Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, Moli@ napisał:

Bardzo proszę o przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej dla Gucia

miejscowość Świdniki między Mieczynem a Grabowcem okolice Zamościa.

Pani raz w miesiącu jeździ służbowo do Krakowa..., psiara ,)

Tola podjęła się zrobić te wizytę, tylko prosi o dokładny namiar gdzie ma się odbyć ta wizyta i info o psiaczku oraz ewentualnie jakieś wskazówki na co szczególnie ma zwrócić uwagę.

Ponieważ Tola na ostre zapalenie spojówek i nie da rady sama poszukać tych wiadomości, prosi o przesłanie ich na PW. Tam wspomogą Ją oczki męża :)

Posted
43 minuty temu, elik napisał:

Tola podjęła się zrobić te wizytę, tylko prosi o dokładny namiar gdzie ma się odbyć ta wizyta i info o psiaczku oraz ewentualnie jakieś wskazówki na co szczególnie ma zwrócić uwagę.

Ponieważ Tola na ostre zapalenie spojówek i nie da rady sama poszukać tych wiadomości, prosi o przesłanie ich na PW. Tam wspomogą Ją oczki męża :)

Wielkie dzięki :)

Posted
Dnia 14.01.2020 o 13:25, elik napisał:

Bardzo dziękujemy za deklarację.

Od stycznie Promyczek miał tylko 40,00 zł deklaracji. Teraz ma 60.  To ciągle bardzo mało  :( 

26 minut temu, elficzkowa napisał:

Moja siostra przenosi swoją deklarację z Bartusia - 20 zł  - na Promyczka. Wpłata będzie od stycznia.

No taaaak, ale ze mnie trąba.  Przecież Siostra elficzkowej deklarowała wpłaty dla Bartusia, a Bartuś już w DS. Zatem od stycznia Promyczek miałby tylko 20,00 zł elficzkowej  :(

Wielkie dzięki dla Siostry elficzkowej   kwiatki-15.gif

Posted
1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał:

Wspaniale... może na nowo porozsyłać zaproszenia na wątek? Może ktoś jeszcze się zadeklaruje?

Dobry pomysł. Tysiu jak napiszesz tekścik, to ja obiecuję rozesłać po Ludziach  :)

Przed chwilą skończyłam ostatecznie rozliczać bazarek. Ufff. Zostało tylko porozsyłać kasiorkę w tym dla naszego Promysia będzie jakieś osiem dyszek. Niezbyt wiele, ale to był czas przedświąteczny, to i tak dobrze, że udało się tyle uzbierać dzięki hojności bazarkowiczów  :)

Posted

Konto Promyczka zasiliła dzisiaj z mojego bazarku kwota 225,00 zł, która miała być dla Rokiego. Biedny psianek odszedł [*]  i  anica postanowiła przekazać tę kwotę dla Promyczka.

Aniu kochana bardzo serdecznie Ci dziękujemy

kwiatki-15.gif

Posted

Kochani,w Nowym Roku życzę Wam Wszystkim dużo zdrowia!

Trzeba zakupić jedzonko dla Ogonków u Moli (za opiekę nad Promyczkiem).

Promyczkowi jedzonko jest jeszcze od P.Renaty.

Uzgodniłam z Moli,że kupimy teraz puszeczki (zamiast worka suchej). W Zooplusie jest  w promocji Lukulus i niech bezdomniaczki lizną troszkę lepszej karmy.

Elu, zamów proszę te puszki 12x800g za 74,60zł.

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/karma_lukullus/658482

Szkoda wydawać pieniążki na przesyłkę  i lepiej by było coś dokupić za 25zł.Promyczkowi potrzebny Fiprex od kleszczy, ale w zooplusie nie ma:(Jest jakiś środek (ten w linku),ale zupełnie go nie znam i nie wiem czy dobry. Może ktoś ma zdanie o nim?

Moli,nie zapytałam co ew. przydałoby się Promyczkowi, może jakieś witaminki na jego sierść?

https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/obroze_preparaty_przeciwpchelne/inne_preparaty/357214

Posted
Dnia 23.12.2019 o 12:43, elik napisał:

Przelew

Wiosna-przel.png

Elu,pieniążki -75zł oczywiście dotarły dawno,ale nie miałam jak tu potwierdzić.Bardzo dziękuję!

