Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też widzę postęp w zachowaniu Reksia ale faktycznie tak jak Kasia pisze,potrzebny jest mu spokojny dom bez dzieci.On się wtedy uspokoi,nie będzie żył w stresie.

A jakie zalecenia są odnośnie podawania leków,czy coś wiadomo?

Posted
6 godzin temu, kiyoshi napisał:

nie i niestety Pani Joanna już się nie odezwała:(

Ciekawe czy laboratorium zrobiło już opis wyników badań? czekamy...

Wielka szkoda:-( Maluszek potrzebuje spokojneggo domku :-(

Wetka konsultowała wyniki Reksia z pania z laboratorium. Wg pani laborant Reksio niestety cierpi na karłowatość. U psiaków zdrowych ta wartość igf1 powinna byc ok. 150. :-(

Pani weterynarz proponuje terapie progesteronem u Reksia. Podaje sie zastrzyk raz na 2-3 miesiące ,koszt ok 70 zł. Po progesteronie Reksio nabierze ciałka bo narazie mimo apetytu jest chudziutki -waży 3-3,5 kg- bardzo wiercił sie na wadze.

I będzie dostawał eutyrox na tarczyce.

Posted
4 minuty temu, kasiainat napisał:

Wetka konsultowała wyniki Reksia z pania z laboratorium. Wg pani laborant Reksio niestety cierpi na karłowatość. U psiaków zdrowych ta wartość igf1 powinna byc ok. 150. :-(

Pani weterynarz proponuje terapie progesteronem u Reksia. Podaje sie zastrzyk raz na 2-3 miesiące ,koszt ok 70 zł. Po progesteronie Reksio nabierze ciałka bo narazie mimo apetytu jest chudziutki -waży 3-3,5 kg- bardzo wiercił sie na wadze.

Z tym progestregonem to nie wiem. To babski hormon, ale może Reksiowi się przyda :) a co do Euthyroksu to trzeba ustawić dawkę, niestety wiąże się to z badaniami krwi co 3-4 tygodnie. Ile Pani Doktor proponuje na początek?

Posted
20 godzin temu, kasiainat napisał:

raczej to jest rzeczywiście najbardziej prawdopodobne, chociaż patrząc na to w ten sposób, że jednak poziom igf1 jest ciutkę wyższy niż u typowych karłów, to może jednak odrobinkę mniej jest obciążony z powodu choroby niż te typowe przypadki...np- tak jak rozmawiałyśmy- ma zdrowe nerki:) a często przy karłowatości są chore...

Zastanawiam się nad sensem tej terapii hormonami, nie wiem czy to nie jest raczej na zasadzie, zaproponowania nad czegoś(kolwiek)....

3-3,5kg to całkiem ładnie jak na jego wielkość....Głaski przesyłam dla Reksia

ps.. Reksio dostał 20 zł od K i M (fb) baardzo dzięuje <3

Posted

Są jakieś decyzje I info w sprawie Reksia?Co z proponowana kuracją (??) - progesteronem - przyznam,ze nie bardzo rozumiem,ale I pewnie nie muszę...

Eutyrox w minimalnej,terapeutycznej dawce na pewno mu w jakiejs mierze pomoze,aczkolwiek nie uleczy,ta jego niedoczynność jest graniczna,minimalna.

Kto jest decyzyjny w kwestii Reksia,Kasia,czy Kyioshi?

Posted
51 minut temu, bou napisał:

Są jakieś decyzje I info w sprawie Reksia?Co z proponowana kuracją (??) - progesteronem - przyznam,ze nie bardzo rozumiem,ale I pewnie nie muszę...

Eutyrox w minimalnej,terapeutycznej dawce na pewno mu w jakiejs mierze pomoze,aczkolwiek nie uleczy,ta jego niedoczynność jest graniczna,minimalna.

Kto jest decyzyjny w kwestii Reksia,Kasia,czy Kyioshi?

bou...chyba razem z Kasia jesteśmy decyzyjne w sprawie Reksia, bo i nasze zdania są identyczne...

