Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

Na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty:

• 20,00 zł od elficzkowa deklaracja V  -  7.05.
  • 30,00 zł od siostry elficzkowa deklaracja V   -  8.05.

Bardzo serdecznie dziękujemy

1661813221_dlaWaslove.jpg.d4ceb40566774239b79c8f4853c19174.jpg

• Like 1
Posted

Moli kompa odzyskała , miała w poniedziałek pojawić się już na wątkach,ale chyba do końca zakopała się w  zwiezionym na podwórko drzewie ,albo padła od tego dźwigania i sił brakuje :(

U piesków mówiła, że wszystko jest ok. Promyczek "prezesuje" stadkiem i nic sobie nie robi z tego,że jest ślepy. Stęskniłam się za maluszkiem,ale nie mam jak na razie pojechać odwiedzić, bo Maszeńka moja chora, za jakiś czas wybiorę  się do Prezesika :)

Posted

Bartuś dziś był u weta w sprawie ząbków. AlfaLS umówiła wizytę do swoich lekarzy, zawiozła Panią (dzieci również jechały) i była podczas badania.Pobrano krew do badania.Wet wyczuł jakieś szmerki w serduszku i skierował na konsultacje do kardiologa.AlfaLS umówi tę konsultację i dalej popilotuje sprawy zabiegu ząbków.
Mam ogromną nadzieję,że nic złego nie wyjdzie w wynikach i można będzie zrobić porządek w pyszczku Bartusia.
Dzisiejsza wizyta kosztowała 95zł i AlfaLs zapłaciła ze swoich pieniążków.Jak tylko podeśle mi nr.konta,to zrobię przelew.
Od p.Irenki miałam 350zł i w maju dostałam 100zł,w sumie mam 450zł....będzie brakować na zabieg:(

Wrażenia z dzisiejszego spotkania z Bartusiem AlfaLS najlepiej opisze sama w wolnej chwili.Ja tylko wstawię zdjęcia,które dziś zrobiła.

Alfo,jestem Ci ogromnie wdzięczna za wszystko i z całego serca Dziękuję!

IMG-8199.jpg

IMG-8200.jpg

IMG-8201.jpg

IMG-8202.jpg

Posted

U Bartusia wszystko ok. No, prawie wszystko bo te nieszczęsne ząbki :-(.

Piesek zadbany, zapatrzony w opiekunów, szczególnie fajny kontakt ma z synem Państwa. To Max trzymał go jak niedobry człowiek pobierał krew :-). Tak jak WiosnA napisała, do weta pojechali z Bartusiem całą rodziną, Pani, syn i córka. Bartuś miał obstawę jak się patrzy :-). Tylko Pan, ze względu na to, że był w pracy to nam nie towarzyszył :-).

Ogólnie jest ze zdrowiem dobrze ale ząbki do robienia. Widać, że coś tam w pyszczku dokucza bo nawet nie pozwolił sobie konkretniej zajrzeć żeby obejrzeć co i jak. Jednak nawet na takie szybkie spojrzenie ewidentnie widać, że trzeba psiakowi pomóc. Jak tylko sprawdzimy co z sercem / wet stwierdził jakieś niepokojące szmery a tu jednak narkoza będzie /  i będą wyniki z krwi zaraz umawiamy termin na zabieg. Szczególnie, że Państwo już maja plany urlopowe na lipiec i Bartuś musi nad morzem zadawać szyku nie tylko pięknym wyglądem ale także swoim uśmiechem :-). Ba, nawet transport samochodowy zamówiony żeby Bartuś pociągiem się nie stresował :-).

Widać, że psiak ma dobrą opiekę. Pięknie wpasował się w rodzinę i jest prawdziwym członkiem tej rodziny. Zadbany, puszysty, wygłaskany, dumnie chodzący z podniesionym ogonkiem i ... nawet nie obszczekał mojego psa, który też dziś jechał do weta. A jest to szczególnie ważne bo podobno wcześniej Bartuś wszystkie psiaki obszczekiwał solidnie. Jednak rodzina uczy, że się nie szczeka na wszystko co się rusza i już są efekty :-).

• Like 5
Posted

Wspaniałe wiadomości. To się chłopaczkowi poszczęściło. Młodość miał byle jaką, to przynajmniej na starość mu się poszczęściło.