Dnia 1.01.2020 o 13:16, Moli@ napisał:

Witamy się w pierwszy dzień Nowego Roku :)

Promyś nie boi się wystrzałów sylwestrowych..., nie zwraca uwagi.

Co słychać u Bartusia...?

Dnia 2.01.2020 o 17:07, elficzkowa napisał:

Ciekawe jak czuję się Bartuś ?

Niech Nowy Rok będzie dla niego szczęśliwy :)

U Bartusia wszystko dobrze. Przed Świętami Pan zgodnie z obietnicą udał się do weta po lek na Sylwestra i otrzymał 10 tabletek Zylkene i od razu zaczęli podawać.Ludzie zastosowali się do mojej prośby,aby wieczorem z Bartusiem nie wychodzić,a wczesnym popołudniem szybko potrzeby załatwić i później dopiero wyjść na podwórko rano.Bartuś zniósł dobrze strzelaninę w domku przy ludziach. Powoli Państwo oswajają Bartusia z królikiem i świnką i ponoć rudasek  robi postępy,nie szczeka już na towarzyszy jak było przy pierwszych spotkaniach:)

Na razie  AlfaLS nie może zrobić wizyty PA ,ale jak tylko zdrowie pozwoli,to odwiedzi Bartusia.

Dnia 14.01.2020 o 08:53, Tyś(ka) napisał:

shoto deklaruje 20zł stałej dla kochanego Promyczka :) Obiecała też wspierać dodatkowo jednorazowymi jak tylko będzie w stanie. :) Poproszę o numer konta to Jej przekażę.

EDIT: Już dostałam konto od elik, dziękuję.

Z całego serca dziękujemy shoto!

Tysiu,ucałuj ode mnie Oleńkę przy najbliższej okazji jak spotkasz.

• Like 1
Posted
Dnia 15.01.2020 o 22:42, elficzkowa napisał:

Moja siostra przenosi swoją deklarację z Bartusia - 20 zł  - na Promyczka. Wpłata będzie od stycznia.

Aniu, dziękujemy ogromnie Twojej Siostrze! Obie jesteście Wspaniałe z ogromnym sercem dla psiaków!

23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Wspaniale... może na nowo porozsyłać zaproszenia na wątek? Może ktoś jeszcze się zadeklaruje?

Tysiu,byłabym ogromnie wdzięczna,...Promyczka zaraz znów czeka badanie tarczycy,a tanie nie jest:(

21 godzin temu, elik napisał:

Dobry pomysł. Tysiu jak napiszesz tekścik, to ja obiecuję rozesłać po Ludziach  :)

Przed chwilą skończyłam ostatecznie rozliczać bazarek. Ufff. Zostało tylko porozsyłać kasiorkę w tym dla naszego Promysia będzie jakieś osiem dyszek. Niezbyt wiele, ale to był czas przedświąteczny, to i tak dobrze, że udało się tyle uzbierać dzięki hojności bazarkowiczów  :)

Elu,ogromnie dziękuję i Tobie i uczestnikom bazarku!

Tym bardziej, że w takim okresie znalazłaś czas zrobić bazarek.

3 godziny temu, elik napisał:

Konto Promyczka zasiliła dzisiaj mojego bazarku kwota 225,00 zł, która miała być dla Rokiego. Biedny psianek odszedł [*]  i  anica postanowiła przekazać tę kwotę dla Promyczka.

Aniu kochana bardzo serdecznie Ci dziękujemy

Ojej, anico Kochana,dziękujemy za tak ogromny prezent dla Promyczka!

Przykro tylko,że Rokuś zasnął :(  Biegaj po Tęczowych Łąkach Rokusiu [*]

Posted
5 godzin temu, WiosnaA napisał:

Trzeba zakupić jedzonko dla Ogonków u Moli (za opiekę nad Promyczkiem).

Promyczkowi jedzonko jest jeszcze od P.Renaty.

Uzgodniłam z Moli,że kupimy teraz puszeczki (zamiast worka suchej). W Zooplusie jest  w promocji Lukulus i niech bezdomniaczki lizną troszkę lepszej karmy.

