Jump to content
Dogomania

Suzi za TM:( "Nadzieja umiera ostatnia. Czekamy, a więc mamy nadzieję" . Suzi już w DS, Hana w DT w Warszawie wciąż czeka na DS.

Recommended Posts

Posted
3 godziny temu, terra napisał:

zaglądam i czekam na wieści co u maleństw

Tz rozmawiał dzisiaj z wetem - Hana jest do zabrania w następnym tygodniu.

Teraz tylko czekamy na informację o wolnych miejscach w hoteliku.

Posted
Dnia 7.07.2017 o 11:34, Tola napisał:

Tz rozmawiał dzisiaj z wetem - Hana jest do zabrania w następnym tygodniu.

Teraz tylko czekamy na informację o wolnych miejscach w hoteliku.

Trzymam kciuki

Posted

Zaglądam do suczek, tak bardzo chciałabym napisać, ze to już  jutro ta wielka chwila......................

Nie mogę się doczekać wyjazdu Hany i Suzi ze schroniska!

Posted
13 godzin temu, Tola napisał:

Nie mogę się doczekać wyjazdu Hany i Suzi ze schroniska!

Tolu, ja też czekam z niecierpliwością...Oby to było jak najszybciej..dziewczyny już tak długo czekają, szczególnie Hana...No i jestem ciekawa co tym uszkiem...

Posted
6 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Tolu, ja zaglądam, cały czas, ale co pisać....One czekają i my czekamy.....

ale, czy ktoś sprawdza na bieżąco kiedy będą wolne miejsca u Murki?

Posted
5 godzin temu, Janka@ napisał:

ale, czy ktoś sprawdza na bieżąco kiedy będą wolne miejsca u Murki?

5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Nawet częściej, niż na bieżąco...Dzisiaj też Tola dzwoniła do Murki....

Dzwonię i proszę, dzisiaj to chyba już baaardzo prosiłam:(

Nie wiem co zrobię, jak zadzwoni wet, żeby sunie zabierać:(

Niestety, Hana i Suzi cierpią trochę przeze mnie;  chyba zbyt pochopnie odstąpiłam miejsce po Astrze Forestowi w potrzebie :(

Adopcje stoją i teraz w wielkiej potrzebie są Hana i Suzi :(

Posted

Ja też zaglądam do suniek. Tym bardziej, że prosiłam o to miejsce dla Foresta. Nie wiedziałam wtedy, że Hana ma chore uszko :( Nie wyrzucaj sobie Tolu swojego dobrego serca. Forest też nie miał się gdzie podziać. 

Nie ma innego miejsca gdzie sunie mogłyby poczekać na miejsce u Murki? Jakiegoś innego hotelu w pobliżu? 

Posted
38 minut temu, agat21 napisał:

Ja też zaglądam do suniek. Tym bardziej, że prosiłam o to miejsce dla Foresta. Nie wiedziałam wtedy, że Hana ma chore uszko :( Nie wyrzucaj sobie Tolu swojego dobrego serca. Forest też nie miał się gdzie podziać. 

Nie ma innego miejsca gdzie sunie mogłyby poczekać na miejsce u Murki? Jakiegoś innego hotelu w pobliżu? 

Wiem, rozumiem; wciąz mam nadzieję, ze juz wkrótce i dziewczyny opuszcza schron i zobaczymy je szczęśliwe u Murki.

Posted

No nic,trudno,czekamy na ten jedyny zbawienny telefon od Murki.Innego wyjścia nie ma.Lika miała mieć dom ale w ostatniej chwili Pani zrezygnowała.

Posted
9 minut temu, mar.gajko napisał:

Toluś, też mam wyrzut sumienia, że wepchałam Kasię bez kolejki, ale oni mogli jej krzywdę zrobić. Uśpić.

Mar.gajko - przecież wiem, życie Kasi było zagrożone, nie było innego wyjscia tylko zabierac dziewczynę!

