Anula Posted September 14, 2017 Author Posted September 14, 2017 2 godziny temu, Bogusik napisał: Zapoznanie wypadło dobrze,choć Kama jest bardzo zazdrosna o Pana Piotra i nie zbyt była zadowolona gdy witał się z Ronim.Roni natomiast bardzo przyjaźnie nastawiony tak jak do wszystkich psiaków napotkanych na spacerach.Poradziłam aby wybrali się na wspólny spacer bo na większej przestrzeni psiaki zachowują się zupełnie inaczej.... Bardzo dobrze.Zresztą zapoznanie powinno się odbyć na neutralnym terenie tj.na spacerze. Quote
Aśka Belkowska Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 Roni szczęściarz. Moje psiaki też czekają na nas ponad 8 godzin. A jakie mnie witają cieplutkie... od snu. :) W pierwszym momencie klatka kennelowa budzi opór. Ale moja sunia (która adoptowaliśmy w marcu), okazała się dość pomysłowym i ciekawskim psiuniem. Po pierwszych dniach niespodzianek w domu, pożyczyliśmy od koleżanki kennel jej psa. Sunia bardzo szybko uznała go za swój azyl i teraz wchodzi tam kiedy tylko jest zmęczona, albo śpiąca, a my akurat jeszcze kręcimy się po domu. Przyznam się, że teraz w pracy jestem bardzo spokojna, że sunia niczego sobie nie zrobi, a i Fidel lepiej teraz na nią reaguje. Domyślam się, że go zaczepiała z nudów. Pisze o tym, bo Roni wygląda na psa z dużą energią. Można pani Uli podpowiedzieć i takie rozwiązanie. Wszystko zalezy od temperamentu psa. 1 Quote
Bogusik Posted September 19, 2017 Posted September 19, 2017 5 godzin temu, Aśka Belkowska napisał: Roni szczęściarz. Moje psiaki też czekają na nas ponad 8 godzin. A jakie mnie witają cieplutkie... od snu. :) W pierwszym momencie klatka kennelowa budzi opór. Ale moja sunia (która adoptowaliśmy w marcu), okazała się dość pomysłowym i ciekawskim psiuniem. Po pierwszych dniach niespodzianek w domu, pożyczyliśmy od koleżanki kennel jej psa. Sunia bardzo szybko uznała go za swój azyl i teraz wchodzi tam kiedy tylko jest zmęczona, albo śpiąca, a my akurat jeszcze kręcimy się po domu. Przyznam się, że teraz w pracy jestem bardzo spokojna, że sunia niczego sobie nie zrobi, a i Fidel lepiej teraz na nią reaguje. Domyślam się, że go zaczepiała z nudów. Pisze o tym, bo Roni wygląda na psa z dużą energią. Można pani Uli podpowiedzieć i takie rozwiązanie. Wszystko zalezy od temperamentu psa. Dziękujemy za radę :) Mam nadzieję,że wystarczą jak na razie różne gryzaki,a jak nie to będziemy dalej radzić Kilka foteczek Ronisia :) 1 Quote
Anula Posted September 20, 2017 Author Posted September 20, 2017 Roni jeszcze poznaje zwyczaje,plan dnia w domu jaki panuje.Sądzę,że już pomalutku poznaje i akceptuje.Będzie dobrze.Roni jest mądrym psiakiem. Ale Ronisiowi dobrze,śpi z P.Ulą,wyleguje się na kanapie,bawi się pluszakami.Jednym słowem ma królewskie życie. Quote
Gabi79 Posted September 26, 2017 Posted September 26, 2017 Z bazarku km przelałam 620,- Brakuje 200,- podzielone na 7 psiaków = 28,57 za psiaka. Quote
Anula Posted September 26, 2017 Author Posted September 26, 2017 1 godzinę temu, Gabi79 napisał: Z bazarku km przelałam 620,- Brakuje 200,- podzielone na 7 psiaków = 28,57 za psiaka. Gabi z całego serca w imieniu Ronisia i swoim bardzo dziękuję za bazarek.Jest to nieoceniona pomoc dzięki,której Roni dojechał do swojego DS Quote
