Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

Dziś kupiłyśmy ( zapasik ) jedzonka dla staruszków - puchy Rocco senior i suchą Fitmin..., dla Bartusia też :)

Czekam na kuriera. (Zamówienie na wątku "Diana wychudzone nieszczęście z lasu")

Posted

Minus 4 stopnie..., :(

Rano szybko i pomyliłam sweterki...., Promyczek kicał w Bartusiowym golfiku. Bartuś zdziwiony,  chodził wąchał i z wyrzutem łypał na mnie ,)

c96844b9d37de8acmed.jpg

041f759d59147f94med.jpg

fd1aa8517ba073a3med.jpg

92f405bd4a23e1d3med.jpg

• Upvote 1
Posted
53 minuty temu, Anula napisał:

Moli@,bardzo dbasz o psiaki.Jestem pełna podziwu.Promyczek w ubranku.Cudnie.

Natura obdarzyła Promyka gęstym futerkiem, ostrzyżony, tylko trochę chłodniej i już się trzęsie..., gdy temperatura spada - około zera musi już pomykać w ubranku.

Posted
6 godzin temu, Moli@ napisał:

Natura obdarzyła Promyka gęstym futerkiem, ostrzyżony, tylko trochę chłodniej i już się trzęsie..., gdy temperatura spada - około zera musi już pomykać w ubranku.

Oczywiście.Fajnie,że dbasz o chłopczyka.

Posted

Faktycznie, jeżeli miało się TAKIE futerko:

100_7657.JPG100_7666.JPG

to teraz ma prawo się trząść. Dobrze, że jest w co ubrać, Promyczek nie protestuje i ma poza tym wspaniałą opiekę to nawet brak długiego futerka nie powinno być bardzo uciążliwe :)

Mam nadzieję, że do przyszłej zimy już futerko odrośnie... 

Posted

Statystyki z moich ogłoszeń piesków były całkiem niezłe,ale nie przełożyło się to na znalezienie domków.O Promyczka miałam jedyny telefon z ogłoszenia z tekstem majqi,dom jednak nie dla Promyczka.

O Bartusia było trochę telefonów,ale większość beznadziejna,na jeden tel.w Warszawie miała być wizyta pa,ale przed wizytą Pani "zamilkła".

Screenshot-2019-11-06-M-j-OLX-OLX-pl-kop

Wyzerowałam wyświetlenia i od siebie wyróżniłam te trzy ogłoszenia na kolejny miesiąc- koszt 53,43zł

https://www.olx.pl/oferta/widziec-sercem-to-potrafi-promyczek-CID103-IDBMOsE.html

https://www.olx.pl/oferta/przekochany-piesek-bartek-prosi-o-domek-CID103-IDBM5Li.html

https://www.olx.pl/oferta/czy-znajdzie-sie-czlowiek-ktory-mnie-pokocha-CID103-IDBM6r4.html

Ogłoszenia od Alaskan Malamutte na Warszawę,...nie są wyróżnione

https://www.olx.pl/oferta/niewidomy-promyczek-prosi-o-dom-CID103-IDBKswx.html#21491691cf;promoted

https://www.olx.pl/oferta/bartus-starszy-przekochany-piesek-do-adopcji-CID103-IDBJDIT.html

I od Tysi  dla Bartusia na Lublin,....nie jest wyróżnione

https://www.olx.pl/oferta/slodki-szpic-wersji-polskiej-ostrzyzony-radosny-krol-lew-CID103-IDBRar1.htm

Ja więcej więcej kosztów nie dam rady pokryć,a bardzo przydałoby się wyróżnić również te ogłoszenia,...Bardzo Proszę w imieniu staruszków i swoim.

Niedawno widziałam pieski i Promyczek dosyć dobrze odnajduje się w domku tymczasowym,ale Bartusiowi ciągle troszkę jest trudno,nie nawiązuje kontaktu z pieskami i trzyma się raczej z boku, a Moli ma tylko dwie ręce.Dawna przeszłość mocno odcisnęła na nim swoje piętno :( Pamiętam jak zawieźliśmy Promyczka do p.Irenki i jak wtedy Bartuś nie odstępował na krok Pani,był w nią wpatrzony i przyklejony do jej nogi,jakby bał się,że nowy piesek zabierze mu Panią.

Świat mu się zawalił kolejny raz :(....bardzo potrzebuje własnego człowieka.

