Tola Posted July 7, 2017 Author Posted July 7, 2017 3 godziny temu, terra napisał: zaglądam i czekam na wieści co u maleństw Tz rozmawiał dzisiaj z wetem - Hana jest do zabrania w następnym tygodniu. Teraz tylko czekamy na informację o wolnych miejscach w hoteliku. Quote
Alaskan malamutte Posted July 8, 2017 Posted July 8, 2017 Serdecznie zapraszamy na bazarek między innymi dla Hany i Suzi Quote
terra Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 Dnia 7.07.2017 o 11:34, Tola napisał: Tz rozmawiał dzisiaj z wetem - Hana jest do zabrania w następnym tygodniu. Teraz tylko czekamy na informację o wolnych miejscach w hoteliku. Trzymam kciuki Quote
elik Posted July 9, 2017 Posted July 9, 2017 17 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Serdecznie zapraszamy na bazarek między innymi dla Hany i Suzi A na nim m.in. Quote
Tola Posted July 9, 2017 Author Posted July 9, 2017 Zaglądam do suczek, tak bardzo chciałabym napisać, ze to już jutro ta wielka chwila...................... Nie mogę się doczekać wyjazdu Hany i Suzi ze schroniska! Quote
Alaskan malamutte Posted July 10, 2017 Posted July 10, 2017 13 godzin temu, Tola napisał: Nie mogę się doczekać wyjazdu Hany i Suzi ze schroniska! Tolu, ja też czekam z niecierpliwością...Oby to było jak najszybciej..dziewczyny już tak długo czekają, szczególnie Hana...No i jestem ciekawa co tym uszkiem... Quote
Tola Posted July 13, 2017 Author Posted July 13, 2017 Ale dziewczyny spadły :( Rozumiem, na razie nic się nie dzieje, nadal czekamy na miejsce i koniec leczenia Hany:( Quote
Alaskan malamutte Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 3 godziny temu, Tola napisał: Ale dziewczyny spadły :( Tolu, ja zaglądam, cały czas, ale co pisać....One czekają i my czekamy..... Quote
jankamałpa Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 6 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Tolu, ja zaglądam, cały czas, ale co pisać....One czekają i my czekamy..... ale, czy ktoś sprawdza na bieżąco kiedy będą wolne miejsca u Murki? Quote
Alaskan malamutte Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 15 minut temu, Janka@ napisał: ale, czy ktoś sprawdza na bieżąco kiedy będą wolne miejsca u Murki? Nawet częściej, niż na bieżąco...Dzisiaj też Tola dzwoniła do Murki.... Quote
Tola Posted July 13, 2017 Author Posted July 13, 2017 5 godzin temu, Janka@ napisał: ale, czy ktoś sprawdza na bieżąco kiedy będą wolne miejsca u Murki? 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Nawet częściej, niż na bieżąco...Dzisiaj też Tola dzwoniła do Murki.... Dzwonię i proszę, dzisiaj to chyba już baaardzo prosiłam:( Nie wiem co zrobię, jak zadzwoni wet, żeby sunie zabierać:( Niestety, Hana i Suzi cierpią trochę przeze mnie; chyba zbyt pochopnie odstąpiłam miejsce po Astrze Forestowi w potrzebie :( Adopcje stoją i teraz w wielkiej potrzebie są Hana i Suzi :( Quote
agat21 Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 Ja też zaglądam do suniek. Tym bardziej, że prosiłam o to miejsce dla Foresta. Nie wiedziałam wtedy, że Hana ma chore uszko :( Nie wyrzucaj sobie Tolu swojego dobrego serca. Forest też nie miał się gdzie podziać. Nie ma innego miejsca gdzie sunie mogłyby poczekać na miejsce u Murki? Jakiegoś innego hotelu w pobliżu? Quote
Tola Posted July 13, 2017 Author Posted July 13, 2017 38 minut temu, agat21 napisał: Ja też zaglądam do suniek. Tym bardziej, że prosiłam o to miejsce dla Foresta. Nie wiedziałam wtedy, że Hana ma chore uszko :( Nie wyrzucaj sobie Tolu swojego dobrego serca. Forest też nie miał się gdzie podziać. Nie ma innego miejsca gdzie sunie mogłyby poczekać na miejsce u Murki? Jakiegoś innego hotelu w pobliżu? Wiem, rozumiem; wciąz mam nadzieję, ze juz wkrótce i dziewczyny opuszcza schron i zobaczymy je szczęśliwe u Murki. Quote
mar.gajko Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 Toluś, też mam wyrzut sumienia, że wepchałam Kasię bez kolejki, ale oni mogli jej krzywdę zrobić. Uśpić. Quote
Anula Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 No nic,trudno,czekamy na ten jedyny zbawienny telefon od Murki.Innego wyjścia nie ma.Lika miała mieć dom ale w ostatniej chwili Pani zrezygnowała. Quote
