gadzinka32 Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 Witam moja suczka york uciekła nam z domu podczas pierwszej cieczki dokładnie nie wiem który to był dzień . Niestety (dopadł) ją pies sąsiada kundel nie wiem czy doszło do zapłodnienia czy nie , i moje pytanie brzmi ** czy następne mioty mogą być zagrożone choć będzie puszczana z yorkiem ? Quote
dwbem Posted September 18, 2017 Posted September 18, 2017 Po pierwsze trzeba było natychmiast pójść do weterynarza i przerwać ew. ciążę. Po drugie po co ją rozmnażać, czy jest rodowodowa? I dziwię się, że nadal są ludzie, ktorzy wierzą, że jak suka była raz pokryta przez kundelka to kryta rasowym tez urodzi kundelki. Zabobony wiejskie. Czy kobieta jak raz urodzi dziecko z czarnym to potem z białym też będzie miała czarne dzieci? 1 Quote
gojka Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 12 godzin temu, dwbem napisał: Po pierwsze trzeba było natychmiast pójść do weterynarza i przerwać ew. ciążę. Po drugie po co ją rozmnażać, czy jest rodowodowa? I dziwię się, że nadal są ludzie, ktorzy wierzą, że jak suka była raz pokryta przez kundelka to kryta rasowym tez urodzi kundelki. Zabobony wiejskie. Czy kobieta jak raz urodzi dziecko z czarnym to potem z białym też będzie miała czarne dzieci? Dwbem-są tacy co wciąż wierzą w teorię telegonii.I niestety,często wierzą w to hodowcy.Chodzi w tym to,że pierwszy samiec ma wpływ na na cechy nie tylko swojego genetycznego potomstwa ale także na cechy potomków tej samicy pochodzących od innych samców. Dlatego,ci wierzący w te bzdury faceci chcą za żonę dziewicę:) Gadzinka,masz hodowlę yorków? Quote
dwbem Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Uśmiałam się, XXI wiek a zabovony średniowieczne. Quote
RafalDud Posted February 21, 2018 Posted February 21, 2018 Oczywiście że nie ma żadnego ryzyka na przyszłość. Czysta głupota :) Quote
Recommended Posts