Moli@ Posted November 13, 2019 Posted November 13, 2019 Jutro jadę z Promyczkiem na kontrolne badanie krwi... na wyznaczoną godzinę (próba tarczycowa) Quote
Tyśka) Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 Trzymam kciuki za wyniki badań! Quote
Moli@ Posted November 14, 2019 Posted November 14, 2019 Wizyta w lecznicy: Waga - 9,5kg Skóra zdecydowana poprawa - włos zaczyna porastać Pobrano krew - kontrola poziomu HH. tarczycy oraz kontrolnie ALT Osłuchowo - płuca, serce OK Uchole czyste Pazurki odpowiedniej długości - starte Wetka zdziwiła się na widok Promyczka ,) ... niewidomy Promyczek?? Biedronek dziarskim, zdecydowanym krokiem maszerował z poczekalni - korytarzem do gabinetu. W końcu załapał / nauczył się chodzić za głosem / krokami. Błyskawicznie reaguje na przywołanie. 3 Quote
Tyśka) Posted November 14, 2019 Author Posted November 14, 2019 Promyczek, bystry uczeń :) Czekamy na wyniki badań ślicznotka. Quote
helli Posted November 14, 2019 Posted November 14, 2019 pamietam Biedronka https://www.dogomania.com/forum/topic/338326-jestem-stary-i-ślepy-po-3latach-wróciłem-do-moli-razem-z-bartusiem-potrzebujemy-wsparcia/?do=findComment&comment=17035420 1 Quote
elik Posted November 15, 2019 Posted November 15, 2019 Na wspólne konto Promyczka i Bartusia wpłynęły poniższe kwoty: 40,00 zł od elficzkowa deklaracja XII.2019 - I.2020 - 7.11. 20,00 zł od siostry elficzkowa deklaracja XI - 8.11. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
WiosnaA Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Elu, kup proszę jedzonko dla Promyczka ,puszki te same co wcześniej z drobiem, https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_mokra/rocco/rocco_senior/222680 I dla stada może tym razem odrobinę lepszą z Bosza,jest w promocji Adult menu drób 15kg -84,80zł https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/bosch/685373 Quote
WiosnaA Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Dnia 14.11.2019 o 18:02, helli napisał: pamietam Biedronka https://www.dogomania.com/forum/topic/338326-jestem-stary-i-ślepy-po-3latach-wróciłem-do-moli-razem-z-bartusiem-potrzebujemy-wsparcia/?do=findComment&comment=17035420 Biedroneczek Kochany :) Tak w ogóle Wam powiem,bo na zdjęciach może tak tego nie widać,ale w realu Promyczek z krótkim włosem na główce wygląda jak szczeniaczek ,bardzo pocieszny ma pysio. Dobrze jednak,że powoli odrasta,będzie dostojniejszy i miał cieplej. Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Z nowym kolegą :) Ranne wyjście... prezes ,) Quote
Moli@ Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Odebrałam wyniki badania krwi Promyczka - kontrola poziomu HH. tarczycy oraz kontrolnie ALT . Nie jest dobrze :( ALT znacznie wzrosło :( Poziom hormonów po lekach normuje się ale wskazuje na chorobę nerek Prowadząca wetka do 21.11 na urlopie. Quote
WiosnaA Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 W związku z gorszym wynikiem Promyczka poprosiłam Elik, by wstrzymała się z zakupem puszek,bo może potrzebna będzie jakaś specjalistyczna dieta. Poprosiłam też Moli, żeby kupiła piersi drobiowe i na razie gotowała Promyczkowi lekkostrawne jedzonko. Zasugerowałam się dietą mojej suni,która chorowała kiedyś na wątrobę,również miała wysokie ALT i dr.Jaroszewicz mówił,że jak najbardziej gotowane piersi z ryżem może jeść,bo za skarby Royala tknąć nie chciała. Nasza p.doktor będzie dopiero we czwartek i wtedy będzie decyzja co do leczenia,czy ew. innych badań. Nie znam się,ale tak sobie myślę,że może po tych hormonach to ALT tak skoczyło? Promyczku,nie chcemy żebyś teraz chorował :( ,jak masz taki fajny dt ... widzę,że na Prezesika awansowałeś :) Quote
