b-b Posted June 24, 2018 Posted June 24, 2018 Bardzo cieszą zdjęcia Benitki już nie zestresowanej! Malutka powoli się rozkręca i oby tak dalej! Pozdrawiam FK. 1 Quote
Nesiowata Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Witamy wszystkich w poniedziałek. Trochę chłodno, ale przynajmniej dłużej sobie pospałam. A wczoraj nawet kilka razy trochę popadało. Dziś niby ma być powtórka z rozrywki. Oby tak było. 1 Quote
anica Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Zaczynamy Nowy tydzień!... Dobry tydzień, to ma być we Wrocławiu, również popadało, ochłodziło się... 1 Quote
elik Posted June 25, 2018 Author Posted June 25, 2018 Witam się cieplutko z Klubiowczkami :) U nas rano padał rzęsisty deszczyk, ochłodziło się, ale niebo znowu sie rozpogodziło. Będzie dobrze :) Wszystkiego dobrego na nowy tydzień :) Quote
Havanka Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 3 godziny temu, elik napisał: Witam się cieplutko z Klubiowczkami :) U nas rano padał rzęsisty deszczyk, ochłodziło się, ale niebo znowu sie rozpogodziło. Będzie dobrze :) Wszystkiego dobrego na nowy tydzień :) Wzajemnie Elu ! Ja też cieszę się z tego nocnego deszczu, no i z chwili wytchnienia od upałów. Jest przyjemnie ciepło i mokro. Faneczki Benity, pozdrawiam Was !!! No i oczywiście samą Benię ! Quote
elik Posted June 25, 2018 Author Posted June 25, 2018 Końcówka czerwca jest dla mnie szczęśliwa :) Dzisiaj koteczka pojechała do swojego super domku w Krakowie u pani wetki Kocia ma domek dzięki mojemu znajomemu, który zna panią doktor, a ponieważ ufam temu znajomemu, jak samej sobie, po raz pierwszy adoptowałam zwierzaczka bez wizyty przed-adopcyjnej. Wiem, że kocia będzie miała tam, jak u Pana Boga za piecem :) Umowa adopcyjna oczywiście jest spisana i zdjęcia obiecane. Żegnaj kociu i bądź szczęśliwa. Quote
Tyśka) Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Wow, ale wieści przynosisz elik :) Powodzenia Kiziu w nowym domku! Trafiło Ci się jak ślepej kurze! Tylko z kim Ty się tam, Kiziu bawić będziesz? Jest tam jakiś psiak? :) A Benia! Nie poznałabym jej! Widać ogrom pracy Pani Benitki, bo Benia jest porządnym, normalnym psem, juhu! Podwójna radość. Quote
b-b Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 27 minut temu, elik napisał: Końcówka czerwca jest dla mnie szczęśliwa :) Dzisiaj koteczka pojechała do swojego super domku w Krakowie u pani wetki Kocia ma domek dzięki mojemu znajomemu, który zna panią doktor, a ponieważ ufam temu znajomemu, jak samej sobie, po raz pierwszy adoptowałam zwierzaczka bez wizyty przed-adopcyjnej. Wiem, że kocia będzie miała tam, jak u Pana Boga za piecem :) Umowa adopcyjna oczywiście jest spisana i zdjęcia obiecane. Żegnaj kociu i bądź szczęśliwa. Wspaniale,że mała już u siebie :) Quote
elik Posted June 25, 2018 Author Posted June 25, 2018 13 minut temu, Tyś(ka) napisał: Wow, ale wieści przynosisz elik :) Powodzenia Kiziu w nowym domku! Trafiło Ci się jak ślepej kurze! Tylko z kim Ty się tam, Kiziu bawić będziesz? Jest tam jakiś psiak? :) A Benia! Nie poznałabym jej! Widać ogrom pracy Pani Benitki, bo Benia jest porządnym, normalnym psem, juhu! Podwójna radość. A do tego dom Caniska. Pełnia szczęścia :) No niestety u pani wetki nie będzie miała koleżeństwa. Szkoda, ale kto wie, kto wie :) Pani dopiero zaczyna wyposażać się w zwierzaczki :) Kizia to Jej pierwszy. Quote
elik Posted June 25, 2018 Author Posted June 25, 2018 11 minut temu, b-b napisał: Wspaniale,że mała już u siebie :) Tak, bardzo sie cieszę, bo po pierwsze ma wspaniały dom, a po drugie Kizia tak się zadomowiła, że w zabawie atakowała psiaki. Masia nie bała się jej, ale Alfik i owszem zwłaszcza kiedy Kizia ostrzyła sobie pazurki :( Quote
Nesiowata Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 1 godzinę temu, elik napisał: Końcówka czerwca jest dla mnie szczęśliwa :) Dzisiaj koteczka pojechała do swojego super domku w Krakowie u pani wetki Kocia ma domek dzięki mojemu znajomemu, który zna panią doktor, a ponieważ ufam temu znajomemu, jak samej sobie, po raz pierwszy adoptowałam zwierzaczka bez wizyty przed-adopcyjnej. Wiem, że kocia będzie miała tam, jak u Pana Boga za piecem :) Umowa adopcyjna oczywiście jest spisana i zdjęcia obiecane. Żegnaj kociu i bądź szczęśliwa. Brawo Kicia - szybko masz domek. I to jeszcze z własnym lekarzem? Quote
