Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, Havanka napisał:

. . .

Kicia zaś, jest cudowna ! To pewnie z gorąca tak rozkosznie rozciąga swoje ciałko gdzie popadnie. Elu, na wszelkie i trudno gojące ranki, polecam Balsam Szostakowskiego. Mój Misiaczek wylizał sobie w łapie sporą ranę. Po kilkukrotnym posmarowaniu, bardzo ładnie zaczęła sie goić. Moze w przypadku jej podrażnionych uszek też pomoże?

Eluniu dziękuję  1883472997_serce9bijce.gif.a2081863e61ede460c64ae4cd632defd.gif  Jutro zaraz lecę do apteki, bo ta maść antybiotykowa, którą smaruję uszko, nic jej nie pomaga :( To uszko wygląda bardzo biedniutko :(

Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

Serce się raduje kiedy widzi się Benitkę uśmiechniętą i w innej pozycji niż zwinięte ciałko :D

Oby tak dalej maleńka!

Oby :) Myślę, że teraz będzie już z górki :)

Cytat

Kicia niesamowita :D

Elu czyżby przybył Ci domownik? ;)

6-go maja ktoś podrzucił mi koteczkę. Niektórzy przynoszą, a niektórzy nie mają odwagi i podrzucają.  Tu na działce mam stałe dzikuski, które karmię cały rok, a dodatkowo prawie co rok, żeby pojawia się jakaś kociczka. Zazwyczaj jest to kociczka w ciąży, albo z maluszkami. Co roku mam dodatkowe zajęcia i wydatki :)

Jak tylko odkarmię (była potwornie chuda) i całkowicie wyleczę kociczkę, będę ja ogłaszać i szukać jej domu. Jest niesamowicie miziasta i łagodna. Nawet jak broni się przed zakrapianiem uszek i łapie łapeczkami, to chowa pazurki, a jak gryzie to tak, że nie wbija ząbków, tylko chwyta i trzyma :) Ciężko będzie się z nią rozstać.

• Upvote 1
Posted
10 godzin temu, Elisabeta napisał:

Cicha, bo bez banerka klubowego w sygnaturze... happy.gif Tak, Elikuhappy.gif

A o to chodzi  ?

Banerka nie mam, chodzę po watkach za elik.....

• Like 1
Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Poza tym ona jest słodka jak miód :). Od kilku dni śpi z nami i psami. Dzisiaj w nocy zbudziłam się i czuję, że coś leży mi na piersi. To była kocia :)  Jak ją dotknęłam zaczęła lizać mnie po twarzy :) Niesamowita. Lubi leżeć maksymalnie  rozciągnięta i nie ma znaczenia gdzie. Na podłodze, na sprzętach, gdzie popadnie  :)

imageproxy.php?img=&key=fb990b1e378caf0220180531_170921.thumb.jpg.d5ce6b198eb7b4c8d730297aa1ff0b37.jpg    20180531_180703.thumb.jpg.acdb0673eb22a25c4da24a36bba0c73a.jpg

20180531_140541.jpg.6e43e850c033e77a49d48bffcb51f04b.jpg

Śliczna kicia  :)

Coś mi się zdaje, ze sama do Kraka nie wrócisz, tylko z kicią. Trudno bedzie się z nią rozstać jak to taka przylepa.....

• Like 1
Posted
6 godzin temu, elik napisał:

Na dobry wieczór mam dobre wiadomości i zdjęcie :)

Benia już nie hałasuje w nocy!!!!   hurra.gif.15ed336f0f50b378613588d762b81c07.gif

Popatrzcie na jej minkę :) :) :)

MmsCamera_2018-05-31-15-09-07.thumb.jpg.df793fa8c1c10f244f1ff9bc8a3f867d.jpg  

O, Benia na łapkach i z uśmiechem na pysiu  :)

Posted
4 godziny temu, MALWA napisał:

Coś mi się zdaje, ze sama do Kraka nie wrócisz, tylko z kicią. Trudno bedzie się z nią rozstać jak to taka przylepa.....

Podoba mi się ten post.  Eliczku,... ? happy.gif

Kicia jest cudna. happy.gif Trzeba jej wybrać piękne imię.

Posted
7 godzin temu, MALWA napisał:

Sama nie, z mężem hi hi hi :)

A poważnie, Agnieszko nie mogę jej zatrzymać. Nie piszę o tym, ale jej obecność u nas jest bardzo uciążliwa i stresująca. Trzeba bardzo uważać, żeby nie wydostała się z domu. Cały czas musimy pamiętać o tym, żeby wszystko było pozamykane, łącznie z oknami, bo kicia tylko czeka na taką sposobność i zwiewa. Gonić kota w moim wieku, to kuriozum ;)  Razaz czmychnęła wejściem dla dzikusków i teraz muszę pamiętać, żeby rano zabarykadować okienko, bo po wyjściu z pokoju natychmiast biegnie do tego okienka.  Najbardziej cierpią na tym psiaki.

