Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo cieszą zdjęcia Benitki już nie zestresowanej!

Malutka powoli się rozkręca i oby tak dalej!

Pozdrawiam FK.

• Like 1
Posted

Witamy wszystkich w poniedziałek. Trochę chłodno, ale przynajmniej dłużej sobie pospałam. A wczoraj nawet kilka razy trochę popadało. Dziś niby ma być powtórka z rozrywki. Oby tak było.

• Like 1
Posted

Witam się cieplutko z Klubiowczkami :)

U nas rano padał rzęsisty deszczyk, ochłodziło się, ale niebo znowu sie rozpogodziło. Będzie dobrze :)

Wszystkiego dobrego na nowy tydzień :)

600986440_napiknytydzie.jpg.103832acf060d7a51615208ca5ee7aa9.jpg

Posted
3 godziny temu, elik napisał:

Witam się cieplutko z Klubiowczkami :)

U nas rano padał rzęsisty deszczyk, ochłodziło się, ale niebo znowu sie rozpogodziło. Będzie dobrze :)

Wszystkiego dobrego na nowy tydzień :)

600986440_napiknytydzie.jpg.103832acf060d7a51615208ca5ee7aa9.jpg

Wzajemnie Elu ! Ja też cieszę się z tego nocnego deszczu, no i z chwili wytchnienia od upałów. Jest przyjemnie ciepło i mokro.

Faneczki Benity, pozdrawiam Was !!! No i oczywiście samą Benię !

Posted

Końcówka czerwca jest dla mnie szczęśliwa :)    Dzisiaj koteczka pojechała do swojego super domku w Krakowie u pani wetki  hurra.gif.a055115757d11050c505075c3dfcfa32.gif  627406696_ok2.jpg.c62838bf4dcce6e112d7ee4d921e6b2f.jpg   2114952968_tacz.gif.37d621578baaa54b553b95ab50d5c7c9.gif

Kocia ma domek dzięki mojemu znajomemu, który zna panią doktor, a ponieważ ufam temu znajomemu, jak samej sobie, po raz pierwszy adoptowałam zwierzaczka bez wizyty przed-adopcyjnej. Wiem, że kocia będzie miała tam, jak u Pana Boga za piecem :)  

Umowa adopcyjna oczywiście jest spisana i zdjęcia obiecane. Żegnaj kociu i bądź szczęśliwa.

Posted

Wow, ale wieści przynosisz elik :) Powodzenia Kiziu w nowym domku! Trafiło Ci się jak ślepej kurze! Tylko z kim Ty się tam, Kiziu bawić będziesz? Jest tam jakiś psiak? :)

A Benia! Nie poznałabym jej! Widać ogrom pracy Pani Benitki, bo Benia jest porządnym, normalnym psem, juhu! Podwójna radość.

Posted
27 minut temu, elik napisał:

Końcówka czerwca jest dla mnie szczęśliwa :)    Dzisiaj koteczka pojechała do swojego super domku w Krakowie u pani wetki  hurra.gif.a055115757d11050c505075c3dfcfa32.gif  627406696_ok2.jpg.c62838bf4dcce6e112d7ee4d921e6b2f.jpg   2114952968_tacz.gif.37d621578baaa54b553b95ab50d5c7c9.gif

Kocia ma domek dzięki mojemu znajomemu, który zna panią doktor, a ponieważ ufam temu znajomemu, jak samej sobie, po raz pierwszy adoptowałam zwierzaczka bez wizyty przed-adopcyjnej. Wiem, że kocia będzie miała tam, jak u Pana Boga za piecem :)  

Umowa adopcyjna oczywiście jest spisana i zdjęcia obiecane. Żegnaj kociu i bądź szczęśliwa.

Wspaniale,że mała już u siebie :)

Posted
13 minut temu, Tyś(ka) napisał:

Wow, ale wieści przynosisz elik :) Powodzenia Kiziu w nowym domku! Trafiło Ci się jak ślepej kurze! Tylko z kim Ty się tam, Kiziu bawić będziesz? Jest tam jakiś psiak? :)

A Benia! Nie poznałabym jej! Widać ogrom pracy Pani Benitki, bo Benia jest porządnym, normalnym psem, juhu! Podwójna radość.

A do tego  dom Caniska. Pełnia szczęścia :)

No niestety u pani wetki nie będzie miała koleżeństwa. Szkoda, ale kto wie, kto wie :) Pani dopiero zaczyna wyposażać się w zwierzaczki :) Kizia to Jej pierwszy.

