Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, agat21 napisał:

Zapytajcie Kikou, ja nie mam u niej w tej chwili żadnego "mojego" pieska, więc nie wiem jaka sytuacja..

Nie mam pojęcia jak pomóc kotce. W sprawie sterylki mogę zapytać znajomą o pomoc w znalezieniu miejsca w warszawskiej klinice, ale po paru dniach trzeba będzie ją zabrać. Nie dam rady wziąć i psa i kota naraz na tymczas

Dziękuję, podpytam :)
Co do kotki, shoto trochę na nią "zachorowała" i intensywnie myśli. Zgłosił się też baaaaardzo ciepły i świetny DT z opcją DS dla kotki, który chce brać wszystkie koszta na siebie, ale... to aż Gorzów Wielkopolski. DT ma myśleć nad transportem.

Posted
9 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Co do kotki, shoto trochę na nią "zachorowała" i intensywnie myśli. Zgłosił się też baaaaardzo ciepły i świetny DT z opcją DS dla kotki, który chce brać wszystkie koszta na siebie, ale... to aż Gorzów Wielkopolski. DT ma myśleć nad transportem.

A może spróbować ją "dołożyć" do transportu psiaków z Zamościa do szafirki? Łatwiej zorganizować coś do Zamościa i później do Gorzowa niż całą trasę. Tylko że to może być już za dużo nawet dla pana Piotra :-(.

Posted
10 minut temu, Tyś(ka) napisał:

ta zwisłoucha jest po wypadku ?

shoto bliżej a może jednak znajdzie się właściciel

Posted

Już chyba wszystkimi znanymi mi sposobami próbowałam podlinkować banery, ale dogo upiera się, że moje sposoby są złe ;)

Wstawiam jako zwykłe grafiki w takim razie.

Dla dziewczyn

b2.jpg

I dla staruszki, która mnie mocno chwyciła za serce :( Może się przyda...

b3.jpg

Będę wdzięczna za podlinkowanie i za info jak to się teraz robi na dogo ;)

• Upvote 2
Posted

Wśród tych niezbyt fajnych wieści, proszę trzymajcie kciuki za Fantę.

Odezwali się do mnie starzy znajomi, którzy niedawno stracili swojego psa. Chcą jutro poznać Fantę i jakby się sobie spodobali to by ją zabrali do siebie. Oczywiście umowę podpiszą. Wysterylizują też już we własnym zakresie. Poprzedniego psa mieli kastrowanego, też z adopcji. wiedzą co i jak .

Fanta zamieszkałaby w okolicy Bielsko Białej. Znajomi są fajnymi ludźmi ;) oczywiście jakieś wieści z nowego domu tez by były. Odwiedzić też nie ma problemu. 

Może to będzie akurat ten dom :) 

• Upvote 4
Posted
7 godzin temu, Chesti napisał:

Już chyba wszystkimi znanymi mi sposobami próbowałam podlinkować banery, ale dogo upiera się, że moje sposoby są złe ;)

Dla dziewczyn

b2.jpg

b3.jpg

Podlinkowane :-)

Tylko staruszka do tego wątku bo nie ma chyba swojego, prawda?

A podlinkować możesz klikając 2 razy na ten swój banerek i  wtedy wskoczy Ci okienko w które wpisujesz link do wątku. Do końca roku był bazarek banerkowy TZmestudio i on tam tłumaczył jak linkować. Były nawet fotki krok po kroku, poszperaj, pewnie ten bazarek jeszcze znajdziesz :-) 

• Upvote 1
Posted
15 minut temu, AlfaLS napisał:

A podlinkować możesz klikając 2 razy na ten swój banerek i  wtedy wskoczy Ci okienko w które wpisujesz link do wątku. Do końca roku był bazarek banerkowy TZmestudio i on tam tłumaczył jak linkować. Były nawet fotki krok po kroku, poszperaj, pewnie ten bazarek jeszcze znajdziesz :-) 

Baaaardzo serdecznie dziękuję :*

Posted
2 godziny temu, Istar19 napisał:

Odezwali się do mnie starzy znajomi, którzy niedawno stracili swojego psa. Chcą jutro poznać Fantę i jakby się sobie spodobali to by ją zabrali do siebie. Oczywiście umowę podpiszą. Wysterylizują też już we własnym zakresie. Poprzedniego psa mieli kastrowanego, też z adopcji. wiedzą co i jak .

