Tyśka) Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Pan Artur (teraz przejrzałam jego profil) zajmuje się profesjonalnym transportem psów głównie na trasie UK-Polska. Ma własną firmę. Transport do Białego ma przy okazji. Pytał mnie o rasę psiaka i wielkosc, a kiedy poznał historię, powiedział że zawiezie go za darmo. :) 1 Quote
Tyśka) Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Tutaj by post o jednej suni.... Ale nieaktualne. Blyskawicznie udało się uzyskać pomoc suczce. Quote
Moli@ Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Nieaktualne. Blyskawicznie udało się uzyskać pomoc. Jest domek dla biedaka? Quote
Tyśka) Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 17 minut temu, Moli@ napisał: Jest domek dla biedaka? Nie, przepraszam że napisałam niejasno. Wstawiłam tutaj post z ciężarna suczką jagterriera, która trafiła na łańcuch gminny. Ale udało się znaleźć dt dla niej w tempie ekspresowym. Quote
Moli@ Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Noworoczny przyjedzie 19.03..., do mnie - BDT. Przed nim wizyta w lecznicy ( wyrobimy się czasowo to od razu w dniu przyjazdu)- podstawowe badanie + ( mocz, kał ), sprawdzenie oczu..., skóry (łojotok). Niezbędny odpowiedni szampon, preparat od kleszczy, karma. Już pisałam - kastracja bezpłatna Finansowo nie jestem wstanie ogarnąć tego sama.... Potrzeba około 300zł Może ktoś zrobiłby bazarek dla staruszka ...., może ktoś zostałby skarbnikiem? Założę wątek gdy psuch będzie już u mnie. "Piesek, który najdłużej czeka. Znaleziony w Nowy Rok, niewidomy (wet uważa że tylko na jedno oczko, drugie jest ok). Nie wychodzi z budy, nie pokazuje się ludziom. Poczatkowo wyglądał na zagubionego, teraz na zrezygnowanego. Znajoma dopyta czy był kastrowany. Na pewno odrobaczony, zachipowany i zaszczepiony. Przebywa w przytulisku Roxi, Szagusia, Promyka. On najpilniej szuka pomocy." 3 Quote
Tyśka) Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 Dnia 25.02.2020 o 14:25, Tyśka) napisał: Szczeniak piesek Dnia 31.01.2020 o 17:32, Tyśka) napisał: Opis: "Szczeniaczki urodzone 12.12.2019r. cztery sunie i jeden piesek. Są odrobaczone, zaczipowane i zaszczepione przeciwko nosówce i parwowirozie" Dotarła do mnie smutna wiadomość. Piesek (ten czarny podpalany) uciekł wczoraj wieczorem z domu... zrobił podkop... znaleźli go na poboczu. Już nie żył. Ktoś śmiertelnie go potrącił. :( Quote
Tyśka) Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 4 godziny temu, Moli@ napisał: Noworoczny przyjedzie 19.03..., do mnie - BDT. Przed nim wizyta w lecznicy ( wyrobimy się czasowo to od razu w dniu przyjazdu)- podstawowe badanie + ( mocz, kał ), sprawdzenie oczu..., skóry (łojotok). Niezbędny odpowiedni szampon, preparat od kleszczy, karma. Już pisałam - kastracja bezpłatna Finansowo nie jestem wstanie ogarnąć tego sama.... Potrzeba około 300zł Może ktoś zrobiłby bazarek dla staruszka ...., może ktoś zostałby skarbnikiem? Założę wątek gdy psuch będzie już u mnie. "Piesek, który najdłużej czeka. Znaleziony w Nowy Rok, niewidomy (wet uważa że tylko na jedno oczko, drugie jest ok). Nie wychodzi z budy, nie pokazuje się ludziom. Poczatkowo wyglądał na zagubionego, teraz na zrezygnowanego. Znajoma dopyta czy był kastrowany. Na pewno odrobaczony, zachipowany i zaszczepiony. Przebywa w przytulisku Roxi, Szagusia, Promyka. On najpilniej szuka pomocy." Czy ktoś miałby czas zrobić bazarek dla tego pieska na pół z Krecikiem? Wysłałabym sukienki, dwie koszule, książki, perfumy. Mogę zrobić pelna listę fantów,które mam i je sfotografować. Ale nie mam czasu prowadzić bazarku i wysyłać ich do każdego z osobna. Quote
