoptować. Uratowany Białasek z kk dzisiaj odwiedzał weterynarza, ponieważ zaczął kichać :( Dostał krople, leki, witaminki... oby udało się jak najszybciej uporać z jego chorobą, bo przyzwyczaja się do DT. O kotka Franka i Czarną nikt nie pyta, kompletnie nikt, a ja miałam nadzieję, że wyadoptujemy ich w dwupaku, bo są nierozłączni... O Szoguna, Maxa i resztę psów również kompletna cisza, psy są niewidzialne... Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Author Posted August 5, 2019 Dnia 4.08.2019 o 16:07, Tyś(ka) napisał: Jednak pojawiła się nadzieja dla Lakusia. Szykuje mu się wizyta p/a pod Poznaniem. Rodzina z 2 nastoletnimi dziećmi, jednym pieskiem. Dom ogrodzony. Lakusia wypatrzyła młodsza córeczka, 13latka i powiedziała rodzicom, że to ich wymarzony pies :) Państwo są gotowi podjechać do Łodzi (!), więc szukamy kogoś do wizyty p/a i niechby wybywał już na swoje. Dom bardzo obiecujący, Wizyta przed/a w środę, proszę o kciuki :) Najwyższy czas na Lakusia. Bez domu od szczeniaka-podlotka... Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Author Posted August 5, 2019 Szogun ostatnio złagodniał :) Do dzieci jest super (wcześniej bywało, że taranował z miłości), zrobił się ogromny przymilak, przytulak i całuśnik... tak bardzo brakuje mu swojego człowieka... czeka prawie od 4lat... najwyższy czas... Jednak w oczekiwaniu nie próżnuje, kopie nory i załatwia sobie świeżynkę, a przed chwilą upolował szczura ;) Pracowity pan pies. Ja go widzę w stajni albo przy boku aktywnego człowieka. Byleby bez kotów, bo i koty przyniósłby pod nogi właściciela tak, jak tego szczura. Poza terierzymi zdolnościami jest bezproblemowym psim kumplem - najlepszym kumplem ;) Gdzie ten Twój Człowiek się podział, wariatuńciu? :( Quote
Tyśka) Posted August 5, 2019 Author Posted August 5, 2019 Bajka pozdrawia z DSu :) Ma naprawdę bajeczne życie: z podwórka i kojca na salony, w kochające ręce Rodziny :) Quote
Recommended Posts