Moli@ Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Noworoczny dojedzie do Białego około 22..., śliskie drogi przedłużą czas przejazdu. Quote
elik Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 1 minutę temu, Moli@ napisał: Noworoczny dojedzie do Białego około 22..., śliskie drogi przedłużą czas przejazdu. Tak chyba było mówione od początku, że przekazanie piesia będzie około godz. 22-giej. Na bazarku, który właśnie trwa przeznaczyłam dla niego 20% z pewnej grupy fantów. Myślę, że na środki odrobaczające wystarczy :) Quote
Moli@ Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 6 minut temu, elik napisał: Tak chyba było mówione od początku, że przekazanie piesia będzie około godz. 22-giej. Na bazarku, który właśnie trwa przeznaczyłam dla niego 20% z pewnej grupy fantów. Myślę, że na środki odrobaczające wystarczy :) Wyjechali wcześniej i później przyjadą W naszym regionie dziś śnieg z deszczem i minus..., drogi śliskie :( Quote
Tyśka) Posted March 21, 2021 Author Posted March 21, 2021 Psiaczek przejęty przez Moli@. Jestem bardzo bardzo wdzięczna osobom zaangażowanym w pomoc dziadeczkowi. Moli w wolnej chwili zapewne założy wątek i pokaże psiaka :) Quote
Moli@ Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Dziadunio już w domu..., z Białego odebrała joi :) Przestraszony Tuptuś ale do brzuszka coś w padło. Jutro założę wątek. 3 Quote
elik Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Jak to dobrze, że jeszcze jeden biedaczek jest już bezpieczny i wkrótce poczuje się kochany i potrzebny :) Quote
Moli@ Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 W nocy trzy razy siuśnął na podłogę..., zmieniał legowiska. Rano wyjście ze stadem..., siusiu (znaczy teren), śniadanie - zjadł 1/3 porcji. 1 Quote
Tyśka) Posted March 22, 2021 Author Posted March 22, 2021 Tak się cieszę, że psiulek już jest u Ciebie, Moli@. Na pewno jest jeszcze w stresie... Zaciskam kciuki i czekam na wątek. Tymczasem zapraszam na <<bazarek, wśród beneficjentów jest Czarnulek Moli@>> 1 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 Niestety, o starszego dużego Rudiego nie było dotychczas żadnego telefonu :( Piesek marnuje się w kojcu, choć sam chyba do tej pory żył jeszcze gorzej, cieszy się z cotygodniowych spacerów i kontaktów z wolontariuszem. Skończyło mu się wyróżnienie, gdyby ktoś mógł: Kraków: https://www.olx.pl/d/oferta/pies-zloto-zrownowazony-lagodny-rudi-czy-doczeka-sie-domu-CID103-IDIPLT0.html Katowice: https://www.olx.pl/d/oferta/rufus-lagodny-wrazliwy-psiak-ktory-stracil-nadzieje-na-dobro-CID103-IDIrUHQ.html Ogłoszenia Marty: Lublin (wyróżnione): https://www.olx.pl/d/oferta/pokochajjj-mnieeeeee-prosssszzzzeeee-CID103-IDIRVkU.html#d8a6f08e41;promoted Warszawa: https://www.olx.pl/d/oferta/rudi-pies-ideal-do-pokochania-CID103-IDIfIIq.html#d8a6f08e41 Kojec po sąsiedzku od Rudiego mieszka młody śliczny Charlie. Łagodny, młody, przyjacielski. O niego też nikt nie pyta, poza jedną propozycją kojca :( Ogłasza go Marta. https://www.olx.pl/d/oferta/biszkoptowe-love-charly-w-typie-kaukaza-CID103-IDIrDgw.html#d8a6f08e41 https://www.olx.pl/d/oferta/charly-w-typie-kaukaza-piekny-i-mlody-CID103-IDIPPpw.html Tutaj spotkanie Rudiego z Charlim: Quote
Tyśka) Posted March 28, 2021 Author Posted March 28, 2021 Charliemu szykował się DS, ale dzisiaj... okazało się że to sunia, a w DS jest rezydentka. To hit jak Charlie zamienił się w Czarusię, ale pokazuje też jak te gminne kojce są zaopiekowane. Pilnie potrzebny domek dla Czarusi albo dla Rudego, który mieszka kojec obok. Jak sunia dostanie cieczki to będzie straszne dla niej i dla niewykastrowanego Rudiego. Dziekuję jednocześnie Bakusiowej za wyroznienie Rudiego vel Rufusa... oraz Misia Maćka i Arturka, które są u Rafała w hotelu. Quote