elik Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Czy ktoś miałby czas zrobić bazarek dla tego pieska na pół z Krecikiem? Wysłałabym sukienki, dwie koszule, książki, perfumy. Mogę zrobić pelna listę fantów,które mam i je sfotografować. Ale nie mam czasu prowadzić bazarku i wysyłać ich do każdego z osobna. Mogę zrobić, ale tylko jeśli, jak piszesz zrobisz fotki i pełną listę fantów. Mogłabym dołączyć swoje fanty, a ewentualny przychód z nich byłby zliczony osobno. Quote
Tyśka) Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Mogę zrobić, ale tylko jeśli, jak piszesz zrobisz fotki i pełną listę fantów. Mogłabym dołączyć swoje fanty, a ewentualny przychód z nich byłby zliczony osobno. Oczywiście, nie chcę dokładać Tobie roboty. Poopisuję krótko, zrobię zdjęcia, wyślę na e-mail całość, a fanty zapakuje i wyślę. Tylko nie wiem czy uda mi się to dzisiaj, jak nie to dopiero po weekendzie będę z tym działać. Dziekuję. :) Quote
elik Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 2 godziny temu, Tyśka) napisał: Dotarła do mnie smutna wiadomość. Piesek (ten czarny podpalany) uciekł wczoraj wieczorem z domu... zrobił podkop... znaleźli go na poboczu. Już nie żył. Ktoś śmiertelnie go potrącił. :( Szkoda piesionka, biedactwo :( Jest tu na wątku jego zdjęcie? Quote
elik Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Oczywiście, nie chcę dokładać Tobie roboty. Poopisuję krótko, zrobię zdjęcia, wyślę na e-mail całość, a fanty zapakuje i wyślę. Tylko nie wiem czy uda mi się to dzisiaj, jak nie to dopiero po weekendzie będę z tym działać. Dziekuję. :) To czekam na fotki i opisy. To dla tego piesia z fotek powyżej? Quote
Tyśka) Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 4 minuty temu, elik napisał: To czekam na fotki i opisy. To dla tego piesia z fotek powyżej? Tak, tego co jedzie do Moli i dla Krecika. Quote
elik Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 13 minut temu, Tyśka) napisał: Tak, tego co jedzie do Moli i dla Krecika. Super :) Bardzo ładny psiaczek. Quote
Tyśka) Posted March 11, 2021 Author Posted March 11, 2021 Niestety... dziewczyna która miała wziąć Trisia Pięknisia na DT zrezygnowała... Dzisiaj podjęła decyzję, że jednak nie weźmie:( Mam o czym myśleć... Marta już dodała post na fb, że jednak znowu szukamy DT. Może ktoś się zglosi: mlody, śliczny, nieduży, łagodny. Tylko nieporadny na tym łańcuchu. Quote
Poker Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Biedny na łańcuchu. A byłoby go gdzie umieścić? W jakimś hoteliku ? Nawet z tym oczkiem jest przeuroczy. Quote
Tyśka) Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 6 godzin temu, Poker napisał: Biedny na łańcuchu. A byłoby go gdzie umieścić? W jakimś hoteliku ? Nawet z tym oczkiem jest przeuroczy. Ja na razie nie podejmę się nowego wątku i prowadzenia nowego psiaka. Marta zaczęła skrobać do paru fundacji, ja też napiszę. Psiaaak cudny, ujmujący. Jeszcze parę dni właściciel ma szansę go odebrać, ale dotychczas nikt się nie zgłosił. Quote
Poker Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Jaki on jest duży , jak do psów i ile ma lat ? Quote
