kiyoshi Posted November 20, 2017 Author Posted November 20, 2017 1 godzinę temu, AgaG napisał: Byłam wczoraj u mar.gajko i jej gromadki szczęściarzy. Zrobiłam zdjęcia i filmiki, tylko trochę czasu potrzebuję, by to powrzucać. Reksiu jest przekochanym psem, wielkm pieszczochem. Zrobił się tak pewny siebie, że byłam w szoku! mimo mojej obecności nie reagował nerwowo, zasnął sobie nawet. Tylko jak coś spadło, bo franuś chyba zrzucił, to poszczekał. Nie boi się w ogóle psów, :) ojoj:) ale fajnie, ze Reksio miał odwiedziny:) czekamy na zdjęcia i filmiki. Cieszą takie wieści- Reksio bez lęków, bezpieczny...żeby tylko z tym siusianiem się opamiętał, to byłby prawie idealny. Jednak psy czują ludzi którzy mają do nich serce- tak to ostatnio często obserwuje, zwłaszcza w przytulisku, gdy psy po prostu od razu wiedzą, że dany rodzina przyjechała własnie do nich i nagle tak odzywaja, stają sie takie wyjątkowe (dosłownie!)... I Reksio tez chyba zrozumiał, że to jego miejsce....Dlatego taka przemiana i sądze, że będzie dalej szła w dobrą stronę... :) 3 Quote
AgaG Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 9 godzin temu, kiyoshi napisał: ojoj:) ale fajnie, ze Reksio miał odwiedziny:) czekamy na zdjęcia i filmiki. Cieszą takie wieści- Reksio bez lęków, bezpieczny...żeby tylko z tym siusianiem się opamiętał, to byłby prawie idealny. Jednak psy czują ludzi którzy mają do nich serce- tak to ostatnio często obserwuje, zwłaszcza w przytulisku, gdy psy po prostu od razu wiedzą, że dany rodzina przyjechała własnie do nich i nagle tak odzywaja, stają sie takie wyjątkowe (dosłownie!)... I Reksio tez chyba zrozumiał, że to jego miejsce....Dlatego taka przemiana i sądze, że będzie dalej szła w dobrą stronę... :) Dopiero wieczorem się zajmę wysyłaniem, bo mój Pikuś bardzo chory, Wyniki z krwi są tak kiepskie, że nie śpię z nerwów. Jutro bedziemy u wetów siedzieć pewnie non stop, ale wieczorem wyślę do jolantiny z prośbą o wstawienie :) Quote
Radek Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Najważniejsze zdrowie Pikusia, jak zdjęcia będą ciut później, to tylko będą bardziej wyczekane. Zdrowia dla psinki. 1 Quote
jola&tina Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Śliczności słodkie - wszystkie trzy :) 5 Quote
AgaG Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Zdjęcia wysłałam do jolantiny. najfajniej nastrój pieska pokazują filmiki, ale filmikami jutro się zajmę :) i to póżno, bo dwa psy mam chore. P.S. Pikusiowi chyba na 100 procent wyjdzie zespół cushinga :( jutro test. Quote
jola&tina Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca? Frania to chyba bałabym się :) 1 Quote
kiyoshi Posted November 21, 2017 Author Posted November 21, 2017 Już jestem i już podziwiam:) Na pierwszym miejscu Reksia bo on naprawde pięknieje nieprawdopodobnie :) i jaki z niego grubasek:) aż nie mogę uwierzyć ze tak pięknie ciałko nabrał. Piękny jest Franio, ale owczarek...ah i oh....to jest klasa sama w sobie:) :) cuuuudowne towarzystwo! 2 Quote
seramarias Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 No ja to zaniemówiłam z zachwytu ;) 1 Quote
helli Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 A ja nie poznałam Reksia na leżąco, wyczesany, ulizany, no i poprawił sie, i 2 pięknych kolegów, 3 to już sporo, a są ponoć jeszcze kotki, hehe 2 Quote
jola&tina Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Jak to cudownie, że one żyją w takiej zgodzie. Reksio nie jest zadowolony, że go obudzili i focą, ale obecność psiaków traktuje jak swoje środowisko naturalne :) 2 Quote
AgaG Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 19 minut temu, jola&tina napisał: No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca? Frania to chyba bałabym się :) Ja tez się drania boję :) Quote
helli Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 Tego buldożka francuskiego (chyba) boimy się? Ten to jest ladny. Na osiedlu mam amerykańskiego -grubasa, z morda zadartą, spaceruje z panem, coś w nim musiał zobaczyć, pan 1 Quote
Radek Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 1 godzinę temu, jola&tina napisał: No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca? Dopiero zajrzałem i już się zachwycam:) 1 Quote
mar.gajko Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 1 godzinę temu, jola&tina napisał: No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca? Frania to chyba bałabym się :) Nie trzeba bać Frania :) to kochany maluszek jest. Tylko w stopy gryzie :) i energiczny jest okrutnie :) Quote
mar.gajko Posted November 21, 2017 Posted November 21, 2017 1 godzinę temu, kiyoshi napisał: Już jestem i już podziwiam:) Na pierwszym miejscu Reksia bo on naprawde pięknieje nieprawdopodobnie :) i jaki z niego grubasek:) aż nie mogę uwierzyć ze tak pięknie ciałko nabrał. Piękny jest Franio, ale owczarek...ah i oh....to jest klasa sama w sobie:) :) cuuuudowne towarzystwo! No Reksio przytył. Ładnie wygląda. Z Franiem szleją strasznie. Biegają, gryzą się. I nawet nie był strasznie zestresowany wizytą Agnieszki, chociaż trzymał się blisko mamusi :) i na rączki musiałam wziąć kilka razy, żeby przytulić i uspokoić emocje :) Quote
seramarias Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Dzielny mały Reksio :) A mnie to zawsze rozbrajają te sterczące białe kłaczki na szyjce Reksiunia. Quote
Moli@ Posted November 22, 2017 Posted November 22, 2017 Śliczny Reksio...koledzy też niczego sobie ,) :) Quote
mar.gajko Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 No więc mogę śmiało powiedzieć, że w kwestii kup :) doszliśmy do 50/50, a nawet 40/60 na korzyść spacerków :) tylko to sikanie jakoś całkiem nam nie idzie na zewnątrz. Ale będziemy walczyć dzielnie. Reksio woli chodzić na spacery z Nestorem, nie wiem dlaczego. A ja bym wolała żeby chodził z Franiem :) bo Nestorek ma swoje tempo, musi wąchnąć to tu to tam, no i mały mu zabiega drogę i zaplątuje między nogi. A Franek to czołg i nie da się popchnąć czy potknąć :) tylko idzie. Quote
helli Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Stado widać, Reksiowi chyba oczy się zamykają, co do Nestora, to on wie, że o nim się rozmawia i próbuje zrozumieć o co chodzi w dyskusji, a buldozek poległ na żabkę?-widac 1 udo, he Czyli u Reksia postępy, a regresy są też? Bo na początku cofał się, pamiętam, w zachowaniach psio-ludzkich Quote
mar.gajko Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Nie ma regresów. Ale chrzest bojowy będzie w niedzielę :) bo mamy gości rodzinnych, całe stado i zobaczymy co to będzie :) Quote
bou Posted November 23, 2017 Posted November 23, 2017 Reksio rozbraja tym pełnym brzuszkiem,a Franio ma takie dobre,poczciwe oczy...wzruszająca gromadka,Mar - podziwiam,szacunek dla Cię. 2 Quote
Recommended Posts