Szkoda wydawać pieniążki na przesyłkę  i lepiej by było coś dokupić za 25zł.Promyczkowi potrzebny Fiprex od kleszczy, ale w zooplusie nie ma:(Jest jakiś środek (ten w linku),ale zupełnie go nie znam i nie wiem czy dobry. Może ktoś ma zdanie o nim?

Moli,nie zapytałam co ew. przydałoby się Promyczkowi, może jakieś witaminki na jego sierść?

https://www.zooplus.pl/shop/psy/maszynki_pielegnacja_psa/obroze_preparaty_przeciwpchelne/inne_preparaty/357214

Wszystkie psy, które przebywają u nas dostały w prezencie pipety od kleszczy..., Promyczek też :)

Promyczek już zabezpieczony w styczniu (dlatego nie prosiłam o zakupienie preparatu).

Witaminy  mamy / podajemy.

99d8790fbc993670med.jpg

Dnia 13.12.2019 o 18:28, Moli@ napisał:

Dziś  Mikołaj odwiedził sierściuchy...psy i koty zaopatrzył w pipety od kleszczy...,+ kociambry dostały 40 (maxi pack) saszetek Whiskasa i 4 tablety na robale 

Ślicznie dziękujemy :)

515d0c66f5b6d642med.jpg

Posted
8 godzin temu, WiosnaA napisał:

Ojej, anico Kochana,dziękujemy za tak ogromny prezent dla Promyczka!

Kwotę tą wcześniej zapowiadaną z bazarku dla Promyczka dołączyłam do tej przekazanej od Rokiego przez Anię. Jest to kwota łączna, bo przecież nie ma sensu robienie dwóch przelewów na to samo konto.

Posted
9 godzin temu, WiosnaA napisał:

4 godziny temu, Moli@ napisał:

Wszystkie psy, które przebywają u nas dostały w prezencie pipety od kleszczy..., Promyczek też :)

Promyczek już zabezpieczony w styczniu (dlatego nie prosiłam o zakupienie preparatu).

W takim razie proszę powiedzcie co dołożyć do tych konserw, bo faktycznie szkoda kasy na kuriera, lepiej wydać nawet nieco więcej i niech to będzie z pożytkiem dla psów.

Posted
20 minut temu, elik napisał:

W takim razie proszę powiedzcie co kupić do tych konserw, bo faktycznie szkoda kasy na kuriera, lepiej wydać nawet nieco więcej i niech to będzie z pożytkiem dla psów.

https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_specjalistyczna_alternatywna/skora_siersc/inne_preparaty/30577

"Kleszcze i inne pasożyty mogą stać się niepożądanym efektem ubocznym pięknych godzin spędzonych z psem na łonie natury. Czosnkowe granulki marki Trixie są nie tylko smakowite, lecz także wspomagają Twojego czworonoga w walce z uciążliwymi pasożytami.

Naturalna substancja czynna przyczynia się do powstania na skórze psa niekorzystnego środowiska dla kleszczy i tym samym pomaga zapobiegać zagnieżdżaniu się pasożytów. Poza tym czosnkowi przypisuje się właściwości prozdrowotne. Dzięki temu preparat może przyczynić się do wzrostu poziomu dobrego samopoczucia i do wzmocnienia układu krążenia.

Trixie czosnek granulowany w skrócie:

• Suplement dla zarobaczonych psów
  • Naturalna substancja czynna: czosnek tworzący na skórze środowisko niekorzystne dla kleszczy
  • Wspomaga dobre samopoczucie i zdrowie układu krążenia
  • Praktyczny kształt granulek: łatwe dozowanie i podawanie
  • Ze stabilnego czosnku: bez irytującego zapachu czosnku
  • W praktycznym wiaderku do wielokrotnego zamykania"

Może preparat z czosnkiem? Opakowanie 3kg - 46,80zł

Elik, podeślij mi numer konta "Promyczka". Wpłacimy 30zł i preparat będę podawać pozostałym sierściuchom. Ciepła zima..., za chwilę kleszcze zaatakują.

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Super propozycja:) Muszę zapytać Ani czy akceptuje, bo to wydatek prawie 50 zetów.

