Nesiowata Posted June 21, 2019 Posted June 21, 2019 9 godzin temu, mari23 napisał: niestety nie pomylili się, upał afrykański :( To prawda - mój 15 letni Misiek już nawet nie kładzie się na legowisko tylko na gołej podłodze. Ale mimo wszystko chętnie wychodzi na dwór, nawet w ciągu dnia. Wprawdzie ma swoje własne tempo w chodzeniu, ale to już najmniejszy problem. A najgorsze, że zapowiadają jeszcze dużo wyższe temperatury. Dostojny psi dżentelmenie - trzymaj się dalej zdrowo i ciesz dobrym psim życiem. Oby jak najdłużej. 1 Quote
Jolanta08 Posted June 21, 2019 Posted June 21, 2019 Przesyłam mizianko Pelisiowi , chłopak pewnie ma dobrą miejscówkę w cieniu. Miłego dnia 1 Quote
Nesiowata Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 Późny, rześki sobotni poranek. Nareszcie trochę ulgi. Przyjemnej soboty psi dżentelmenie. Kumplom również. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 22, 2019 Author Posted June 22, 2019 A my ślemy sobotnie buziaki z Pelikankowego ogródeczka: 1 Quote
Nesiowata Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 32 minuty temu, Monika z Katowic napisał: A my ślemy sobotnie buziaki z Pelikankowego ogródeczka: Śliczne zdjęcia, model nie stresuje się niczym. 1 Quote
elik Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 49 minut temu, Nesiowata napisał: Śliczne zdjęcia, model nie stresuje się niczym. I ślicznie wygląda :) 1 Quote
mari23 Posted June 22, 2019 Posted June 22, 2019 6 godzin temu, elik napisał: I ślicznie wygląda :) na zdjęciu drugim nawet się figlarnie uśmiecha :) 1 Quote
Nesiowata Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Spokojnej niedzieli śliczny Blondynku, niech dzisiejsza pogoda również pomaga w normalnym funkcjonowaniu. Teraz jest fantastycznie, nawet w mieszkaniu czuć powiewy wiaterku. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 23, 2019 Author Posted June 23, 2019 Dzień dobry! Właśnie się obudziłem. Wszystkim kochanym Opiekunom i Przyjaciołom życzę miłej niedzieli! 2 Quote
Nesiowata Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 53 minuty temu, Monika z Katowic napisał: Dzień dobry! Właśnie się obudziłem. Wszystkim kochanym Opiekunom i Przyjaciołom życzę miłej niedzieli! Nie widać wieku po modelu. Oby jak najdłużej mógł wieźć godne psie życie 1 Quote
mari23 Posted June 23, 2019 Posted June 23, 2019 Po słodkim "Dzień dobry!" i miłej niedzieli spieszę z serdecznym DOBRANOC ! Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którzy tak, jak ja zakochali się w Blondasku Pelisiu :) 1 Quote
Nesiowata Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Witaj Blondynku w kolejny upalny poniedziałek - zaczynamy bardzo trudny tydzień. Trzymaj się zdrowo cienia i pokazuj się jak najczęściej. 1 Quote
mari23 Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 11 godzin temu, Nesiowata napisał: Witaj Blondynku w kolejny upalny poniedziałek - zaczynamy bardzo trudny tydzień. Trzymaj się zdrowo cienia i pokazuj się jak najczęściej. i ciesz się słodziaku, że nie mieszkasz na Dolnym Śląsku, nam tu "obiecują" 40 stopni plus w tym tygodniu :( martwię się o moje staruszki, bo choć w domu, w cieniu, to jednak aż takie upały są niebezpieczne 1 Quote
Nesiowata Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 Blondynku - zaczynają się sprawdzać najgorsze prognozy. Dzisiejszy poranek poraża. Już jest piekiełko. Dobrze, że Ty masz prawie "cieplarniane" warunki, możesz sobie spokojnie wypoczywać w domu, spacerować w zacienionych miejscach. Nie każdy psiak ma tyle szczęścia. Trzymaj się nam zdrowo pięknisiu i wypoczywaj razem z kumplami. 1 Quote
mari23 Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 Z taką jasną, arystokratyczną karnacją trzymaj się Pelisiu w głębokim cieniu, bo słoneczko chyba się na ludzkość zeźliło mocno, chce nas upiec żywcem :( 1 Quote
Nesiowata Posted June 25, 2019 Posted June 25, 2019 1 minutę temu, mari23 napisał: Z taką jasną, arystokratyczną karnacją trzymaj się Pelisiu w głębokim cieniu, bo słoneczko chyba się na ludzkość zeźliło mocno, chce nas upiec żywcem :( Niestety - prawda. 1 Quote
Nesiowata Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Blondynku - jeszcze dziś trzeba jakoś przetrzymać i może będzie lepiej? Tylko pilnuj się chłodniejszego cienia a będzie dobrze. Może jutro uda się trochę odpocząć od afrykańskiego klimatu? 1 Quote
Nesiowata Posted June 27, 2019 Posted June 27, 2019 Blond dżentelmenie - dziś wreszcie mamy trochę odetchnąć od upałów. Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Będziesz miał okazję co nieco zwiedzić ogródek, a może nawet pobawić się z kumplami bez specjalnego wysiłku? Korzystaj z okazji bo nie wiadomo kiedy trafi się następna. 1 Quote
Nesiowata Posted June 28, 2019 Posted June 28, 2019 Na szczęście dziś mamy powtórkę dnia wczorajszego w temacie pogody. Można jeszcze trochę odpocząć. Korzystaj więc Blondynku z uroków ogrodu, można pospacerować, pobawić się z kumplami, czasem nawet trochę poszaleć (o ile pozwalają na to możliwości fizyczne). I najważniejsze - bądź zdrowy! 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 28, 2019 Author Posted June 28, 2019 Wczoraj dostałam smsowe wieści z Krakowa: "Pelikanek unika słoneczka. Siedzi w kuchni, gdzie chodzi wentylator, więc daje radę. Ostatnio miał luźniejsze kupki, ale sytuacja już opanowana." 1 1 Quote
Nesiowata Posted June 29, 2019 Posted June 29, 2019 Kuchnia jest bardzo odpowiednim miejscem dla psa - wszystko w zasięgu wzroku i łapek. A do tego - w miarę chłodne miejsce. Pilnuj siebie i własnego zdrówka Blondynku. 1 Quote
mari23 Posted June 29, 2019 Posted June 29, 2019 o tak, kuchnia to baaardzo dobre miejsce dla psa - chłodno od dołu na kafelkach, a smacznie od góry - ze stołu ;) Mądry Peliś wie, jakie miejsce obrać, żeby przetrwać tą Afrykę w Polsce.... nawet koopa się roztapia i luźna jest czasem ;) 2 Quote
Nesiowata Posted June 30, 2019 Posted June 30, 2019 Spokojnej, cienistej niedzieli psi dżentelmenie. Ta kuchnia to najbardziej odpowiednie miejsce dla psa na dzisiejszy dzień. 1 Quote
Monika z Katowic Posted June 30, 2019 Author Posted June 30, 2019 Ufff! Jak gorąco... Ale dajemy radę w bezpiecznym, cienistym, domowym schronieniu. 1 1 Quote
Recommended Posts