Posted
24 minuty temu, elik napisał:

Sama nie, z mężem hi hi hi :)

A poważnie, Agnieszko nie mogę jej zatrzymać. Nie piszę o tym, ale jej obecność u nas jest bardzo uciążliwa i stresująca. Trzeba bardzo uważać, żeby nie wydostała się z domu. Cały czas musimy pamiętać o tym, żeby wszystko było pozamykane, łącznie z oknami, bo kicia tylko czeka na taką sposobność i zwiewa. Gonić kota w moim wieku, to kuriozum ;)  Razaz czmychnęła wejściem dla dzikusków i teraz muszę pamiętać, żeby rano zabarykadować okienko, bo po wyjściu z pokoju natychmiast biegnie do tego okienka.  Najbardziej cierpią na tym psiaki.

Z mezem jasne, przeciez nie zostanie sam :)

Ale co bedzie z Kicia ?

Posted
9 godzin temu, MALWA napisał:

Z mezem jasne, przeciez nie zostanie sam :)

Ale co bedzie z Kicia ?

Za każdym razem jak musimy pojechać do kraka, zabieramy z sobą cały zwierzyniec. Przecież nie może być inaczej, ale kici szukam domu. Niestety nie mogę jej zatrzymać :(

Posted
12 godzin temu, Elisabeta napisał:

Podoba mi się ten post.  Eliczku,... ? happy.gif

Kicia jest cudna. happy.gif Trzeba jej wybrać piękne imię.

Och gdybym tylko mogła, zatrzymałabym prawie wszystkie moje tymczasy, bo z każdym połączyła mnie silna i szczególna więź.  Mąż powiedział kiedyś, że gdy trafi główną wygrana w totka, to dla mnie zbuduje od podstaw schronisko dla zwierząt, które w pełni będzie zasługiwało na swoją nazwę. Niestety, jak dotąd nie trafił takiej wygranej :(

Kocia reaguje już na Micia :) Ale jest pojętna, jak pojawi się jakaś odpowiednia propozycja, kto wie :)

• Like 1
Posted

Mamy nowe zdjęcia Beni i informację, że Benia ma nową koleżankę :)PART_1527586951495.jpeg.ae76ad28479649474eab40bd7a6735ec.jpeg

PART_1527784398446.jpeg.fa37e483f960c94dac3c56c2d29f84e3.jpeg

PART_1527859486174.jpeg.950f496ccd3c62318842021d8c42fec8.jpeg

Nowa koleżanka :)

MmsCamera_2018-06-01-16-14-02.thumb.jpg.5bd7b70a3dbe01f320d00d617d3e4bf1.jpg

Muszę jakoś po swojemu oznakować wszystkie dotychczasowe zdjęcia, bo wklejam je do jednego katalogu i zaczynam się już gubić w tym, które już wklejałam na wątek Beni, a których jeszcze nie. Zrobiło się ich już trochu, a nie wiem czemu nowe nie wklejają się na koniec, ale pomiędzy już istniejące zdjęcia.

• Like 2
Posted

Może koleżanka sprawi,ze Benitka poczuje się lepiej, wróci jej utracona odwaga?

No i najważniejsze,że zgodzą się panienki między sobą :)

Pozdrowienia dla FK oczywiście zostawiam :)

PS Wiem,że jak będziesz szukać domku dla kici to tego najlepszego:)

Posted

Witam wszystkich. Jak to dobrze, że Benita ma towarzystwo. Teraz już strachy będą mniej straszne, koleżanka trochę weźmie na siebie,  a zabawa będzie miała inny wymiar i jakość. Państwo myślący, koleżanka  gabarytowo podobna to i życie przyjemniejsze. A Benia dzielna.

Posted

A to wiadomosc ! 

Dwie sunie beda mialy siebie i swoje towarzystwo caly czas. Wazne, ze sie dogadaly:)

Dwie suczki w domu, nie zawsze potrafia stwirzyc dobry duet.. . 

Posted

Kochane Faneczki przepraszam bardzo za wprowadzenie w błąd. Benia nie ma koleżanki w sensie, że Pani Agnieszka adoptowała drugiego pieska. Faktycznie niezbyt przejrzyście się wyraziłam. Ta koleżanka to sunia Rodziców Pani Agnieszki, u których Benia jest w odwiedzinach. Ale fakt sunie pięknie sie dogadują.

Ja bardzo prfzepraszam za  to, że mało mnie na wątku, ale zjechali do nas goście i do niedzielio muszę pełnić rolę gospodyni. Nadrobiuę to od poniedziałku :)

Miłej niedzieli dla Wszystkich :)

1941573207_naniedziel4.jpg.4f704e74e68ad0c358530f72e77175cf.jpg

Posted

Witam Faneczki cieplutko w ten chłodny, pochmurny niedzielny poranek. Po wczorajszej burzy znacznie się ochłodziło, no i bardzo dobrze :)

Też myślę, że Benia czułaby się pewniej w towarzystwie drugiego psiaczka, ale będzie dobrze tak, jak jest :)

Mamy nowe zdjęcia księżniczki :)

PART_1527935721736.jpeg.0a287b27600b20a0fa1430de161da9a7.jpeg

PART_1527937821888.jpeg.35ab0d7f6a6183860c27e43aaa6f86e4.jpeg

PART_1527958249645.jpeg.8bc1d0d13154afe769dc42e6b452ac69.jpeg

• Like 2
Posted
47 minut temu, Nesiowata napisał:

No i jest na z góry upatrzonym miejscu. Tak trzymaj mała!

To znaczy w łóżeczku :)   śpioszek kochany :)