Fanta zamieszkałaby w okolicy Bielsko Białej. Znajomi są fajnymi ludźmi ;) oczywiście jakieś wieści z nowego domu tez by były. Odwiedzić też nie ma problemu. 

Wielkie kciuki zatem! :) :) :)

Posted
5 godzin temu, Istar19 napisał:

Kciuki zaciśnięte !

Posted
18 godzin temu, AlfaLS napisał:

A może spróbować ją "dołożyć" do transportu psiaków z Zamościa do szafirki? Łatwiej zorganizować coś do Zamościa i później do Gorzowa niż całą trasę. Tylko że to może być już za dużo nawet dla pana Piotra :-(.

A mnei się wydaje, żeby poczekać - po pierwsze, właściciel może się zgłosić (gmina nie sprawdzi czy kotka ma chipa, bo nie dysponuje czytnikiem chipa - ale weterynarze nie kojarzą kota, a ja intensywnie ogłaszam), po drugie - mam las rąk do adopcji (więc weryfikuję, rozmawiam), teraz zgłosił się dom z Biłgoraja (bliżej, łatwiej bedzie coś znaleźć), a po trzecie - domek z Gorzowa ma trochę kombinować transport na własną rękę, bo uprzedziłam, że nie mam czasu i głowy organizować jeszcze transportu. I jeszcze jedno: kotka jest tak zestresowana, że gryzie i atakuje, jazda z 5 psami byłaby dla niej za dużym stresem, a koty są mocno stresogenne. Nie wiemy czy ma bialaczkę, czy nie (u nas testy robi tylko jedna wetka, nie jest gminną), a jeśli by nie daj Bóg miała, to taki transport z psami mógłby skończyć się bardzo źle (wiem, patrze przez pryzmat mojej Księżniczki [*] )

18 godzin temu, Aldrumka napisał:

ta zwisłoucha jest po wypadku ?

shoto bliżej a może jednak znajdzie się właściciel

Właśnie okazało się, że nie. Kotka po wypadku to była szara, a ta jest jakaś nowa... nie wiem, co się stało z szarą... :/ ale ze straszną dezinformacją mam do czynienia i nie wiem nic ponad to, że ta kotka była znaleziona w rowie i gryzie, i się rzuca ze stresu. 

13 godzin temu, Chesti napisał:

Dla dziewczyn

b2.jpg

b3.jpg

Jejku! Jakie piękne, dziękuję! jesteś wspaniała :)

Dla staruszki na pewno się banerek też przyda, bo może dorobi się swojego wątku...

5 godzin temu, Istar19 napisał:

O ja cie! ISTAR, kciukuję by zaiskrzyło! :) Byłoby super! 

Zaciskam bardzo mocno. Bardzo marze, by Fanta trafiła już do siebie.

5 godzin temu, AlfaLS napisał:

Nie ma, niestety ja obecnie nie wyrabiam na zakrętach i wolałabym nie brac odpowiedzialności za kolejny wątek... ale jeżeli nikt nie zgłosi się do jutra z wątkiem to założę, bo nie mogę zostawić staruszką samą sobie, zwłaszcza że podobno staruszka nie wychodzi z budy. Dzisiaj był wet i jej nie obejrzał... bo nie wyszła z budy :( Nie wiadomo czy sunia cookolwiek wie :( Sunia na oko, wg elficzkowej ma 8-10lat, a to nie jest strasznie dużo, jeśli ma tyle faktycznie to jest niemal równolatką mojego...

3 godziny temu, agat21 napisał:

Wielkie kciuki zatem! :) :) :)

MOCNE :)
A ja kciukuję i za Kawusię!

1 godzinę temu, Nadziejka napisał:

Czekamy z pozdrowieniami

kciuuuukami

Z kramiku 

zakonczonego na Grzesia i Kawunie

wysylam ku cioci Elficzkowej  21 zl

pozdrawiam

Dziękuję, Nadziejko i wszystkim Kupującym, Wspierającym :)

15 minut temu, elficzkowa napisał:

Kciuki zaciśnięte !

Z mojej strony też.

elficzkowa, jak Kawusia pierwsze chwile w domku? Widziała się z Elfikiem lub kotkami?

