elik Posted February 19, 2022 Author Posted February 19, 2022 Dnia 19.02.2022 o 22:17, pyra napisał: Quote
Nesiowata Posted February 20, 2022 Posted February 20, 2022 Wiatr, na szczęście, uspokoił się trochę. Nawet Lala zdecydowała się rano na wyjściu z domu. Oby trwało to jak najdłużej. Mam już dość tego urywania głowy. Wczoraj przez cały dzień chodziłam i zbierałam śmieci. A zaraz za mną fruwały następne. Tym razem nawet kosze nie były bezpieczne. Dawno już tak nie wiało. Musze szukać jakiegoś fachmana bo na szopie zerwało mi kawał papy. Pofrunęła do ogrodu sąsiadów. A z majstrami to teraz kiepska sprawa. Quote
elik Posted February 20, 2022 Author Posted February 20, 2022 Dnia 20.02.2022 o 07:03, Nesiowata napisał: Wiatr, na szczęście, uspokoił się trochę. Nawet Lala zdecydowała się rano na wyjściu z domu. Oby trwało to jak najdłużej. Mam już dość tego urywania głowy. Wczoraj przez cały dzień chodziłam i zbierałam śmieci. A zaraz za mną fruwały następne. Tym razem nawet kosze nie były bezpieczne. Dawno już tak nie wiało. Musze szukać jakiegoś fachmana bo na szopie zerwało mi kawał papy. Pofrunęła do ogrodu sąsiadów. A z majstrami to teraz kiepska sprawa. Współczuję bardzo 😞 To prawda, dzisiaj fachowcy są na wagę złota. Jak sobie przypomnę moją "przygodę" z kabiną prysznicową, to aż mnie trzęsie ze złości. Quote
Nesiowata Posted February 21, 2022 Posted February 21, 2022 Dziś znów wieje i leje - nawet Aresa cofa od drzwi. Quote
Nesiowata Posted February 22, 2022 Posted February 22, 2022 Dzisiejszy dzień pokazał chwilami słońce ale znów się chmurzy, wcześniej padał drobny deszczyk a jeszcze ma być śnieg. Od dziś jeżdżę rano na rehabilitację. Prywatnie, na NFZ terminy przy końcu roku. Coraz lepiej. Ale prywatnie jest wszystko - wczoraj zadzwoniłam, dziś już pierwszy raz mam za sobą. Quote
Nesiowata Posted February 27, 2022 Posted February 27, 2022 Witam wszystkich w pochmurną niedzielę. Byle jaka ta pogoda dziś. Ale co zrobić? Quote
elik Posted February 27, 2022 Author Posted February 27, 2022 Dnia 27.02.2022 o 09:07, Nesiowata napisał: Byle jaka ta pogoda dziś. Lepsze byle jakie, niż żadne, ale jak to odnieść do pogody? Lepsza byle jaka niż żadna? Żadna pogoda? Sorry byle jakie myśli mnie nachodzą 😞 1 Quote
b-b Posted March 7, 2022 Posted March 7, 2022 Witajcie Dziewczyny. U na bez zmian. Kontrola co tydzień, najdłużej 2 tygodnie. Mała teraz bierze steryd doustny i dodatkowo robimy inhalacje z budezonidu. Z inhalacjami nie mamy problemu bo mała jakby rozumiała ,że to dla jej dobra ładnie leży z maską na pysiu. Dodatkowo bierzemy coś na oskrzela na poszerzenie oskrzelików dla lżejszego oddychania. Gdyby nie choroba i kaszel to by nikt nie powiedział że to starszym chory psiak. Na spacery nie chodzimy żeby się nie męczyła bo atak kaszlu ma taki, że ja bym przy takim płuca wypluła:( Tylko siku, trochę tam podrepta i do domu. W czwartek kontrola i zdjęcie aby zobaczyć jak się to cholerstwo znowu rozrosło...Walczymy choć wiem,że to nierówna walka . Walczymy obie bo mi z nerwów też podupadło zdrowie. A codzienne wieści dobijają. Życzę Wam dużo zdrówka! Quote