WiosnaA Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 A cóż to za nowy kolega misiaczek, którego za czuprynką nie widać? Quote
WiosnaA Posted November 17, 2019 Posted November 17, 2019 Dnia 3.10.2019 o 09:03, WiosnaA napisał: Jak pisałam,we wrześniu od p.Irenki otrzymałam 100zł 35,62zł - 2x wyróżnienie olx- ogłoszenia Warszawa od Alaskan malamutte 50,40zł - 4x fiprex (na październik-listopad ) ................... 86,02zł -wydałam- zostało u mnie 13,98zł Elu,nie przelewaj może... niedługo będę widzieć się z Moli i zapłacę 8zł za zawieszki z pieniążków p.Irenki. Zostanie u mnie 5,98zł - kupię pieskom jakieś smaczki na ząbki i razem przekażę też fiprexy Eluniu, we wrześniu p.Irenka przysłała 100zł dla piesków i chciałabym żeby to było ujęte w poście rozliczeniowym.Nie wpłynęły pieniążki do Ciebie,więc zaznacz może jakoś na dole postu,że ten wpływ i wydatki miały miejsce.Niżej zbiorę w całość rozliczenie. We wrześniu od p.Irenki otrzymałam 100zł i nie przesyłając do skarbnika (Elik) rozdysponowałam sama tak jak poniżej, 35,62zł - 2x wyróżnienie olx- ogłoszenia Warszawa od Alaskan malamutte 50,40zł - 4x fiprex (na październik-listopad ) 8zł - 2x adresówki (Promyk+Bartuś) 5,98zł - Dentastixy Razem wydano -100zł *************************************************************************************** W piątek wpłynęły pieniążki - 100zł na listopad od p.Irenki i zrobiłam przelew do Elik Quote
Tyśka) Posted November 17, 2019 Author Posted November 17, 2019 1 godzinę temu, WiosnaA napisał: A cóż to za nowy kolega misiaczek, którego za czuprynką nie widać? Kolega-następca z budy przytuliskowej, w której mieszkał Promyczek. Też biedak taki, <<tutaj>> wątek. Moli@ ani chwili nie wahała się go przyjąć, tomaszowskie psiaki mają szczęście, bo tym sposobem już trzy staruszki z "mojego" przytuliska są w psim raju u Moli@ :) Zmartwiłam się wynikami badań, oby dieta pomogła:( I leki... eh, Promyczku, nie daj się... Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 11 godzin temu, WiosnaA napisał: W związku z gorszym wynikiem Promyczka poprosiłam Elik, by wstrzymała się z zakupem puszek,bo może potrzebna będzie jakaś specjalistyczna dieta. Poprosiłam też Moli, żeby kupiła piersi drobiowe i na razie gotowała Promyczkowi lekkostrawne jedzonko. Zasugerowałam się dietą mojej suni,która chorowała kiedyś na wątrobę,również miała wysokie ALT i dr.Jaroszewicz mówił,że jak najbardziej gotowane piersi z ryżem może jeść,bo za skarby Royala tknąć nie chciała. Nasza p.doktor będzie dopiero we czwartek i wtedy będzie decyzja co do leczenia,czy ew. innych badań. Nie znam się,ale tak sobie myślę,że może po tych hormonach to ALT tak skoczyło? Promyczku,nie chcemy żebyś teraz chorował :( ,jak masz taki fajny dt ... widzę,że na Prezesika awansowałeś :) Wynik pierwszego badania krwi (nie tylko podniesione ALT) sugerował że coś się dzieje...dlatego wetka zleciła dietę dla seniorów + Essentiale. Tak, po hormonach... Ugotowałam pierś z indyka (piersi kurczaka nie mam w domu), na kolację już dostał z ryżem. Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Promyczkowi przydałby się kubraczek...taki jak ma Roxi. Ubranko Roxi było szyte na miarę, sprawdziło się - zabezpiecza przed wilgocią, wiatrem, zimnem..., łatwo zakłada się, nie utrudnia chodzenia. Po praniu wygląda jak nowe. Ubranko zakładane na cztery łapki, zabezpieczające brzuszek...z zamkiem na pleckach? Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 Dietę trzeba ustalić z wetką..., zgrać dietę wątrobową z dietą nerkową. Z mięskiem (białkiem ), rosołkiem - ostrożnie Quote
