Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja jak Basenji też w tej kolejności kolorystycznej, ale tak naprawdę uważam, ze wszystkie baski są śliczne. A Hipka to moja ulubiona trikolorka. Hipuleńka kochana.

Posted

[quote name='Basenji']Dla mnie są one na trzecim miejscu, tuż za bogusiami i przed czarno-białymi.
Ale to tylko wygląd. Zapewnie charakterologicznie są identyczne.
Zdrówko[/quote]
A to miłe, że i Ty lubisz bogusiowe kolorki; u mnie ten kolor też jest na II miejscu. :lol:
Rzeczywiście, to tylko kolor. Charaktery mają takie same, a nawet różne. :wink: Bo gdyby było inaczej, to czy [b]Agabass[/b] tak kochałaby Hipkę?
Pzdr.

Posted

[quote name='agabass']Ja jak Basenji też w tej kolejności kolorystycznej, ale tak naprawdę uważam, ze wszystkie baski są śliczne. A Hipka to moja ulubiona trikolorka. Hipuleńka kochana.[/quote]
No i [b]Agabass[/b] rozstrzygnęła dylemat: jaki kolor basków jest najpiękniejszy.

'WSZYSTKIE BASKI SĄ ŚLICZNE"

Pzdr.

Posted

[quote name='Basenji']Jasne, wszystkie są śliczne, ale rude najśliczniejsze :lol: .
zdrówko[/quote]
Dobra. Koniec dyskusji nt. kolorów najśliczniejszych basków na świecie!!!Mamy wypracowane stanowiska, każdy trzyma się swego fotela i swój ogonek chwali. Zamykam dyskusję.
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Rude to fałszywe!
(no i poniosło mnie!).
Pzdr.[/quote]
Włoszka jest fałszywa?
Ale sobie Asiaczku nagrabiłaś!

Chociaż rude kobitki faktycznie uważa się za fałszywe. Tu muszę się z tobą zgodzić.... :wink:
zdrówko

Posted

Ja już się pogubiłam w tych Twoich wypowiedziach-ogryzkach! Może masz, może nie masz... Późna godzina, nie będe czytać tej dyskusji od początku, bo pewnie i tak nic z niej nie zrozumiem. :lol:
Pzdr.

Posted

Myślę że rude basenji są świetne, specjalnie polecam je wszystkim którzy chcą kupic basenji i jest to ich pierwszy pies tej rasy. Najczęściej napatrzyli się w różnych opracowaniach w których najwięcej jest właśnie tego koloru. Ale nie dlatego polecam rude. Na tym kolorze najpiękniej odbija się światło a wtedy widac wszystko to co u basenji jest zachwycające, marszczenia głowy,piękną delikatną połyskującą sierśc uszy odpowiednio ustawione gdy coś je zainteresuje... po prostu marzenie... A dla kogoś kto jeszcze nie bardzo wie jaki kolor mu się podoba rudy jest najodpowiedniejszy.
Do innych kolorów nie trzeba namawiac sam trafia tam gdzie trzeba i wiadomo że jest to człowiek zdecydowany.
Inne maści muszą byc znakomite eksterierowo i miec doskonale rozłozone kolory by wygrały rasę (BOB) z rudzielcami...
Pozdrawiam

• 3 months later...
Posted

[quote name='bellatriks']...tak.. gdzie nie zajrzę to prawie wszędzie je widze:lol:

ale fakt-niezla robota[/quote]
no własnie:nonono2: miło jest zobaczyc cos fajnego ale RAZ! a nie na conajmniej 10 topikach:nonono2: mimo wszystko wesołych świąt