Posted

Kawa już u mnie. Do samochodu musiałam ją włożyć bo sama wskoczyć się bała. Po przyjeździe był długi spacerek oraz sioo i kooo. Do domu bała się  wejść ale wyciągnięta dłoń z chrupkami zadziałała. Na smyczy chodzi pięknie. Wykłada się do miziania i rozdaje całuski. Widziała już jednego mojego kota - Królowa Luśka pacnęła ją w nos i Kawa odskoczyła. Jak wejdzie Tyś(ka) to wstawi zdjęcia.

Posted
Przed chwilą, elficzkowa napisał:

Kawa już u mnie. Do samochodu musiałam ją włożyć bo sama wskoczyć się bała. Po przyjeździe był długi spacerek oraz sioo i kooo. Do domu bała się  wejść ale wyciągnięta dłoń z chrupkami zadziałała. Na smyczy chodzi pięknie. Wykłada się do miziania i rozdaje całuski. Widziała już jednego mojego kota - Królowa Luśka pacnęła ją w nos i Kawa odskoczyła. Jak wejdzie Tyś(ka) to wstawi zdjęcia.

O prosze, pisałyśmy w tym samym czasie :) Telepatia jakaś czy co?

Czyli na razie nie zjada kotków? :)

A Elfik jak? Widział już sunię?

Posted

A te psiaki miziaki dzisiaj, nadal mam nadzieję, że właściciele się po nie zgłoszą :(

Piesek:
IMG_20180105_133306.thumb.jpg.b46b8a56702c5f7355000b070564f1ee.jpg

Sunia:
IMG_20180105_133249_7.thumb.jpg.2681a11ad834950eed9dc9934ac1fb44.jpg

Jak pisałam wyżej, staruszka (chociaż wg elficzkowej na oko sunia ma jakieś 8-10lat, więc nie jest jakaś wiekowa) podobno siedzi w budzie i nie wychodzi z niej, więc zdjęć nie ma :( Wet jej nie oglądał, ale mówił, że bez operacji raczej się nie obejdzie... a po operacji pewnie od razu na kojce, bo u nas nie ma gdzie przechować psów... Serce się kraje... Czy ktoś mógłby założyć jej wątek? Ja nie chcę sobie kolejnego zobowiazania dorzucać, baaaardzo prosze... opis można "ukraść" z olxa.

Posted

Elfik widział Kawę jak otworzyłam drzwi. Obyło się bez wielkich ekscytacji. Kawa co prawda była zainteresowana i machała ogonkiem ale Elfik popatrzył na mnie z takim wyrzutem jakbym co najmniej z domu go wyrzucała.

Posted
13 godzin temu, Chesti napisał:

Jakie piękne i gustowne banerki.

Posted
18 minut temu, elficzkowa napisał:

Elfik widział Kawę jak otworzyłam drzwi. Obyło się bez wielkich ekscytacji. Kawa co prawda była zainteresowana i machała ogonkiem ale Elfik popatrzył na mnie z takim wyrzutem jakbym co najmniej z domu go wyrzucała.

Biedny Elfik, znowu go "zdradzasz"... Chłopak nie wie, że pannica tylko na weekend.
Dobrze, że nie doszło do otwartych nieporozumień.

10 minut temu, uxmal napisał:

Jakie piękne i gustowne banerki.

Proszę się częstować... :)

5 minut temu, Gusiaczek napisał:

Kawa i Ovo patrzą tak samo! :) Nie mogę się doczekać spotkania ;)

Jak tylko dostałam zdjęcia smsem od elficzkowa, pomyślałam to samo - że kojarzę skądś spojrzenie Kawusi i to chyba spojrzenie psiaczka z Twojego avataru :) Chyba ta sama "rasa". hihi :)

Posted
9 minut temu, Nadziejka napisał:

Alez cuda alez cuda sie dzieja !

cudna malutenka juz bezpieczna hoho

tamten juz wyslalam

rozliczylam zapraszam na kolejny

wyprzedazowy

Tak! Kawusi się udało :) Jeszcze oby staruszce się udało... :( Napisałam do staruszkowa, może jest tam miejsce...

Nadziejko, Ty pracusiu! Dziękuję za kolejny bazarek! Masz ogromne serce!

Posted
1 minutę temu, seramarias napisał:

Jej Kawusia już poza kojcem , w domku :) Jak ona pięknie wygląda :)

Oby tylko rozdzwonił się telefon w jej sprawie... byłabym przeszczęśliwa, gdyby szybko pofrunęła do siebie, prosto od Agat21.