SirTrenton Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Witam. Mój pies 11 miesięczny miał 5-6 miesięcy temu operacje nogi i nogę miał prawie cała ogolona (od uda w dół). I problem jest taki ze ta sierść mu nie odrasta. Odrosła tylko w jednym miejscu a cała reszta jest nadal łysa. Co z tym zrobić? Czy stosować na to jakiś preparat? Do wcierania albo jakieś suplementy w tabletkach? Jesli tak to jakie? Weterynarz polecił kupić szampon dla mężczyzn ma porost włosów i psu myć to miejsce tym szamponem,tak robię ale jak narazie to nic to nie dało. Prosze bardzo o pomoc . Quote
dwbem Posted April 9, 2017 Posted April 9, 2017 Dziwne, po tylu miesiącach powiniem być chociaż krotki meszek. Moim psom po operacjach sierść odrastała dosyć szybko. Może spytaj innego weta. Quote
SirTrenton Posted April 9, 2017 Author Posted April 9, 2017 4 godziny temu, dwbem napisał: Dziwne, po tylu miesiącach powiniem być chociaż krotki meszek. Moim psom po operacjach sierść odrastała dosyć szybko. Może spytaj innego weta. A on nawet mieszku nie ma. A jakie preparaty można podać zeby sierść mu zaczęła rosnąć? Wet stwierdził ze jak do tej pory nie odrosła to już nie odrośnie ale kazał spróbować z tym szamponem Quote
Delph Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 Czy pies jest alergikiem? Ma jakieś problemy skórne? Ta skóra normalnie wygląda? U moich zdrowych psów sierść po operacji odrasta w ciągu kilkunastu dni, po kilku tygodniach nie ma śladu po zabiegu. Natomiast u suczki alergiczki z problemami skórnymi już tak nie jest. Po zabiegu miała łysy wygolony kwadrat na boku przez kilka miesięcy. Wyłysienia po wysypkach czy drapaniu się też świecą gołą skórą tygodniami. To jest wina złej kondycji skóry, co za tym idzie zaburzeniami wzrostu włosów. Możesz spróbować z suplementami na sierść (gammolen, vetoskin, olej z łososia, żółtko jaja), ale jeśli problem jest poważniejszy, jak u mojej suki, to to nie wystarczy. Quote
SirTrenton Posted April 10, 2017 Author Posted April 10, 2017 4 godziny temu, Delph napisał: Czy pies jest alergikiem? Ma jakieś problemy skórne? Ta skóra normalnie wygląda? U moich zdrowych psów sierść po operacji odrasta w ciągu kilkunastu dni, po kilku tygodniach nie ma śladu po zabiegu. Natomiast u suczki alergiczki z problemami skórnymi już tak nie jest. Po zabiegu miała łysy wygolony kwadrat na boku przez kilka miesięcy. Wyłysienia po wysypkach czy drapaniu się też świecą gołą skórą tygodniami. To jest wina złej kondycji skóry, co za tym idzie zaburzeniami wzrostu włosów. Możesz spróbować z suplementami na sierść (gammolen, vetoskin, olej z łososia, żółtko jaja), ale jeśli problem jest poważniejszy, jak u mojej suki, to to nie wystarczy. Nie,pies nie jest alergikiem ale ma problemy z wchłanianiem i może stad te problemy z odrostem sierści. Skóra ogólnie wyglada normalnie tylko tak jakby buło wysuszona. Ale tez miał golone łapy zeby wbić wenflon i tam sierść odrosła. Systematycznie dostaje żółtka. Olej z łososia u mnie psy dostają codziennie. Quote
Delph Posted April 10, 2017 Posted April 10, 2017 To spróbuj jeszcze z cynkiem, biotyną, witaminami z grupy B. Quote
SirTrenton Posted April 10, 2017 Author Posted April 10, 2017 A czy kerabol firmy biowet jest dobry? Skuteczny? Quote
Delph Posted April 11, 2017 Posted April 11, 2017 Od dawna na rynku, dobry, w płynie i śmierdzi :P Ale mój pies nie narzekał. Quote
SirTrenton Posted April 12, 2017 Author Posted April 12, 2017 W takim razie zamówie go sobie. Dzisiaj bylam u weta i dal mi jakies kapsulki dla niego na ta siersc. Ale mysle ze ten kerabol dodatkowo tez moge stosowac? Quote
Delph Posted April 13, 2017 Posted April 13, 2017 Nie wiem co to za kapsułki, musiałabyś napisać :) Jeżeli zawierają biotynę i cynk w odpowiednich dawkach, to już Kerabolu nie trzeba. Pamiętaj, że działanie tych preparatów będzie widoczne dopiero po kilku tygodniach stosowania, więc trzeba dawać regularnie. Quote
Recommended Posts