Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.12.2017 o 22:39, Aldrumka napisał:

obiecałam wpłacić grosz - czy na konto Istar ?

nie wiem, czy elficzkowa podesłała Ci konto, jesli nie - to mogę podesłać :)
Bardzo dziękuję.

Dnia 24.12.2017 o 09:07, Istar19 napisał:

Bardzo Ci dziękuję za pamięć ! Każda złotówka się  przyda na sterylizacje. Skarbnikiem jest elficzkowa. wyśle Ci nr konta jak tu zajrzy :)

Istar, pamiętaj żeby się upominać o pieniądze.... ;)

Dnia 24.12.2017 o 09:48, Poker napisał:

A może zgłosić Fantę do sterylkowej skarpety? Co prawda mało się tam dzieje,ale mogę ja zgłosić.

Byłby to bardzo dobry pomysł, nie wiem jak na to zapatruje się Istar, ale ja jestem za.
Z drugiej strony postaram się niedługo ruszyć z ogłoszeniami (kwestia paru dni), więc cicho licze, że znajdzie się dom i dom się dołoży do sterylizacji...

Dnia 24.12.2017 o 13:03, WiosnaA napisał:

Zdrowych i Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.

5a3f9775e755b_spiacy_mikolaj_i_zwierzeta(1).jpg.55855de8d8298878b0d3841273da3e58.jpg

Dnia 24.12.2017 o 17:16, Figunia napisał:

Pieknych Swiat Bozego Narodzenia w zdrowiu, spokoju i radosci!

Psiaczkom w potrzebie - DOMKOW!!!!!

Bardzo dziękujemy za życzenia i za obecność na wątku... :)

59 minut temu, agat21 napisał:

Czy Kawa umie chodzić na smyczy? 

Niestety, nie wiem :( Nikt jej nie wyprowadza na spacery, biega jak już to samopas po gminnym wybiegu.

Posted
40 minut temu, Istar19 napisał:

i tyle..znaczy zdjęć jest wiele więcej, no ale...i tak za dużo wstawiłam :P

Fanta jest OBŁĘDNA! :-) 
Wiem, że nie jestem obiektywna, ale naprawdę z niej cuuudo!

Tylko faktycznie wychodzi na większą niż jest. Dałabyś radę zrobić jej jakieś zdjęcie przy człowieku? Wiem, że to trudne przy taaaakim stadzie, ale... bardzo ładnie proszę:)

Posted
1 minutę temu, Tyś(ka) napisał:

Fanta jest OBŁĘDNA! :-) 
Wiem, że nie jestem obiektywna, ale naprawdę z niej cuuudo!

Tylko faktycznie wychodzi na większą niż jest. Dałabyś radę zrobić jej jakieś zdjęcie przy człowieku? Wiem, że to trudne przy taaaakim stadzie, ale... bardzo ładnie proszę:)

To w sobotę :) jak będzie Patryk w domu w ciągu dnia. Bo tak to jak wraca do domu to już ciemno...

Posted
13 minut temu, Istar19 napisał:

To w sobotę :) jak będzie Patryk w domu w ciągu dnia. Bo tak to jak wraca do domu to już ciemno...

Działasz błyskawicznie, dziękuję ;)

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Tysiu, pw kolejny poleciał

Odpisałam :-)

Wiem, że Kawa wciąż siedzi na kojcach. Zadnego psa nie przybyło. Za to przybył wczoraj kot potrącony przez samochód... U nas nie ma warunków na koty, zwlaszcza na te po wypadku (choć podobno, wg gminnego weta, kot nie jest w poważnym stanie), nie wiem co się z nim stanie... Teraz siedzi na miejskich kojcach, ale w kotłowni. Szary, pregowany, na CITO mu czegoś potrzeba...

Posted
3 minuty temu, agat21 napisał:

Elficzkowa, mogłabyś przez kilka dni przetrzymać sunię u siebie? Byłoby mi łatwiej ją zabrać od Ciebie, łatwiej się umówić. 

Właśnie miałam to zaproponować. Może Tobie byłoby łatwiej przyjechać np.6 lub 7 stycznia. Gdyby tak było to zabiorę ją do siebie z kojca 5 stycznia. Ale to oczywiście jest propozycja możemy się umówić na inny termin. 

• Upvote 1
Posted

Czyżby cioteczka Agta21 zlitowała się nad Kawą?? :) Trzymam kciuki !

Fanta też by trzymała..ale ich nie posiada...za to często trzyma mnie zębami za ręce :P 

Wczoraj się tak z Lalką nakręciła na zabawę (a bawiły się niemal na moich nogach), że i mi się dostało zębami po kolanach :P One są niemożliwe...jak tylko nie śpią, to się bawią tak, że meble przestawiają...A jak śpią w ciągu dnia to najlepiej na moich stopach...obie...takie przyklejki z tych psich dzieci :)

Noc w miarę ładnie przesypia i zazwyczaj wytrzymuje od 22/23 do 6.30 rano, ale czasem jedynie jakąś niewielką kałużę zrobi...a czasem nawet wytrzyma i do 8.30, jak akurat mój Patryk ma wolne i nie wstaje wcześniej do pracy. 