Tola Posted July 13, 2017 Author Posted July 13, 2017 9 minut temu, mar.gajko napisał: Toluś, też mam wyrzut sumienia, że wepchałam Kasię bez kolejki, ale oni mogli jej krzywdę zrobić. Uśpić. Mar.gajko - przecież wiem, życie Kasi było zagrożone, nie było innego wyjscia tylko zabierac dziewczynę! 1 minutę temu, Anula napisał: No nic,trudno,czekamy na ten jedyny zbawienny telefon od Murki.Innego wyjścia nie ma.Lika miała mieć dom ale w ostatniej chwili Pani zrezygnowała. Tak, rozmawiałam z Murką, potem Korniczek miał szansę na dom i tez nic z tego nie wyszło. U Kasi teraz jest sporo trudnych psich przypadków, ciezko znalezc dobry dom takim psiakom :( Zamojska Astra juz w DS, ale nadal w stresie, musi byc wynoszona na spacery:( No nic, ja panikuję, ale w głębi duszy wierzę, ze dobro powraca i jak Hana i Suzi będą mogły opuścic schron, to jakieś rozwiązanie się znajdzie... Quote
Alaskan malamutte Posted July 13, 2017 Posted July 13, 2017 34 minuty temu, Tola napisał: No nic, ja panikuję, ale w głębi duszy wierzę, ze dobro powraca i jak Hana i Suzi będą mogły opuścic schron, to jakieś rozwiązanie się znajdzie... Tolu, ja też się martwię, zresztą wiesz, bo rozmawiamy o tym....Ale musi być dobrze, innej opcji nie ma. Trzeba myśleć pozytywnie. Sunie mają tylko nas.. Quote
Tyśka) Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 Mam cichą nadzieję, że coś ruszy z adopcjami i dziewczyny niedługo wyjdą ze schroniska... Quote
agat21 Posted July 14, 2017 Posted July 14, 2017 To prawda, że u Murki teraz sporo psiaków starszych albo z niełatwymi charakterami, ale mocno wierzę że i one znajdą domy - vide Ergo, który wydawało się, że już do końca swoich dni zostanie w hotelu.. A teraz szczęśliwy hasa po Krakowie :) 1 Quote
malti Posted July 17, 2017 Posted July 17, 2017 nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za dziewczyny :) Quote
Alaskan malamutte Posted July 17, 2017 Posted July 17, 2017 8 godzin temu, malti napisał: nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za dziewczyny :) Kciuki bardzo potrzebne!! Z tego co wiem, jutro będzie wiadomo, kiedy Hana będzie mogła już opuścić schronisko. Tola napisze więcej. Quote
Tola Posted July 18, 2017 Author Posted July 18, 2017 12 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Kciuki bardzo potrzebne!! Z tego co wiem, jutro będzie wiadomo, kiedy Hana będzie mogła już opuścić schronisko. Tola napisze więcej. Dzisiaj wet ma podjechać do Hany do schronu zobaczyć to ucho i ma dać znać; myślę, że będzie już wiadomo, kiedy można zabierać dziewczyny ze schronu. Kombinujemy tu z Alaskan z miejscem dla suniek, bo nawet jak będzie jedno miejsce u Murki, to druga suczka gdzieś musi przeczekać :( Wczoraj byłyśmy w niedawno powstałym (ok. 2 lat) hotelu dla psów w okolicach Zamościa - 20 km od nas. Wrażenia mamy pozytywne - czyściutko, duży teren do spacerów, opieka weta zapewniona; w hotelu 3 pozostawione tymczasowo psy (właściciele wyjechali ) i 4 bezdomniaki. Ceny jednak są dosyć wysokie; dla fundacji zniżka - 20 zł/doba plus karma. Na pewno jest to jakaś alternatywa w nagłych przypadkach, ale nie na dłuższy pobyt.. Tutaj można zobaczyć, jak powstawał hotel https://www.facebook.com/Hotel-dla-psów-Brutus-1732083253786869/ Quote
jankamałpa Posted July 18, 2017 Posted July 18, 2017 2 godziny temu, Tola napisał: Dzisiaj wet ma podjechać do Hany do schronu zobaczyć to ucho i ma dać znać; myślę, że będzie już wiadomo, kiedy można zabierać dziewczyny ze schronu. Kombinujemy tu z Alaskan z miejscem dla suniek, bo nawet jak będzie jedno miejsce u Murki, to druga suczka gdzieś musi przeczekać :( Wczoraj byłyśmy w niedawno powstałym (ok. 2 lat) hotelu dla psów w okolicach Zamościa - 20 km od nas. Wrażenia mamy pozytywne - czyściutko, duży teren do spacerów, opieka weta zapewniona; w hotelu 3 pozostawione tymczasowo psy (właściciele wyjechali ) i 4 bezdomniaki. Ceny jednak są dosyć wysokie; dla fundacji zniżka - 20 zł/doba plus karma. Na pewno jest to jakaś alternatywa w nagłych przypadkach, ale nie na dłuższy pobyt.. Tutaj można zobaczyć, jak powstawał hotel https://www.facebook.com/Hotel-dla-psów-Brutus-1732083253786869/ Ja na wątku Tropka widziałam, że ktoś rzucił pomysł aby sunie pojechały do Anecik. Czy ktoś pytał Anecik ? Quote
Alaskan malamutte Posted July 18, 2017 Posted July 18, 2017 28 minut temu, Janka@ napisał: Ja na wątku Tropka widziałam, że ktoś rzucił pomysł aby sunie pojechały do Anecik. Czy ktoś pytał Anecik ? Pytał, pytał.. Quote
Recommended Posts