elik Posted March 7, 2022 Author Posted March 7, 2022 Boguniu kochana współczuję serdecznie. Ściskam, przytulam trzymaj się. Kochamy nasze psiaki i cierpimy kiedy chorują. Cierpimy martwiąc się o nie i z powodu bezsilności. Nie załamuj się Boguniu, musisz dbać o swoje zdrowie. Quote
Nesiowata Posted March 21, 2022 Posted March 21, 2022 Dawno już nikogo tu nie było. Samej mi wstyd. Witam w pierwszy dzień wiosny z życzeniami pogodnego, spokojnego tygodnia. Quote
Nesiowata Posted March 29, 2022 Posted March 29, 2022 Dobrego dnia wszystkim. Po kilku dniach pięknej pogody zapowiadają nieciekawe zmiany. Ciężko będzie się przyzwyczaić. A tak już było dobrze. Quote
elik Posted March 29, 2022 Author Posted March 29, 2022 Materdeńko, jak dawno tu nie byłam 😞 U mnie już pada deszcz, a ja właśnie dzisiaj mam umówioną wizytę z Sonią na obcinanie pazurków. Chyba przełożę na jutro. Jutro, nawet choćby padał deszcz, to będzie mąż i nas zawiezie. Quote
Nesiowata Posted March 31, 2022 Posted March 31, 2022 Witamy wszystkich w przymrożony poranek. Zimno się zrobiło a zaczyna się kwiecień. Mam nadzieję, że nie potrwa to zbyt długo. Trzymajcie się zdrowo. Quote
elik Posted March 31, 2022 Author Posted March 31, 2022 Zapowiadają mroźne dni w kwietniu. Podobno ma nawet spaść śnieg 🤥 Quote
Nesiowata Posted March 31, 2022 Posted March 31, 2022 Dnia 31.03.2022 o 06:45, elik napisał: Zapowiadają mroźne di w kwietniu. Podobno ma nawet spaść śnieg 🤥 Niby nic nowego, ale nie strasz... Quote
elik Posted March 31, 2022 Author Posted March 31, 2022 Dnia 31.03.2022 o 07:11, Nesiowata napisał: Niby nic nowego, ale nie strasz... No właśnie, nic nowego - kwiecień plecień, wciąż przeplata, trochu zimy, trochu lata, a jednak straszne 😞 Quote
elik Posted April 1, 2022 Author Posted April 1, 2022 Dnia 31.03.2022 o 06:45, elik napisał: Zapowiadają mroźne dni w kwietniu. Podobno ma nawet spaść śnieg 🤥 No i spadł i jeszcze pada 😞 A już było tak Quote
Nesiowata Posted April 1, 2022 Posted April 1, 2022 U mnie też się trochę pokazało ale już znikło. Tylko zimno zostało. Quote
elik Posted April 1, 2022 Author Posted April 1, 2022 Dnia 1.04.2022 o 10:14, Nesiowata napisał: U mnie też się trochę pokazało ale już znikło. Tylko zimno zostało. U nas cały czas pada. Wczoraj padał zimny deszcz, a dzisiaj od rana śnieg i nie topnieje. Umarznął wszystkie pączki, które już zdążyły się zawiązać. Quote
Nesiowata Posted April 4, 2022 Posted April 4, 2022 Jeszcze wcześniejszy śnieg nie zniknął a już sypie nowy. Przez moment to była śnieżyca, na szczęście szybko się skończyła. Jakby ciut niebo przejaśniało. Ale w dalszym ciągu nie wygląda to na wiosnę. Życzymy spokojnego tygodnia, mimo wszystko. Quote
Nesiowata Posted April 18, 2022 Posted April 18, 2022 Słoneczne pozdrowienia z życzeniami spokojnego drugiego dnia Świąt Wielkanocnych. Odpoczywajcie ile tylko się da. I oby w spokoju. Quote
Recommended Posts