Aska7 Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Styczniowa faktura z 2021 wystawiona w listopadzie ? Quote
Moli@ Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 12:31, rozi napisał: BARDZO WAS PROSIMY - POMÓŻCIE! Prosimy o pomoc w uregulowaniu długu w lecznicach weterynaryjnych za leczenie naszych podopiecznych. Faktury nie opłacone za grudzień, termin płatności upływa. Kwota do zapłaty to 30 000 zł. Przy narastającym długu opieka weterynaryjna stoi pod znakiem zapytania a przy 100-u zwierzętach jest konieczna. Bardzo Prosimy o Wsparcie. Z całego serca dziękujemy za pomoc. https://www.ratujemyzwierzaki.pl/runa-faktury?fbclid=IwAR0MsR3HyBjmJ37R5RUbu8wF6ah59U7PkJp1-S5SD2UTuM9OEgORyKOfwUE O jacie 😞 do opłacenia wizyty w lecznicy ze stycznia 2021...., a niby zaległości zostały opłacone z kasy na dom 😞 Szpitaliki kosztują krocie ale kto bogatemu zabroni... Quote
Aska7 Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Legwet 122/12/2021 z 30.12.2021 i Legwet 130/01/2021 z 31.12.2021 Cały Legwet to jakaś ściema 46/12/2021 - 47/12/2021 jedna na Runę druga na Sylwię w ciągu 10 dni wystawili prawie 80 faktur ? To się nadaje do zgłoszenia do US. 1 3 Quote
Aska7 Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 A z historii wizyt ( dwa ostatnie pdf-y) wynika, że pies postarzał się o miesiąc w ciągu tej samej wizyty o tej samej godzinie . 1 Quote
rozi Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to wszystko razem to jest jakiś diaboliczny test na zasięg głupoty/naiwności ludzkiej. ALARM, MOBILIZACJA, POMÓŻCIE!!! MAMY CZAS DO PONIEDZIAŁKU!!! Osiołek Skarbek nadal czeka na przyjaciół. Mamy transport dla wykupionej już klaczki, można by przywieźć oboje kłapouchów razem, bo to po drodze, ale...brakuje nam na wykup ogierka! Jak możemy zabrać tylko dziewczynkę i zostawić chłopca? Jak możemy zostawić go na niepewny los, z tym wystrzępionym, niegdyś czerwonym kantarkiem, nie zdejmowanym tak długo, że nie ma pod nim sierści? Do zakończenia zbiórki brakuje jeszcze i aż 2700 zł. Czy to dużo jeżeli mamy przed sobą perspektywę szczęśliwego życia. POMOCY PODARUJMY MU ŻYCIE Aleksandra https://www.ratujemyzwierzaki.pl/runamulki 1 Quote
uxmal Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 14:40, rozi napisał: Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to wszystko razem to jest jakiś diaboliczny test na zasięg głupoty/naiwności ludzkiej. ALARM, MOBILIZACJA, POMÓŻCIE!!! MAMY CZAS DO PONIEDZIAŁKU!!! Osiołek Skarbek nadal czeka na przyjaciół. Mamy transport dla wykupionej już klaczki, można by przywieźć oboje kłapouchów razem, bo to po drodze, ale...brakuje nam na wykup ogierka! Jak możemy zabrać tylko dziewczynkę i zostawić chłopca? Jak możemy zostawić go na niepewny los, z tym wystrzępionym, niegdyś czerwonym kantarkiem, nie zdejmowanym tak długo, że nie ma pod nim sierści? Do zakończenia zbiórki brakuje jeszcze i aż 2700 zł. Czy to dużo jeżeli mamy przed sobą perspektywę szczęśliwego życia. POMOCY PODARUJMY MU ŻYCIE Aleksandra https://www.ratujemyzwierzaki.pl/runamulki jeszcze lamy brakuje. Quote
Moli@ Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 14:56, uxmal napisał: jeszcze lamy brakuje. 😄 likwidują hodowlę ..., jest pan lama i owce św Jakuba i baran węgierski... można dokupić..., nie trzeba daleko jechać ,) Quote
rozi Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Gorzej, że od dawna próbują wciągnąć dwie - nie wiem jak nazwać - formacje? którym ogromna masa ludzi wierzy bez zastrzeżeń. I to już mi się nie podoba mocno. Quote
