elik Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 1 minutę temu, jaguska napisał: Pewnie bym guzik z pętelką miała, to wszystko to spadek po Niemcach. Musi co solidnie ten kanał zrobiony, że do teraz przetrwał. Quote
jaguska Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Bardzo solidnie. Nadmiar wody spuszczany jest z jeziora Otmuchowskiego do tego kanału za mną, ten pierwszy mur zatrzymuje nadmiar wody, tylko małym przepustem na środku muru płynie dalej, po drugiej stronie wpada też do kanału rzeka, która płynie dnem kanału, ze dwa km dalej jest następna kamienna budowla z takim samym murem zaporowym, za następne około 2 km, kolejna budowla i następna rzeka spada do kanału, i tak ten kanał sobie idzie aż do rozlewisk przed kolejnym jeziorem, a ciągnie się prawie równolegle do rzeki, nooo taki baypass ;) Pewnie namieszałam, ale może coś zrozumiesz. Kiedyś wrzucę fotki jaki rozmach budowli wodnych mieli poprzedni mieszkańcy tych ziem. 1 Quote
elik Posted September 5, 2021 Posted September 5, 2021 Nie namieszałaś, tylko jest to, jak by to ująć, taka skomplikowana budowla i trudno mi to sobie wyobrazić w całości. Tym bardziej podziwiać należy projektanta tego przedsięwzięcia, zwłaszcza, że jak mówisz, jest skuteczne. Quote
Nesiowata Posted September 12, 2021 Posted September 12, 2021 Spokoju i zdrowia dla ludzko - zwierzęcej rodziny Mimiśki. Quote
Nesiowata Posted September 19, 2021 Posted September 19, 2021 Głaski zostawiam dla rudej zołziczki i życzenia zdrowia dla całej rodzinki. Quote
Nesiowata Posted October 1, 2021 Posted October 1, 2021 Zaglądam do rudzielca. Mam nadzieję, że wszystko w porządku. Quote
Nesiowata Posted October 5, 2021 Posted October 5, 2021 Słoneczne pozdrowienia dla Mimi i jej towarzyszy życia. Quote
Tyśka) Posted October 5, 2021 Author Posted October 5, 2021 I ja zaglądam do Rudej Zołziczki, ciekawe czy trochę się uspokoiła ;) Quote
jaguska Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Bardzo dziękuję, że zaglądacie do Mimisi, u niej wszytko ok. Za to u mnie jak zawsze, jak już pozbieram się, poskładam, wygrzebię się z dołka to zawsze musi się coś zdarzyć, co mnie skopie na samo dno z powrotem. Miesiąc temu pożegnałam brata, mojego dużego braciszka, nie mogę jeszcze myśleć o tym bez bólu w sercu, ale pomaleńku się z tym oswajam i już się boję, co znowu się może wydarzyć. Pozdrawiam wszystkich ciepło i serdecznie. Eluniu, stałe poleciały. Światełko w tunelu...co mi je znowu zgasi? 2 Quote
Tyśka) Posted October 12, 2021 Author Posted October 12, 2021 Moj Boże... 😞 Bardzo Ci współczuję i składam kondolencje... Przytulam! 1 Quote
elik Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Iwonko Droga 😞 współczuję, ściskam, przytulam Śmierć bliskiej osoby jest ogromnie bolesnym przeżyciem, a śmierć siostry, brata, nawet nie potrafię sobie tego wyobrazić 😞 Bardzo, bardzo Ci współczuję. Na szczęście masz przy sobie bliskie dusze, męża i zwierzaki. Zwierzęta też pomagają przetrwać trudne chwile. Trzymaj się kochana Iwonko. Myślami jestem z Tobą. 1 Quote
Poker Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Współczuję z całego serca. Znam ból po stracie jedynego brata. Pozostał we mnie na zawsze. Niech to światełko w tunelu świeci zawsze. 1 Quote
