Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, AgaG napisał:

Byłam wczoraj u mar.gajko i jej gromadki szczęściarzy. Zrobiłam zdjęcia i filmiki, tylko trochę czasu potrzebuję, by to powrzucać. Reksiu jest przekochanym psem, wielkm pieszczochem. Zrobił się tak pewny siebie, że byłam w szoku! mimo mojej obecności nie reagował nerwowo, zasnął sobie nawet. Tylko jak coś spadło, bo franuś  chyba zrzucił, to poszczekał. Nie boi się w ogóle psów, :)

ojoj:) ale fajnie, ze Reksio miał odwiedziny:) czekamy na zdjęcia i filmiki. Cieszą takie wieści- Reksio bez lęków, bezpieczny...żeby tylko z tym siusianiem się opamiętał, to byłby prawie idealny. Jednak psy czują ludzi którzy mają do nich serce- tak to ostatnio często obserwuje, zwłaszcza w przytulisku, gdy psy  po prostu od razu wiedzą, że dany rodzina przyjechała własnie do nich i nagle tak odzywaja, stają sie takie wyjątkowe (dosłownie!)... I Reksio tez chyba zrozumiał, że to jego miejsce....Dlatego taka przemiana i sądze, że będzie dalej szła w dobrą stronę...

:)

• Upvote 3
Posted
9 godzin temu, kiyoshi napisał:

ojoj:) ale fajnie, ze Reksio miał odwiedziny:) czekamy na zdjęcia i filmiki. Cieszą takie wieści- Reksio bez lęków, bezpieczny...żeby tylko z tym siusianiem się opamiętał, to byłby prawie idealny. Jednak psy czują ludzi którzy mają do nich serce- tak to ostatnio często obserwuje, zwłaszcza w przytulisku, gdy psy  po prostu od razu wiedzą, że dany rodzina przyjechała własnie do nich i nagle tak odzywaja, stają sie takie wyjątkowe (dosłownie!)... I Reksio tez chyba zrozumiał, że to jego miejsce....Dlatego taka przemiana i sądze, że będzie dalej szła w dobrą stronę...

:)

Dopiero wieczorem się zajmę wysyłaniem, bo mój Pikuś bardzo chory, Wyniki z krwi są tak kiepskie, że nie śpię z nerwów.

Jutro bedziemy u wetów siedzieć pewnie non stop, ale wieczorem wyślę do jolantiny z prośbą o wstawienie :)

Posted

Zdjęcia wysłałam do jolantiny. najfajniej nastrój pieska pokazują filmiki, ale filmikami jutro się zajmę :) i to póżno, bo dwa psy mam chore. 

P.S. Pikusiowi chyba na 100 procent wyjdzie zespół cushinga :( jutro test.

Posted

Już jestem i już podziwiam:) Na pierwszym miejscu Reksia bo on naprawde pięknieje nieprawdopodobnie :) i jaki z niego grubasek:) aż nie mogę uwierzyć ze tak pięknie ciałko nabrał.

Piękny jest Franio, ale owczarek...ah i oh....to jest klasa sama w sobie:) :) cuuuudowne towarzystwo!

• Upvote 2
Posted
19 minut temu, jola&tina napisał:

No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca?

Frania to chyba bałabym się :)

Ja tez się drania boję :)

Posted

Tego buldożka francuskiego (chyba) boimy się? Ten to jest ladny. Na osiedlu mam amerykańskiego -grubasa, z morda zadartą, spaceruje z panem,  coś w nim musiał zobaczyć, pan

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, jola&tina napisał:

No co? Dlaczego nikt się nie zachwyca?

Frania to chyba bałabym się :)

Nie trzeba bać Frania :) to kochany maluszek jest. Tylko w stopy gryzie :) i energiczny jest okrutnie :)

Posted
1 godzinę temu, kiyoshi napisał:

Już jestem i już podziwiam:) Na pierwszym miejscu Reksia bo on naprawde pięknieje nieprawdopodobnie :) i jaki z niego grubasek:) aż nie mogę uwierzyć ze tak pięknie ciałko nabrał.

Piękny jest Franio, ale owczarek...ah i oh....to jest klasa sama w sobie:) :) cuuuudowne towarzystwo!

No Reksio przytył. Ładnie wygląda. Z Franiem szleją strasznie. Biegają, gryzą się. I nawet nie był strasznie zestresowany wizytą Agnieszki, chociaż trzymał się blisko mamusi :) i na rączki musiałam wziąć kilka razy, żeby przytulić i uspokoić emocje :)

Posted

No więc mogę śmiało powiedzieć, że w kwestii kup :) doszliśmy do 50/50, a nawet 40/60 na korzyść spacerków :) tylko to sikanie jakoś całkiem nam nie idzie na zewnątrz. Ale będziemy walczyć dzielnie. Reksio woli chodzić na spacery z Nestorem, nie wiem dlaczego. A ja bym wolała żeby chodził z Franiem :) bo Nestorek ma swoje tempo, musi wąchnąć to tu to tam, no i mały mu zabiega drogę i zaplątuje między nogi. A Franek to czołg i nie da się popchnąć czy potknąć :) tylko idzie.

Posted

Stado widać, Reksiowi chyba oczy się zamykają, co do Nestora, to on wie, że o nim się rozmawia i próbuje zrozumieć o co chodzi w dyskusji, a buldozek poległ na żabkę?-widac 1 udo, he

Czyli u Reksia postępy, a regresy są też? Bo na początku cofał się, pamiętam, w zachowaniach psio-ludzkich

Posted

Reksio rozbraja tym pełnym brzuszkiem,a Franio ma takie dobre,poczciwe oczy...wzruszająca gromadka,Mar - podziwiam,szacunek dla Cię.

• Upvote 2