Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
Posted

Mam bardzo dużo zapytań o Karotka, w miesiącu wychodzi średnio 10, gdzie z 3-4 z reguły brzmią tak konkretnie. NIestety, Państwo piszą mi na olx, że ani na maile, ani na smsy i telefony nikt nie odpowiada. Zniechęcają się. Była też Pani pytająca o Leona, bo zaginął jej kotek identyczny jak Leon, w podobnym czasie jak Leon trafił do sylwija, nie wiem niestety jak sprawa dalej się potoczyła, wiem że przez prawie 3tygodnie Pani próbowała się dodzwonić do sylwija, a potem już mi nic nie pisała. Sylwija prosiła o pomoc w szukaniu domów kotom, bo nie jest w stanie być ciągle pod telefonem, więc czy ktoś mógłby się podjąć odbieraniem telefonów i pokierowaniem sprawy dalej? Ja ze względu na mnóstwo zobowiązań oraz własnych podopiecznych których mam sporo nie jestem w stanie tego zrobić, a zastanawiam się, jaki jest sens ogłoszeń w tym momencie. Broń Boże, mój post nie jest atakiem na kogolwiek, jedynie chcę prosić jeszcze raz o to, czy ktoś podejmie się rozmów tel. w sprawie kotów, tym samym odciążając sylwija.

Posted
Dnia ‎2019‎-‎03‎-‎27 o 13:06, Tyś(ka) napisał:

Mam bardzo dużo zapytań o Karotka, w miesiącu wychodzi średnio 10, gdzie z 3-4 z reguły brzmią tak konkretnie. NIestety, Państwo piszą mi na olx, że ani na maile, ani na smsy i telefony nikt nie odpowiada. Zniechęcają się. Była też Pani pytająca o Leona, bo zaginął jej kotek identyczny jak Leon, w podobnym czasie jak Leon trafił do sylwija, nie wiem niestety jak sprawa dalej się potoczyła, wiem że przez prawie 3tygodnie Pani próbowała się dodzwonić do sylwija, a potem już mi nic nie pisała. Sylwija prosiła o pomoc w szukaniu domów kotom, bo nie jest w stanie być ciągle pod telefonem, więc czy ktoś mógłby się podjąć odbieraniem telefonów i pokierowaniem sprawy dalej? Ja ze względu na mnóstwo zobowiązań oraz własnych podopiecznych których mam sporo nie jestem w stanie tego zrobić, a zastanawiam się, jaki jest sens ogłoszeń w tym momencie. Broń Boże, mój post nie jest atakiem na kogolwiek, jedynie chcę prosić jeszcze raz o to, czy ktoś podejmie się rozmów tel. w sprawie kotów, tym samym odciążając sylwija.

No ale skoro brak kontaktu, to co dalej ten ktoś mógłby zrobić? Bliżej zresztą też, tylko Sylwia może rozmawiać konkretnie o swoich kotach.

• 3 weeks later...
Posted

57313556_2373976879288597_60866387721144

edit:

ad/ Leonid -- rozmawiałam z Panią, daleko i całkiem nie reagował na imię przez nią podane, ale przede wszystkim jej kot był niekastrowany, a Leonid znaleziony już jako kastrat

• 5 weeks later...
Posted
18 godzin temu, Aska7 napisał:

A jak na dzisiaj ?

Runa się rozwinęła. Sterylizuje wiejskie, "właścicielskie" kotki, ta suczka od szczeniaków też ma właścicieli, do których wróci po rozdaniu małych.

Posted

Szczerze mówiąc to robię to samo od 10 lat. Sterylizuję właścicielskie okoliczne wiejskie suki i kotki. Tak trzeba. Ludzie bardzo chcą się pozbyć kłopotu i jeszcze za to nie płacić : /

