Alaskan malamutte Posted August 2, 2017 Posted August 2, 2017 Na koncie suczek są następujące wpłaty: Anula i Bogusik - 40 zł Teresa 118 - 300 zł Malti i mama malti - 70 zł Pięknie dziękujemy!!! Quote
Maciek777 Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Dnia 1.08.2017 o 11:06, Tola napisał: Maciek - bardzo dziękuję za banerki, są cudne :) Cieszę się, że mogłem się na coś przydać i, że Ci się podobają:) Quote
Tola Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 Ja tez zaglądam z cieplutkimi pozdrowieniami:) Hana, w środę lub czwartek, pojedzie do Dąbrowy Górniczej na konsultację do specjalisty. Czekam na potwierdzenie wyjazdu. Ogromnie dziękuję Mamie dogomaniackiej malti za umówienie tej wizyty, za zaangażowanie i za propozycję pomocy przy wyjezdzie na konsultację. Iwona - dobrze, że jesteś Horynka Gdzieś Tam bardzo się cieszy... Quote
Gabi79 Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 41 minut temu, Tola napisał: Ja tez zaglądam z cieplutkimi pozdrowieniami:) Hana, w środę lub czwartek, pojedzie do Dąbrowy Górniczej na konsultację do specjalisty. Czekam na potwierdzenie wyjazdu. Ogromnie dziękuję Mamie dogomaniackiej malti za umówienie tej wizyty, za zaangażowanie i za propozycję pomocy przy wyjezdzie na konsultację. Iwona - dobrze, że jesteś Horynka Gdzieś Tam bardzo się cieszy... Tolu, a do jakiej lecznicy? Quote
Tola Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 6 godzin temu, Gabi79 napisał: Tolu, a do jakiej lecznicy? Molicki Quote
Gabi79 Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 12 godzin temu, Tola napisał: Molicki Ja akurat nie mam najlepszych skojarzeń, ale to ze względu na sytuację z moją sunią 20 lat temu. Wiem, że tam są teraz dobrzy specjaliści. Trzymam kciuki za Hanusię, oby to nie było nic poważnego Quote
Tola Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 Ja też zaglądam... Anecik - prosimy o jakieś informacje o suczkach, zdjęcia; wątek upada... Quote
jankamałpa Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 47 minut temu, Tola napisał: Ja też zaglądam... Anecik - prosimy o jakieś informacje o suczkach, zdjęcia; wątek upada... Wątek nie upada :), ale informacje bezpośrednio od Anecik - byłoby miło :) Quote
Bogusik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 49 minut temu, Tola napisał: Ja też zaglądam... Anecik - prosimy o jakieś informacje o suczkach, zdjęcia; wątek upada... To prawda! Brak zdjęć, wiadomości o suniach,ich postępach i dalszych zamierzeniach nie zachęca do wchodzenia na wątek.Miejmy nadzieje,że anecik to rozumie i będzie udzielać się na wątku.Jestem taka ciekawa jak Suzi sobie radzi ze smyczą ? Czy są jakieś postępy? Quote
elik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 To jest właśnie efekt intensywnej pracy nawiedzonych "naprawiaczek". Wg nich psom w schronach jest znaaacznie lepiej. Anecik, nie przejmuj się bezsensownymi uwagami, bezpodstawnymi żądaniami osób, którym się wydaje, że mają monopol na wszelką wiedzę i słuszność w każdej wygłaszanej kwestii. Wszyscy normalnie myślący wiedzą, że jest totalnie odwrotnie. Rób to, co do tej pory, czyli to co dyktuje Ci serce, a pomożesz wielu psom odnaleźć swoje miejsce wśród kochających je ludzi, tak jak to było dotychczas. Quote
Anecik Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Hana - bardzo proludzka, taki misio do przytulania. W książeczce pierwsze szczepienie ma wpisane w roku 2008 jako 3 letni psiak. Mój wet twierdzi że ma od 8 w zwyż - ale na pewno nie 11. Ucho 2xdzieniie czyszczę i zakrapiam. Jak pisała Tola w tym tygodniu jedziemy do kliniki Molickich w Dąbrowie Górniczej na dokładne badanie ucha. Hana ma takie narośle (kalafiory) na tym chorym uchu. Coś bylo robione w schronie bo ma jeszcze nie odrośniętą sierść ale wpisu w książeczce brak. Na smyczy chodzi jako tako, przychodzi na zawołanie - ucieka tylko jak widzi mnie z rzeczami do czyszczenia ucha. Jest wykąpana, wyczesana, zaszczepiona, odrobaczona i zabezpieczona p/ko pchłom i kleszczom. Faktura z weta + za lek będzie na Fundację ZEA za co w imieniu psiaka dziękuję. Hana bawi się z psiakami , lubi sobie pobrykać a nawet miętosi zabawki. Aż dziwne u psiaka który był od szczeniaka w schronie. 3 Quote
Anecik Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Suzi - garnie się do człowieka, przychodzi na zawołanie. Przed smyczą ucieka, mało tego uciekała nawet przed metrem krawieckim jak chciałam ją wymierzyć żeby Alaskan zakupiła jej szelki. Jak widzi coś w ręku człowieka od razu w nogi. Jeszcze nie wykąpana, odrobaczona i zabezpieczona p/pchłom i kleszczom. W tym tygodniu przyjedzie wet to ją zaszczepi na wirusówki. Nie bardzo nadaje się żeby ją zaprowadzić na smyczy do auta i jechanie do weta. Koszty weterynaryjne poniesie Fundacja ZEA za co w imieniu psiaka dziękuję. Z psiakami troszkę się bawi ale raczej woli na nie powarkiwać i przegonić. Zabawkami się nie bawi - jeszcze. Czystość zachowuje, Hana zresztą też (na początku było kilka wpadek) 3 Quote
Tola Posted August 7, 2017 Author Posted August 7, 2017 Anecik - bardzo dziękujemy za zdjęcia, o tym uśmiechu Hany poza siatka boksu marzyłam już 2 lata:):):) Zdjęcia cudne, Hana na nich szczęśliwa, wypucowana - wyobrażam sobie, ile tego brudu miała na sobie po tylu latach w schronie. Rozmawiałam z Anetą o tych próbach zabawy maskotkami, wzruszyłam się do łez... Tyle straconego psiego życia... Martwi mnie to ucho no i ten brak wpisu weta ze schroniska, bo na tym etapie nie wiemy, co sie działo i co było dotychczas zrobione... No nic, czekamy na konsultacje, zobaczymy, co tam się dzieje i będziemy podejmować dalsze decyzje. Quote
Tola Posted August 7, 2017 Author Posted August 7, 2017 W oczach Suzi nie ma strachu, a najważniejsze, ze nie ucieka od człowieka, bo tego baliśmy się najbardziej. Na pewno ma jakieś straszne doświadczenia, może faktycznie z tym schroniskowym chwytakiem, a na pokonanie tego strachu trzeba czasu. Jest piękną suczką i teraz przed nią tylko nowe życie! Quote
Anecik Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Hanie trzeba wyleczyć ucho i sru do domu. Jest PRZEKOCHANA. Bryka jak szczeniak, goni z psiakami, "walczy" o zabawki :) Suzi jeszcze musi niestety na taki etap jak jest Hana troszkę poczekać. Jej na razie jest potrzebny człowiek - nie potrzebuje zabawek. Quote
Tyśka) Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Jakie one są przecudne :) Hana rewelacyjna, naprawdę niby "zwykły" pies, ale ma w sobie coś takiego, że aż chciałoby się mieć to cudeńko w domu :) Quote
Recommended Posts