Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 10.01.2018 o 23:58, Chesti napisał:

Pozwoliłam sobie machnąć nowy baner dla Kawy. Taki trochę... kawowy ;) Ale teraz nie wiem czy pasuje taki poważny dla żywego sreberka haha ;)

Dajcie znać jaki chcecie banerek. Z jakim napisem/zdjęciem, jakie kolorki. Chętnie zrobię kolejny.

Baaaardzo dziękuję :) Jest śliczny.

Ja totalnie nie mam pomysłu na banerki, więc i napisu nie podpowiem.

Posted

Ręce mi opadły... kolejny pies... porzucony raczej... żebra na wierzchu... duży, owczarkowaty :(
pies_1.thumb.jpg.d9418e400c9ae83a2dad9fee288092a3.jpg

Ogłoszony na portalu miasta, więc raczej gmina o nim wie... podobno od paru dni koczuje na dawnym dworcu PKS.

Posted

elficzkowa, czy mogłabym prosić Cię o wykupienie wyróżnienia na olx dla Kawusi? Może podpowiedzcie mi, gdzie najlepiej ją ogłaszać, bo z Warszawy nie ma odzewu. A może złą dzielnicę wybrałam?

Posted
2 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

elficzkowa, czy mogłabym prosić Cię o wykupienie wyróżnienia na olx dla Kawusi? Może podpowiedzcie mi, gdzie najlepiej ją ogłaszać, bo z Warszawy nie ma odzewu. A może złą dzielnicę wybrałam?

Ok. Tylko powiedz jak mam to zrobić.

Posted

Kajka w porządku, cieczka szczęśliwie się nie rozwija :) Jakieś drobne plamki tylko. Myślę, że umówię ją w tygodniu na sterylkę, może jeszcze poproszę weta o obejrzenie, czy już po wszystkim. Dzisiaj trochę więcej hasania po parku, ale i wrażeń domowych: nie lubi pralki - szczeka na nią, gdy pierze :) Natomiast dużo głośniejszy odkurzacz darzy respektem :D Wczoraj niestety po moim wyjściu była chyba większa frustracja niż zwykle, bo obgryzła listwę przypodłogową koło posłanka w pokoju. Mam nadzieję, że jeszcze parę dni i zorientuje się, że ja jednak zawsze wracam do domu ;) Tysiu, posłałam Ci parę zdjątek, wstaw proszę w wolnej chwili <3

Posted

Alez cudna alez przecuuudna i psi rezydenciu Agackowy tez

stokrosci raduje jak czytam ogladam

serce raduje

dziekuje dziekuje

Agatko

a ten bidunio wielkuski rudziaszek

o matuniu .... psinciu

Posted
3 godziny temu, elficzkowa napisał:

Ok. Tylko powiedz jak mam to zrobić.

Dziękuję. Kawusia ma pieniążki, więc może wypromowanie pomoże jej znaleźć swoją Rodzinę.
Opcje są dwie:
1). Klikasz na moje ogłsozenie: https://www.olx.pl/oferta/calusnica-i-kokietka-cudowne-psie-dziecko-do-adopcji-CID103-IDrb0z9.html i pod zdjęciem głównym, nad opisem jest taki symbol latawca żółto-czerwonego. KIlkasz obok niego "wyróżnij ogłoszenie", wybierasz pakiet (proponuję Midi albo Maxi), potem wybierasz sposób płatności i już :)
2). Mogę też sama wykupić, a tylko poproszę Cię o zwrot pieniążków na moje konto. Niestety, jestem ostatnio mocno zbiedniała i nie mogę sfinansować Kajusi.

2 godziny temu, agat21 napisał:

Niekończąca się historia :( Pomoże się pięciu psom, pojawia się 50 następnych. A społeczeństwo jest zadowolone z siebie...

To prawda... dobrze, że niektórym się udało...

