Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Niestety - pieniądze zostały u  nich do wykorzystania w przyszłości, na zakupy.

Rozmawiałam w sprawie zwrotu tych paczek i zwrotu pieniędzy na konto, bez problemu podobno zwracają tylko proszą o powiadomienie, ot taka biurokracja. 

Posted

Wyjątkowo szybko połączyłam się dzisiaj z Bitibą, wystarczyła moja tel prośbą o zwrot na konto z którego opłacone było zamówienie i przekazano inf do księgowości. Anulko nie musisz wysyłać @

Posted
48 minut temu, Bgra napisał:

Aniu napisz teraz @ do Bitiby, bo już wszystkie paczki wróciły i poproś o zwrot na swoje konto, dla pewności podaj jeszcze w @ ten numer konta i zwrócą. 

Właśnie wcześniej napisałam do bitiby aby zrobili zwrot na moje konto i podałam dane.Na to nie dostałam odpowiedzi.Dziś ponowiłam zapytanie w tym samym mailu aby wiedzieli o co chodzi.Na razie brak odpowiedzi.

Jeżeli autentycznie te pieniądze pozostaną na moim jakimś koncie w bitiba to będzie bardzo źle bo one miały iść na w potrzebie psiaki.

Posted
41 minut temu, Anula napisał:

Jeżeli autentycznie te pieniądze pozostaną na moim jakimś koncie w bitiba to będzie bardzo źle bo one miały iść na w potrzebie psiaki.

Nie powinno tak być chyba ,że zastrzegli sobie taką możliwość w swoim regulaminie.

Ma się 14 dni na odstąpienie od umowy - zakupu a oni mają 24 dni czasu na zwrot pieniędzy.

Posted
2 godziny temu, b-b napisał:

Nie powinno tak być chyba ,że zastrzegli sobie taką możliwość w swoim regulaminie.

Ma się 14 dni na odstąpienie od umowy - zakupu a oni mają 24 dni czasu na zwrot pieniędzy.

Bożenka pilotuje tą sprawę.Pieniądze mają być wpłacone na moje konto.Jak wpłyną dam znać i będziemy myśleć nad podzieleniem ich.

Posted

5 godzin temu, b-b napisał:

Zamiast 1 wbiła mi się 2.

Wszędzie jest po 14 dni :)

Posted

Paczucha do Lolcia dotarła, pięknie dziękujemy, Bożenko, Pani Aldonko - Loluś serdecznie pozdrawia, przyda się wszystko.

Czesiulku - to Ty powinieneś zasiusiać.......

Togusia potwierdzi fotką, jak ją zrobi :)

• Like 1
Posted
53 minuty temu, ona03 napisał:

Paczucha do Lolcia dotarła, pięknie dziękujemy, Bożenko, Pani Aldonko - Loluś serdecznie pozdrawia, przyda się wszystko.

Czesiulku - to Ty powinieneś zasiusiać.......

Togusia potwierdzi fotką, jak ją zrobi :)

Cieszę się, że tak szybko dotarła :) Cześ tam gdzie jest  już pieluch nie potrzebuje,:( Lolusiowi zdrowia! 

• Like 1
Posted
Dnia 22.12.2020 o 11:21, Bgra napisał:

Wyjątkowo szybko połączyłam się dzisiaj z Bitibą, wystarczyła moja tel prośbą o zwrot na konto z którego opłacone było zamówienie i przekazano inf do księgowości. Anulko nie musisz wysyłać @

Takiego maila dostałam:

Uzyskaliśmy od Ciebie informację, że 3 paczki  z zamówieniem 186264921 zostały zwrócone.
Według informacji w naszym systemie zwrócone zostały 2 paczki z zamówienia:  54624053896 oraz 13300000043072 (odmowa przyjęcia).
Natomiast 3 paczka o numerze 05228820129449 widnieje jako doręczona do Klienta 19.12.2020 o godzinie 10:42.

Prosimy o weryfikację i informację zwrotną, czy paczkę nr 05228820129449 została do Ciebie dostarczona i odebrana.  
Posted
Dnia 26.12.2020 o 19:53, Anula napisał:

Takiego maila dostałam:

Uzyskaliśmy od Ciebie informację, że 3 paczki  z zamówieniem 186264921 zostały zwrócone.
Według informacji w naszym systemie zwrócone zostały 2 paczki z zamówienia:  54624053896 oraz 13300000043072 (odmowa przyjęcia).
Natomiast 3 paczka o numerze 05228820129449 widnieje jako doręczona do Klienta 19.12.2020 o godzinie 10:42.