Bogusik Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Wiadomości z Ronisiowego domeczku :) Witam, U mnie i u Ronuego wszystko w jak najlepszym porządku. Piesek się zaklimatyzowal, grzecznie czeka aż wrócę z pracy - przestał z nudów gryźć niektóre przedmioty :-):-) teraz tylko gryzie swoje zabawki! Mam tylko problem z tym, że obskakuje mnie i moich gosci, ale pomalu z tym walczę. Przesyłam kilka zdjęć z naszej ostatniej wycieczki :-) Pozdrawiam 1 Quote
Poker Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Wspaniale Roniś trafił .Fajna para z niego i pańci. Quote
Bogusik Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 Pani Ula wraz z Ronisiem pozdrawiają z weekendowego Szczyrku :) Zdobywali szczyt Skrzyczna :) Quote
Sara2011 Posted October 16, 2017 Posted October 16, 2017 O ja, ale Roniś ma cudownie. Aż mu zazdroszczę :) Quote
Bogusik Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Wiadomości z Ronisiowego domku....:) Witam, Mamy się z Ronim bardzo dobrze :-) szybko się uczy, udało mi się go trochę przytemperowac :-) :-) ostatnio zaczęłam go spuszczac ze smyczy na spacerach, na razie z dala od ulic. Przybiega raz od razu, czasem muszę kawałek podbiegnac, ale wraca bo wie że czeka ciastko:-) przesyłam kilka zdjęć z naszego zimowego spaceru :-) Pozdrawiam serdecznie Ulka z Ronim Quote
Tyśka) Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Jak się cieszy ze śniegu :) Mały wariat! Quote
Bogusik Posted December 24, 2017 Posted December 24, 2017 Witam, Również życzę wszystkiego co najlepsze, Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku!! ;-) W załączeniu Roni w swoim ulubionym miejscu do spania;-) Pozdrawiam serdecznie Ula 1 Quote
Anula Posted December 27, 2017 Author Posted December 27, 2017 Roniś pięknieje ma fajny domek.Dzikujemy za życzenia i za zdjęcia pięknisia. Quote
Bogusik Posted March 31, 2018 Posted March 31, 2018 Z życzeniami wielkanocnymi od Pani Uli i Ronisia :) Quote
Bogusik Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Pani Ula z Ronisiem i p.Piotr z Anuli byłą tymczasowiczką Kamą :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Ronisiu, jak dobrze widzieć cię szczęśliwym!! Serce się raduje Quote
Anula Posted May 17, 2018 Author Posted May 17, 2018 Tak serce się bardzo raduje.Moje dwie ślicznotki razem.Mają wspaniałe domki.I najistotniejsze,z domkami mamy kontakt. Quote
Bogusik Posted October 16, 2018 Posted October 16, 2018 Wiadomości z Ronisiowego domku :) Dawno się nie odzywałam bo u nas z Ronim trochę zmian... :-) oczywiście na lepsze! Przeprowadziłam się z Ronim do domu rodzinnego, więc Roni ma teraz ogródek do biegania i towarzystwo Czarka (piesio ze zdjecia) :-) początki były ciężkie - Roni mając dużą przestrzeń, miejsce do szaleństw jest troszkę nie posluszny... ale pracujemy nad nim i jest z dnia na dzień coraz lepiej :-) to była dla niego spora zmiana, ale widzę, że gdzie ja tam jego miejsce i dom :-) :-) :-) z Czarkiem początki były ciężkie bo to stary psiak, ale już razem normalnie przebywają - Roni musiał zrozumieć, że Czarek już nie ma tyle siły na szaleństwa:-):-) w Nowym roku przeprowadzamy się już do mojego własnego mieszkania, bo kupiłam, więc będziemy mieć z Ronim już stały, wspólny domek!!! :D Pozdrawiamy serdecznie i przesyłamy kilka zdjęć Quote
Anula Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 Fajnie,że P.Ula co jakiś czas się do nas odzywa.A Roni,przepiękny a sierść powala taka błyszcząca.Ronisiowi trafił się fajny domek. Quote
Bogusik Posted February 6, 2019 Posted February 6, 2019 Roni wraz z Panią Ulą serdecznie pozdrawiają :) 1 Quote
Recommended Posts