bakusiowa Posted May 25, 2021 Posted May 25, 2021 39 minut temu, Moli@ napisał: A wyobrażasz sobie 60 kotów na 75 metrach kwadratowych ,) Dorosły kot wielkościowo jak york, Widzisz 60 yorków na tej powierzchni nawet jak siedzą na meblach, półkach, parapetach ,) Na fb pisze, że można umówić się na wizytę w fundacji. Tylko nie całą gromadą. Maksymalnie 5 osób.Gdybym była ciekawa jak to jest z sześćdziesięcioma kotami to bym pojechała aby to zobaczyć. Quote
jankamałpa Posted May 25, 2021 Posted May 25, 2021 9 minut temu, bakusiowa napisał: Na fb pisze, że można umówić się na wizytę w fundacji. Tylko nie całą gromadą. Maksymalnie 5 osób.Gdybym była ciekawa jak to jest z sześćdziesięcioma kotami to bym pojechała aby to zobaczyć. Żeby tak chociaż z 10 osób tam pojechało i zabrało po 2 koty to już o 20 byłoby mniej. Quote
Moli@ Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 13 godzin temu, bakusiowa napisał: Na fb pisze, że można umówić się na wizytę w fundacji. Tylko nie całą gromadą. Maksymalnie 5 osób.Gdybym była ciekawa jak to jest z sześćdziesięcioma kotami to bym pojechała aby to zobaczyć. Nie muszę gnać tak daleko. Bywam w zaprzyjaźnionym dużym DT Kotkowa :) Dom gabarytowo podobny, może większy..., kotów bardzo dużo ale na pewno nie 60 ,) przy 30 już są wszędzie, trzeba patrzeć pod nogi, na co się siada itp W klatkach - w trakcie leczenia, kotki z maluchami, w oddzielnych pomieszczeniach na kwarantannach. Quote
bakusiowa Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Nie muszę gnać tak daleko. Bywam w zaprzyjaźnionym dużym DT Kotkowa :) Dom gabarytowo podobny, może większy..., kotów bardzo dużo ale na pewno nie 60 ,) przy 30 już są wszędzie, trzeba patrzeć pod nogi, na co się siada itp W klatkach - w trakcie leczenia, kotki z maluchami, w oddzielnych pomieszczeniach na kwarantannach. Dajcie dziewczynie spokój bo i tak ma za dużo zmartwień jak na jedną osobę. Przecież teraz trzeba myśleć o nowym miejscu i przenosinach. Tutaj będą potrzebne osoby do pomocy. Jak teraz ktoś chce pomóc to trzeba szukać w ogłoszeniach jakiegoś odpowiedniego miejsca. Po co jest to drążenie odnośnie kotów? W jakim jest celu? Może chcesz pomóc i zabrać kilka? 1 Quote
Moli@ Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 1 godzinę temu, bakusiowa napisał: Dajcie dziewczynie spokój bo i tak ma za dużo zmartwień jak na jedną osobę. Przecież teraz trzeba myśleć o nowym miejscu i przenosinach. Tutaj będą potrzebne osoby do pomocy. Jak teraz ktoś chce pomóc to trzeba szukać w ogłoszeniach jakiegoś odpowiedniego miejsca. Po co jest to drążenie odnośnie kotów? W jakim jest celu? Może chcesz pomóc i zabrać kilka? Nie, kotów nie wezmę a o nowym miejscu myśli Sylwia. Quote
bakusiowa Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 2 minuty temu, Moli@ napisał: Nie, kotów nie wezmę a o nowym miejscu myśli Sylwia. Jeżeli nie chcesz gnać tak daleko aby osobiście zobaczyć te sześćdziesiąt kotów i nie chcesz pomóc w żaden sposób to lepiej nie drąż, daj żyć innym i zajmij się swoimi sprawami. 1 Quote
wiolhelm170 Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 15 minut temu, bakusiowa napisał: Jeżeli nie chcesz gnać tak daleko aby osobiście zobaczyć te sześćdziesiąt kotów i nie chcesz pomóc w żaden sposób to lepiej nie drąż, daj żyć innym i zajmij się swoimi sprawami. uuu , Bakusiowa daj żyć innym i bądź miła. Quote
Moli@ Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 18 minut temu, bakusiowa napisał: Jeżeli nie chcesz gnać tak daleko aby osobiście zobaczyć te sześćdziesiąt kotów i nie chcesz pomóc w żaden sposób to lepiej nie drąż, daj żyć innym i zajmij się swoimi sprawami. Pomogłam Sylwi ,) Quote
bakusiowa Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 6 minut temu, wiolhelm170 napisał: uuu , Bakusiowa daj żyć innym i bądź miła. Piszę co myślę i tak bardzo oględnie. Quote