1 godzinę temu, agat21 napisał:

Kajka w porządku, cieczka szczęśliwie się nie rozwija :) Jakieś drobne plamki tylko. Myślę, że umówię ją w tygodniu na sterylkę, może jeszcze poproszę weta o obejrzenie, czy już po wszystkim. Dzisiaj trochę więcej hasania po parku, ale i wrażeń domowych: nie lubi pralki - szczeka na nią, gdy pierze :) Natomiast dużo głośniejszy odkurzacz darzy respektem :D Wczoraj niestety po moim wyjściu była chyba większa frustracja niż zwykle, bo obgryzła listwę przypodłogową koło posłanka w pokoju. Mam nadzieję, że jeszcze parę dni i zorientuje się, że ja jednak zawsze wracam do domu ;) Tysiu, posłałam Ci parę zdjątek, wstaw proszę w wolnej chwili <3

A to nie za wcześnie na sterylkę? Sama nie wiem :( z jednej strony dobrze by było, aby przed adopcją była ciachnięta, z drugiej, chyba w tym przypadku lepiej to zostawić w rękach przyszłych Opiekunów Kajki...

Ojjj, chyba nie lubi być sama :( Oby to się nie rozwinęło...

Jak myślisz, na jakie miasto albo dzielnicę W-wy najlepiej ją ogłosić?

29 minut temu, Nadziejka napisał:

Alez cudna alez przecuuudna i psi rezydenciu Agackowy tez

stokrosci raduje jak czytam ogladam

serce raduje

dziekuje dziekuje

Agatko

a ten bidunio wielkuski rudziaszek

o matuniu .... psinciu

Nadziejko, dziękuję :)

Sunia cudna, to prawda, ale na razie ani pół telefonu o nią :(

Posted

Zapytam weta jak długo po cieczce trzeba odczekać ze sterylką. Na kolejnym dzisiejszym spacerze spotkaliśmy dużo psów, bo pogoda ładna i weekend, to ludzie chętniej chyba na spacer wychodzą, i psiaki też korzystają na tym. I niestety jeden bassetowaty strasznie się spodobał Kajce - i z wzajemnością niestety, a w dodatku był bez smyczy, więc miałam kłopot nie lada, żeby adoratora odpędzić. A najbardziej rozczulił mnke Figaro, który mimo że boi się większych pd siebie psów, zaczął go odganiać od suńki :) Chyba się poczuł za nią odpowiedzialny :))

Dzielnica Warszawy w sumie bez znaczenia, ale najbliżej mamy Wolę, Ochotę, Żoliborz.

Posted
4 godziny temu, agat21 napisał:

2 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

. . .

A to nie za wcześnie na sterylkę? Sama nie wiem :( z jednej strony dobrze by było, aby przed adopcją była ciachnięta, z drugiej, chyba w tym przypadku lepiej to zostawić w rękach przyszłych Opiekunów Kajki.... . .

Po rujce wet zaleci odczekać około 2 miesiące, a już na pewno miesiąc, żeby narządy rodne i "okolice" :) wróciły do normy. W czasie rujki są mocno ukrwione i napuchnięte. W czasie zabiegu mogłoby dojść do krwotoku.

Posted
Przed chwilą, elik napisał:

Po rujce wet zaleci odczekać około 2 miesiące, a już na pewno miesiąc, żeby narządy rodne i "okolice" :) wróciły do normy. W czasie rujki są mocno ukrwione i napuchnięte. W czasie zabiegu mogłoby dojść do krwotoku.

Ok, to mam już odpowiedź na swoje pytanie. Czyli za wcześnie na sterylkę.

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Dziękuję. Kawusia ma pieniążki, więc może wypromowanie pomoże jej znaleźć swoją Rodzinę.
Opcje są dwie:

Wyróżnienie ogłoszenia zostało opłacone przez moją siostrę, tak więc stan konta Kawusi się nie zmienia.

