sylwija Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 kurcze, nie mam nikogo na wizytę pa Płońsk Quote
Marysia R. Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Ogłoszenie szczeniaków husky z aktualnymi zdjęciami, które Sylwia przesłała mi na maila: https://www.olx.pl/oferta/axel-i-aqsa-dwa-4-miesieczne-maluchy-szukaja-odpowiedzialnych-domow-CID103-IDxFhGb.html#106d47283e Trzymajcie za mnie kciuki ;) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 7 minut temu, sylwija napisał: kurcze, nie mam nikogo na wizytę pa Płońsk Czy to jest ten Płońsk w okolicach Warszawy? Quote
sylwija Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Czy to jest ten Płońsk w okolicach Warszawy? tak Quote
Alaskan malamutte Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Wyadoptowałam sunię do Płońska, moją śliczną Suzi. Wizytę robiła mi Nutusia. Pisz do niej PW. 1 Quote
Marysia R. Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 18 minut temu, sylwija napisał: kurcze, nie mam nikogo na wizytę pa Płońsk Sylwia, jeśli nikogo nie znajdziesz to ja mogę pojechać - mam do Płońska 30km. 2 Quote
sylwija Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 super, wysłałam zapytanie do Nutusi, na fb tez bezposrdnio do dwoch osob, jak niekt nie bedzie mogł, to chetnie Cię wykorzystam :) Quote
rozi Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 6 godzin temu, Marysia O. napisał: Ogłoszenie szczeniaków husky z aktualnymi zdjęciami, które Sylwia przesłała mi na maila: https://www.olx.pl/oferta/axel-i-aqsa-dwa-4-miesieczne-maluchy-szukaja-odpowiedzialnych-domow-CID103-IDxFhGb.html#106d47283e Trzymajcie za mnie kciuki ;) Jak tam? Masz pytania w stylu "po ile te szczeniaki"? Quote
Marysia R. Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 21 minut temu, rozi napisał: Jak tam? Masz pytania w stylu "po ile te szczeniaki"? O dziwo, na razie nie. Zapytania były od rana tylko dwa, oba przez wiadomość na olx. Jednej Pani wysłałam ankietę, drugie było zupełnie od czapy, ciężko było zrozumieć co autor wiadomości miał na myśli... Quote
Poker Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Przekazałam Sylwija dane prawnika z Warszawy. Nie będzie łatwo, bo on nie owija w bawełnę. Ale lepiej znać gorzką prawdę , niż nie znać żadnej. 2 5 Quote
Marysia R. Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Tyśka, bardzo dziękuję za ogłoszenie Leona! :)) Sylwia pisała, że był już pierwszy telefon, nie będzie z niego co prawda domu dla kocurka, ale ważne, że jest odzew, może następny telefon będzie sensowniejszy :) 1 Quote
sylwija Posted November 28, 2018 Author Posted November 28, 2018 2 godziny temu, Poker napisał: Przekazałam Sylwija dane prawnika z Warszawy. Nie będzie łatwo, bo on nie owija w bawełnę. Ale lepiej znać gorzką prawdę , niż nie znać żadnej. nie wiem, dlaczego Wy ciągle uważacie, że ja sobie nie zdaję sprawy z powagi sytuacji.. nie jestem dzieckiem i nie, nie jestem oderwana od rzeczywistości Quote
Poker Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Dlaczego przytaczasz mój post? Uprzedziłam Cię w nim tylko ,że nie będzie łatwo w czasie rozmowy z prawnikiem. Czyżby zadziałał mechanizm " uderz w stół ,a nożyce się odezwą" ? Quote
Livka Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 17 godzin temu, sylwija napisał: kurcze, nie mam nikogo na wizytę pa Płońsk Dla kogo ta wizyta ? Dla szczeniorka ? Quote
sylwija Posted November 29, 2018 Author Posted November 29, 2018 11 godzin temu, Poker napisał: Dlaczego przytaczasz mój post? Uprzedziłam Cię w nim tylko ,że nie będzie łatwo w czasie rozmowy z prawnikiem. Czyżby zadziałał mechanizm " uderz w stół ,a nożyce się odezwą" ? bo jesteś Ty i inne osoby bardzo protekcjonalne w stosunku do mnie. mówiłam Ci, że już rozmawiałam z prawnikiem. Więc nie spodziewam się zaskoczenia mi w ogóle nie jest lekko, od dawna, zresztą czego jakoś nie zauważacie Quote
sylwija Posted November 29, 2018 Author Posted November 29, 2018 4 godziny temu, Livka napisał: Dla kogo ta wizyta ? Dla szczeniorka ? dla młodszej Husky Quote
Livka Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 3 godziny temu, sylwija napisał: dla młodszej Husky Super, że coś drgnęło :) Quote
sylwija Posted November 30, 2018 Author Posted November 30, 2018 nie wiem, czy nie lepiej byłoby rozbić Grete i Czine na dwa osobne ogłoszenia. bo jak ludzie czytają w tytule , że dwie, to pewnie niektórzy nie wchodzą głębiej, bo zakladają, ze wspolna adopcja? Quote
