Monika z Katowic Posted January 5, 2018 Author Posted January 5, 2018 Najnowsza fotorelacja z krakowskiego dt, za którą najserdeczniej dziękuję! Pelikanek i Filipek wreszcie pogodzeni - każdy ma swoje legowisko... Ale Pelikanek i tak swoje myśli o koledze, który czynił zakusy na jego ulubione miejsce :) Oto, pozornie spokojne, oczekiwanie na posiłek w gronie zwierzęcych znajomych... Niedługo nastąpi najwspanialszy moment dnia, czyli czas na jedzonko - mniam, mniam, mniam! 2 Quote
elik Posted January 5, 2018 Posted January 5, 2018 Piękna fotorelacja. Nawet moja Benusia się załapała. Podkradnę to zdjęcie, jeśli pozwolisz :) 1 Quote
Monika z Katowic Posted January 12, 2018 Author Posted January 12, 2018 Mam bieżące informacje o naszym kochanym Pelikanku. Wszystko u Niego w porządku. Z Filipkiem już całkowicie pogodzeni. Tłoczą się na jednym legowisku, choć mają do dyspozycji klikanaście miejsc leżakowania :) Popatrzcie jakie to kochane, starusieńkie mordeczki... Peli wieczorami często przesiaduje w okolicach choinki. :) Jak widać - spokojnie i statecznie pozuje do zdjeć. O każdej porze dnia, bardzo chętnie i aktywnie, "walczy" o smaczki. Bo jedzenie - w jakiejkolwiek postaci - to prawdziwa Pelikankowa namiętność i żywioł :) 1 Quote
elik Posted January 12, 2018 Posted January 12, 2018 Fajnie maja się chłopaczki :) I nawet moja Benia się załapała na zdjęciu :) Co prawda tyłeczkiem się usadowiła, ale pewnie po to, żeby pokazać, że ona z każdej strony piękna :) Quote
Monika z Katowic Posted January 22, 2018 Author Posted January 22, 2018 Pozdrawiam wszystkich najserdeczniej! Mam najnowsze fotki z krakowskiego dt - oto kochany Pelikanek w zimowej scenerii: Po zimowym spacerku nasz ulubieniec odważnie demonstruje swój różowy jęzorek :) 1 1 Quote
sharka Posted January 23, 2018 Posted January 23, 2018 na śniegu to tylko nos i oczy widać :) 1 Quote
Monika z Katowic Posted February 1, 2018 Author Posted February 1, 2018 Naj-naj-najserdeczniej dziękuję kochanym darczyńcom za wszystkie wpłaty w styczniu 2018: 10 zł sunia2000 30 zł sharka (wpłata za 3 miesiące - od stycznia do marca 2018) 10 zł agat21 40 zł mimiś (za 2 miesiące - styczeń i luty 2018) 40 zł Pani Agnieszka - znajoma elik 20 zł Pani Anna ze Szczekocin 20 zł Pani Marzenna, moja koleżanka z pracy 10 zł milagros19853201 z Mamą 500 zł bazarek książkowy Moniki z Katowic 30 zł Livka i Nikus 10 zł mari23 10 zł Jolanta08 W ciągu każdego miesiąca, na bieżąco, wpisuję wszystkie wpłaty w poście numer 3 pelikankowego wątku. Wysłałam już do dt pelikankowy czynsz w kwocie 240 zł za luty 2018. W planach mamy, w tym miesiącu, małe wydatki w postaci szczepienia na wściekliznę oraz profesjonalnego obcięcia pazurków. Quote
Jolanta08 Posted February 2, 2018 Posted February 2, 2018 Przywitam się z chłopakiem i cieszę się, że finansowo i nie tylko jest bezpieczny i zadowolony. Tak trzymać 1 Quote
Monika z Katowic Posted February 3, 2018 Author Posted February 3, 2018 Przedstawiam krótką fotorelację z dzisiejszego podwieczorku naszego kochanego Pelikanka: 1 Quote
Monika z Katowic Posted February 9, 2018 Author Posted February 9, 2018 Wczoraj, czyli 8.02.2018 Pelikanek był u pani weterynarz. Koszt wizyty: 40 złotych. Odbyło się zaplanowane szczepienie przeciwko wściekliźnie oraz obcięcie pazurków. Oto link do zdjęcia książeczki zdrowia: https://www.fotosik.pl/u/kolalo-ryba/album/2490398 Pani Ewa pisała mi, że przy obcinaniu pazurków odbyła się tradycyjna walka - piski, jęki, wyrywanie łapek... Pelikanek drodze do przychodni weterynaryjnej: Pelinkan nie lubi weterynarzy, jest bardzo wrażliwy na dotyk, więc w czasie spaceru do weta zapragnął wtopić się w otoczenie - hi, hi, hi. A tu zagadka dla spostrzegawczych - gdzie jest nasz biały ulubieniec? Quote
elik Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Kamuflaż doskonały, tylko szelki i nochalek go demaskują :) Quote
Jolanta08 Posted February 11, 2018 Posted February 11, 2018 Przywitam się z Pelikanem i życzę wszystkim miłej , słonecznej niedzieli 1 Quote