Prosimy o weryfikację i informację zwrotną, czy paczkę nr 05228820129449 została do Ciebie dostarczona i odebrana.  

No to jest jakaś parodia. Sprawdzę to. 

Posted

Wg śledzenia paczka dotarła. Nie wiem po co rozmowy z konsultantami, zapewnienia, że trzecia paczka jest odwołana i nie dotrze pod wskazany adres. Żeby się ubezpieczyć ściągnęłam nr przesyłek, rozmawiałam z kurierem, przekazałam nr Aldonie. A tu budzisz się po świętach z ręką w nocniku. 

Screenshot_20201228_042443_com.google.android.apps.messaging.jpg

Screenshot_20201228_041642_com.android.chrome.jpg

Posted

Rozmawiałam z kurierami kilka rszy po tym jak wg śledzenia trzecia paczka była w drodze,czasami w trakcie oczekiwania odrzucało rozmowę, co tam za ludzie pracują, niepojęte. 

Screenshot_20201228_043820_com.android.contacts.jpg

Screenshot_20201228_043834_com.android.contacts.jpg

Posted
4 godziny temu, Bgra napisał:

No to jest jakaś parodia. Sprawdzę to. 

Jak dla mnie to bitiba ma ogólny bałagan i wszystko robi aby nie oddać pieniędzy.Z tego maila wynika,że trzecia paczka jednak została wysłana do p.Aldony tylko p.Aldona nie zrobiła zwrotu.

Ja już nie mam sił z nimi pisać i nie wiem o co im chodzi.

Posted
2 godziny temu, Anula napisał:

Jak dla mnie to bitiba ma ogólny bałagan i wszystko robi aby nie oddać pieniędzy.Z tego maila wynika,że trzecia paczka jednak została wysłana do p.Aldony tylko p.Aldona nie zrobiła zwrotu.

Ja już nie mam sił z nimi pisać i nie wiem o co im chodzi.

Anulko pod nieobecność Aldony jej mama odebrała jej paczki i tą trzecią, która nie miała do niej dotrzeć. Aldona dopiero dzisiaj sprawdziła nr paczek jak ją poprosiłam i przygotowała ją do zwrotu,odbierze ją 29 kurier, po zaksięgowaniu pieniędzy wrócą na Twoje konto, podobno do 7 dni. Czy bez perypetii to ja już nie wie Od lat zamawiam w Bitibie i fakt nic nie zwracałam, zawsze byłam zadowolona. Może to przez natłok pracy przed świętami. Aldona zadzwoni jak tylko kurier odbierze paczkę. 

Posted
6 minut temu, Bgra napisał:

Anulko pod nieobecność Aldony jej mama odebrała jej paczki i tą trzecią, która nie miała do niej dotrzeć. Aldona dopiero dzisiaj sprawdziła nr paczek jak ją poprosiłam i przygotowała ją do zwrotu,odbierze ją 29 kurier, po zaksięgowaniu pieniędzy wrócą na Twoje konto, podobno do 7 dni. Czy bez perypetii to ja już nie wie Od lat zamawiam w Bitibie i fakt nic nie zwracałam, zawsze byłam zadowolona. Może to przez natłok pracy przed świętami. Aldona zadzwoni jak tylko kurier odbierze paczkę. 

Ja też w bitiba zawsze zamawiałam i nie miałam problemu,tym razem bardzo się namieszało bo nie dość,że nie mogłam zrobić im przelewu przez pay-pa tylko normalną drogą na ich konto to jeszcze zwrot paczek.Pisanie maili,potwierdzanie przelewów bo wciąż nie mogli się doszukać przelewu na swoim koncie,nie umiejętność odczytania kopi w pdf to wszystko jakiś koszmar i dalej trwa.Nic,mam nadzieję,że po odesłaniu tej nieszczęsnej paczki odzyskamy pieniądze.