jola&tina Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 14:40, rozi napisał: Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że to wszystko razem to jest jakiś diaboliczny test na zasięg głupoty/naiwności ludzkiej. ALARM, MOBILIZACJA, POMÓŻCIE!!! MAMY CZAS DO PONIEDZIAŁKU!!! Osiołek Skarbek nadal czeka na przyjaciół. Mamy transport dla wykupionej już klaczki, można by przywieźć oboje kłapouchów razem, bo to po drodze, ale...brakuje nam na wykup ogierka! Jak możemy zabrać tylko dziewczynkę i zostawić chłopca? Jak możemy zostawić go na niepewny los, z tym wystrzępionym, niegdyś czerwonym kantarkiem, nie zdejmowanym tak długo, że nie ma pod nim sierści? Do zakończenia zbiórki brakuje jeszcze i aż 2700 zł. Czy to dużo jeżeli mamy przed sobą perspektywę szczęśliwego życia. POMOCY PODARUJMY MU ŻYCIE Aleksandra https://www.ratujemyzwierzaki.pl/runamulki Test na zasięg głupoty/naiwności ludzkiej - tak. Ale również test na potrzebę pomagania. Ktoś kto wpłacił jakąś kwotę czuje się lepiej - pomogłam 🙂 Ale nie zastanawia się, czy pomógł faktycznie zwierzętom, czy komuś w zaspokojeniu dziwnych 😞 ambicji. 3 Quote
Poker Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Ja myślę, że to nie jest zaspokajanie ambicji tylko poczucie spełnienia misji. 1 Quote
rozi Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 16:58, Poker napisał: Ja myślę, że to nie jest zaspokajanie ambicji tylko poczucie spełnienia misji. ? Quote
Moli@ Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Karma dla 100 zwierząt! Pomocy! | RatujemyZwierzaki.pl Nie ma na utrzymanie zwierzą to weźmie (kupi) następne 😞, stop! nie kupi..., prosi o pieniądze na kupno a za chwilę poprosi o kasę na utrzymanie ,) Quote
kiyoshi Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Mówie Wam że to jest majstersztyk podejrzena od "ADY" te same strategie, te same teksty, ta sama pozywka dla "pelikanów" (co wszystko łykają) Ehhhhhhhh Quote
rozi Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 No szukała profesjonalisty od zbierania kasy, to może znalazła. Ale jak to się skończy? Za mało chyba wpada. Znaczy o ile wiadomo. Quote
Selenga Posted February 3, 2022 Posted February 3, 2022 Dnia 3.02.2022 o 13:15, Aska7 napisał: Legwet 122/12/2021 z 30.12.2021 i Legwet 130/01/2021 z 31.12.2021 Cały Legwet to jakaś ściema 46/12/2021 - 47/12/2021 jedna na Runę druga na Sylwię w ciągu 10 dni wystawili prawie 80 faktur ? To się nadaje do zgłoszenia do US. Taka drobna uwaga: faktura 122/12/2021 jest wystawiona przez Legwet (Legionowo), a faktura 130/01/2021 przez Centaur (Mława) Którą lecznicę chcesz zgłosić do US? Dnia 3.02.2022 o 13:35, Aska7 napisał: A z historii wizyt ( dwa ostatnie pdf-y) wynika, że pies postarzał się o miesiąc w ciągu tej samej wizyty o tej samej godzinie . Kolejna drobna uwaga: ostatni pdf czyli opis leczenia dotyczy samca (Aron), a przedostatni samicy (Runa) więc który z tych psów się postarzał według ciebie? Jak już się tak strasznie nudzisz, że nie możesz sobie darować śledzenia działań Sylwii, to chociaż czytaj dokumenty dokładnie. Quote