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

powinny to gminy robic, a nie robia

a ludzie sa skrajjnie nieodpowiedzilani i powiem szcerze, ze jeszce z czyms takim sie nie spotkalam:

goscma dwie suki, jedna juz byla w ciazy i zostala skopana, teraz znow jest w ciazy. mial ja tylko w czwartekj zaprowadzic na sterylke - nie zrobil tego. a wczoraj powiedzial, ze podjal decyzje, ze tego nie zrobi a szczeniaki porozdaje

druga suka - z 4 maluchow jest u mnie/czwroka z 8 , reszte porozdawal -zarobaczone, niezaszczepione, za male... zostanie mu zwrocona, ale wysterylizowana juz, chyba,z e nie bedzie jej chcial... dodam jeszce, ze to dzialki, gdzie jest bezposrednie zagrozenie zycia dla zwierzat, bo sa tryte, topione, wywozone..

a gosc tak kocha zwierzeta, i tak potraktowal moja pomoc - naprawde duza pomoc. ..

runa sie boryka, ja nie spie jzu od jakis dwoch tygodni prawie wcale. rozowo nie jest i jeszcze sezon na ciaze i malucy wsrod psow i kotów

i powszechna znieczulica, zeby nie powiedziec wrecz niechec do zwierzat

Posted
Dnia 21.05.2019 o 14:02, Aska7 napisał:

A jak na dzisiaj ?

to jest płynne, jedne ratuje, inne odchodza i jestem bezradna. tro jest najgorsze - ta bezsilnosc totalna :( praktycznie ciagle sie cos dzieje, nie ma tygodnia, zeby bylo spokojnie stablinie - o ile w mojej sytuacjie w ogole mozna mowic o spokoju, ale wiecie chodzi choc o taka cisze, chwile odpoczynku, zebranie mysli

• 4 weeks later...
Posted

Sylwia, znajoma ma dwie torby uzywanych ale w dobrym stanie kocyków i ręczników - czy potrzebujesz?

Ponadto wyczytałam na FB, że Tesco wprowadziło program bezpłatnego rozdawania przeterminowanej żywności dla zwierząt. Może masz Tesco w okolicy.

• Like 1
Posted
Dnia 20.06.2019 o 10:59, Zagrodowy pies polski napisał:

Sylwia, znajoma ma dwie torby uzywanych ale w dobrym stanie kocyków i ręczników - czy potrzebujesz?

Ponadto wyczytałam na FB, że Tesco wprowadziło program bezpłatnego rozdawania przeterminowanej żywności dla zwierząt. Może masz Tesco w okolicy.

odnośnie tesco to już mam dokumenty do wypełnienia i rozmawiałam z Panią, która odpowiada za ten program. Mam nadzieję, że się uda- trzymajcie kciuki :)

oczywiście kocyki i ręczniki się przydadzą, niby sporo tego dostaje, ale eksploatacja duża, bo do przewozu, to transporterków, do posłanek wykorzystuję :)

Posted
Dnia 23.06.2019 o 12:29, sylwija napisał:

oczywiście kocyki i ręczniki się przydadzą, niby sporo tego dostaje, ale eksploatacja duża, bo do przewozu, to transporterków, do posłanek wykorzystuję :)

Sylwio, poproszę na priv adres i ne telefonu, to wyślę jutro kurierem:)

• Like 1
Posted
Dnia 24.06.2019 o 17:09, rozi napisał:

Mało co się dzieje, Sylwia się nie pogniewa za spam dla staruszków

Hefra Plater łyżeczki do kawy

dzieje się dużo. ja się nie wyrabiam nawet z pisaniem, staram sie na fb w miare aktualnie, ale tez roznie bywa, podobnie z bazarkiem

ale staram sie. Dużo pracy, naprawdę. fizycznej, cięzkiej pracy. może znajdę kogoś do pomocy w sprawie chociaż aktualności wszelkich

ale za takie 'spamy' si,ę nie gniewam :)

Posted
Dnia 24.06.2019 o 16:46, Zagrodowy pies polski napisał:

Sylwio, poproszę na priv adres i ne telefonu, to wyślę jutro kurierem:)

dziękuję :) dotarło

przepraszam, że dopiero dzisiaj potwierdzam i dziękuję, ale ciągle coś, nawał pracy.

dobrze, że dwa szczeniaki poszły do adopcji :) za to mam biedną wycieńczoną i obolałą kozę :(  co ciekawe z gminy skierowali ludzi do mnie..

• 2 weeks later...