• Like 1
Posted
16 godzin temu, WiosnaA napisał:

Moli kompa odzyskała , miała w poniedziałek pojawić się już na wątkach,ale chyba do końca zakopała się w  zwiezionym na podwórko drzewie ,albo padła od tego dźwigania i sił brakuje :(

U piesków mówiła, że wszystko jest ok. Promyczek "prezesuje" stadkiem i nic sobie nie robi z tego,że jest ślepy. Stęskniłam się za maluszkiem,ale nie mam jak na razie pojechać odwiedzić, bo Maszeńka moja chora, za jakiś czas wybiorę  się do Prezesika :)

Jesteśmy...., cali i zdrowi :)

0f66bddd20267b7dmed.jpg

910d529d7f3ffb58med.jpg

cdaa568333df46a3med.jpg

c2269d3f782f3ddamed.jpg

a6e3c662599c9330med.jpg

d7a11e852ac7472cmed.jpg

• Like 1
Posted

Plamki na sierści - to odrasta gęsty i czarny jak smoła włos...

0e3071e322af144amed.jpg

d713d82a111da72cmed.jpg

9fa7cf5dc0341c6bmed.jpg

Tablety Promyczka - dopisane do faktury.

Wystawili fakturę?

311353c97c5a7dbamed.jpg

Sucha karma dla stada za opiekę (za dwa miesiące). Dziękuję :)

0347a976b6cf242bmed.jpg

Posted
Dnia 30.03.2020 o 14:02, Moli@ napisał:

Puchy zakupione przez WiosnęA dla Promyczka..., na miesiąc 30 x 400g.

Promyś zaopatrzony w puszki na 66 dni,  elik i WiosnyA zadbały o chłopczyka.

adec44689a232f82med.jpg

WiosnaA..., mamy jeszcze  32 puszeczki z zakupionych w marcu :)

Jest sucha Fitmin i Josera (od ciebie)...., spokojnie damy radę. Prezes nie chodzi głodny...i je to co zalecali weci.

Kupki ładne.

• Like 1
  • 2 weeks later...
Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

A ten psiaczek co za wygibasy wyrabia? 

a6e3c662599c9330med.jpg

To Roxi ,)

Obskoczę sierściuchy i uzupełnię wpłaty (na wszystkich wątkach)

Posted
1 godzinę temu, Moli@ napisał:

To Roxi ,)

Obskoczę sierściuchy i uzupełnię wpłaty (na wszystkich wątkach)

Fajnie  :)  A czemu ona w takiej dziwnej,  jak na psa, pozie?

Posted
28 minut temu, elik napisał:

Fajnie  :)  A czemu ona w takiej dziwnej,  jak na psa, pozie?

Bo to jedno ze zdjęć...., Roxi lubi "kąpiel" w piachu i wygibasy na trawie ,)

Posted
15 minut temu, Moli@ napisał:

Bo to jedno ze zdjęć...., Roxi lubi "kąpiel" w piachu i wygibasy na trawie ,)

I wszystko jasne  :)   Pewnie właśnie zażywa piaskowej kąpieli :)
Gdybym nie wiedziała, że Promyczek jest niewidomy, to pomyślałabym, że przygląda się co sunia wyczynia  :)

Posted
1 godzinę temu, elik napisał:

I wszystko jasne  :)   Pewnie właśnie zażywa piaskowej kąpieli :)
Gdybym nie wiedziała, że Promyczek jest niewidomy, to pomyślałabym, że przygląda się co sunia wyczynia  :)

Promyczek świetnie sobie radzi..., jak ktoś nie wie a nie zwraca większej uwagi na malucha to potem zdziwko...,że niewidomy piesek :)

Ma bardzo dobry słuch...

Posted

Ojej, jaki boski Promyk :) Minę ma łobuzerską, powiedziałabym że... szczeniaczkową :) On chyba nie zdaje sobie sprawy z przemijającego czasu. Cudny!

elik, gdzie obecnie jest rozliczenie Promysia? Spróbowałabym zaktualizować pierwszą stronę.

Promyk też dostanie 100zł spadku po Mimi, bardzo prosimy z elficzkowa o nr konta królewicza :)

• Like 1
Posted
5 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

elik, gdzie obecnie jest rozliczenie Promysia? Spróbowałabym zaktualizować pierwszą stronę.

Po kolejnych zmianach na dogo nie można było aktualizować dotychczasowych rozliczeń i musiałam zrobić rozliczenie m.in. Promyczka na nowej stronie. Znajduje się na poprzedniej stronie.

< Link do rozliczenia>

• Like 1
Posted
13 godzin temu, elik napisał:

Po kolejnych zmianach na dogo nie można było aktualizować dotychczasowych rozliczeń i musiałam zrobić rozliczenie m.in. Promyczka na nowej stronie. Znajduje się na poprzedniej stronie.

< Link do rozliczenia>

Dziękuję :) Edytowałam post z pierwszej strony.

Korzystając z okazji... elik, bardzo proszę, podeślij do elficzkowa nr konta Promyczka - pieniądze po Mimi na niego czekają :)