Tola Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Marysia O. poprosiła, abym napisała o możliwości zorganizowania zbiórki na RatujemyZwierzaki - myślę, że to dobry pomysł, chociaż nie zawsze udaje się uzbierać całą kwotę. Nie jestem pewna, czy zbiórkę może założyć osoba prywatna czy tylko fundacja, tutaj trzeba byłoby dopytać... Przy każdej zbiórce pieniądze są zbierane na konto RatujemyZwierzaki; osoba zakładająca zbiórkę określa cel, czas i kwotę do uzbierania, może też w każdej chwili zakończyć lub przedłużyć zbiórkę. Zebrana kwota będzie widoczna dla wszystkich zainteresowanych. Po zakończeniu zbiórki RatujemyZwierzki przelewają pieniądze (pobierają prowizję) na konto założyciela zbiórki np. fundacji, a fundacja - na wskazane konto - np. kliniki? weta? hoteliku ? ( faktura). Quote
Tola Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Na razie nie mam możliwości dłużssego korzystania z netu, ale po powrocie poczytam wątek. Na razie mogę w imieniu fundacji ZEA zaoferowoać zakup karmy dla zwierzaków. 2 2 Quote
elik Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 27 minut temu, sylwija napisał: A może ktoś ma do podarowania taki jakby parawan, zagrodę dla szczeniaczków.. Przydałby Ci się duży kenel, który mogłabyś bez podłogi postawić w ogrodzie, albo metalowy kojec. https://allegro.pl/kojec-hodowlany-metalowy-klatka-pawhut-63x76-cm-i7473115989.html Ja tak właśnie robię jak mam maluszki psie, czy kocie. W razie dużego słońca można na górnych krawędziach położyć jakiś materiał i maluszkom słońce nie zaszkodzi. Tak to wygląda w przypadku kojca W Twojej sytu7acji, gdy masz zwierzaczki w różnym wieku, w różnej kondycji, posiadanie takiego kojca, czy kenelu jest wręcz konieczne. Może po załatwieniu tych najważniejszych potrzeb, spróbowałybyśmy wyposażyć Sylwię w kenel lub metalowy kojec. Kenel byłby bardziej uniwersalny. Quote
Livka Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Dobry pomysł z tym kenelem. Mam w domu z czasów jak jeszcze jeździliśmy z psiakami. Spróbuję go wysłać jak najszybciej :) 1 Quote
elik Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Przed chwilą, Livka napisał: Dobry pomysł z tym kenelem. Mam w domu z czasów jak jeszcze jeździliśmy z psiakami. Spróbuję go wysłać jak najszybciej :) To byłoby świetne rozwiązanie dla Sylwi na różne sytuacje. Quote
Livka Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Zajrzyjcie proszę na rozliczenia w wątku kociaków - http://www.dogomania.com/forum/topic/133052-koty-kociaki-moje-tymczasy-koci-rezydenci-też-się-czasem-pokażą/ Nic dziwnego, że Sylwia ma teraz kłopoty finansowe ..., a to tylko część jej działalności prozwierzęcej. Dziękuję wszystkim, którzy od lat pomagają i wspierają - datkami , bazarkami , dobrym słowem. Kłaniam się Wam nisko ! Quote
Nesiowata Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 Dnia 14.08.2018 o 13:19, Livka napisał: Mam następujące wpłaty na potrzeby BDT u sylwija: MALWA 200 zł Poker 170 zł RIVER 50 zł mdk8 30 zł Razem 450 zł Dziękuję najpiękniej jak potrafię :) Czy nie dotarła moja wpłata 20,00 zł? Quote
sylwija Posted August 16, 2018 Author Posted August 16, 2018 po opłacenie faktura za weta i karmę ze środków na subkoncie RUNA stan jest 130 zł do zapłaty: fak.F/00350/GPR/05/2018 - 992,63 kocie jedzenie 37/01/18 - 957 wet rach za glutki - 623 , testy parwo, dwukrotne odrobaczenie i szczepienie, które będzie w sobotę lub poniedziałek - ale chce wywalczyć żeby to gmina zapłaciła jedzenie dla nich dostałam i łóżeczko, w którym noc spędziły, dziecięce turystyczne kennel to ja mam i w niedziele w nim siedzialy,a le w poniedzialek juz nie chcialy i sie darly niemilosiernie a taki parawanik/zagroda to by pozwolił im sie bawic na trawce a bezpiecznie. chodzi o to, ze bez podłogi i mozna przestawić w niedzielę będzie Marysia i powiedziała, że narzeczony jej zobaczy, może z desek 'poszopowych' da sie cos zrobić ;) 1 Quote