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

Ja też w bitiba zawsze zamawiałam i nie miałam problemu,tym razem bardzo się namieszało bo nie dość,że nie mogłam zrobić im przelewu przez pay-pa tylko normalną drogą na ich konto to jeszcze zwrot paczek.Pisanie maili,potwierdzanie przelewów bo wciąż nie mogli się doszukać przelewu na swoim koncie,nie umiejętność odczytania kopi w pdf to wszystko jakiś koszmar i dalej trwa.Nic,mam nadzieję,że po odesłaniu tej nieszczęsnej paczki odzyskamy pieniądze.

Dobrze, że namieszane z końcem roku, od nowego musi być lepiej i tego się trzymajmy. 

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Jeszcze przed Świętami, przyszła do Lolusia wielka paka z pieluchami, chusteczkami itp.

Bardzo, bardzo  opiekunkom Czesterka   za ten dar dziękujemy . Proszę też podziękować Pani Aldonie, za fatygę.

Szkoda że tak smutne okoliczności temu towarzyszą. Żegnaj Czesterku.

14.thumb.jpg.d580c65c0f739655fc39fc5dfb31f4da.jpg

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
13 godzin temu, togaa napisał:

Jeszcze przed Świętami, przyszła do Lolusia wielka paka z pieluchami, chusteczkami itp.

Bardzo, bardzo  opiekunkom Czesterka   za ten dar dziękujemy . Proszę też podziękować Pani Aldonie, za fatygę.

Szkoda że tak smutne okoliczności temu towarzyszą. Żegnaj Czesterku.

14.thumb.jpg.d580c65c0f739655fc39fc5dfb31f4da.jpg

Kochany Loluś :) jak to robi, że się wcale nie starzeje :) Najlepszego dla opiekunów i samego Locia :) 

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
Dnia 8.01.2021 o 18:52, Anula napisał:

Dziś nadeszła deklaracja od helli za I dla Czesterka.Wpisałam ją w post rozliczeniowy i napisałam do helli pw.

Zwrotu na razie z bitiby nie ma.

Zaglądam codziennie z nadzieją, że  jest zwrot. 

W domu Czesia dalej żałoba, najbardziej Czesia brakuje Aldonce i starszemu Panu, któremu towarzyszył od wczesnych godzin rannych do wieczora. Cokolwiek robił to Cześ obok, pan sobie struga z drewna figurki i nie może się przyzwyczaić, że siedzi sam. Cześ dla samczyków bywał niedobry, dla ludzi ideał,barrrrdzo towarzyski. 

Posted
4 godziny temu, Bgra napisał:

Zaglądam codziennie z nadzieją, że  jest zwrot. 

W domu Czesia dalej żałoba, najbardziej Czesia brakuje Aldonce i starszemu Panu, któremu towarzyszył od wczesnych godzin rannych do wieczora. Cokolwiek robił to Cześ obok, pan sobie struga z drewna figurki i nie może się przyzwyczaić, że siedzi sam. Cześ dla samczyków bywał niedobry, dla ludzi ideał,barrrrdzo towarzyski. 

Tak, też go oceniam,że dla ludzi był wspaniałym psem.Pozostanie w mojej pamięci na zawsze ten cudny psiak.

Dostałam kilka dni temu maila,że jest zgłoszony zwrot do księgowości i kwota powinna być zwrócona od 2-7 dni.Na razie nie mam na koncie.Od transakcji już minął miesiąc.Trzeba czekać.

• Like 1
Posted
6 godzin temu, Bgra napisał:

W domu Czesia dalej żałoba, najbardziej Czesia brakuje Aldonce i starszemu zwPanu, któremu towarzyszył od wczesnych godzin rannych do wieczora. Cokolwiek robił to Cześ obok, pan sobie struga z drewna figurki i nie może się przyzwyczaić, że siedzi sam. Cześ dla samczyków bywał niedobry, dla ludzi ideał,barrrrdzo towarzyski. 

Czesiu,  zostanie na zawsze w sercach swoich opiekunów, z tęsknotą jakoś trzeba sobie poradzić..., mój piesuś odszedł rok temu, a ciągle wydaje mi się, że gdzieś tu jest......

Najważniejsze, że Czesiu mimo swoich przypadłości, znalazł kochających ludzi i był szczęśliwy.

• Like 3
  • Upvote 1