agat21 Posted April 3, 2018 Posted April 3, 2018 No, ale dzikusy!! ;)) Obłaskawiłaś je raz-dwa :) Śliczne pychole :) Quote
sylwija Posted April 3, 2018 Author Posted April 3, 2018 no właśnie nie wiem, co sie dzieje po raz kolejny musze powtorzyc, z mi sie wyjatkowe tymczasy trafiaja - nie wiadomo skad i jakie u mnie sie okazują piekne byc i kochane 1 Quote
sylwija Posted April 3, 2018 Author Posted April 3, 2018 Przyznam, na początku byłam przerażona; Dallas - na drugim spacerku zwiał, wyskoczył z szelek i obroży..na pierwszym dostał ataku histerii - leżał do góry brzuchem, kłapał zębami i się darł wniebogłosy.. Asher w ogóle nie chciał chodzić - stał i się trząsł, siadał i się 'zapierał' całym sobą..Mam teorię, że tak gadam i gadam do tych zwierzaków, i jakoś przestają się lękać..może myślą o mnie - wariatka, ale niegroźna no i też widzą, że są inne zwierzęta, zadowolone i spokojne, i krzywda im się nie dzieje. 2 1 Quote
Livka Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 Takich gadających jest więcej ;) Sylwia jesteś Aniołem dla tych zwierzaków. Quote
Tyśka) Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 Szorściak cuuudny... może poprosić mikropsy o udostepnienie jego ogłoszenia? Quote
sylwija Posted April 7, 2018 Author Posted April 7, 2018 Dnia 4.04.2018 o 12:50, Tyś(ka) napisał: Szorściak cuuudny... może poprosić mikropsy o udostepnienie jego ogłoszenia? na razie nie ma ogłoszeń. do mnie się obaj przekonali błyskawicznie, na innych ludzi reagują strachem - Dallas pada na ziemię i się trzęsie, Asher - warczy ze strachu, to zdecydowanie nie agresja. Teraz będzie mnie odwiedzać parę osób, może się uda obłaskawić oni - juz nie zalatwiaja sie w domu, juz chodza na smyczy i w szeleczkach. na pwno beda mocno adopcyjni, tylko jeszcze chwila. no i Asher ma te oczka chore i bedzie wymagal szczegolnej opieki, a Dallas z kolei w domu to wulkan energii Lusia tez jest na filmikach - na jest bezsprzecznie cudowna, ale wielce delikatna ja jestem wykończona fizycznie, emocjonalnie finansowo - katastrofa coraz większa, przyszłość niepewna, pomysłów brak strasznie się boję o zwierzaki, bo zdecydowana mniejszość jest adopcyjna Quote
agat21 Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Filmiki wspaniałe, Dallas to taki sympatyczny pysio, jak żwawo maszeruje! Kochany maluszek, w ogóle już nie widać, że był dzikuskiem, wspaniale go oswoiłaś :) A i pozostałe pycholce są śliczne :) Quote
agat21 Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Finanse to zawsze zmora ludzi pomagających innym :( Już nie liczę kasy, jaką co miesiąc wydaję na zwierzaki, czasem tylko jakoś dziwnie pusto na koncie się robi, mimo, że nic w sumie nie kupiłam ;) Quote
sylwija Posted April 7, 2018 Author Posted April 7, 2018 ja nie mam pusto, ja jestem w masakrycznych długach, przecież dom i samochód na kredyt, już chwilówki brałam, żeby im weta i karmę opłacić i rachunki, jeszcze jak zarabiałam, to jedno drugim opłacałam, a teraz bez pracy i boję się, że stracimy dom na głową - ja to olać, ale zwierzaki.. to mnie dobija dodatkowo, ten strach moim zdaniem - ani Dallas, ani Asher - nie były dzikusami wcale. tylko bardzo skrzywdzeni, podobnie jak Lusia zresztą. na pewno ich człowiek będzie musiał na początku cierpliwie i wyrozumiale podejść, ale są naprawdę fajni, jak widzą, że nie ma co się bać, że się ich lubi i nic złego im nie grozi. Quote