rozi Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 28 minut temu, bakusiowa napisał: Piszę co myślę i tak bardzo oględnie. Molly też. Jesteśmy na forum publicznym, rozmawia się o różnych sprawach. Nikt nie leci na FB RUNY, ani na stronę oficjalną Fundacji, i nie bruździ. Rozmawia się tu po prostu. Quote
Marysia R. Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Sylwia szuka zaufanego agenta nieruchomości do pomocy przy poszukiwaniach nowego lokum - może macie kogoś takiego wśród swoich znajomych? I jeszcze nieśmiała prośba ode mnie - może ktoś miałby możliwość wyróżnić któreś ogłoszenie małego Iwana? Byłabym bardzo wdzięczna, niestety bez wyróżnienia ogłoszenia szybko spadają daleko na liście i odzew jest marny :/ https://m.olx.pl/d/oferta/czarny-7-tygodniowy-maluszek-szuka-domu-CID103-IDK1q76.html https://m.olx.pl/d/oferta/iwan-maluch-o-urodzie-diabelka-tasmanskiego-szuka-domu-CID103-IDJWnna.html Quote
Poker Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Możne dać ogłoszenie bez pośredników na Gumtree, jak się wyróżni, to od razu pojawia się też na Otodom. Można też za free na OLX. Biuro nieruchomości kasuje ok. 2 -3 % ceny zakupu. + jeszcze notariusz i+podatek i znowu parę tysięcy leci z kieszeni. Niestety nie mogę zrobić ogłoszenia , bo mam. A za free można jedno. Quote
Marysia R. Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 13 minut temu, Poker napisał: Możne dać ogłoszenie bez pośredników na Gumtree, jak się wyróżni, to od razu pojawia się też na Otodom. Można też za free na OLX. Biuro nieruchomości kasuje ok. 2 -3 % ceny zakupu. + jeszcze notariusz i+podatek i znowu parę tysięcy leci z kieszeni. Niestety nie mogę zrobić ogłoszenia , bo mam. A za free można jedno. Pokerku, z tego co rozumiem Sylwi chodzi o osobę, która zna się na handlu nieruchomościami i mogłaby pomóc w szukaniu, sprawdzaniu poszczególnych ofert, kontakcie ze sprzedającymi itd. Quote
Poker Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Miałam na myśli, że można dać ogłoszenie o chęci kupna. Określić lokalizację i inne warunki. Mogę poszperać w ogłoszeniach tylko Sylwia musi podać w promieniu ilu km szukać i w jakie cenie. Quote
bakusiowa Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 37 minut temu, Marysia R. napisał: I jeszcze nieśmiała prośba ode mnie - może ktoś miałby możliwość wyróżnić któreś ogłoszenie małego Iwana? Byłabym bardzo wdzięczna, niestety bez wyróżnienia ogłoszenia szybko spadają daleko na liście i odzew jest marny :/ https://m.olx.pl/d/oferta/czarny-7-tygodniowy-maluszek-szuka-domu-CID103-IDK1q76.html https://m.olx.pl/d/oferta/iwan-maluch-o-urodzie-diabelka-tasmanskiego-szuka-domu-CID103-IDJWnna.html Ponieważ obydwa ogłoszenia są na Warszawę więc wyróżniłam diabełka tasmańskiego. Lepiej ogłaszać w dziale psy ze schronisk ponieważ wtedy wyróżnienie jest tańsze o 5 zł. Jest w takiej cenie jak koty. 1 Quote
Poker Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Przed chwilą, bakusiowa napisał: Ponieważ obydwa ogłoszenia są na Warszawę więc wyróżniłam diabełka tasmańskiego. Lepiej ogłaszać w dziale psy ze schronisk ponieważ wtedy wyróżnienie jest tańsze o 5 zł. Jest w takiej cenie jak koty. Niestety są osoby, które wolą psy z DT. Quote
bakusiowa Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 1 minutę temu, Poker napisał: Niestety są osoby, które wolą psy z DT. Niech będzie. W takim razie nie namawiam. Quote
Moli@ Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 38 minut temu, Marysia R. napisał: Sylwia szuka zaufanego agenta nieruchomości do pomocy przy poszukiwaniach nowego lokum - może macie kogoś takiego wśród swoich znajomych? I jeszcze nieśmiała prośba ode mnie - może ktoś miałby możliwość wyróżnić któreś ogłoszenie małego Iwana? Byłabym bardzo wdzięczna, niestety bez wyróżnienia ogłoszenia szybko spadają daleko na liście i odzew jest marny :/ https://m.olx.pl/d/oferta/czarny-7-tygodniowy-maluszek-szuka-domu-CID103-IDK1q76.html https://m.olx.pl/d/oferta/iwan-maluch-o-urodzie-diabelka-tasmanskiego-szuka-domu-CID103-IDJWnna.html Marysiu, agent na odległość, na niewidziane mało co powie :( Wybierzcie kilka nieruchomości, tak żeby oblecieć po kilka w jeden dzień...., szukajcie kogoś kto zna się na budowlance np jest kierownikiem budowy. Umówić się ze sprzedającymi..., jechać i oglądać. Sprzedający mogą zachwalać przez telefon, ze zdjęć też dużo się nie dowiesz. Na domy na wsiach trzeba uważać...., mogą być zagrzybione, nieocieplone, z byle jaką instalacją wodną i elektryczną. Bez osoby która się zna nie kupujcie. Quote
