paastylka Posted April 6, 2017 Posted April 6, 2017 Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką prześlicznego spaniela, który ma 17msc. Mój Drops musi zostać poddany zabiegowi usunięcia drugiego jądra, weterynarz proponuje mi również kastracje. Trochę się tego obawiam, bo nie wiem czego spodziewać się po kastracji. Pies nie miał jeszcze styczności z suczkami w okresie cieczki ani w ogóle. Jest w domu, biega tylko po podwórzu i ogrodzie. Co myślicie o kastracji w takim przypadku? Quote
bou Posted April 6, 2017 Posted April 6, 2017 Jeżeli pies nie ma byc reproduktorem,to kastracja jest b.wskazana.Najlepiej ogrodzone podwórze I ogród,nie zatrzymaja psa,który się 'zakocha' w atrakcyjnej suczce.Nie dość,że pies może zaginąć,to jeszcze "uszczęśliwi" świat potomstwem,z ktorym nie wiadomo co się stanie.Poczytaj w necie o zaletach kastracji,pogadaj z wetem,materiałow jest mnóstwo. Dodam tylko,że nie bez powodu schroniska wydają tylko kastrowane psy,Domy Tymczasowe też.Doczytaj,Paastylka,warto wiedzieć,jeśli ma się psa... Quote
paastylka Posted April 6, 2017 Author Posted April 6, 2017 @bou boję się trochę tej kastracji, ponieważ pies moich znajomych strasznie podupadł po kastracji, zero energii i nie ma nawet siły szczekać Quote
bou Posted April 6, 2017 Posted April 6, 2017 a kiedy ten pies miał zabieg? Jak proponowałam wyżej - poczytaj o temacie,dowiesz się wielu ciekawych rzeczy.To za obszerny temat,żeby go zawrzeć w poście. Jednoznaczna odpowiedz,to może byc dla Ciebie za mało.Weź się,Paastylko za czytanie,ok? Quote
Recommended Posts