jola&tina Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dnia 4.02.2022 o 00:59, Selenga napisał: Taka drobna uwaga: faktura 122/12/2021 jest wystawiona przez Legwet (Legionowo), a faktura 130/01/2021 przez Centaur (Mława) Którą lecznicę chcesz zgłosić do US? Kolejna drobna uwaga: ostatni pdf czyli opis leczenia dotyczy samca (Aron), a przedostatni samicy (Runa) więc który z tych psów się postarzał według ciebie? Jak już się tak strasznie nudzisz, że nie możesz sobie darować śledzenia działań Sylwii, to chociaż czytaj dokumenty dokładnie. To nie jest kwestia nudzenia się, tylko kwestia odpowiedzialności. Mało było na dogo tragedii, bo wszyscy bili brawo i nikt niczego nie sprawdzał? Tylko, że na tym ucierpiały zwierzęta, bo "opiekunowie" wymiksowałi się od odpowiedzialności i kary, nawet jeżeli sprawa trafiła do sądu. Zresztą o jakiej tu karze mówić, skoro zwierzęta już nie żyły. A jak umierały, lepiej nie przypominać. Mamy dalej pędzić na oślep ku następnej tragedii? PS Piszę o tej porze nie dlatego, że się nudzę, tylko opiekuję się chorym psem. 3 Quote
Aska7 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dnia 4.02.2022 o 00:59, Selenga napisał: Taka drobna uwaga: faktura 122/12/2021 jest wystawiona przez Legwet (Legionowo), a faktura 130/01/2021 przez Centaur (Mława) Którą lecznicę chcesz zgłosić do US? Tu masz rację, moja pomyłka. Kolejna drobna uwaga: ostatni pdf czyli opis leczenia dotyczy samca (Aron), a przedostatni samicy (Runa) więc który z tych psów się postarzał według ciebie? Tu nie masz racji. Jak już się tak strasznie nudzisz, że nie możesz sobie darować śledzenia działań Sylwii, to chociaż czytaj dokumenty dokładnie. Lepiej się poczułaś ? Quote
Aska7 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 I dlaczego normalne, spokojne pytania o finanse fundacji wywołują takie histeryczne i nienawistne komentarze ? Jak jest wszystko w porządku to po co to ? Quote
rozi Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Ja nie otwierałam tych faktur, teraz dopiero zajrzałam i jest np. pierwsza, czyli 73/01/2021, wystawiona przed wykonaniem usługi? Data wystawienia: 30.11.2021 Data wyk. usługi: 01.12.2021 W dodatku usługa z Góry Kalwarii, kiedy zwierzaki były już pod Mławą. Nic z tego nie rozumiem. Quote
Aska7 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 No i lepiej nic nie rozum 😝, bo Cię znowu zaleją hejterskie maile 🙄 Quote
Moli@ Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Dnia 4.02.2022 o 14:47, rozi napisał: Ja nie otwierałam tych faktur, teraz dopiero zajrzałam i jest np. pierwsza, czyli 73/01/2021, wystawiona przed wykonaniem usługi? Data wystawienia: 30.11.2021 Data wyk. usługi: 01.12.2021 W dodatku usługa z Góry Kalwarii, kiedy zwierzaki były już pod Mławą. Nic z tego nie rozumiem. RUNA chyba nie musi się rozliczać w skarbówce ale wystawiająca fakturę lecznica już może mieć kłopoty..., nie ma podpisu, pieczątki lecznicy/weta to nie wiem jak to traktować Sylwia miała ogromne zadłużenie w lecznicach, weci byli wyrozumiali. Od wystawionej faktury płaci się podatek nie ważne czy opłacona czy nie ..., ktoś się pogubił ;( Quote
mdk8 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 Podatnicy mogą wystawić faktury, ale nie wcześniej niż 30 dni przed dokonaniem dostawy, wykonaniem usługi lub otrzymaniem zaliczki (art. 106i ust. 7 ustawy o VAT). Oznacza to zatem, że podatnik nie ma prawa wystawienia faktury, jeśli sprzedaż planuje w dłuższym terminie niż 30 dni od dnia jej sporządzenia. Jeżeli jednak planowana sprzedaż (otrzymanie zaliczki) ma nastąpić w ciągu najbliższych 30 dni, licząc od dnia wystawienia faktury, podatnik ma pełne prawo do wystawienia faktury. Nie powinno to wiązać się z negatywnymi konsekwencjami. Quote
Aska7 Posted February 4, 2022 Posted February 4, 2022 To nie tak. Faktury z lecznic są na pewno prawidłowo wystawione. Normalny program do fakturowania zgodny z ustawą o rachunkowości. Pytanie co trafiło na zrzutkę. Photoshop ? 🤔 Quote
Recommended Posts