Livka Posted March 5, 2019 Posted March 5, 2019 Wsparło 26 osób 1 076 zł (71,73%) Brakuje jeszcze 424 zł Wesprzyj Quote
Livka Posted March 7, 2019 Posted March 7, 2019 Sylwia ma od wczoraj prąd - hurra ! Dziękujemy :) 2 1 Quote
Tyśka) Posted March 27, 2019 Posted March 27, 2019 Mam bardzo dużo zapytań o Karotka, w miesiącu wychodzi średnio 10, gdzie z 3-4 z reguły brzmią tak konkretnie. NIestety, Państwo piszą mi na olx, że ani na maile, ani na smsy i telefony nikt nie odpowiada. Zniechęcają się. Była też Pani pytająca o Leona, bo zaginął jej kotek identyczny jak Leon, w podobnym czasie jak Leon trafił do sylwija, nie wiem niestety jak sprawa dalej się potoczyła, wiem że przez prawie 3tygodnie Pani próbowała się dodzwonić do sylwija, a potem już mi nic nie pisała. Sylwija prosiła o pomoc w szukaniu domów kotom, bo nie jest w stanie być ciągle pod telefonem, więc czy ktoś mógłby się podjąć odbieraniem telefonów i pokierowaniem sprawy dalej? Ja ze względu na mnóstwo zobowiązań oraz własnych podopiecznych których mam sporo nie jestem w stanie tego zrobić, a zastanawiam się, jaki jest sens ogłoszeń w tym momencie. Broń Boże, mój post nie jest atakiem na kogolwiek, jedynie chcę prosić jeszcze raz o to, czy ktoś podejmie się rozmów tel. w sprawie kotów, tym samym odciążając sylwija. Quote
rozi Posted April 2, 2019 Posted April 2, 2019 Dnia 2019-03-27 o 13:06, Tyś(ka) napisał: Mam bardzo dużo zapytań o Karotka, w miesiącu wychodzi średnio 10, gdzie z 3-4 z reguły brzmią tak konkretnie. NIestety, Państwo piszą mi na olx, że ani na maile, ani na smsy i telefony nikt nie odpowiada. Zniechęcają się. Była też Pani pytająca o Leona, bo zaginął jej kotek identyczny jak Leon, w podobnym czasie jak Leon trafił do sylwija, nie wiem niestety jak sprawa dalej się potoczyła, wiem że przez prawie 3tygodnie Pani próbowała się dodzwonić do sylwija, a potem już mi nic nie pisała. Sylwija prosiła o pomoc w szukaniu domów kotom, bo nie jest w stanie być ciągle pod telefonem, więc czy ktoś mógłby się podjąć odbieraniem telefonów i pokierowaniem sprawy dalej? Ja ze względu na mnóstwo zobowiązań oraz własnych podopiecznych których mam sporo nie jestem w stanie tego zrobić, a zastanawiam się, jaki jest sens ogłoszeń w tym momencie. Broń Boże, mój post nie jest atakiem na kogolwiek, jedynie chcę prosić jeszcze raz o to, czy ktoś podejmie się rozmów tel. w sprawie kotów, tym samym odciążając sylwija. No ale skoro brak kontaktu, to co dalej ten ktoś mógłby zrobić? Bliżej zresztą też, tylko Sylwia może rozmawiać konkretnie o swoich kotach. Quote
sylwija Posted April 21, 2019 Author Posted April 21, 2019 edit: ad/ Leonid -- rozmawiałam z Panią, daleko i całkiem nie reagował na imię przez nią podane, ale przede wszystkim jej kot był niekastrowany, a Leonid znaleziony już jako kastrat Quote
sylwija Posted May 21, 2019 Author Posted May 21, 2019 serdecznie dziekuje przepraszam, ze nie pisze na bieżąco, nie daje rady za duzo sie dzieje niespecjalnie dobrego z 9 szczeniakow zostalo 4.. Quote
Aska7 Posted May 21, 2019 Posted May 21, 2019 Dnia 22.09.2017 o 14:05, sylwija napisał: EDIT: " ogólny rachunek, to 13 psów, 39 kotów i 8 kóz. A jak na dzisiaj ? Quote
rozi Posted May 22, 2019 Posted May 22, 2019 18 godzin temu, Aska7 napisał: A jak na dzisiaj ? Runa się rozwinęła. Sterylizuje wiejskie, "właścicielskie" kotki, ta suczka od szczeniaków też ma właścicieli, do których wróci po rozdaniu małych. Quote
Aska7 Posted May 23, 2019 Posted May 23, 2019 Szczerze mówiąc to robię to samo od 10 lat. Sterylizuję właścicielskie okoliczne wiejskie suki i kotki. Tak trzeba. Ludzie bardzo chcą się pozbyć kłopotu i jeszcze za to nie płacić : / 1 3 Quote
sylwija Posted May 26, 2019 Author Posted May 26, 2019 powinny to gminy robic, a nie robia a ludzie sa skrajjnie nieodpowiedzilani i powiem szcerze, ze jeszce z czyms takim sie nie spotkalam: goscma dwie suki, jedna juz byla w ciazy i zostala skopana, teraz znow jest w ciazy. mial ja tylko w czwartekj zaprowadzic na sterylke - nie zrobil tego. a wczoraj powiedzial, ze podjal decyzje, ze tego nie zrobi a szczeniaki porozdaje druga suka - z 4 maluchow jest u mnie/czwroka z 8 , reszte porozdawal -zarobaczone, niezaszczepione, za male... zostanie mu zwrocona, ale wysterylizowana juz, chyba,z e nie bedzie jej chcial... dodam jeszce, ze to dzialki, gdzie jest bezposrednie zagrozenie zycia dla zwierzat, bo sa tryte, topione, wywozone.. a gosc tak kocha zwierzeta, i tak potraktowal moja pomoc - naprawde duza pomoc. .. runa sie boryka, ja nie spie jzu od jakis dwoch tygodni prawie wcale. rozowo nie jest i jeszcze sezon na ciaze i malucy wsrod psow i kotów i powszechna znieczulica, zeby nie powiedziec wrecz niechec do zwierzat Quote