elik Posted June 25, 2018 Author Posted June 25, 2018 2 godziny temu, Nesiowata napisał: Brawo Kicia - szybko masz domek. I to jeszcze z własnym lekarzem? Dwa miesiące przekiblowała u nas, nabyła ciałka i chęci do zabawy :) Własny lekarz i mnie by się przydał :) Quote
Nesiowata Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 5 godzin temu, elik napisał: Własny lekarz i mnie by się przydał :) Pewnie kaźdemu. 1 Quote
Havanka Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Gratuluję domku dla koteczki! Ale niespodzianka ! Bardzo sie cieszę,że kicia ma juz adres stały. 1 Quote
elik Posted June 26, 2018 Author Posted June 26, 2018 Jednak jeden zwierzak więcej zabiera sporo czasu. Nawet jeśli jest to tylko mała koteczka :) Dobrego wtorku kochane Faneczki :) Quote
Elisabeta Posted June 26, 2018 Posted June 26, 2018 Dzień dobry w deszczowy poranek. Bardzo się cieszę, że Kicia już w swoim Domku. W Domku jak z pięknych marzeń. To dzięki Tobie, Eliczku. Dobrego dnia dla wszystkich Fanek Beniusi. EDIT Weszłam tu za powiadomieniem na mailu i nie widzę swojego wpisu z rana... Chciałam napisać teraz, a w okienku pokazuje się ten poranny post. Nie wysłałam go na wątek i tak czekał na mnie... Źle ze mną... Quote
elik Posted June 26, 2018 Author Posted June 26, 2018 16 godzin temu, Elisabeta napisał: Dzień dobry w deszczowy poranek. Bardzo się cieszę, że Kicia już w swoim Domku. W Domku jak z pięknych marzeń. To dzięki Tobie, Eliczku. Dobrego dnia dla wszystkich Fanek Beniusi. EDIT Weszłam tu za powiadomieniem na mailu i nie widzę swojego wpisu z rana... Chciałam napisać teraz, a w okienku pokazuje się ten poranny post. Nie wysłałam go na wątek i tak czekał na mnie... Źle ze mną... Elisabetko, mnie też się to zdarza :) To ten wszechobecny pośpiech :) W każdej zakończonej sprawie z reguły uczestniczy kilka osób. Tak było i w tym przypadku. Ktoś kto porzucił Kikzię - ktoś kto ją przygarnął na tymczas - ktoś kto pomógł wyszukać odpowiedni dom - ktoś kto przygarnął Kizię na stałe do serca i domu :) 1 Quote
Nesiowata Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 Witamy wszystkich. Spokoju i zadowolenia dla Beni i Kici, a zaglądającym - pogodnego dnia. Quote
elik Posted June 27, 2018 Author Posted June 27, 2018 Ja też przyszłam się przywitać, bo choć Beni nie będziemy miały przez jakiś czas, to zawsze miło jest się tu zameldować :) Miłej środy dla Wszystkich :) Quote
anica Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 6 godzin temu, Nesiowata napisał: Witamy wszystkich. Spokoju i zadowolenia dla Beni i Kici, a zaglądającym - pogodnego dnia. Witam, witamy i niech będzie spokojny! :) Quote
b-b Posted June 27, 2018 Posted June 27, 2018 Pozdrowienia zostawiam. Czas to coś co mi cały czas brakuje...niestety:( Quote
elik Posted June 27, 2018 Author Posted June 27, 2018 1 godzinę temu, b-b napisał: Pozdrowienia zostawiam. Czas to coś co mi cały czas brakuje...niestety:( Boguniu ja cierpię na to samo :) Quote
Nesiowata Posted June 28, 2018 Posted June 28, 2018 Dzień dobry wszystkim. A jak sprawuje sie pani Kicia w nowym miejscu? Quote
elik Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Dzień dobry wszystkim. A jak sprawuje sie pani Kicia w nowym miejscu? Dzień dobry wszystkim zaglądającym :) Pani kicia zwie się Kizia i reaguje na swoje imię :) Wołałam na nią w wersji long Kizi Mizi, ale do umowy wpisałam tylko Kizi :) Nowa opiekunka Kizi jest z niej bardzo zadowolona. Spełnia wszystkie jej oczekiwania. Oczywiście nie obyło się bez wpadek. Zrobiła siooo do kontenerka. Miała kuwetę odkrytą, a że u mnie przyzwyczaiła się (albo mnie przyzwyczaiła) do załatwiania potrzeb w zaciszu krzesła (kuweta pod krzesłem) lub w kuwecie zakrytej. Zapomniałam powiedzieć o tym, że nie była zachwycona kuwetą otwartą i załatwiała się pod krzesłem. Problem zniknął, gdy włożyłam kuwetę pod krzesło. Kizia jest bardzo pojętna i szybko się wszystkiego uczy. Chodzi za Panią Sylwią tak, jak chodziła za mną. Mam obiecane zdjęcia i podzielę się nimi z Wami :) 1 1 Quote
Recommended Posts