1 minutę temu, Anula napisał:

No nic,trudno,czekamy na ten jedyny zbawienny telefon od Murki.Innego wyjścia nie ma.Lika miała mieć dom ale w ostatniej chwili Pani zrezygnowała.

Tak, rozmawiałam z Murką, potem Korniczek miał szansę na dom i tez nic z tego nie wyszło.

U Kasi teraz jest sporo trudnych psich przypadków, ciezko znalezc dobry dom takim psiakom :(

Zamojska Astra juz w DS, ale nadal w stresie, musi byc wynoszona na spacery:(

No nic, ja panikuję, ale w głębi duszy wierzę, ze dobro powraca i jak Hana i Suzi będą mogły opuścic schron, to jakieś rozwiązanie się znajdzie...

Posted
34 minuty temu, Tola napisał:

No nic, ja panikuję, ale w głębi duszy wierzę, ze dobro powraca i jak Hana i Suzi będą mogły opuścic schron, to jakieś rozwiązanie się znajdzie...

Tolu, ja też się martwię, zresztą wiesz, bo rozmawiamy o tym....Ale musi być dobrze, innej opcji nie ma. Trzeba myśleć pozytywnie. Sunie mają tylko nas..

Posted

To prawda, że u Murki teraz sporo psiaków starszych albo z niełatwymi charakterami, ale mocno wierzę że i one znajdą domy - vide Ergo, który wydawało się, że już do końca swoich dni zostanie w hotelu.. A teraz szczęśliwy hasa po Krakowie :)

• Upvote 1
Posted
12 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Kciuki bardzo potrzebne!! Z tego co wiem, jutro będzie wiadomo, kiedy Hana będzie mogła już opuścić schronisko. Tola napisze więcej.

Dzisiaj wet ma podjechać do Hany do schronu  zobaczyć to ucho  i ma dać znać; myślę, że będzie już wiadomo, kiedy można zabierać dziewczyny ze schronu.

Kombinujemy tu z Alaskan z miejscem dla suniek, bo nawet jak będzie jedno miejsce u Murki, to druga suczka gdzieś musi przeczekać :(

Wczoraj byłyśmy  w niedawno powstałym (ok. 2 lat) hotelu dla psów w okolicach Zamościa - 20 km od nas.

Wrażenia mamy pozytywne - czyściutko, duży teren do spacerów, opieka weta zapewniona;  w hotelu 3 pozostawione tymczasowo psy  (właściciele wyjechali ) i 4 bezdomniaki.

Ceny jednak są dosyć wysokie; dla fundacji zniżka  - 20 zł/doba plus karma.

Na pewno jest to  jakaś alternatywa w nagłych przypadkach, ale nie na dłuższy pobyt..

Tutaj można zobaczyć, jak powstawał hotel

https://www.facebook.com/Hotel-dla-psów-Brutus-1732083253786869/

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Dzisiaj wet ma podjechać do Hany do schronu  zobaczyć to ucho  i ma dać znać; myślę, że będzie już wiadomo, kiedy można zabierać dziewczyny ze schronu.

Kombinujemy tu z Alaskan z miejscem dla suniek, bo nawet jak będzie jedno miejsce u Murki, to druga suczka gdzieś musi przeczekać :(

Wczoraj byłyśmy  w niedawno powstałym (ok. 2 lat) hotelu dla psów w okolicach Zamościa - 20 km od nas.

Wrażenia mamy pozytywne - czyściutko, duży teren do spacerów, opieka weta zapewniona;  w hotelu 3 pozostawione tymczasowo psy  (właściciele wyjechali ) i 4 bezdomniaki.

Ceny jednak są dosyć wysokie; dla fundacji zniżka  - 20 zł/doba plus karma.

Na pewno jest to  jakaś alternatywa w nagłych przypadkach, ale nie na dłuższy pobyt..

Tutaj można zobaczyć, jak powstawał hotel

https://www.facebook.com/Hotel-dla-psów-Brutus-1732083253786869/

Ja na wątku Tropka widziałam, że ktoś rzucił pomysł aby sunie pojechały do Anecik. Czy ktoś pytał Anecik ?