Posted
1 godzinę temu, agat21 napisał:

Na kolejnym dzisiejszym spacerze spotkaliśmy dużo psów, bo pogoda ładna i weekend, to ludzie chętniej chyba na spacer wychodzą, i psiaki też korzystają na tym. I niestety jeden bassetowaty strasznie się spodobał Kajce - i z wzajemnością niestety, a w dodatku był bez smyczy, więc miałam kłopot nie lada, żeby adoratora odpędzić. A najbardziej rozczulił mnke Figaro, który mimo że boi się większych pd siebie psów, zaczął go odganiać od suńki :) Chyba się poczuł za nią odpowiedzialny :))

Dzielnica Warszawy w sumie bez znaczenia, ale najbliżej mamy Wolę, Ochotę, Żoliborz.

Bardzo współczuję adoratorów, agat21 - dobrze, że Figaro broni Was, ale mimo wszystko może warto pomyśleć o dodatkowym uzbrojeniu się w gaz pieprzowy i jakiś patyk? Najgorętszy czas, dni płodne jeszcze przed Wami, a wtedy będą szaleć i samce, i sunia... yh, bardzo współczuję. Że też Kajuśka musiała właśnie zacząć krwawić teraz, jakby nie mogła poczekać już ;).

W takim razie podmienię na Wolę.

agat, przypomnij mi - czy zachipowałaś naszą piękność?

1 godzinę temu, elik napisał:

Tak też mi się wydawało, ale sama nie miałam do czynienia z rujką. Tyle tylko, co czytam i nie wiedziałam, jak długo trwa pierwsza rujka, może byłaby krótsza.

W takim razie sterylizacja w geście właścicieli. Dopilnuję oczywiście ;) Umowa będzie stosownie sporządzona.

1 godzinę temu, elik napisał:

Pisałyśmy razem Agatko :)

Twój Figaro bronił dostępu do swojej suczki :)

:) 

To dobrze, niech pilnuje uważnie. W duecie łatwiej upilnować honor suczki ;)

1 godzinę temu, elficzkowa napisał:

Wyróżnienie ogłoszenia zostało opłacone przez moją siostrę, tak więc stan konta Kawusi się nie zmienia.

BARDZO Ci dziękuję :) Podziękuj i wyściskaj ode mnie Swoją Siostrę.

Oby zadzwonił TEN telefon.

Posted

Powoli kochane :) Ktoś małą zauważy i się zgłosi. 

Też się martwiłam, że Teo ogłaszany i cisza a teraz kiedy już jest w domku ludzie pytają z ogłoszeń o niego. Tu będzie tak samo ;)

Posted
3 minuty temu, b-b napisał:

Powoli kochane :) Ktoś małą zauważy i się zgłosi. 

Też się martwiłam, że Teo ogłaszany i cisza a teraz kiedy już jest w domku ludzie pytają z ogłoszeń o niego. Tu będzie tak samo ;)

Niby tak, ale dobrze by było gdyby już tylko raz musiała zmieniać "swojego" człowieka.

Śliczna z niej sunia. Ktoś się na pewno zakocha, nie mam co do tego wątpliwości. Taki terrierek w skarpetkach <3 <3 <3

Agat, bossskie masz te pufy-poduchy :)

Posted
4 minuty temu, Chesti napisał:

Niby tak, ale dobrze by było gdyby już tylko raz musiała zmieniać "swojego" człowieka.

Niestety zazwyczaj wychodzi inaczej niż byśmy chcieli :)

Posted

Kawa/Kajunia jest p r z e u r o c z a! Ma spojrzenie, które stopi nie tylko lód, ale i skałę rozkruszy. Życzę Jej wspaniałego, pełnego miłości domku :)
Wróciłam z cudownego spaceru po ukochanym Moczydle w nie mniej cudownym towarzystwie Agat, Figaro i Kajuni <3 
Dzisiaj słynny bazar na Olimpii, więc masa luda i Kajunia nieco tym się zestresowała, pogłaskałam jej mordeczkę dopiero na dowidzenia, bo nie chciałam jej sobą stresować dodatkowo. 

• Upvote 1