sylwija Posted May 26, 2019 Author Posted May 26, 2019 Dnia 21.05.2019 o 14:02, Aska7 napisał: A jak na dzisiaj ? to jest płynne, jedne ratuje, inne odchodza i jestem bezradna. tro jest najgorsze - ta bezsilnosc totalna :( praktycznie ciagle sie cos dzieje, nie ma tygodnia, zeby bylo spokojnie stablinie - o ile w mojej sytuacjie w ogole mozna mowic o spokoju, ale wiecie chodzi choc o taka cisze, chwile odpoczynku, zebranie mysli Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 20, 2019 Posted June 20, 2019 Sylwia, znajoma ma dwie torby uzywanych ale w dobrym stanie kocyków i ręczników - czy potrzebujesz? Ponadto wyczytałam na FB, że Tesco wprowadziło program bezpłatnego rozdawania przeterminowanej żywności dla zwierząt. Może masz Tesco w okolicy. 1 Quote
sylwija Posted June 23, 2019 Author Posted June 23, 2019 Dnia 20.06.2019 o 10:59, Zagrodowy pies polski napisał: Sylwia, znajoma ma dwie torby uzywanych ale w dobrym stanie kocyków i ręczników - czy potrzebujesz? Ponadto wyczytałam na FB, że Tesco wprowadziło program bezpłatnego rozdawania przeterminowanej żywności dla zwierząt. Może masz Tesco w okolicy. odnośnie tesco to już mam dokumenty do wypełnienia i rozmawiałam z Panią, która odpowiada za ten program. Mam nadzieję, że się uda- trzymajcie kciuki :) oczywiście kocyki i ręczniki się przydadzą, niby sporo tego dostaje, ale eksploatacja duża, bo do przewozu, to transporterków, do posłanek wykorzystuję :) Quote
sylwija Posted June 23, 2019 Author Posted June 23, 2019 czy ktoś mógłby zrobić wizytę pa - Warszawa, ul. Wąwozowa. - dla Tequilii - edit - znalazłam już Quote
Zagrodowy pies polski Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Dnia 23.06.2019 o 12:29, sylwija napisał: oczywiście kocyki i ręczniki się przydadzą, niby sporo tego dostaje, ale eksploatacja duża, bo do przewozu, to transporterków, do posłanek wykorzystuję :) Sylwio, poproszę na priv adres i ne telefonu, to wyślę jutro kurierem:) 1 Quote
rozi Posted June 24, 2019 Posted June 24, 2019 Mało co się dzieje, Sylwia się nie pogniewa za spam dla staruszków Hefra Plater łyżeczki do kawy Quote
sylwija Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 Dnia 24.06.2019 o 17:09, rozi napisał: Mało co się dzieje, Sylwia się nie pogniewa za spam dla staruszków Hefra Plater łyżeczki do kawy dzieje się dużo. ja się nie wyrabiam nawet z pisaniem, staram sie na fb w miare aktualnie, ale tez roznie bywa, podobnie z bazarkiem ale staram sie. Dużo pracy, naprawdę. fizycznej, cięzkiej pracy. może znajdę kogoś do pomocy w sprawie chociaż aktualności wszelkich ale za takie 'spamy' si,ę nie gniewam :) Quote
sylwija Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 na bazarku https://www.facebook.com/groups/199018557172248/za 3 zł mozna kupic :) podopieczna kozia najmłodsza i najbiedniejsza badania geriatryczne: Teolifl Bazyli Fiolka Rodezjan to tylko ostatni pacjenci jak to z wiekiem 10+ dobrze nie jest.. Quote
sylwija Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 a ta pięknotka szuka domu, miała być u mnie tylko 'na po sterylce; że niby wolno żyjąca, ale to domowa kotka, bardzo proludzka, nawet wręcz zaborcza Quote
sylwija Posted June 26, 2019 Author Posted June 26, 2019 ostatnio tez sporo dostałam pozdrowień od byłych podopiecznych. super zdjęcia, filmiki- bardzo miło i bardzo si,ł dodaje Quote
Nadziejka Posted June 26, 2019 Posted June 26, 2019 Sylwijo mnostwo cudu pozdrowien i chlodziku zasylam dla calej duzutkiej gromadki 1 Quote
sylwija Posted July 2, 2019 Author Posted July 2, 2019 Dnia 24.06.2019 o 16:46, Zagrodowy pies polski napisał: Sylwio, poproszę na priv adres i ne telefonu, to wyślę jutro kurierem:) dziękuję :) dotarło przepraszam, że dopiero dzisiaj potwierdzam i dziękuję, ale ciągle coś, nawał pracy. dobrze, że dwa szczeniaki poszły do adopcji :) za to mam biedną wycieńczoną i obolałą kozę :( co ciekawe z gminy skierowali ludzi do mnie.. Quote
Malgoska Posted July 15, 2019 Posted July 15, 2019 połowa dla Was https://www.dogomania.com/forum/topic/350234-ciuchy-i-reszta-do-30072019-rgodz-21-dla-sbm-i-dt-sylwija/ Quote
sylwija Posted July 15, 2019 Author Posted July 15, 2019 9 godzin temu, Malgoska napisał: połowa dla Was https://www.dogomania.com/forum/topic/350234-ciuchy-i-reszta-do-30072019-rgodz-21-dla-sbm-i-dt-sylwija/ wielkie dzięki :) Quote
Recommended Posts