Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Zwierzyniec" - świadomie użyłam tego słowa, bo [b]Basenji[/b] się leni, [b]Agabass[/b] - dopiero przyjęła wyzwanie. A jakoś trzeba nazwać moje psiaki i koty. Ale to absolutnie nie oznacza, że nie czekam na inne propozycje. Jestem na nasłuchu...
Pzdr.

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Asiaczka na Mokotowie, w mieszkanku, co baskowym rajem się zowie. Tulą się do siebie psie i kocie mordzeczki. Obdarzone miłością porzucają smuteczki. Jak to baski lenią się całymi dniami i czekają, aż wróci Pan i Pani.
Jak nie mają co do roboty to w zabawie oczywiście męczą koty. Czy bezlitośnie? Nie raczej radośnie.
I tylko jak wracają do domu Pan i Pani stają się często urwisami. Każdy chce pierwszy dostać głaski miłości, przepychają się wiercą, lecz nikogo to nie złości.
Wszystkie dostają porcje pieszczoty i te zwariowane baski i spokojne koty.
Pozdrawiam

Posted

[b]Agabass[/b] - CUDO!!! :klacz: :klacz: :klacz: Mogę wykorzystać Twój wierszyk na mojej stronie? Bardzo proszę! :calus: :buzi: :modla: :modla:
:kociak: :wolfie:
[b]Agabass[/b] - Ty się naprawdę marnujesz!
A [b]Basenji[/b] niech się już dalej nie męczy, bo i tak Agabass nie przeskoczy. Wierszyk jest po prostu Słodki i Cudowny!!!!!
Pzdr.

Posted

[b]Kraina Basko[/b] z tego słynie, że baski jedzą kurczaki i pływają w winie. W Krainie Basko od lat przyrządza się tabasco. Nad wszyskim czuwa Basmistrz i wszystkim steruje. Upraw sztab basenji pielęgnuje. Bo jak wiecie tabasco zbiera się jak winogrona.
Proces wyrabiania jest niezmiernie długi, wiec wszystkie basiaki jak na nich przystało w promieniach słońca się wygrzewają. I jedzą kawior, łososie, pstrągi. Nie dziwcie się tak to przecież baski, a nie dziwolągi. Pływają w rzece, grzyby zbierają, baskowe przysmaki też uprawiają i w chwilach wolnych ptaki ganiają. Króliki, koty też uciekają. A baski śmieją się z tej zabawy.
Wieczorem gdy słonko się już chowa mikstura z tabasco jest już gotowa. Wóczas zbiera się cała rodzina i basko uczta się rozpoczyna. Piją i jedzą, jedzą i piją, uśmiechają się, tańcza, jodłują sobie. Baskosielanka to się nazywa, tak każdy basek tu odpoczywa.
A gdzie się mieści ta Kraina - tam gdzie tęcza się kończy i świt rozpoczyna. I wiecie co wam jeszcze powiem tam jescze nie trafił żaden człowiek.
Pozdrawiam

No Asiaczku mam nadzieję, że podoba Ci się Kraina Basko

Posted

[b]Agabass[/b] - żartujesz! Ja nie mam żadnych tego typu talentów. Wręcz jestem beztalencie. Co najwyżej mogę Ci zaśpiewać... Ale czy naprawdę tego chcesz?!
[b]Savannach[/b] może z kolei zrobić piękne zdjęcia i pieknie zaprezentować psa na wystawie, może kiedyś skorzystasz z Jej doświadczenia?
[b]Basenji[/b] - o, on pięknie znęca się nad nami. Ale o wierszykach w Jego wykonaniu - nic nie wiem. Może ma jakieś, głęboko ukryte talenty?
pzdr.

Posted

[b]Asiaczku[/b] no to niedługo zaśpiewasz- przygotuj się dobrze.
Tak jak będę chciała wystawiać moją przyszłą psinkę to napewno się zgłoszę do Ciebie i do Savannach. A nad Basenji to my możemy się poznęcać :wink:
Pozdrawiam

Posted

OK. [i]Ja[/i] sobie przygotowuję piosenkę, [b]Savannah[/b] - zbiera pilnie na cyfrówkę, a [b]Basenji[/b] - niech drzy i sie boi. Czai się na Niego silna grupa (ale On chyba o tym jeszcze nie wie...).
Pzdr.

Posted

Rzeczywiście, jakoś cicho na forum, gdy nie ma [b]Basenji[/b]. Co się z Nim stało? Już wiem. Przestraszył się, nieboraczek, tak zmasowanego nalotu innej płci. :D
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek'][b]
[b]Savannach[/b] może z kolei zrobić piękne zdjęcia i pieknie zaprezentować psa na wystawie, może kiedyś skorzystasz z Jej doświadczenia?

pzdr.[/quote]

To prawda, ja zawsze polecam się na wystawach :D :D i bardzo chętnie służe pomocom- nie ma problemu :wink:

no cóż jesli chodzi o cyfrówke to mam dobrą i zła wiadomośc- wiec w poniedziałek mój tata kupił cyfrowy aparat-świetny, ale zła wiadomosc jest taka że rodzice powiedzieli że mi samej nie dadza tej cyfrówki na wystawe a to oznacza że jesli na wystawe pojade sama to tylko ze swoim aparatem :oops: :oops: porażka! ale jesli z nimi pojade to wymusze wziecie aparatu! :roll: kurcze taki klops :-?
no nic ale ja nie przestaje zbierac na Francuske :D
Pzdr!
Villarica Siberians

Posted

[quote name='Asiaczek'][b]
Basenji - o, on pięknie znęca się nad nami. Ale o wierszykach w Jego wykonaniu - nic nie wiem. Może ma jakieś, głęboko ukryte talenty?
[/quote]

Basenji czekamy az zaprezentujesz nam swoje talenty! pochwal się :wink:
Pzdr
VS

Posted

[b]Savannah[/b] - tradycyjnie trzymam kciuki za Francuskę. A ja dla Ciebie też mam wiadomość. I to raczej dobrą. Ale dowiesz się o niej na wystawie, musisz wytrzymać do niedzieli. A z cyfrówką - poczekaj, niech Tata sam oswoi się z ta nowością i zobaczysz, że niedługo "zmięknie". Na pewno.

[b]Savannah i Agabass [/b]- Basenji chyba przestraszył się nas i dlatego milczy. Trochę szkoda, że on taki strachliwy. No, ale cóż. To tylko man.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek'][b]Savannah[/b] - tradycyjnie trzymam kciuki za Francuskę. A ja dla Ciebie też mam wiadomość. I to raczej dobrą. Ale dowiesz się o niej na wystawie, musisz wytrzymać do niedzieli.[/quote]

Ahhhhhh Asiaczku ale mnie teraz zaciekawiłas.....nie wiem czy wytrzymam do niedzieli! pamietaj na wystawie o 9 odrazu podchodze do ciebie z pytaniem co to za dobra wiadomosc :D :D
ahhhh nie moge sie doczekac!
Pzdr
VS

Posted

[quote name='Asiaczek']Jak tak trochę poczekasz, to będzie bardziej smakowało. I nie chodzi tu o ciasto...
Pzdr.[/quote]
ohhhh kurcze nie moge sie doczekac, ale poczekam....ahhh
:D 8) :wink: :lol: :D
Pzdr
VS