Tyśka) Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 1 godzinę temu, Poker napisał: Jaki on jest duży , jak do psów i ile ma lat ? Tutaj masz filmik: Ząbki ma czyste, białe. Do psów nie da się sprawdzić. Psy w gminie tkwią na łańcuchach w sporej odległości od siebie. Pracownicy dają im tylko jeść, a zdjęcia i filmik zrobiła Marta, która ma 50km w jedną stronę. Pojechała, bo z gminy zadzwonili, że mają nowego psa, więc niech przyjedzie zrobić zdjęcia jak chce. O Kreciku też cokolwiek było wiadomo jak go uwolniliśmy z łańcucha gminnego i trafił do weta. A, gmina ma umowę z Zamościem. Quote
Poker Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Wygląda na przyjaznego.Co do wielkości, to nie czuję. Byłoby go gdzie umieścić? Pewnie konieczna będzie wizyta u okulisty. Może zrobię zamach na swoje życie i wezmę go pod opiekę przy wspomaganiu Tyśki.Mam pietra. 1 Quote
Tyśka) Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 Na pewno będzie konieczny okulista, oczka mu ropieją i raczej mało przez nie widzi. Nie wiadomo kompletnie nic o nim, nic nie jest też przy nim zrobione :( Odrobaczyć, odpchlić, zaszczepić, wykastrować trzeba samemu. Poza tym jest nakarmiony i dość zadbany, więc po cichu liczyłyśmy z Martą, że komuś zaginął... Ale nikt nie szuka, nie zgłasza się. Psiak jest nieduży, ale zapytałam Marty jaki jest w porównaniu do Krecika.Teraz jest w pracy, odpisze albo oddzwoni jak wróci. Quote
Tyśka) Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 Dnia 11.03.2021 o 20:27, Tyśka) napisał: Niestety... dziewczyna która miała wziąć Trisia Pięknisia na DT zrezygnowała... Dzisiaj podjęła decyzję, że jednak nie weźmie:( Mam o czym myśleć... Marta już dodała post na fb, że jednak znowu szukamy DT. Może ktoś się zglosi: mlody, śliczny, nieduży, łagodny. Tylko nieporadny na tym łańcuchu. Tego pieska przejmuje Plaskaty Azyl. Nie mają na razie miejsca w DT, umieszczą go w kojcu ale będzie zaopiekowany, zwłaszcza weterynaryjnie. Szukamy transportu na trasie Susiec -> Nasielsk. Quote
Tyśka) Posted March 13, 2021 Author Posted March 13, 2021 Dnia 5.03.2021 o 19:44, Tyśka) napisał: Dostałam nowe zdjęcia Dafne (w ds: Molly). Dodalam do ogłoszenia. Dnia 5.03.2021 o 14:00, Tyśka) napisał: Dziękuję. Tymczasem podopieczna Marty wróciła z adopcji, bo boi się ekspresyjnego Pana i na jego widok ucieka na legowisko, nie szuka z nim kontaktu. Pan nie chcie pracować że szkoleniowcem, nie chcę tutaj się rozwodzić... Ale Dafne w tym domu nie byłaby szczęśliwa i Pani właścicielka o tym wie. Dlatego krotko po adopcji podjęła decyzję dla dobra suni, że jednak muszą ją oddać. Ogłosiłam Dafne ponownie, oby jak najszybciej znalazła Ludzi, którzy pokochają właśnie ją, a nie wyobrażenia o niej. https://www.olx.pl/oferta/karmelowa-slodycz-lagodna-rodzinna-dafne-CID103-IDIvwtF.html Molly (vel Dafne) jutro przeprowadza się do Jarosławia. Oby tym razem był to prawdziwy happy end. Potrzebne kciuki. To delikatna, kochana sunieczka. 1 Quote
elik Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 1 godzinę temu, Tyśka) napisał: Dnia 11.03.2021 o 20:27, Tyśka) napisał: Tego pieska przejmuje Plaskaty Azyl. Nie mają na razie miejsca w DT, umieszczą go w kojcu ale będzie zaopiekowany, zwłaszcza weterynaryjnie. A najważniejsze, że już nie będzie wisiał na łańcuchu z pupę na śniegu. 1 Quote
elik Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 13 minut temu, Tyśka) napisał: Molly (vel Dafne) jutro przeprowadza się do Jarosławia. Oby tym razem był to prawdziwy happy end. Potrzebne kciuki. To delikatna, kochana sunieczka. Niech już to będzie ten dobry, odpowiedzialny, kochający dom. 1 Quote
Recommended Posts