Marysia R. Posted November 30, 2018 Posted November 30, 2018 44 minuty temu, sylwija napisał: nie wiem, czy nie lepiej byłoby rozbić Grete i Czine na dwa osobne ogłoszenia. bo jak ludzie czytają w tytule , że dwie, to pewnie niektórzy nie wchodzą głębiej, bo zakladają, ze wspolna adopcja? Suczki mają też osobne ogłoszenia, robione prze kiyoshi: https://www.olx.pl/oferta/piekna-1-5-roczna-sunia-husky-greta-szuka-swiadomego-domu-CID103-IDvZFrV.html https://www.olx.pl/oferta/czina-dostojna-8-letnia-sunia-w-typie-husky-szuka-domu-CID103-IDvZFKZ.html#8eff6e998d Ale ja też mogę rozdzielić, nie ma problemu :) Quote
rozi Posted December 1, 2018 Posted December 1, 2018 Wklejam: Miło mi poinformować, że z dniem 26 października2018 RUNA stała się FUNDACJĄ! To dla nas wielka radość, ale także ogromne wyzwanie. Zdecydowaliśmy się na założenie fundacji z wielu powodów - przede wszystkim ze względu na sporą ilość zwierzaków, znajdujących się pod nasza opieką. Nasza działalność na przestrzeni lat się rozwinęła, dlatego dużo łatwiej jest nam działać pod względem organizacyjnym jako osobna fundacja. W tym miejscu chcielibyśmy bardzo podziękować Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych, która parę lat temu wzięła nas pod swoje skrzydła, czym przyczyniła się do rozwoju naszej działalności. Dziękujemy!Agnieszka Agn Szubert wielkie dzięki za wszystko- rady i porady, i prowadzenie, na pewno jeszcze nie raz będę chciała skorzystać z Twojego doświadczenia Dziękuję też serdecznie @Jolka Zoja i Frania Kotowska bez których pomocy Fundacja RUNA by na pewno nie postała Bycie fundacją to sporo nowych możliwości, ale także o wiele więcej obowiązków. Jesteśmy podekscytowani ale i pełni obaw. Tym bardziej będziemy potrzebować Waszego wsparcia, które już teraz jest naprawdę ogromne! To naprawdę ważne, aby mieć poczucie, że misja której się podjęliśmy, jest ważna także dla innych - dla Was! Bądźcie z nami i trzymajcie za nas kciuki, wspierajcie dobrym słowem, czynem, darowiznami - to dzięki Wam możemy działać i pomagać tym, którzy sami o pomoc nie poproszą. Z ważnych spraw: ZMIENIA SIĘ NUMER NASZEGO KONTA BANKOWEGO. Nowy numer konta to: 74 1600 1462 1871 0612 5000 0001 Oficjalna nazwa fundacji to: "FUNDACJA RUNA - POMOC ZWIERZĘTOM " Konto PayPal pozostaje bez zmian: [email protected] Jeszcze raz ogromnie dziękuję, że jesteście z nami! Prezes Fundacji Sylwia Parzuchowska-Zaręba Quote
Marysia R. Posted December 2, 2018 Posted December 2, 2018 W sprawie szczeniaków jest od piątku duży odzew, mam cztery wypełnione ankiety (na 8 wysłanych ;)), trzy naprawdę bardzo fajne, czwarta to też wydaje się dobry dom aczkolwiek zasugerowałam Państwu, że może lepszy byłby dla nich pies mniej aktywny niż husky, na razie nie dostałam informacji zwrotnej. Czekam na opinię Sylwii w sprawie tych ankiet i myślę, że będzie można umawiać wizyty :) 4 1 Quote
Marysia R. Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 Ankiet o szczeniaki ostatecznie dostałam sześć, jeden dom raczej nie dla husky (pisałam już wcześniej), jeden też chyba raczej dla psa w spokojniejszym typie (ale tu jeszcze do przeanalizowania), cztery pozostałe do dalszego kontaktu :) Ja jestem w kontakcie z parą w Warszawy, jestem z nimi umówiona na wizytę pa w czwartek po południu. Do trzech domów Sylwia ma dzisiaj dzwonić i jeszcze przejrzeć tą piątą ankietę, gdzie mnie się wydaje, że raczej husky to nie jest najlepszy wybór. Myślę, że uda się wybrać domy dla obu maluchów, mam jeszcze dwie osoby "w zapasie", do których mam się odezwać gdyby jednak nie znalazły domów, na razie zdjęłam ogłoszenie (w razie czego zawsze można je będzie aktywować). Z kolejnych dobrych wieści, do domu będzie się pakowała młodsza husky Greta :) Byłam wczoraj na wizycie pa w Płońsku, jadąc tam miałam kilka wątpliwości, ale wizyta zdecydowanie je rozwiała, to ciepła, "psiarska" rodzina. Greta będzie miała budę na podwórku, ale również swobodny wstęp do domu wtedy kiedy będzie chciała, Państwo mają doświadczenie z psem w typie północniaka więc wiedzą z czym to się wiąże i jakie mogą być problemy. Sylwia będzie dzisiaj po południu dzwonić do Pani, żeby potwierdzić że jesteśmy na tak i się umówić konkretnie na przekazanie :) 4 Quote
sylwija Posted December 4, 2018 Author Posted December 4, 2018 i potrzebny ktoś na pa Warszawa-Rembertów szczerze - dla mnie ten rok najgorszy ze wszystkich w życiu, a zapowiada się, że tylko gorzej będzie Quote
Babcia Ania Posted December 4, 2018 Posted December 4, 2018 58 minut temu, sylwija napisał: i potrzebny ktoś na pa Warszawa-Rembertów (...) Może napisz do ludwa 1 Quote
Recommended Posts