elik Posted June 8, 2020 Posted June 8, 2020 Dnia 6.06.2020 o 13:03, Moli@ napisał: Promyczek poprawia po swojemu fryzurę wcześniej zrobioną przez Moli :) Quote
elik Posted June 8, 2020 Posted June 8, 2020 Na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty: 20,00 zł od shoto deklaracja VI - 3.06. 100,00 zł od elficzkowa część majątki Mimisi - 3.06. 20,00 zł od elficzkowa deklaracja VI - 3.06. 30,00 zł od Baltimoore deklaracja VI - 5.06. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
elik Posted June 11, 2020 Posted June 11, 2020 5 godzin temu, Nesiowata napisał: Akurat dla Promyczka zabrakło lajków?! Mi też ciągle na coś/kogoś brakuje :) Quote
WiosnaA Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Bartuś ma już porządek w pyszczku....ufff To zasługa naszej AlfaLS,która zgodziła się pomóc i wszystko zorganizowała u swoich lekarzy. Umawiła wizyty,woziła (duuużo razy) Państwa z Bartusiem do/z lecznicy i była obecna na wizytach z Bartkiem . A było trochę tego,-badania,kardiolog,później zabieg i wizyty kontrolne. Państwo stawiali się w wyznaczonych dniach,godzinach i w tej kwestii wiem,że Alfy nie zawiedli. Domek "złotych kranów" nie ma, ale w rozmowach tel. z Ludźmi daje się wyczuć,że Bartuś jest tam bardzo kochany. AlfaLS, nisko się kłaniam i dziękuję za ogrom poświęconego czasu! Sporo ząbków Bartusiowi usunięto,wyczyszczono,kiełek jednak został. W wolnej chwili Alfa może zda jakieś relacje:) ,a ja napiszę o kosztach. 95zł- pierwsza wizyta i badanie krwi (paragon wcześniej wstawiony na wątku) 190zł - wizyta u kardiologa i echo serduszka 350zł - czyszczenie/usuwanie ząbków/była przetoka i miał przeszczep dziąsła 40zł - antybiotyki i lek p.bólowy Razem 675zł Od p.Irenki miałam 450zł, a 225zł założyłam ze swoich. Pieniążki przekazałam Alfie i Ona opłacała w lecznicy,jest uregulowane. Miałam nadzieję zrobić bazarek na ten cel,ale póki co ciągle nie mam możliwości:( Także u Barusia jest minus 225zł. Gdyby ktoś z Was mógł grosikiem wesprzeć będę ogromnie wdzięczna! Za ostatnią wizytę i przedłużony antybiotyk jak też za Symparicę (od kleszczy) Państwo pokryli sami,ale do zabiegu dołożyć się nie mogli (choć wcześniej planowali), ponieważ Pan stracił etat przez wirusa i dopiero niedawno znalazł nową pracę. Mam od Alfy b.dużo zdjęć :),.chociaż trochę Wam tu wstawię Bartolinka :) 1 Quote
WiosnaA Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Dnia 20.05.2020 o 18:23, Moli@ napisał: WiosnaA..., mamy jeszcze 32 puszeczki z zakupionych w marcu :) Jest sucha Fitmin i Josera (od ciebie)...., spokojnie damy radę. Prezes nie chodzi głodny...i je to co zalecali weci. Kupki ładne. Nieźle gospodarowałaś :) ,dobrze,że sucha Promyczkowi smakuje :) Myślę,że powoli chyba już będzie kończyć się jedzonko i trzeba zamawiać.Zadzwonię, dopytam jak sytuacja. Dnia 1.06.2020 o 14:44, Tyś(ka) napisał: Ojej, jaki boski Promyk :) Minę ma łobuzerską, powiedziałabym że... szczeniaczkową :) On chyba nie zdaje sobie sprawy z przemijającego czasu. Cudny! elik, gdzie obecnie jest rozliczenie Promysia? Spróbowałabym zaktualizować pierwszą stronę. Promyk też dostanie 100zł spadku po Mimi, bardzo prosimy z elficzkowa o nr konta królewicza :) Tysiu, bardzo pięknie dziękuję w imieniu Promyczka i swoim! Dziękuję również bardzo serdecznie Wszystkim wspierającym Promyczka! Dzięki Wam może tak się wylegiwać beztrosko na kolankach:) 2 Quote
elik Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 10.06. na konto Promyczka wpłynęła kwota 30,00 zł od siostra elficzkowa deklaracja VI. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Moli@ Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 "Sporo ząbków Bartusiowi usunięto,wyczyszczono,kiełek jednak został". Kieł jednak nie został usunięty..., nasi weci też odradzali. Czy wiadomo coś więcej w temacie kła..., dlaczego wet zdecydował pozostawić? Quote
