Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

Na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty:

•     20,00 zł  od  shoto  deklaracja   VI  -  3.06.
  •   100,00 zł  od  elficzkowa  część majątki Mimisi  -  3.06.
  •    20,00 zł  od  elficzkowa  deklaracja   VI  -  3.06.
  •    30,00 zł  od  Baltimoore  deklaracja   VI  -  5.06.

Bardzo serdecznie dziękujemy

1808913898_dlaWaslove.jpg.6344f0064ab647b64e4f5c709679fd3f.jpg

• Like 1
Posted

Bartuś ma już porządek w pyszczku....ufff
To zasługa naszej AlfaLS,która zgodziła się pomóc i wszystko zorganizowała u swoich lekarzy. Umawiła wizyty,woziła (duuużo razy) Państwa z Bartusiem do/z lecznicy i była obecna na wizytach z Bartkiem . A było trochę tego,-badania,kardiolog,później zabieg i wizyty kontrolne.
Państwo stawiali się w wyznaczonych dniach,godzinach i w tej kwestii wiem,że Alfy nie zawiedli. Domek "złotych kranów" nie ma, ale w rozmowach tel. z Ludźmi daje się wyczuć,że Bartuś jest tam bardzo kochany.

AlfaLS, nisko się kłaniam i dziękuję za ogrom poświęconego czasu!

18894100-gif-61f4f9151afc5b9d7d70d65892f

Sporo ząbków Bartusiowi usunięto,wyczyszczono,kiełek jednak został.
W wolnej chwili Alfa może zda jakieś  relacje:) ,a ja napiszę o kosztach.
95zł- pierwsza wizyta i badanie krwi (paragon wcześniej wstawiony na wątku)
190zł - wizyta u kardiologa i echo serduszka
350zł - czyszczenie/usuwanie ząbków/była przetoka i miał przeszczep dziąsła
40zł - antybiotyki i lek p.bólowy
Razem 675zł

Od p.Irenki miałam 450zł, a 225zł założyłam ze swoich. Pieniążki przekazałam Alfie i Ona opłacała w lecznicy,jest uregulowane.
Miałam nadzieję zrobić bazarek na ten cel,ale póki co ciągle nie mam możliwości:(
Także u Barusia jest minus 225zł.
Gdyby ktoś z Was mógł grosikiem wesprzeć będę ogromnie wdzięczna!

Za ostatnią wizytę i przedłużony antybiotyk jak też za Symparicę (od kleszczy) Państwo pokryli sami,ale do zabiegu dołożyć się nie mogli (choć wcześniej planowali), ponieważ Pan stracił etat przez wirusa i dopiero niedawno znalazł nową pracę.

Mam od Alfy b.dużo zdjęć :),.chociaż trochę Wam tu wstawię Bartolinka :)

IMG-8557.jpg

IMG-8551.jpg

IMG-8545.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 20.05.2020 o 18:23, Moli@ napisał:

WiosnaA..., mamy jeszcze  32 puszeczki z zakupionych w marcu :)

Jest sucha Fitmin i Josera (od ciebie)...., spokojnie damy radę. Prezes nie chodzi głodny...i je to co zalecali weci.

Kupki ładne.

Nieźle gospodarowałaś :) ,dobrze,że sucha Promyczkowi smakuje :)

Myślę,że powoli chyba już będzie kończyć się jedzonko i trzeba zamawiać.Zadzwonię, dopytam jak sytuacja.

Dnia 1.06.2020 o 14:44, Tyś(ka) napisał:

Ojej, jaki boski Promyk :) Minę ma łobuzerską, powiedziałabym że... szczeniaczkową :) On chyba nie zdaje sobie sprawy z przemijającego czasu. Cudny!

elik, gdzie obecnie jest rozliczenie Promysia? Spróbowałabym zaktualizować pierwszą stronę.

Promyk też dostanie 100zł spadku po Mimi, bardzo prosimy z elficzkowa o nr konta królewicza :)

Tysiu, bardzo pięknie dziękuję w imieniu Promyczka i swoim!

Dziękuję również bardzo serdecznie Wszystkim wspierającym Promyczka!

33737.gif

Dzięki Wam może tak się wylegiwać beztrosko na kolankach:)

11.jpg

• Like 2
Posted

"Sporo ząbków Bartusiowi usunięto,wyczyszczono,kiełek jednak został".

Kieł jednak nie został usunięty..., nasi weci też odradzali. 

Czy wiadomo coś więcej w temacie kła..., dlaczego wet zdecydował  pozostawić?