Marysia R. Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 33 minuty temu, Poker napisał: Miałam na myśli, że można dać ogłoszenie o chęci kupna. Określić lokalizację i inne warunki. Mogę poszperać w ogłoszeniach tylko Sylwia musi podać w promieniu ilu km szukać i w jakie cenie. Ok, nie zrozumiałam. W sumie nie wiedziałam, że tak się robi :) Ofert jest znalezionych bardzo dużo, sporo osób na Facebooku się zaangażowało w szukanie. Nie tylko w okolicy ale też w innych województwach. Tylko Sylwia szuka kogoś do selekcjonowania tych ofert, kontaktu ze sprzedającymi. 31 minut temu, bakusiowa napisał: Ponieważ obydwa ogłoszenia są na Warszawę więc wyróżniłam diabełka tasmańskiego. Lepiej ogłaszać w dziale psy ze schronisk ponieważ wtedy wyróżnienie jest tańsze o 5 zł. Jest w takiej cenie jak koty. Bardzo dziękuję!! Robię ogłoszenia w dziale psy bez rodowodu, bo mam wrażenie, że te ogłoszenia przegląda znacznie więcej osób. Quote
Marysia R. Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 27 minut temu, Moli@ napisał: Marysiu, agent na odległość, na niewidziane mało co powie :( Wybierzcie kilka nieruchomości, tak żeby oblecieć po kilka w jeden dzień...., szukajcie kogoś kto zna się na budowlance np jest kierownikiem budowy. Umówić się ze sprzedającymi..., jechać i oglądać. Sprzedający mogą zachwalać przez telefon, ze zdjęć też dużo się nie dowiesz. Na domy na wsiach trzeba uważać...., mogą być zagrzybione, nieocieplone, z byle jaką instalacją wodną i elektryczną. Bez osoby która się zna nie kupujcie. Chodzi ba razie o kogoś kto w ogóle wstępnie pomoże selekcjonować oferty, nawiązywać kontakt ze sprzedającymi itd. A do samego kupowania na pewno też potrzebny byłby ktoś kto się zna, to racja. Quote
Poker Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Moli@ ma rację. Myślę , że lepiej szukać czegoś jak najbliżej, łatwiej wtedy z przeprowadzką. Quote
Marysia R. Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 5 minut temu, Poker napisał: Moli@ ma rację. Myślę , że lepiej szukać czegoś jak najbliżej, łatwiej wtedy z przeprowadzką. Wiadomo, tylko fundusze są mocno ograniczone a nowy dom i działka muszą spełniać sporo różnych warunków, wcale nie jest tak łatwo taką ofertę znaleźć... Ale może się uda, tak byłoby najlepiej. Quote
Poker Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Znalazłam coś takiego https://www.domiporta.pl/nieruchomosci/sprzedam-dom-zwolen-90m2/152490559 Quote
seramarias Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Teraz niestety jest moim zdaniem bardzo zły okres na kupno nieruchomości, domy, działki, mieszkania mocno poszły w górę. Ciężko będzie znaleźć dom, w cenie do 200000 i w dobrym stanie. Koszty remontów starych domów nieraz zbliża się do budowy nowego. Sytuacja jest bardzo trudna, a czas goni :( Czy ktoś wie ile czasu fundacja ma na opuszczenie obecnego miejsca pobytu? 1 Quote
mdk8 Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 40 minut temu, seramarias napisał: Teraz niestety jest moim zdaniem bardzo zły okres na kupno nieruchomości, domy, działki, mieszkania mocno poszły w górę. Ciężko będzie znaleźć dom, w cenie do 200000 i w dobrym stanie. Koszty remontów starych domów nieraz zbliża się do budowy nowego. Sytuacja jest bardzo trudna, a czas goni :( Czy ktoś wie ile czasu fundacja ma na opuszczenie obecnego miejsca pobytu? 3 m-ce Quote
Recommended Posts