Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Moli@ napisał:

8d7cd778a17951e4med.jpg

Ja cały czas go nie rozpoznawałam. Dopiero tutaj, po układzie odrastających kłaków między oczkami i na czole, widzę że to Promyk.

Posted

Nie ma wyniku badania poziomu hormonów tarczycy..., krew nie została wysłana bo niby pies był nakarmiony wrrrr

podobno nie można było nikogo poinformować - brak numeru kontaktowego wrrrr. W karcie numer do WiosnyA jest też numer do mnie :(. Krew pobierała wetka z około 2 letnim stażem.

Zagotowałam się..., w poniedziałek jedziemy jeszcze raz.

Posted
29 minut temu, elik napisał:

Jak to niby, to był nakarmiony, czy nie?

Jadł dzień wcześniej około 17 kolację a krew była pobrana następnego dnia o 12 godzinie

W dniu pobrania krwi nic nie dostał do jedzenia..., u nas nie stoją miski z karmą to nie miał możliwości nic wsadzić do dzioba bez mojej wiedzy.

Tłumaczenie wetki jest dla mnie niezrozumiałe :(

Posted

To ja upierałabym się przy swoim, że sunia była na czczo. Rozbili fiolkę z krwią, czy co?  A może jest jakieś medyczne wyjaśnienie.

Posted
5 minut temu, elik napisał:

To ja upierałabym się przy swoim, że sunia była na czczo. Rozbili fiolkę z krwią, czy co?  A może jest jakieś medyczne wyjaśnienie.

Wetki która pobierała krew nie było w lecznicy..., w karcie jest tylko wpis o pobraniu krwi, wyniku nie znaleźli więc zadzwonili do niej. Powiedziała że coś tam się stało z krwią w trakcie obrabiania przed wysyłką a świadczyło że pies był nakarmiony.

Posted
29 minut temu, Moli@ napisał:

Wetki która pobierała krew nie było w lecznicy..., w karcie jest tylko wpis o pobraniu krwi, wyniku nie znaleźli więc zadzwonili do niej. Powiedziała że coś tam się stało z krwią w trakcie obrabiania przed wysyłką a świadczyło że pies był nakarmiony.

Czyli trzeba będzie jeszcze raz zapłacić, bo jak udowodnić, że sunia była na czczo.

Posted
9 godzin temu, elik napisał:

Czyli trzeba będzie jeszcze raz zapłacić, bo jak udowodnić, że sunia była na czczo.

Będę musiała zapłacić za pobranie krwi (zapłacę - nie udowodnię że pies był na czczo)

Krew nie została wysłana do laboratorium - za badanie na poziom hormonów nie trzeba płacić)

Posted
3 godziny temu, Moli@ napisał:

Będę musiała zapłacić za pobranie krwi (zapłacę - nie udowodnię że pies był na czczo)

Krew nie została wysłana do laboratorium - za badanie na poziom hormonów nie trzeba płacić)

No jasne, pies, nie sunia  :) 

Posted

Promyczek miał dziś ponownie pobraną krew na próbę tarczycową.

Sprawdzono (po dwóch godzinach) pobrana próbka pojechała do badania. Wynik za 3 dni.

Krew pobrano (wygolono rudy włos) na przedniej łapce. Te rude miejsca to króciutki ale bardzo gęsty włos.

Posted
Dnia 19.02.2020 o 17:35, Moli@ napisał:

Pobrano krew na poziom hormonów.

Kupiłam tablety

Koszt- badanie krwi + leki -  około 220zł / zostanie wystawiona faktura na przelew

Waga 9,5 kg

41f87522e9a46499med.jpg

Dnia 19.02.2020 o 19:02, elik napisał:

Dzięki. Zrobię przelew jak tylko dostanę fakturę.

Śliczny Promyczek  :)

Faktury nadal nie otrzymałam.  i dopiero teraz, cytując Twój post,  zauważyłam, że jest kwota za jaką zakupiłaś leki dla Promyczka. Myślałam, że należność za leki jest ujęta  w fakturze z wizyty. Moja wetka tak robi dlatego myślałam, że faktura zawiera należność za całość porady.  Może poproś żeby te ż tak robili.

Zaraz zrobię przelew na Twoje konto za te leki.

Posted
Dnia 8.03.2020 o 19:50, Baltimoore napisał:

Poszło dla Promysia 30 zł stałej za marzec

Wraz z głaskami :))

Dzięki  :) Dam znać, gdy wpłynie na konto Promyczka.

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Nie zrobiłam od razu, bo spieszyłam się na wizytę PA  dla kota, a teraz zastanawiam się, czy za leki zapłaciłaś, czy może będą ujęte w fakturze za wizytę. Moli proszę powiedz co mam robić - przelew dla Ciebie na 50 zeta, czy czekać na fakturę.    

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Faktury nadal nie otrzymałam.  i dopiero teraz, cytując Twój post,  zauważyłam, że jest kwota za jaką zakupiłaś leki dla Promyczka. Myślałam, że należność za leki jest ujęta  w fakturze z wizyty. Moja wetka tak robi dlatego myślałam, że faktura zawiera należność za całość porady.  Może poproś żeby te ż tak robili.

Leki dopisane do faktury są (źle się wyraziłam)

W piątek będę w lecznicy ( po wynik Promyczka),  poproszę żeby wystawili fakturę

Posted
9 minut temu, elik napisał:

Nie zrobiłam od razu, bo spieszyłam się na wizytę PA  dla kota, a teraz zastanawiam się, czy za leki zapłaciłaś, czy może będą ujęte w fakturze za wizytę. Moli proszę powiedz co mam robić - przelew dla Ciebie na 50 zeta, czy czekać na fakturę.    

Czekaj na fakturę.

Jak płacę w lecznicy to wstawiam paragon i piszę że zapłaciłam gotówką

Posted
7 minut temu, Moli@ napisał:

Czekaj na fakturę.

Jak płacę w lecznicy to wstawiam paragon i piszę że zapłaciłam gotówką

Ok.  To dobrze, że się spieszyłam  :)

Posted
13 minut temu, Moli@ napisał:

W piątek będę w lecznicy ( po wynik Promyczka),  poproszę żeby wystawili fakturę

Przelewową i PDF na e-mail ?