Fanta zazwyczaj budzi się wcześniej niż ja...i potem włazi przednimi łapami na łóżko i mnie podgryza, ale jak jej zwrócę uwagę, że nie wolno tak robić, to zaczyna mnie lizać wszędzie tam gdzie sięgnie. Dziś chciała mi z szyi zjeść rzemyk z nieśmiertelnikiem :P wielce się dziwiła, ze ta blaszka i sznurek nie chcą z nią pójść :P

Fajnie biega za zabawką...ale już nie przynosi :P. Jednak myślę, że gdyby ktoś z nią popracował nad tym przynoszeniem, to się szybko nauczy aportować. Mi niestety brak czasu i rąk do tego, by ją uczyć aportu...może w przyszłym tygodniu popróbujemy, jak mąż będzie w domu i będzie dodatkowa para rąk ;) poza tym Holi by mnie chyba wraz z Fantą zjadła...bo to ona jest w tym domu królową wszelkich zabawek i tylko z NIĄ możemy się bawić :P

Ktoś będzie miał z niej wielką pociechę :) Byle szybko się ktoś znalazł, bo ciężko będzie ją oddać :P ale z 6 psów na stałe to ja już nie wyrobię psychicznie :P A w domu to już nauczyłam się chodzić slalomem i z przeszkodami....lepiej byłoby lewitować :D

Po Nowym Roku zaraz ruszam z ogłoszeniami. Miałam jedno zapytanie o Fantę z OLX, ale po kilku wiadomościach kontakt się urwał...może jeszcze rodzina się namyśli, ale nie sądzę. Już by chyba coś napisali. 

• Upvote 1
Posted

Istar... jestes cudowna. Patryk zresztą też :) To, że łatwo się zakochujesz towiadome nie od dziś :) ale nie martw się, znajdziemy domek Fancie. Poogłaszam ją, postaram się jak najwcześniej. Właśnie wróciłam do Wrocławia...

Taaak, agat spadła mi z nieba jak Ty :) zaoferowała Kawie DT (w zamian za opłacenie kosztow wet), właśnie od 5stycznia, na miesiąc. Miejmy nadzieję, że w ciągu miesiąca ktoś zakocha się w Kawie, a jak nie to mała wyląduje w hoteliku, poprosiłam wstępnie Murke o zajęcie miejsca Kawie, koszt pobytu u Murki to 10zl/doba. Nie mamy deklaracji, więc mam nadzieję, że uda nam się je zebrać. Albo tak poogłaszamy Kawę, aby raz dwa znalazła domek. Bo na razie grobowa cisza z ogłoszeń. Aaa i módlmy się, by Kawa dogadała się że zwierzyncem Agat. I by jutro elficzkowa dała radę podjechać i "zaklepała" ustnie Kawę, by nam jej teraz nie wywieźli. Myślę, że problemu zarówno z jednym (dogadanie się Kawy ze stadem), jak i drugim (wywózka) nie będzie, ale po ostatnich przygodach jestem ostrożna i odetchnę dopiero jak sunia będzie u Agat.

• Upvote 1
Posted

elficzkowa właśnie jest u Kawy...

Jakby kto pytał jak ona do człowieka... elficzkowa mówi, że zrobić tej agentce zdjęcie graniczy cudem, bo mała pcha się na kolana i rozdaje całusy. Elficzkowa Kawę zarezerwowała, odbiera ją w czwartek/piątek za tydzień :)

Kawa to mądrala, umie chodzić na smyczy! :)
kawa.jpg.77304287e0398be4ee7e869ff9e668e5.jpg

kawa2.thumb.jpg.fd134d017343f02d858225323367545f.jpg

kawa3.thumb.jpg.a5a383e99b43f26bd4a36826aee632d5.jpg

kawa4.thumb.jpg.de27eee75cdf591fd26c615d7914c3af.jpg

kawa5.thumb.jpg.4eaab060080534eacbf35f993fef9554.jpg

• Upvote 1
Posted
6 minut temu, Tyś(ka) napisał:

I chyba imię Kawa do niej nie pasuje, będzie trzeba pomyśleć nad innym - bo skoro to taka słodzizna :) 
Ale kwestię imienia zostawiam już DT :)
kawa6.thumb.jpg.5ccacb9c95a70805ea2ad51f17fd27a2.jpg

Jest urocza!!! :D

Posted
14 minut temu, b-b napisał:

Patrząc na jej poddańczość, myślę że miałaby ciężkie życie w schronisku.

agat21, DZIĘKUJĘ, że ratujesz jej życie.
Ciekawe, ile sunia ma w kłębie, bo na zdjęciach wygląda jak mój. ;)

kawa7.thumb.jpg.76188efb385e1ee962dc3429ff2be56f.jpg

Posted

Żal było zostawiać Kawę ale szepnęłam jej do uszka, że to tylko tydzień i przyjadę po nią. Zostawiłam jej smaczki. Ależ z niej przytulak, pcha się do głaskania cały czas. Jest miziasto - przytulasta, całuje wszystkich i zagląda w oczy z pytaniem : To co, zabierzesz mnie ? Zostawiłam swój numer telefonu ale pani obiecała, że nikomu nie oddadzą Kawy. 

Posted

Wspaniale... :) Dziękuję elficzkowa, że mimo tylu obowiązków, pojechałaś do Kawy...
Słodzizna prawdziwa z sunieczki. Dobrze, że już zarezerwowana... można spać spokojnie.

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

I chyba imię Kawa do niej nie pasuje, będzie trzeba pomyśleć nad innym - bo skoro to taka słodzizna :) 
Ale kwestię imienia zostawiam już DT :)
kawa6.thumb.jpg.5ccacb9c95a70805ea2ad51f17fd27a2.jpg

Sunia czaruje tu fotografa :)

1 godzinę temu, b-b napisał:

Czarka, Czarunia, Czarusia :)

Posted
16 minut temu, elik napisał:

Czarka, Czarunia, Czarusia :)

Oj, Czarusia już na dogomanii jest, nie wiem, czy nie będą się mylić :) Ale imię urocze.

Podmieniłam zdjęcia w ogłoszeniu na olx, niech by ktoś zauważył Kawunię.