Katarzyna19 Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Witam ! Po tym jak moj pies mial ciagle problemy z zapaleniem uszu i zaczerwienieniem spojowek postanowilam zrobic badania alergiczne- wynik pozywywny, uczulenie na roztocze kurzu domowego oraz pleśnie. Rozmowa z wetem mało co dała, jest możliwosc odczulania ktore kosztuje od 1000-2000 zl ktore rzadko kiedy działa, wiec postanowilam na razie wstrzymac się z zastrzykami i sprobować innych środkow. Jeszcze nie rozmawialam z weterynarzem na ten temat bo poczytalam troche o alergiach psow w internecie juz po fakcie jak wrocilam do domu z wynikami i czy jest mozliwosc podawania psu wapna które biorą ludzie? Wapno odczula ale nie wiem czy są jakies kuracje dla psow które nie polegają na jednorazowej dawce ? Czy to jest bezpieczne dla psa podawanie systematycznie wapna bez zadnych skutow ubocznych ( ma dodatkowo problemy ze skora, ciagle sie drapie przez alegrie )? Czytam rowniez na forach miedzynarodowych ( bo niestety jest bardzo malo informacji na temat sposobow leczenia alergi u psa na polskich forach, ktore nie dotycza zastrzykow odczulajacych ) i tam bylo duzo informacji na temat alergii u psow ktore po prostu same przeszly. Czy zdarzyła sie wam, albo czy slyszalyscie o takiej sytuacji aby pies po prostu sam sie odczulił? Wiem, że jesli chodzi o ludzi to czasami uczulenia same znikaja bez żadnego leczenia , chodzi tutaj oczywiscie o alergrie ktore nie maja ostrego przebiegu. Z góry dziekuje za odpowiedzi ! Quote
bou Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Spróbuj podawać przez jakiś czas lek o nazwie HITAXA,być może będzie skuteczny (nierecepturowy).Nie ma jednorazowego preparatu odczulającego.Zawalcz też o super czystość...Pierz posłanie,myj podłogę.Współczuję..ale może sie uda zminimalizowac skutki alergii. Quote
Henri Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Pies jest kapany raz w miesiacy poslanie oczywiscie tez. Dzisiaj stalo sie dla mnie jasne ze jedyny ratunek to biopsja tkanki. Quote
wet-CBDNA_pl Posted May 17, 2018 Posted May 17, 2018 Jeżeli wątek jest w dalszym ciągu aktualny to daj znać jakie były wyniki badania oraz czy wszystko w porządku. Będziemy czekać na Twoja odpowiedź na forum. Quote
Recommended Posts