Livka Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 To ogłoszenie z nowymi zdjęciami ma ponad 1000 wyświetleń - są jakieś sensowne telefony ? Quote
Marysia R. Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 2 godziny temu, Livka napisał: To ogłoszenie z nowymi zdjęciami ma ponad 1000 wyświetleń - są jakieś sensowne telefony ? Niestety nie :( W sprawie tych u Sylwii nie było na razie prawie żadnych telefonów. Natomiast sprawie tych szczeniaków "od sąsiada" dzwonią właściwie tylko ludzie, którzy szukają psa na posesję, do budy - bez wstępu do domu. Może dlatego, że mają takie "wiejskie" zdjęcia, albo że w ogłoszeniu jest napisane, ze będą spore - nie wiem... Nie skreślam tych domów od razu, rozmawiam z ludźmi, ale z większości tych rozmów nic dobrego nie wynika. Natomiast wizyta pa dla suni "od sąsiada" w moich okolicach wypadła dobrze i Panie mają się umawiać z Sylwią na odbiór suni w Warszawie. Quote
Marysia R. Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 Wydaje mi się też, że w związku z sytuacją epidemiologiczną jest duży zastój w adopcjach, podejrzewam, że ludzie myślą o innych sprawach niż adopcja psa. Quote
Marysia R. Posted March 13, 2020 Posted March 13, 2020 15 godzin temu, Marysia R. napisał: Natomiast wizyta pa dla suni "od sąsiada" w moich okolicach wypadła dobrze i Panie mają się umawiać z Sylwią na odbiór suni w Warszawie. Sunia pojechała dzisiaj do swojego domu :) Byłam też dzisiaj na wizycie w Warszawie dla jednego ze szczeniaków u Sylwii, ale niestety musiałam odmówić adopcji, miałam zbyt dużo wątpliwości. Quote
Livka Posted March 14, 2020 Posted March 14, 2020 Cieszę się , że sunia ma domek. Masz fotkę , która to ? Quote
Malgoska Posted March 16, 2020 Posted March 16, 2020 będzie bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/351553-nie-pisać/?tab=comments#comment-17590183 1 Quote
sylwija Posted March 17, 2020 Author Posted March 17, 2020 Dnia 14.03.2020 o 09:41, Livka napisał: Już wiem :) dostała na imię Nela, jest wesoła, łobuzuje i jest ok :) 18 godzin temu, Malgoska napisał: będzie bazarek https://www.dogomania.com/forum/topic/351553-nie-pisać/?tab=comments#comment-17590183 dziękuję :) 1 Quote
Marysia R. Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 Ze względu na aktualną sytuację i konieczność ograniczania do minimum spotkań z ludźmi, dzisiaj po raz pierwszy przeprowadziłam „wideo - wizytę przedadopcyjną” i kolejna sunia od sąsiada będzie miała dobry dom w Warszawie. Trzymajcie kciuki, za odbiór małej i aklimatyzację :) 1 3 Quote
elik Posted March 18, 2020 Posted March 18, 2020 1 godzinę temu, Marysia R. napisał: Ze względu na aktualną sytuację i konieczność ograniczania do minimum spotkań z ludźmi, dzisiaj po raz pierwszy przeprowadziłam „wideo - wizytę przedadopcyjną” i kolejna sunia od sąsiada będzie miała dobry dom w Warszawie. Trzymajcie kciuki, za odbiór małej i aklimatyzację :) Łaaaałłł Gratuluję pomysłowości :) 1 Quote
Marysia R. Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Dnia 18.03.2020 o 19:53, elik napisał: Łaaaałłł Gratuluję pomysłowości :) To akurat nie mój autorski pomysł, ale najważniejsze, że dzięki temu sunia już od wczoraj jest w swoim domu :) Powodzenia malutka! 2 Quote
elik Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 27 minut temu, Marysia R. napisał: To akurat nie mój autorski pomysł, ale najważniejsze, że dzięki temu sunia już od wczoraj jest w swoim domu :) Powodzenia malutka! To fakt. Nie ważne czyj pomysł, ważne, że skuteczny. Efekt się liczy :) Słodka sunieczka <3> A na ulicy pusto. Dzisiejsza rzeczywistość :( 1 Quote
