jankamałpa Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Do tej 16 dzisiaj to ciężko będzie doczekać. Quote
elik Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 12 godzin temu, AlfaLS napisał: Bardzo bym chciała żeby ten domek był taki fajny jak domek Miłej i żeby Grzesiu był tam kochany i szanowany. Mocno zaciskam kciuki za jutro! Nic ująć, nic dodać :) Też takiego właśnie domku życzę Grzesiowi. Quote
beataczl Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 jak ten czas powoli leci, pierwsza,druga, wpol do trzeciej ;) ostatnio w radio przypomnieli stara fajna piosenke:) zaciskam kciuki ! Quote
Radek Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 2 godziny temu, beataczl napisał: jak ten czas powoli leci, pierwsza,druga, wpol do trzeciej ;) ... by szesnasta była już... ;) Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 2 minuty temu, Olena84 napisał: Czekam na telefon od Izy;) Myślę, że z godzinę wizyta potrwa. Mnie schodzi się zazwyczaj do dwóch:). Ale czekam jak na szpilkach... na wieści. Quote
Radek Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 41 minut temu, Nesiowata napisał: Czekamy... I skręcamy się z niepewności. Quote
pyra Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 czas się zatrzymał, a my na wdechu...... Quote
AlfaLS Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Dawno nie było takiego oczekiwania...:-) Quote
Olena84 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Iza już wróciła, była prawie 2 godziny, muszę jeszcze sama zadzwonić do pań i podopytywać o różne rzeczy. Myślę że będzie dobrze. Dom w porządku, pani Wiktoria super, tylko musimy obie na pewno być pewne że dla Grzesia. 1 Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 To pozostaje czekać na Twoją decyzję. Zaciskam kciuki za owocność przemyśleń. Quote
uxmal Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Oki to też poczekam. Grześ najważniejszy. Quote
Olena84 Posted February 18, 2021 Author Posted February 18, 2021 Rozmawiałam z paniami, we trzy mamy wątpliwości co jednej rzeczy, czy Grześ będący ciągle w obecności tylu psiaków zaakceptuje obecność jedynie kotów. Panie żałują że to jest tak daleko bo nie mogą go poznać osobiście, dodatkowo transport ok 500km w jedną stronę. Pani mama nawet mówiła, że przez to że psiaki w hotelu się zmieniają, Grześ jakby jest przy nich bo coś się zmienia i może go to stresować i ich nie odstępuje. I niekoniecznie będzie się czuł źle bez psa. Moim zdaniem ma to sens. Co myślicie? Quote
Tyśka) Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Grześ chyba nie nawiązuje zażyłych przyjaźni z psiakami. Przynajmniej taki mam jego obraz, że jest gdzieś obok. Ja myślę, że jeśli dadzą mu czas, nie będą narzucać się od razu z miłością, ale pozwolą mu otworzyć się swoim tempem... to będzie naprawdę dobrze. Kotki wystarczą, a on będzie oczkiem w głowie. Wiadomo, że będzie tęsknił za Murką - to jasne, tyle lat... ale nie skreślałabym domu tylko dlatego, że w domu nie ma psiaków. Jedyne co, to tak myślę... że warto ułatwić mu adaptację poprzez wymianę zapachową przed adopcją i tym, żeby pojechał z hoteliku z czymś swoim. 2 Quote
Poker Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Myślę, że brak psów nie jest przeszkodą. Raczej można by mieć obawy , gdyby pies był i czy się zaakceptują. Będzie musiał się zdać na panie. 1 1 Quote
uxmal Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Przecież np w schronisku też wymieniają się psy to nie oznacza że ludzie adoptuja dwie sztuki na raz jeśli w domu nie ma zwierzaka. Nie kojarzę żeby Grześ potrzebował kolegi. Poza tym Np przyjazna Miłka też jest jednym pieskiem w domu. 1 1 Quote
elik Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Z uwagi na notoryczny brak czasu nie piszę na wątku, ale czytam na raz po kilka stron :) Też wydaje mi się, że Grześ nie jest typem potrzebującym towarzystwa innych psiaków. Kotów u Murki nie goni więc tych w DS też nie powinien. Ale decyzja należy jak zwykle do opiekuna psa :) Quote
Recommended Posts