Nie będziemy podawać mu zastrzyków z progesteronem, bo nie widzimy większego sensu takiej terapii. Eutyrox skonsultujemy z wetką dawki...

A tymczasem u Reksia dzieje się dobrze:) i bardzo sa mu potrzebne kciukasy ! <3 więcej za kilka dni

• Upvote 4
Posted
12 godzin temu, kiyoshi napisał:

A tymczasem u Reksia dzieje się dobrze:) i bardzo sa mu potrzebne kciukasy ! <3 więcej za kilka dni

Tajemniczy wpis....ale skoro dzieje się dobrze to również trzymam kciuki!

Posted

Reksio chyba urodzil sie pod szczesliwa gwiazda

W wekend odwiedzila go pewna szczegolna osoba i otworzyla przed nim serduszko i chyba, chyba naprawde Reksio odnalazl bezpieczna przystan na zawsze

Wizyta PA przed nami a Reksio powoli...pakuje walizki :)

Jeszcze w to nie wierze dlatego nadal ostroznie prosze o kciukasy z calym sil!

• Upvote 6
Posted

I to jest rewelacyjna wiadomość! Po prostu hit miesiąca!

Tak bardzo się cieszę, ze względu na Reksia a także Ciebie, kochana Dziewczyno. To dzięki Twemu sercu, miłości i zaangażowaniu kolejny, wydawałoby się, trudny do adopcji pies, będzie miał bezpieczne szczesliwe życie. Swymi dobrymi myślami, przyciagasz dobrych, odpowiednich Ludzi, nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Masz wspaniałe serce i dzięki niemu dzieją się te cuda!

Mocne kciuki, tak jak prosisz. Ostrożnie... choć nadzieja ogromna...❤

• Upvote 1
Posted

Dołączam sie do kciukających.

kiyoshi chyba faktycznie ma tę moc ,jak śpiewa moja 3. letnia wnusia. Beza, teraz Reksio. Oby tak dalej.

• Upvote 2
Posted

oj...to nie moja moc...tylko takich osób jak TY Poker, albo Kasia...bo to WY opiekujecie sie tymi cięzkimi przypadkami, wyprowadzacie je na prostą, pięknie o nich opowiadacie, fotografujecie , uczycie, dajecie nadzieje....

moja rola w tym malutka:(

• Upvote 1
Posted

Cieszę się,  że Reksia odwiedziła szczególna osoba, mam nadzieję, że to będzie domek cieplutki, wyrozumiały i bardzo cierpliwy, i na zawsze. On już nie może przeżywać kolejnych stresów. Trzymam kciuki z resztą życzliwych mu ludzi.

Posted
35 minut temu, Poker napisał:

I co ??

Wizyta jest w sobotę :-) Jedziemy z Reksiem. Jak będzie ok Reksio zostaje :-)))

Dzisiaj kupiłam jeszcze Reksiowi środek przeciwko tasiemcowi ( 30 zł - jutro wstawię paragon) i mamy receptę na eutyrox - jutro rano wykupie.

A Reksio robi malutkie postępy :-) Już nie sika przemieszczając się po domu:) Całkiem swobodnie porusza miedzy nami. Zdarza się, że podchodzi machając nieśmiało ogonkiem :-) 

• Upvote 6
Posted
6 minut temu, kasiainat napisał:

Wizyta jest w sobotę :-) Jedziemy z Reksiem. Jak będzie ok Reksio zostaje :-)))

Dzisiaj kupiłam jeszcze Reksiowi środek przeciwko tasiemcowi ( 30 zł - jutro wstawię paragon) i mamy receptę na eutyrox - jutro rano wykupie.

A Reksio robi malutkie postępy :-) Już nie sika przemieszczając się po domu:) Całkiem swobodnie porusza miedzy nami. Zdarza się, że podchodzi machając nieśmiało ogonkiem :-) 

Reksio...moje maleństwo kochane... nawet ogonek uruchamia:) super <3

Dzięki Kasiu za leki - rozliczymy sie chyba juz w wekend...

Jeszcze dwa dni i wszystko będzie wiadomo:)