sylwija Posted August 16, 2018 Author Posted August 16, 2018 10 godzin temu, Tola napisał: Na razie nie mam możliwości dłużssego korzystania z netu, ale po powrocie poczytam wątek. Na razie mogę w imieniu fundacji ZEA zaoferowoać zakup karmy dla zwierzaków. super :) ja teraz takiej zwykłej bytowej to dostałam sporo po zbiórce ślubnej. Brakuje mi za to bardzo takich bezzbożowych/dla alergików, oraz dla nerki, wątrobę, stawy. I to - i dla psów, i dla kotów, więc gdyby się jakąś udało dla moich podopiecznych zakupić, to byłabym wdzięczna 9 godzin temu, Poker napisał: Jutro wysyłam pakę z żywnością. pięknie dziękuję :) Livka - taki kennel -klatkę, to ja mam, ale one tam całkiem nie chcę siedzieć i krzyczą niemiłosiernie Quote
kiyoshi Posted August 16, 2018 Posted August 16, 2018 wstawie tylko kilka zdjęć glutków silwija:) bo sa takie rozkoszne, że się nie moge powstrzymać:) 2 Quote
Livka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 9 godzin temu, Nesiowata napisał: Czy nie dotarła moja wpłata 20,00 zł? Oczywiście, że dotarła - jest rozliczona na bazarku cegiełkowym :) Quote
Livka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 8 godzin temu, NikaEla napisał: Dziękuję pięknie Elu :) Quote
sylwija Posted August 17, 2018 Author Posted August 17, 2018 8 godzin temu, NikaEla napisał: dziękuję gorąco :) 7 godzin temu, Poker napisał: Cudniaste te glutki bardzo słodkie i bardzo męczące stresują inne zwierzaki bardzo, Asher to się wręcz ich boi ja też się stresuję, bo np. raniutko dziś drą się okropnie, wczoraj odrobaczłam drugi raz. nie wiem, brzuszki bola, głodne, wyspały się i chcą wyjść z łóżeczka .. dosłownie z dnia na dzień się zmieniają Quote
Livka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Kiedy je będzie można ogłaszać ? Takie ślicznoty powinny szybko domki znaleźć. Quote
sylwija Posted August 17, 2018 Author Posted August 17, 2018 już choć, jak na nie patrzę, to idealnie by było jakby w parach znalazły domki albo z innymi psami, od których mogłyby się uczyć. Ale zycie nie jest idealne. gdyby było, to do 3 miesięcy powinny być z mamusią Quote
Livka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Kiyoshi najdroższa, możemy się uśmiechnąć o zrobienie ogłoszeń dla maluchów :) Masz dobrą rękę ! 1 Quote
kiyoshi Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 1 godzinę temu, Livka napisał: Kiyoshi najdroższa, możemy się uśmiechnąć o zrobienie ogłoszeń dla maluchów :) Masz dobrą rękę ! Jasne- juz od 2 dni je oglaszam:) Kazdy psiak od sylwija do adopcji ma u mnie ogloszenia chociaz przyznaje ze gdyby ktos jeszcze chcial pomagac w tym temacie to prosze- kazde ogloszenie to szansa O maluszki na razie nikt nie pytal 1 2 Quote
Livka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 9 minut temu, kiyoshi napisał: Jasne- juz od 2 dni je oglaszam:) Stokrotne dzięki :) Quote
kiyoshi Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 30 minut temu, Livka napisał: Stokrotne dzięki :) Wlasnie przed chwila napisala pierwsza Pani chetna na glutka ;) Musi teraz do mnie zadzwonic, potem wypelnic ankiete, ktora musi zaakceptowac sylwija i potem jeszcze wizyta PA Zobaczymy. Pani chetna na to czarne podpalane cudo co na pierwszym zdjeciu patrzy w obiektyw 1 Quote
Dusia-Duszka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Właśnie w radio Jedynka jest audycja o sytuacji osób zadłużonych we fr.sz. dotycząca raportu NIK bardzo niekorzystnego dla banków. Quote
Recommended Posts