Monika z Katowic Posted February 17, 2018 Author Posted February 17, 2018 Pozdrowienia serdeczne od Pelikanka dla wszystkich wspaniałych darczyńców, zapewniajacych mu dobry, spokojny byt! Oczywiście mam nowe zdjęcia z krakowskiego domku, za które serdecznie dziękuję! Dzisiaj krótka ballada o ukochanym pelikankowym posłanku... To dla Niego najpiękniejsze, namilsze miejsce na ziemi! I Filipkowi też się tak wydaje - a przecież ma swoje własne łożeczko! Ale posłanko Pelikana wydaje sie być ... mrocznym przedmiotem pożądania :) I z tego powodu czasem Filipek zostaje z Pelikankiem na noc. Cóż robić - Filipek jest mniejszy, więc psiaki jakoś się mieszczą. Niestety więcej "zwierzęcych obecności" czyni zakusy na to wyjątkowe posłanko - hi, hi, hi. A co za dużo to niezdrowo, więc zdesperowany Pelikan idzie "poskarżyć się" Pani Ewie! 1 2 Quote
agat21 Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 Wszystkie mordeczki takie zaprzyjaźnione i zaopiekowane - miło się tu wchodzi na wątek :) 1 Quote
Jolanta08 Posted February 17, 2018 Posted February 17, 2018 Radziłabym Pelikanowi aby namolnemu towarzystwu wytłumaczył ,że są pewne zasady których on, jako dżentelmen nie łamie, w sposób dla nich zrozumiały. Poza tym stadko urokliwe choć pewnie dla Pelikana upierdliwe. Wszystkie mordki kochane... 1 Quote
Monika z Katowic Posted February 25, 2018 Author Posted February 25, 2018 Witam najserdeczniej w ten mroźny, niedzielny poranek. Na szczęście naszemu Pelikankowi mrozy niestraszne. Na spacerki chodzi ciepło i elegancko ubrany, a jedzenia, troski i miłości ma pod dostatkiem. Oczywiście po zimowym spacerku miseczki do czysta wylizane, bo trzeba uzupełnić zapasy energii :) Po miłym spacerku i smacznym obiadku przychodzi czas na słodkie leniuchowanie i głęboką refleksję :) 4 Quote
Monika z Katowic Posted March 2, 2018 Author Posted March 2, 2018 Serdecznie, najserdeczniej dziękuję w imieniu Pelikanka za wszystkie wpłaty od kochanych darczyńców w lutym 2018: 20 zł Pani Marzenna, moja koleżanka z pracy 10 zł sunia2000 20 zł Pani Anna ze Szczekocin 10 zł milagros19853201 z Mamą 40 zł Pani Agnieszka - znajoma elik 50 zł Monika z Katowic z Mężem 30 zł Livka i Nikus 10 zł mari23 10 zł agat21 10 zł Jolanta08 W ciągu każdego miesiąca, na bieżąco, wpisuję wszystkie wpłaty w poście numer 3 pelikankowego wątku. Wysłałam już do dt pelikankowy czynsz w kwocie 240 zł za marzec 2018. Quote
Monika z Katowic Posted March 3, 2018 Author Posted March 3, 2018 Pozdrowienia serdeczne od Pelikanka! Właśnie czeka, wraz z kolegami, na obiadek. Pani Ewa mówi, że Peliś ma w główce zegareczek - zna i pilnuje godzin obiadku oraz godzin przekąsek :) Napięcie rośnie z minuty na minutę i minka coraz smutniejsza... Te oczy mówią jedno - daj jeść, jeść, jeść :) Dlatego czasem trafi się maleńka, nadprogramowa przekąska, żeby nasz głodomorek wytrzymał :) I nareszcie smaczny obiadek - ukoronowanie całego dnia i wszystkich pelikankowych starań! 1 Quote
Jolanta08 Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Moniko, czy Pelikan na szmaragdowe oczy czy to kwestia oświetlenia ? Quote
Monika z Katowic Posted March 6, 2018 Author Posted March 6, 2018 Dnia 3.03.2018 o 20:44, Jolanta08 napisał: Moniko, czy Pelikan na szmaragdowe oczy czy to kwestia oświetlenia ? Jolu droga! Pelikanek ma ciemne "patrzałki". To tylko błysk flesza oświetlił je na szmaragdowo. Tu mam dwie nowe fotki, gdzie widać, że oczka ciemne: Quote
Jolanta08 Posted March 6, 2018 Posted March 6, 2018 A niech sobie ma jakie chce i tak jest uroczy ale tak naprawdę to myślałam ,że ma niebieskie .Ten chłopak wciąż mnie zaskakuje 1 Quote
Monika z Katowic Posted March 11, 2018 Author Posted March 11, 2018 Witajcie w niedzielę, kochani Przyjaciele Pelikanka. Wczoraj od rana Peliś szukał wiosny :) A po usilnych poszukiwaniach błogi sen zmorzył naszego Pelisia :) 1 Quote
elik Posted March 11, 2018 Posted March 11, 2018 Widzę, że moja mała Benia ochoczo mu w tym pomaga :) 1 Quote
Monika z Katowic Posted March 17, 2018 Author Posted March 17, 2018 Znowu przyszła mroźna zima - nasz kochany Pelikanek w domowych pieleszach :) 1 Quote
Recommended Posts