Marysia R. Posted March 22, 2020 Posted March 22, 2020 18 godzin temu, Poker napisał: super Zdradź jak sie to robi ? Idea jest taka, żeby przeprowadzić mniej więcej taką samą rozmowę, jak ta którą przeprowadzamy w realu na wizycie przedadopcyjnej. Ze wszystkimi członkami rodziny obecnymi przed kamerą, wypytać o kwestie w których są jakieś wątpliwości, powiedzieć o bezpieczeństwie, upewnić się czy rodzina wie na co się piszą, czy wszyscy się zgadzają na ew. zniszczenia itp. Jeśli są jakieś istotne elementy mieszkania, które chcemy zobaczyć (balkon, ogrodzenie itp.) a nawet całe mieszkanie to też można poprosić o pokazanie ich przez kamerę albo o przesłanie zdjęć. Wydaje się, że taka rozmowa w dużym stopniu pozwala poznać ludzi i zorientować się czy będzie to dobry dom. A komunikator za pomocą którego to zrobimy jest dowolny, w zależności od możliwości i potrzeb - Messenger, Skype, FaceTame, WhatsApp. Domyślam się, że może być to mniej optymalne w przypadku osób starszych, które na co dzień nie korzystają z tego typu aplikacji i może być im trudno założyć tam konto tylko na potrzeby adopcji psa, no i też nie każdy z nas na co dzień z tego korzysta. Ja na razie nie miałam takich chętnych, a raczej młodych ludzi więc nie było takiego problemu. Jutro jestem umówiona na drugą taką "wizytę" dla kolejnego podopiecznego Sylwii. 4 Quote
Marysia R. Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Dzisiaj zrobiłam kolejną wideo-wizytę i czarno-biały piesek z miotu który mieszka u Sylwii może pakować manatki - będzie miał fajny dom w Warszawie :) To ten szczęściarz: 6 Quote
Marysia R. Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Jutro dwie kolejne wideo-wizyty. Z gorszych informacji, Tereska mama szczeniaków od sąsiada trafiła do niesprawdzonego domu - Pan oddał ją komuś bez konsultacji z Sylwią :( Sylwia będzie próbowała dotrzeć do tych ludzi i załatwić chociaż sterylizację suni... Quote
Poker Posted March 23, 2020 Posted March 23, 2020 Cudny maluch. Może uda się zlokalizować sunię i namówić ludzi do sterylki. Quote
Marysia R. Posted March 24, 2020 Posted March 24, 2020 Dzisiaj odbyła się błyskawiczna akcja - o godzinie 10 zrobiłam wideo wizytę, a już o 14 przedostatni szczeniak od sąsiada, puchaty piesek był w drodze do swojego domu :) Państw przyjechali po niego z Łodzi. Powodzenia mały :) Tym samym bez domu pozostała już tylko jedna, najmniejsza sunia z tego miotu. Żeby nie została sama Sylwia zabrała małą do siebie, dalej intensywnie szukamy dla niej domu. 3 1 Quote
Marysia R. Posted March 25, 2020 Posted March 25, 2020 Wczoraj wieczorem zrobiłam jeszcze jedną "wizytę", również z wynikiem pozytywnym, tym razem dla czarno-białej suczki. Państwo przyjadą po sunię aż z Torunia, są umówieni na przyjazd jutro. Natomiast rodzina z Warszawy po czarno-białego pieska umówiła się na sobotę. Bardzo proszę o kciuki! To ta malutka: 1 2 Quote
elik Posted March 25, 2020 Posted March 25, 2020 47 minut temu, Marysia R. napisał: Bardzo proszę o kciuki! 1 Quote
sylwija Posted March 26, 2020 Author Posted March 26, 2020 gdyby ktoś zechciał wesprzeć moich podopiecznych, a ma zbędne ubrania - można w ten prosty sposób: Fundacja Runa bierze udział w akcji #pomaganieprzezubranie ! #zostańwdomu i #posprzatajwszafie! Pomóż tym samym zwierzakom z Runy. Jak to działa? To proste! Wejdź na stronę: https://www.pomaganieprzezubranie.pl Zarejestruj się, zamów (za darmo) kuriera, przekaż mu ciuchy, których nie używasz i wybierz, że to właśnie fundacji Runa chcesz pomóc. Quote
Aldrumka Posted March 26, 2020 Posted March 26, 2020 6 godzin temu, sylwija napisał: gdyby ktoś zechciał wesprzeć moich podopiecznych, a ma zbędne ubrania - można w ten prosty sposób: Fundacja Runa bierze udział w akcji #pomaganieprzezubranie ! #zostańwdomu i #posprzatajwszafie! Pomóż tym samym zwierzakom z Runy. Jak to działa? To proste! Wejdź na stronę: https://www.pomaganieprzezubranie.pl Zarejestruj się, zamów (za darmo) kuriera, przekaż mu ciuchy, których nie używasz i wybierz, że to właśnie fundacji Runa chcesz pomóc. ciekawe czy teraz to działa, zarejestruję się 1 Quote
Selenga Posted March 26, 2020 Posted March 26, 2020 1 godzinę temu, Aldrumka napisał: ciekawe czy teraz to działa, zarejestruję się Może i działa, ale Fundacji Runa czyli Sylwii na liście fundacji nie ma, więc nie ma jak przeznaczyć pieniędzy z ciuchów dla niej... Quote
Recommended Posts