Tyśka) Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Pilnie potrzebne schronienie, DT albo hotelik, który podejmie się opieki nad Melą!!! Suczka została odłowiona pare miesięcy temu z pól (prób było mnóstwo, nie dawała się złapać), po czym po paru dniach... zwiała z kojca w DT... Zapadła się jak kamień w wodę na parę miesięcy, a potem jak ją odkryto spory kawałek od DT to nie dawała się złapać, była więc dokarmiana... Udało się złapać ją wczoraj. Niestety jest lękliwa, w czasie wczorajszego wyjmowania z klatki-łapki do kennela dziabnęła Martę (jej męża jeszcze bardziej). Nie daje się głaskać. Do smakołyka podejdzie, ale nie spoufala się z człowiekiem. Sprowokowana, zaciśnięta w kąt będzie się bronić... wiadomo, była bardzo krótko w DT, tylko parę dni, a potem znowu na wolności - nie miała szansy przekonać się do ludzi... :( Niestety, poprzedni DT się wycofał, a hotele słysząc o problemie suni (lękliwość, chęć dziabania jak przekroczy się jej granice) odmawiają pomocy. Nikt jej nie chce wziąć i tak jak wczoraj została złapana w klatkę-łapkę tak teraz siedzi zamknięta w garażu licząc na cud... Sunia nieduża, młoda - a przez ten czas kiedy była na gigancie (a była dłuuugo) to nie rodziła, nie miała cieczki, więc albo sterylizowana, albo ma problemy hormonalne i jest bezpłodna. Czy ktoś mógłby jej pomóc? Marta płacze mi w telefon, że nie ma co z nią zrobić i że żałuje, że ją łapała :( A w garażu może być tylko parę dni. Quote
Tyśka) Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Dodam jeszcze: również dogomaniackie hotele nie są w stanie pomóc. Murka, Animal Inn, anecik, szafirka, dexterka, Chata Leona. Marta od wczoraj wisi na telefonie i próbuje znaleźć jakieś miejsce dla Melci... bezskutecznie. :( Quote
elik Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Biedactwo :( Bardzo żałuję, ale nie mam jak pomóc :( Quote
Poker Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 okropna sytuacja, Schronisko jeszcze pogłębi jej stan. A kasianet? Albo miejsce gdzie miał pojechać Amik z polecenia mari23 ? Quote
Tyśka) Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Przed chwilą, Poker napisał: okropna sytuacja, Schronisko jeszcze pogłębi jej stan. A kasianet? Albo miejsce gdzie miał pojechać Amik z polecenia mari23 ? :( Niestety tak... Schronisko raczej odpada. Wypuścić na wolność? Nie mam namiarów do Kasi. To miejsce (Animal Inn) też niestety nie ma jak pomóc, brak miejsc. :( Quote
elik Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 A może uluv... nie pamiętam nicku, taki jakiś pokombinowany. Jest gdzieś z okolic Wrocławia. Miała sunię o imieniu Kraksa. Quote
Tyśka) Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 6 minut temu, elik napisał: A może uluv... nie pamiętam nicku, taki jakiś pokombinowany. Jest gdzieś z okolic Wrocławia. Miała sunię o imieniu Kraksa. Pamiętam i w sumie wczoraj też przeszła mi przez myśł... Ale czy ktoś ją zna bliżej i mógłby spytać? Quote
konfirm31 Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 To chyba taki sam egzemplarz, jak Lilek u Mazowszanki....tfu, tfu, oby nie zapeszyć. Tyle, że drugiej Mazowszanki nie ma :(( Quote
Tyśka) Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 7 minut temu, konfirm31 napisał: To chyba taki sam egzemplarz, jak Lilek u Mazowszanki....tfu, tfu, oby nie zapeszyć. Tyle, że drugiej Mazowszanki nie ma :(( Niestety tez mam takie skojarzenie, że że taki Lilek albo Giga... oby nie, ale na razie tak się pokazuje. Na pewno sunia ma hart ducha, przetrwała wschodnie mrozy ( -30 ) na gigancie... Nikt nie wierzył, że sie uda ją złapać, w ogóle w pewnym momencie Marta była pewna że Mela już nie żyje... łapka była postawiona dlugi czas, wczoraj sunia weszła. Pierwotnie miała być kastrowana od razu, ale trochę bez badań i sprawdzenia czy wszystko ok Marta się boi... No i bez dt, żeby nic sobie w szwach sunia nie gmerała. Quote
konfirm31 Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Takie dzikusy ( oprócz Poker i Mazowszanki), wspaniałe socjalizowała Marysia O ( teraz MarysiaR), ale teraz mało się udziela na dogo i chyba nie bierze tymczasów. Quote
Recommended Posts