konfirm31 Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Niestety, adopcje stoją, psy siedzą w hotelikach i dt, a nam Dogomaniakom kasy nie starcza na te wszystkie psie biedy, ani serca, ani łez. Dzisiaj koleżanka mi przysłała zdjęcie od znajomej swojej znajomej, że w pobliskiej wiejskiej gminie błąka się pies agresywnie odganiany przez miejscowych. W dodatku, dzisiaj i jutro gmina nie pracuje (sobota, niedziela), a umowę mają z Radysami. Mnie to wygląda na zaciążoną sunię..... Jak będę miała kontakt do autorki foty, to może się dowiem więcej, ale i tak, nie mam żadnych pomysłów co zrobić..... :(((. A odzobaczyć i zapomnieć trudno.... Sylwio, jeden z moich podopiecznych tj Michaś znalazł DT z szansą na DS, więc mogę wpłacać 20 zł miesięcznie, tylko czy na Twoje konto, czy na Runę Quote
sylwija Posted April 7, 2018 Author Posted April 7, 2018 3 godziny temu, konfirm31 napisał: Sylwio, jeden z moich podopiecznych tj Michaś znalazł DT z szansą na DS, więc mogę wpłacać 20 zł miesięcznie, tylko czy na Twoje konto, czy na Runę Dziękuję, praktycznie to wszystko jedno, za to jak na subkonto RUNA, to możesz odliczyć od podatku no właśnie tych zwierzaków w nieszczęściu pełno, teraz jeszcze sezon cieczek.. Ja powiem szczerze staram się nie patrzeć np. na FB, stronę zrobiłam dla zwierzaków, jak ktoś się do mnie zwraca, to udostępniam, poradzę ogłoszenia czy fundacje. Ale jak mi na drodze stanie pies czy kot w ciąży albo w bólu.. to już nie mam wyjścia. jak odmówić, czy odwrócić wzrok. i ludzie są okropni - jeden dokarmi, inny przegania kamieniami, nawet gorzej czasem// szkoda też, że większość osób mówi, ratuj, pomóż, super, że coś robisz, ale wsparcia nie dają, bo już zaopiekowane zwierzaki i jakoś u mnie zawsze wyglądają na zadowolone zaraz.. więc wszyscy rzucają się tam, gdzie jakaś jatka, krew i obrzydlistwa, nie mówiąc o tym, że często nie weryfikują. Różnie też organizacje działają - część zgadza się wziąć tylko takie zwierzę, na które łatwo zbierać kasę i ciągną potem ile się da.. ten światek 'zwierzolubów' coraz bardziej mnie rozczarowuje Quote
konfirm31 Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Ok. To wpłacę po 10 bm , tak jak na wszystkie "moje" psiaki. 1 Quote
Livka Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Zapraszam na bazarek cegiełkowy na potrzeby BDT u Sylwii: Quote
agat21 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Sylwijo, poszedł grosik na Twoje konto, jak poopłacam moje rachunki, to wyślę coś jeszcze, a mogłabyś przypomnieć subkonto Runy? Quote
zachary Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 najlepiej: 78249000050000460036017547 to subkonto RUNA, udostępnione dla moich podopiecznych przez Fundacje Hospicjum dla Kotów Bezdomnych. Agat21, przekleiłam konto z pierwszej strony. Quote
agat21 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 25 minut temu, zachary napisał: najlepiej: 78249000050000460036017547 to subkonto RUNA, udostępnione dla moich podopiecznych przez Fundacje Hospicjum dla Kotów Bezdomnych. Agat21, przekleiłam konto z pierwszej strony. dzięki, ale jako odbiorcę przelewu trzeba wpisać Runę czy Fundację Hospicjum? Quote
sylwija Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych subkonto RUNA: 78249000050000460036017547 PayPal: [email protected] dziękuję serdecznie :) właścicielem rachunku jest Fundacja ja mam dostęp i widzę wpływy i opłacam faktury :) Quote
Poker Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 sylwija, czy przydadzą się manele? Kołdra, ręczniki, koce ? obroże , smycze? czy makaron też? 1 Quote
agat21 Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 2 godziny temu, sylwija napisał: Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych subkonto RUNA: 78249000050000460036017547 PayPal: [email protected] dziękuję serdecznie :) właścicielem rachunku jest Fundacja ja mam dostęp i widzę wpływy i opłacam faktury :) A co wpisać w tytule przelewu, żeby na pewno do Ciebie dotarło? Quote
Recommended Posts