My dorzucimy 30zł. Proszę o numer konta

Posted
13 minut temu, Moli@ napisał:

My dorzucimy 30zł. Proszę o numer konta

Byłoby super  :)

Jednak Moli przepraszam, nie czuję się władna podejmować decyzji  w sprawach finansowych. Ja tylko rejestruję wpłaty i wydatki, a dysponentem majątku Promyczka jest WiosnaA. Na pewno przystanie na Twoją propozycję, bo jest bardzo korzystna  :)  Postaram się jeszcze dzisiaj porozumieć z Anią. Na razie nie odbiera telefonu.

EDIT

Ania za godzinę zaglądnie, na razie jest w drodze.

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Jednak Moli przepraszam, nie czuję się władna podejmować decyzji  w sprawach finansowych. Ja tylko rejestruję wpłaty i wydatki, a dysponentem majątku Promyczka jest WiosnaA. Na pewno przystanie na Twoją propozycję, bo jest bardzo korzystna  :)  Postaram sie jeszcze dzisiaj porozumieć z Ani. Na razie nie odbiera telefonu.

Chyba uczciwa i opłacalna dla wszystkich propozycja.

Psy zabezpieczone i nikt nie płaci za przesyłkę :)

Posted
41 minut temu, Moli@ napisał:

Tak Moli, też tak uważam, że jest to bardzo, bardzo korzystna propozycja, ale nie chcę wchodzić w kompetencje opiekuna psa. Sama jestem opiekunem innych psów i nie życzyłabym sobie, żeby ktoś podejmował decyzje w moim imieniu. Opiekun psa ma obowiązki, ale ma też i przywileje  :)

Nie wiemy, czy Ania nie ma jakiejś innej równie korzystnej propozycji. Pewnie nie, ale...

Posted
5 godzin temu, Moli@ napisał:

To świetnie,dziękujemy serdecznie!

1 godzinę temu, elik napisał:

Kwotę tą wcześniej zapowiadaną z bazarku dla Promyczka dołączyłam do tej przekazanej od Rokiego przez Anię. Jest to kwota łączna, bo przecież nie ma sensu robienie dwóch przelewów na to samo konto.

Oczywiście Eluniu,dziękujemy pięknie i Tobie i Ani!

45 minut temu, elik napisał:

Jednak Moli przepraszam, nie czuję się władna podejmować decyzji  w sprawach finansowych. Ja tylko rejestruję wpłaty i wydatki, a dysponentem majątku Promyczka jest WiosnaA. Na pewno przystanie na Twoją propozycję, bo jest bardzo korzystna  :)  Postaram się jeszcze dzisiaj porozumieć z Anią. Na razie nie odbiera telefonu.

EDIT

Ania za godzinę zaglądnie, na razie jest w drodze.

Jak najbardziej się zgadzam Elu. Warto dodatkowo zabezpieczać,bo zima jest ciepła i u nas nawet teraz kleszcze są.

37 minut temu, Moli@ napisał:

Pewnie,że super propozycja.Dziękuję Moli!

Posted
3 minuty temu, elik napisał:

Tak Moli, też tak uważam, że jest to bardzo, bardzo korzystna propozycja, ale nie chcę wchodzić w kompetencje opiekuna psa. Sama jestem opiekunem innych psów i nie życzyłabym sobie, żeby ktoś podejmował decyzje w moim imieniu. Opiekun psa ma obowiązki, ale ma też i przywileje  :)

Nie wiemy, czy Ania nie ma jakiejś innej równie korzystnej propozycji. Pewnie nie, ale...

Eluniu, nie mam...próbuję wracać do żywych po ostatnich czasie:(

Zamów proszę więc ten preparat i puszki dla stadka.

Posted

Bardzo dziękuję Aniu  :) Już składam zamówienie.

Mam nadzieję Moli, że nie gniewasz się na mnie  :)  Twoja propozycja była bardzo cenna, ale bez akceptacji Ani nie miałam prawa jej wykonać  :)

• Upvote 1
Posted
Przed chwilą, WiosnaA napisał:

Eluniu, nie mam...próbuję wracać do żywych po ostatnich czasie:(

Zamów proszę więc ten preparat i puszki dla stadka.

Tak Aniu już jestem w trakcie  :)