elik Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 10 godzin temu, Moli@ napisał: Promyczkowi przydałby się kubraczek...taki jak ma Roxi. Ubranko Roxi było szyte na miarę, sprawdziło się - zabezpiecza przed wilgocią, wiatrem, zimnem..., łatwo zakłada się, nie utrudnia chodzenia. Po praniu wygląda jak nowe. Ubranko zakładane na cztery łapki, zabezpieczające brzuszek...z zamkiem na pleckach? U kogo można zamówić takie ubranko? Quote
Moli@ Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 56 minut temu, elik napisał: U kogo można zamówić takie ubranko? Nie mogę znaleźć adresu :( Ubranko dla Roxi kupiła i zamawiała uxmal..., może ma zapisany adres Quote
elik Posted November 18, 2019 Posted November 18, 2019 6 minut temu, Moli@ napisał: Nie mogę znaleźć adresu :( Ubranko dla Roxi kupiła i zamawiała uxmal..., może ma zapisany adres Ok dzięki :) Zapytam uxmal. Quote
rozi Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Dnia 18.11.2019 o 06:09, Moli@ napisał: Promyczkowi przydałby się kubraczek...taki jak ma Roxi. Ubranko Roxi było szyte na miarę, sprawdziło się - zabezpiecza przed wilgocią, wiatrem, zimnem..., łatwo zakłada się, nie utrudnia chodzenia. Po praniu wygląda jak nowe. Ubranko zakładane na cztery łapki, zabezpieczające brzuszek...z zamkiem na pleckach? Dnia 18.11.2019 o 16:22, elik napisał: U kogo można zamówić takie ubranko? Kubraczek Roxi był zamawiany tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/psiaszafa/dla-psow-ubranka-90054?bmatch=baseline-cl-eyesa-bp-sup-1-0-1024 Chciałam pokazać, ale nie udaje mi się przekleić zdjęć - są na 17 strone wątku Roxi. To chyba ten, bez rękawów: https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 5 godzin temu, rozi napisał: Kubraczek Roxi był zamawiany tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/psiaszafa/dla-psow-ubranka-90054?bmatch=baseline-cl-eyesa-bp-sup-1-0-1024 Chciałam pokazać, ale nie udaje mi się przekleić zdjęć - są na 17 strone wątku Roxi. To chyba ten, bez rękawów: https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Dzięki rozi To ten kubraczek? Quote
uxmal Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 5 godzin temu, rozi napisał: Kubraczek Roxi był zamawiany tutaj: https://allegro.pl/uzytkownik/psiaszafa/dla-psow-ubranka-90054?bmatch=baseline-cl-eyesa-bp-sup-1-0-1024 Chciałam pokazać, ale nie udaje mi się przekleić zdjęć - są na 17 strone wątku Roxi. To chyba ten, bez rękawów: https://allegro.pl/oferta/ubranko-kurtka-dla-psa-pinczer-york-kazdy-rozmiar-8693427841 Tak, to ten. Chyba prosiłam żeby były odblaski. Quote
rozi Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Przed chwilą, uxmal napisał: Tak, to ten. Chyba prosiłam żeby były odblaski. Z tego, co pamiętam, prosiłaś żeby bez rękawków :) Odblask i tak jest. Z Roxi na bieżąco byłam, ale - oczywiście - mogę się mylić. Quote
elik Posted November 20, 2019 Posted November 20, 2019 Przed chwilą, uxmal napisał: Tak, to ten. Chyba prosiłam żeby były odblaski. Można uzgodni szczegóły z wykonawcą? Ja chciałabym, żeby to brzuszek był bardziej chroniony niż plecki, bo brzuszek jest bardziej narażony na zmarznięcie. Quote
Recommended Posts