Posted
Dnia 13.06.2020 o 12:45, rozi napisał:

Nasz chirurg też zostawił Kuli taki trochę krzywy kiełek, bo jest zdrowy, a po usunięciu języczek by wypadał.

Nic by nie wypadało ,)

Już wiem dlaczego kieł został..., w Białym i w Szczecinie weci nie usunęli kła z obawy przed osłabieniem szczęki.

Posted
7 godzin temu, Moli@ napisał:

Nic by nie wypadało ,)

Już wiem dlaczego kieł został..., w Białym i w Szczecinie weci nie usunęli kła z obawy przed osłabieniem szczęki.

Prawda :-).

Według pani doktor Bartuś najprawdopodobniej kiedyś miał połamaną szczękę, która nierówno się zrosła.  Pewnie bez pomocy weta, zrosło się jak się zrosło. To, w połączeniu z usunięciem 9 zębów, usunięciem przetoki między pyszczkiem i jamą nosową oraz pokryciem przeszczepem dziąsła braków spowodowanych tą przetoką, zdecydowało o zostawieniu kła. On w niczym nie przeszkadza a usunięcie go to kolejny ubytek w szczęce i osłabienie całej szczęki. 

Usunięcie aż 9 zębów było konieczne, zęby były popsute, pod nimi były kieszenie bo dziąsła już przy tych zębach zanikały. W te kieszenie wchodziło jedzenie, które tam się psuło i stąd ten niemiły zapach z pyszczka. A muszę przyznać, że był on okropny :-(. 

A ostatnio, jak jechaliśmy na kontrolę to już nic a nic w samochodzie nam nie śmierdziało :-).

• Like 2
Posted
28 minut temu, Moli@ napisał:

WiosnaA kupiła dla Promysia leki na niedoczynność tarczycy (kontynuacja).

Dzięki :)

279eaaab6e1a0b8dmed.jpg

Ania dba o Promyczka  Fotolia_983807_Sa.jpg.d9c689dd19e851205768e76e055bf0fa.jpg

Mój Alfik na niedoczynność tarczycy dostaje Euthyrox 100 mg rano i wieczorem. A co dostaje Promyczek?

Posted
16 minut temu, elik napisał:

Ania dba o Promyczka  Fotolia_983807_Sa.jpg.d9c689dd19e851205768e76e055bf0fa.jpg

Mój Alfik na niedoczynność tarczycy dostaje Euthyrox 100 mg rano i wieczorem. A co dostaje Promyczek?

Promyś dostaje Forthyron 200mg dwa razy dziennie 

Posted
16 minut temu, Moli@ napisał:

Promyś dostaje Forthyron 200mg dwa razy dziennie 

To jakiś inny lek. Widocznie Promyś ma niedoczynność tarczycy w większym stopniu :(

Posted

Tabletki od tarczycy wzięłam na miesiąc - 100zł -  to pieniążki p.Irenka w czerwcu przysłała.

Eluniu,w wolnej chwili zamów proszę  karmę dla stada (za  V-VI ) - uzgodniłam z Moli,

Dog for Life Light & Senior, 15 kg - 109,80zł

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/fitmin/907616

i puszki jagnięcina z prosem 6x800g - 1 zestaw 34,80zł

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/rocco_senior/222680

Dla Promyczka puszki,- 30szt

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/reddy/intestinal/585516

Suchą Promyczkowi też czas kupować,ale w kasie mamy pusto i na razie "pożyczy" tej zakupionej dla stadka.

Posted

Za plan oszczędnościowy zapłaciłam z Promyczkowych pieniędzy 14,80 zł  i Promyczek dostał z tego tytułu zniżkę w wysokości 17,44 zł. 

Ponieważ z tej zniżki korzystać będą także pozostałe psiaki, dla których kupuję w zooplusie (choć nie tylko) uważam, że w opłacie 5-cio procentowego rabatu na zakupy w zooplusie przez rok, powinny partycypować także pozostałe psiaki, które będą z niej korzystać, a to: Oro, Sara, Aureliusz, Ajka i Fabia. Kwotę 14,80 dzielę więc przez 6, bo tyle psiaków łącznie z Promyczkiem będzie korzystało z rabatu 14,80 / 6 = 2,46 zł.    5 x 2,46 = 12,30 - taka kwota wróci na konto Promyczka.

EDIT

12,30 zł już na koncie Promysia.

Czyli praktycznie Promyczek zyskał na tym zamówieniu  14,98 zł.

• Upvote 1