rozi Posted June 13, 2020 Posted June 13, 2020 Nasz chirurg też zostawił Kuli taki trochę krzywy kiełek, bo jest zdrowy, a po usunięciu języczek by wypadał. Quote
Moli@ Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Dnia 13.06.2020 o 12:45, rozi napisał: Nasz chirurg też zostawił Kuli taki trochę krzywy kiełek, bo jest zdrowy, a po usunięciu języczek by wypadał. Nic by nie wypadało ,) Już wiem dlaczego kieł został..., w Białym i w Szczecinie weci nie usunęli kła z obawy przed osłabieniem szczęki. Quote
AlfaLS Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 7 godzin temu, Moli@ napisał: Nic by nie wypadało ,) Już wiem dlaczego kieł został..., w Białym i w Szczecinie weci nie usunęli kła z obawy przed osłabieniem szczęki. Prawda :-). Według pani doktor Bartuś najprawdopodobniej kiedyś miał połamaną szczękę, która nierówno się zrosła. Pewnie bez pomocy weta, zrosło się jak się zrosło. To, w połączeniu z usunięciem 9 zębów, usunięciem przetoki między pyszczkiem i jamą nosową oraz pokryciem przeszczepem dziąsła braków spowodowanych tą przetoką, zdecydowało o zostawieniu kła. On w niczym nie przeszkadza a usunięcie go to kolejny ubytek w szczęce i osłabienie całej szczęki. Usunięcie aż 9 zębów było konieczne, zęby były popsute, pod nimi były kieszenie bo dziąsła już przy tych zębach zanikały. W te kieszenie wchodziło jedzenie, które tam się psuło i stąd ten niemiły zapach z pyszczka. A muszę przyznać, że był on okropny :-(. A ostatnio, jak jechaliśmy na kontrolę to już nic a nic w samochodzie nam nie śmierdziało :-). 2 Quote
Moli@ Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 WiosnaA kupiła dla Promysia leki na niedoczynność tarczycy (kontynuacja). Dzięki :) Quote
elik Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 28 minut temu, Moli@ napisał: WiosnaA kupiła dla Promysia leki na niedoczynność tarczycy (kontynuacja). Dzięki :) Ania dba o Promyczka Mój Alfik na niedoczynność tarczycy dostaje Euthyrox 100 mg rano i wieczorem. A co dostaje Promyczek? Quote
Moli@ Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 16 minut temu, elik napisał: Ania dba o Promyczka Mój Alfik na niedoczynność tarczycy dostaje Euthyrox 100 mg rano i wieczorem. A co dostaje Promyczek? Promyś dostaje Forthyron 200mg dwa razy dziennie Quote
elik Posted June 16, 2020 Posted June 16, 2020 16 minut temu, Moli@ napisał: Promyś dostaje Forthyron 200mg dwa razy dziennie To jakiś inny lek. Widocznie Promyś ma niedoczynność tarczycy w większym stopniu :( Quote
WiosnaA Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Tabletki od tarczycy wzięłam na miesiąc - 100zł - to pieniążki p.Irenka w czerwcu przysłała. Eluniu,w wolnej chwili zamów proszę karmę dla stada (za V-VI ) - uzgodniłam z Moli, Dog for Life Light & Senior, 15 kg - 109,80zł https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/fitmin/907616 i puszki jagnięcina z prosem 6x800g - 1 zestaw 34,80zł https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/rocco_senior/222680 Dla Promyczka puszki,- 30szt https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/reddy/intestinal/585516 Suchą Promyczkowi też czas kupować,ale w kasie mamy pusto i na razie "pożyczy" tej zakupionej dla stadka. Quote
elik Posted June 18, 2020 Posted June 18, 2020 Za plan oszczędnościowy zapłaciłam z Promyczkowych pieniędzy 14,80 zł i Promyczek dostał z tego tytułu zniżkę w wysokości 17,44 zł. Ponieważ z tej zniżki korzystać będą także pozostałe psiaki, dla których kupuję w zooplusie (choć nie tylko) uważam, że w opłacie 5-cio procentowego rabatu na zakupy w zooplusie przez rok, powinny partycypować także pozostałe psiaki, które będą z niej korzystać, a to: Oro, Sara, Aureliusz, Ajka i Fabia. Kwotę 14,80 dzielę więc przez 6, bo tyle psiaków łącznie z Promyczkiem będzie korzystało z rabatu 14,80 / 6 = 2,46 zł. 5 x 2,46 = 12,30 - taka kwota wróci na konto Promyczka. EDIT 12,30 zł już na koncie Promysia. Czyli praktycznie Promyczek zyskał na tym zamówieniu 14,98 zł. 1 Quote
Recommended Posts