Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 5.09.2019 o 05:28, Nesiowata napisał:

Już prawie 5.30 a dopiero zaczyna świtać. Coraz szybciej dzień się kurczy.

Dobrego dnia Pelikanku, korzystaj ze słoneczka ile wlezie, teraz już nie piecze.

u nas już jesień, ziąb i leje, a mnie się taki wierszyk w głowie ułożył ;)

Pelisiu, w ogrodzie plucha,

idzie jesienna zawierucha,

biegnij do domku radośnie

w ciepełku marzyć o wiośnie! :)

• Like 2
Posted

Dziś od rana (przynajmniej u mnie) pada mały deszczyk, teraz nawet całkiem nieźle. I oby to trwało!

Jesień już się zbliża nieodwracalnie. Ale takie życie.

Pelikanku - odpoczywaj dziś w domu, nie wychylaj się zbytnio za drzwi domu, nie warto. Będziemy teraz czekać na słoneczne chwile, będą takie z pewnością.

Trzymaj się zdrowo Blondynku.

• Like 1
Posted

Pelikanek pozdrawia najserdeczniej - oto zdjęcia ze słonecznego piątku w Krakowie.

Informacje z smsa od Pani Ewy:

"U Pelikanka wszystko w porządku, apetyt jest, bardzo pilnuje pory posiłków.

Nie ma szans, żebym zapomniała - hihihihi"

10997513.jpg

10997510.jpg

10997507.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Znalezione obrazy dla zapytania dziekujÄ obrazy

Tradycyjnie najpiękniej, najserdeczniej dziękuję Wspaniałym Opiekunom i wklejam zestawienie na dzień 15.09.2019:

50 zł  Monika z Katowic z Mężem X, XI - bezpośrednio do dt, XII.2017,   I-XII.2018,   I -IX.2019

30 zł  Livka i Nikus  XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

10 zł  Jolanta08   XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-VIII.2019

10 zł  agat21   XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

10 zł caryca26   XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-XII.2019

10 zł sharka    XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-XII.2019

10 zł sunia2000   XI-XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

10 zł mari23    XI-XII.2017,   I-XII.2018,   I-IX.2019

20 zł mimiś   XI-XII.2017,   I-XII.2018,    I-IX.2019

10 zł milagros19853201 z Mamą  XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

40 zł Pani Agnieszka – znajoma elik   XI-XII.2017,     I-XII.2018,     I-IX.2019

20 zł Pani Anna ze Szczekocin  XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

20 zł Pani Marzenna, koleżanka z pracy  XII.2017,    I-XII.2018,    I-IX.2019

******************************************************************************************************************

* kolor czarny – miesiące w roku 2017

* kolor niebieski – miesiące w roku 2018

*kolor brązowy - miesiące w roku 2019

Znalezione obrazy dla zapytania dziekujÄ obrazy

Posted

Witaj Blondasku w poniedziałkowy "niby" poranek. Bo przecie teraz ciemno jak diabli. Masz rację chłopaku - trzeba przypominać o swoim istnieniu. Z pewnością robisz to delikatnie, w końcu jesteś psim dżentelmenem (a to zobowiązuje). Teraz tylko trzymaj się zdrowo i wszystko będzie dobrze.

Posted

I kolejny chłodny poranek, nawet z domieszką nocnej wilgoci. Ale miejmy nadzieję, że w ciągu dnia pogoda będzie bardziej dla nas łaskawa. Z pewnością uda ci się Blondynku znaleźć odpowiednia porę na  spokojny i suchy wypad do ogrodu. Zdrowia życzymy.

Posted

Witaj w czwartek Blondynku - chyba dziś można spacerować suchą łapą, przynajmniej na razie. Tyle, że moje psy  (jeśli jest ciemno) wymagają specjalnego zaproszenia do wyjścia z domu. Zaskakują mnie tym bardzo - wcześniej nie było takich sytuacji.

Korzystaj z naturalnego ciepła, póki jeszcze można.

Posted

Witaj śliczny Blondynku. Mamy znów sobotę, niby czas na odpoczynek. Ale nie zawsze jest to wykonalne. Dobrze, że Ty nie masz takich problem≤ów. Wypoczywaj więc i przygotowuj się do chłodnych i wilgotnych jesiennych dni.

• Like 1
Posted

Witaj śliczny Blondynku. 

Łapki trzeba oszczędzać, w pewnym wieku to już normalne. Powoli, statecznie i jak najdłużej. Masz swoje tempo i trzymaj się niego, nie zwracaj uwagi na innych. Obyś jak najdłużej cieszył nasze oczy swoim dostojeństwem.

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Witaj Pelikanku.  Korzystaj z resztek naturalnego ciepła póki tylko się da. Podobno jeszcze za kilka dni będzie go więcej. I oby jak najdłużej. Wygrzewaj kosteczki na słońcu, to najlepsze lekarstwo, nie tylko dla ludzi.

• Like 1
Posted

Dziś pogoda dla  Ciebie niełaskawa, najlepiej siedzieć w ciepłym domu. nawet nie dziwię się psom, że nie chcą wystawić nosa za drzwi. Ja będę musiała, one tylko w łaskawie mogą.

Pilnuj Blondynku ciepłego posłania.

• Like 1
Posted

Znów powtórka z wczorajszej pogody, nawet jeszcze chłodniej. Nie wiem jak Ty, ale moje psy nawet nie chciały podejść do progu. Czekają przynajmniej na jasność dnia.

Siedź w ciepełku Blondynku, jeszcze będzie cieplej. Teraz wyjście  z domu to konieczność a nie przyjemność.

• Like 1
Posted

Spokojnej niedzieli dostojny Blondynku, niechaj zdrowie dopisuje Ci  mimo zbliżającej się wielkimi krokami jesieni.

Jeszcze nie tak dawno  narzekaliśmy na upały a już tęsknimy za słoneczkiem. Zawsze tak jakoś pod górkę.  Ale  taki już nasz los. 

• Upvote 1