elik Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Dnia 13.10.2021 o 10:40, Poker napisał: Niech to światełko w tunelu świeci zawsze. Wspaniałe życzenie. Także Ci tego Iwonko życzę. Promyk nadziei niech zawsze dla Ciebie świeci. Quote
Nesiowata Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Dnia 13.10.2021 o 12:37, elik napisał: Promyk nadziei niech zawsze dla Ciebie świeci. Taki promyczek potrzebny jest każdemu... Ja nie mogę się pogodzić ze śmiercią brata choć minęło już 28 lat. I pewnie tak zostanie do końca mojego życia. 1 Quote
elik Posted October 13, 2021 Posted October 13, 2021 Dnia 13.10.2021 o 12:53, Nesiowata napisał: Taki promyczek potrzebny jest każdemu... Ja nie mogę się pogodzić ze śmiercią brata choć minęło już 28 lat. I pewnie tak zostanie do końca mojego życia. Masz rację. Ze śmiercią bliskich sercu osób nie można się pogodzić 😞 Quote
Nesiowata Posted October 15, 2021 Posted October 15, 2021 Dnia 13.10.2021 o 13:02, elik napisał: Masz rację. Ze śmiercią bliskich sercu osób nie można się pogodzić 😞 Nie da się zapomnieć choć życie musi iść do przodu. Głaski dla rudzielca i życzenia zdrowia dla ludzkiej części rodzinki. Quote
Nesiowata Posted November 18, 2021 Posted November 18, 2021 Zdrowia i spokoju dla Mimiśki i wszystkich domowników. 1 Quote
Tyśka) Posted December 2, 2021 Author Posted December 2, 2021 Zaglądam do Mimisi z życzeniami zdrowia i pogody ducha dla Jej Rodziny 😍 1 Quote
jaguska Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Nawet nie wiecie jakie ważne są dla mnie Wasze słowa wsparcia ❤ Koszmar u mnie trwa nadal, drugi miesiąc po chorobie nie mogę dojść do siebie. Odchodzi kolejna kocina. Pierwsza odeszła Skarpetka (14 lat) na raka kości, teraz odchodzi Myszkinek (11 lat) na mocznicę. Moja futrzana geriatria zaczyna się wykruszać. Yoshi (12 lat) też podupadł mocno na zdrowiu. Nawet Mimisia już dorosła panna 😉 bo według książeczki ma 5 lat. Pokazujemy się. -o jajku jajku, zabirajta mię stont, łapę mi urwały bandyty wcielone, przyłatać cza spowrotem, zabierta mie niebogę- 3 Quote
Poker Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 No niestety. W tym roku odeszło dużo naszych zwierzęcych i ludzkich bliskich. A życie ma to w nosie i toczy się dalej swoim trybem, nie ma litości. Całe szczęście, że poczucie humoru Cię nie opuszcza. Natomiast choroba mogłaby pójść precz. I tego Ci życzę z całego serca. 1 Quote
elik Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Witaj że, nam witaj Iwonko kochana Jak to doprze, że wychynęłaś się ze swojej skorupki. Niestety życie nie zawsze usłane różami. Nieraz musimy zacisnąć zęby, połknąć łzy i iść dalej. Dobrze, że mamy przy sobie te nasze dobre duszki, których futerkami czasem łezki ocieramy. EDIT Mimisia piękna pannisia jezd 🙂 1 Quote
Nesiowata Posted December 12, 2021 Posted December 12, 2021 Cudna lisiczka! Trzymaj się Jagusko. 1 Quote
Nesiowata Posted December 17, 2021 Posted December 17, 2021 Życzenia zdrowia i spokoju dla Mimi i całej jej ludzko - zwierzęcej rodzinki. Quote
Radek Posted December 29, 2021 Posted December 29, 2021 Mam nadzieję, że wszystko u Mimiśki w domu w porządku. Quote
Recommended Posts