Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani, nie dziwcie się że stawki rosną. Wszystko idzie w górę a Dogomania chce aby przez 10 lat nic się nie zmieniało. Worek węgla kupowałam za 18 zł teraz promocja 26, Za karmę trzeba płacić co raz więcej. Najniższe wynagrodzenie rośnie to i Zus rośnie. Zniszczenia w domu są ogromne przez takie psy. Mój salon wymiana paneli po sikach psów kosztowała by mnie na dziś ponad 5 tys zł. To jest moja praca, z której muszę utrzymać dom, naprawiać kojce i straty. Jeśli ktoś ma osobne pomieszczenia ocieplane to musi osobno też je ogrzać. Trzeba włożyć wysiłek w socjalizację takiego psa. Szkoleniowcy za poradę zaczynają od 50 zł w górę ZA H , weterynarze za trzaśnięcie drzwiami min 35 zł, dog-walker bierze min 15 zł  za godzinę. A od hotelu żąda się za 10 zł tego wszystkiego i jeszcze chce się szefować. Jeśli usługa ma być wykonana na odpowiednim poziomie musi kosztować.  Nie pisze o tym żeby się żalić tylko uzmysłowić. Za nim napiszecie , boże 450zł za taką maliznę to się zastanowić czy ja pozwoliłabym temu psów niszczyć , sikać, kupać na swoje dywany za 300zł minus zusy, podatki , karmę. 300zł minus 19% podatku, minus wyciągając średnią 60 zł Zus, minus karmę. - to tylko koszty podstawowe , nie ulegające dyskusji.

Wezmę go za 400zł , niestety taniej nie mogę.

Posted
28 minut temu, LILUtosi napisał:

Wezmę go za 400zł , niestety taniej nie mogę.

wiem, że wszystko drożeje, tylko problem jest u nas z deklaracjami:(, tyle zaproszeń wysłanych, dni zbierania i dalej 250zł, dlatego 300zł a 450zł mnie robi różnicę;), ale rozumiem wszystko. Dopytam, czy te 400zł to za kojec będzie czy psiak byłby w domu?

Posted
7 minut temu, Olena84 napisał:

wiem, że wszystko drożeje, tylko problem jest u nas z deklaracjami:(, tyle zaproszeń wysłanych, dni zbierania i dalej 250zł, dlatego 300zł a 450zł mnie robi różnicę;), ale rozumiem wszystko. Dopytam, czy te 400zł to za kojec będzie czy psiak byłby w domu?

To zapytaj.

Posted

400zł u Lilutosi w domku z karmą i prac a nad psiakiem, u Lilutosi był Aramis i inny psiak ,dzikusy, które potem siedziały na kolanach. Zadzwonie jeszcze tam gdzie jest Misio od Zagrodowego, bo ten hotelik jest zdecydowanie bliżej i mogłabym psiaka odwiedzić. Lilu jest spod Wrocławia. 

Posted

Udało mi sie znaleźć też numer do hoteliku w internecie gdzie jest Misio, wiem, że poprosiłam Zagrodowego psa by podpytał o Grzesia w weekend, ale w końcu dodzwoniłam  się i jest szansa, ze pani przyjmie psiaka, także do domu i z pracą, wyślę jeszcze zdjecia i wieczorem wszystko będę wiedzieć i pani zdecyduje. W końcu wyszło, że są odpowiedzi z dwóch hotelików;)

Posted
1 godzinę temu, Anula napisał:

Jestem u Grzesia na zaproszenie Olena84.Mogę jedynie dać stałą 10zł przez 6 m-cy i mam nadzieję,że Grześ znajdzie dom przez ten okres.

Dziękuję!!!

Posted

KOCHANI, GRZEŚ POJEDZIE DO HOTELIKU W OSIECKU, tam gdzie jest Michaś owczarek znaleziony niedawno. Zdecydowało to, że psiak nie będzie musiał pokonać tyle kilometrów z przechowalni do hotelu, koszt hoteliku - 200zł plus karma i to że będę mogła go odwiedzać. Czy zgadzacie się?

• Upvote 3
Posted
3 minuty temu, Olena84 napisał:

KOCHANI, GRZEŚ POJEDZIE DO HOTELIKU W OSIECKU, tam gdzie jest Michaś owczarek znaleziony niedawno. Zdecydowało to, że psiak nie będzie musiał pokonać tyle kilometrów z przechowalni do hotelu, koszt hoteliku - 200zł plus karma i to że będę mogła go odwiedzać. Czy zgadzacie się?

Ja się zgadzam.

Posted
5 minut temu, Olena84 napisał:

Oczywiście.To jest najlepsza opcja.

Kiedy ma trafić do P.Beaty?

Posted
9 godzin temu, Anula napisał:

Oczywiście.To jest najlepsza opcja.

Kiedy ma trafić do P.Beaty?

moze uda sie w ten weekend

54 minuty temu, Jo37 napisał:

Poproszę o numer konta.

dzis juz powysylam;)

Posted
1 godzinę temu, terra napisał:

dziękuję za zaproszenie,

Mogę jedynie poratować Grzesia jednorazową wpłatą.

Proszę o numer konta.

dziękuję!!! dzis podam numer konta

Posted

Grzesiu - wszystkiego najpsiego dla Ciebie...masz takie wystraszone ślepka...Wierzę,ze zobaczymy usmiech na Twojej mordce.Trzymam kciuki,tyle moge w tym momencie.

• Upvote 1
Posted

Niestety psiaka można odebrać jutro do 15, w przyszłym tygodniu do 18 z przychodni gdzie psa dowiozą na naszą prośbę, w ten weekend nikt go nie wyda bo weterynarze nie pracują nie wiadomo co z przyszłym weekendem;/ fatalnie, popytam czy ktoś psiaka by odebrał w tygodniu bo ja nie zdążę;/