Posted
11 minut temu, b-b napisał:

Wspaniale,że mała już u siebie :)

Tak, bardzo sie cieszę, bo po pierwsze ma wspaniały dom, a po drugie Kizia tak się zadomowiła, że w zabawie atakowała psiaki. Masia nie bała się jej, ale Alfik i owszem zwłaszcza kiedy Kizia ostrzyła sobie pazurki :(

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

Brawo Kicia - szybko masz domek. I to jeszcze z własnym lekarzem?

Posted
2 godziny temu, Nesiowata napisał:

Brawo Kicia - szybko masz domek. I to jeszcze z własnym lekarzem?

Dwa miesiące przekiblowała u nas, nabyła ciałka i chęci do zabawy :)

Własny lekarz i mnie by się przydał :)

Posted

Jednak jeden zwierzak więcej zabiera  sporo czasu.  Nawet jeśli jest to tylko mała koteczka :)  

Dobrego wtorku kochane Faneczki  :)

1972030860_nawtorek2.jpg.490a2463b42e85547b27e36b127e7c42.jpg

Posted

Dzień dobry w deszczowy poranek. happy.gif

Bardzo się cieszę, że Kicia już w swoim Domku. W Domku jak z pięknych marzeń. To dzięki Tobie, Eliczku.0heart.gif

Dobrego dnia dla wszystkich Fanek Beniusi.  happy.gif

EDIT

Weszłam tu za powiadomieniem na mailu i nie widzę swojego wpisu z rana... Chciałam napisać teraz, a w okienku pokazuje się ten poranny post. Nie wysłałam go na wątek i tak czekał na mnie... Źle ze mną...Invision-Board-France-111.gif 

Posted
16 godzin temu, Elisabeta napisał:

Dzień dobry w deszczowy poranek. happy.gif

Bardzo się cieszę, że Kicia już w swoim Domku. W Domku jak z pięknych marzeń. To dzięki Tobie, Eliczku.0heart.gif

Dobrego dnia dla wszystkich Fanek Beniusi.  happy.gif

EDIT

Weszłam tu za powiadomieniem na mailu i nie widzę swojego wpisu z rana... Chciałam napisać teraz, a w okienku pokazuje się ten poranny post. Nie wysłałam go na wątek i tak czekał na mnie... Źle ze mną...Invision-Board-France-111.gif 

Elisabetko, mnie też się to zdarza :) To ten wszechobecny pośpiech :)

W każdej zakończonej sprawie z reguły  uczestniczy kilka osób. Tak było i w tym przypadku. Ktoś kto porzucił Kikzię - ktoś kto ją przygarnął na tymczas - ktoś kto pomógł wyszukać odpowiedni dom - ktoś  kto przygarnął Kizię na stałe do serca i domu  :)

• Like 1
Posted

Ja też przyszłam się przywitać, bo choć Beni nie będziemy miały przez jakiś czas, to zawsze miło jest się tu zameldować :)

Miłej środy dla Wszystkich :)

1268112119_roda3.jpg.6960c5dbe7a62ae06738c9bb45b04041.jpg

Posted
6 godzin temu, Nesiowata napisał:

Witamy wszystkich.

Spokoju i zadowolenia dla Beni i Kici, a zaglądającym - pogodnego dnia.

Witam, witamybuzki.gif i niech będzie spokojny! :)

Posted
1 godzinę temu, b-b napisał:

Pozdrowienia zostawiam.

Czas to coś co mi cały czas brakuje...niestety:(

Boguniu ja cierpię na to samo :)

Posted
5 godzin temu, Nesiowata napisał:

Dzień dobry wszystkim. A jak sprawuje sie pani Kicia w nowym miejscu?

Dzień dobry wszystkim zaglądającym :)

Pani kicia zwie się Kizia i reaguje na swoje imię :)  Wołałam na nią w wersji long Kizi Mizi, ale do umowy wpisałam tylko Kizi :)

Nowa opiekunka Kizi jest z niej bardzo zadowolona. Spełnia wszystkie jej oczekiwania. Oczywiście nie obyło się bez wpadek. Zrobiła siooo do kontenerka. Miała kuwetę odkrytą, a że u mnie przyzwyczaiła się (albo mnie przyzwyczaiła) do załatwiania potrzeb w zaciszu krzesła (kuweta pod krzesłem) lub w kuwecie zakrytej. Zapomniałam powiedzieć o tym, że nie była zachwycona kuwetą otwartą i załatwiała się pod krzesłem. Problem zniknął, gdy włożyłam kuwetę pod krzesło.

Kizia jest bardzo pojętna i szybko się wszystkiego uczy. Chodzi za Panią Sylwią tak, jak chodziła za mną. Mam obiecane zdjęcia i podzielę się nimi z Wami :)

• Like 1
  • Upvote 1