Posted

Bartuś nie czuje się pewnie w towarzystwie psów..., chyba głównym powodem jest źle zrośnięta szczęka - brak pełnego zrostu, instynktownie wie że w konfrontacji z psem przegra. Latającą żuchwa + wystający / leżący kieł utrudnia jedzenie i picie, -  wyjęcie papki z miseczki stanowi problem. Karmię - małe gałeczki ( sucha + mięsko + ryż). Porcje powoli żuje. Lubi żuć gryzaki typu dentastix - (dla małych piesków). Już nie ma nieprzyjemnego zapachu z pysia.

Na pewno był  uraz w okolicy miednicy / tylnych łap. Po nocy czy dłuższej drzemce lekko kuleje na tylne łapki - musi się rozchodzić.

Bardzo lubi spacery...,  bieg na smyczy - człowiek na drugim końcu daje poczucie bezpieczeństwa.

Adopcja do domu bez zwierząt. To piesek dla osoby sprawnej fizycznie.

Posted

Moli@, czy dałabyś radę dorobić Bartusiowi zdjęcia pod kątem ogłoszeń? Zdjęć jest sporo, ale z początków, kiedy sierść była brzydka :( Dużo zdjęć jest z psiakami, a po wycięciu psiaków zdjęcie traci na jakości. Przepraszam, że się czepiam, ale tak myślę jak jeszcze pokazać Bartusia. Teraz futerko mu się poprawiło, odrasta - może teraz będzie bardziej wpadać w oko.

Pokazywałam Bartusia na fb, ale nawet nie miał udostępnień... :( nigdy tak nie miałam, że ani jedna osoba nie puściła post z psiakiem dalej w świat...

Posted

5.11. na wspólne konto Promyczka i Bartusia wpłynęła kwota 40,00 zł od elficzkowa -  deklaracja X-XI.

Bardzo serdecznie dziękujemy

1781949815_kwiatki15.jpeg.ca96ec9a645adc4b623dc0c7b026e8a0.jpeg

Posted
Dnia 6.11.2019 o 01:53, WiosnaA napisał:

Słabo z kasą stoimy,ale bez ogłoszeń domków nie znajdziemy,zwłaszcza Bartusiowi bardzo potrzebny.

Elik, w wolnej chwili wyróżnij proszę te ogłoszenia z pieniążków ze skarbonki.

Tysiu, może zmienić Lublin na inne miasto?

Posted
7 minut temu, WiosnaA napisał:

Słabo z kasą stoimy,ale bez ogłoszeń domków nie znajdziemy,zwłaszcza Bartusiowi bardzo potrzebny.

Elik, w wolnej chwili wyróżnij proszę te ogłoszenia z pieniążków ze skarbonki.

Na którymś z wątków przeczytałam, że jest dobry odzew z ogłoszeń na Szczecin - tylko to daleko :(.

Posted
26 minut temu, jankamałpa napisał:

Na którymś z wątków przeczytałam, że jest dobry odzew z ogłoszeń na Szczecin - tylko to daleko :(.

Gdyby był dobry dom,zawieziemy choćby na drugi koniec Polski.

Ściana wschodnia jest "zagłębiem" bezdomności,niestety :(,  i choć zdarzają się dobre domy,to trudno jest tu znaleźć.

Miałam kilka tel z Warszawy,trochę z Białego,ale albo na podwórko,bo mały,bo szczeknie,..albo dla dziecka 3 letniego,bo lubi pieski,.albo do zabawy dla dzieci 5 i 8 ,bo lat bardzo chcą,a z mamą we wstępnej rozmowie nieciekawie się rozmawiało,itp.

Bartuś podoba się ludziom,ale nie może trafić na swojego człowieka :(

Posted
Dnia 6.11.2019 o 01:53, WiosnaA napisał:

Bardzo proszę :)

3 przelewy po 17,81 zł za 3 ogłoszenia.  Jedno dla Promyczka i 2 dla Bartusia.

Og-osz.png

• Like 1
Posted

elficzkowa, na konto psiaczków wpłynęły Twoje dwie wpłaty 5 i 7.11. po 20,00 zł i obie mają w tytule ten sam zapis, że to deklaracja za X-XI. Czy ta druga wpłata nie miała być na konto innego psiaczka?

Jeśli tak, to podaj proszę na PW konto, na które mam przelać tą kwotę i co napisać w tytule przelewu. Ewentualnie mogę zaznaczyć, .że wpłaciłaś deklaracje do stycznia 2020 r.

Proszę o decyzję.

Posted
10 godzin temu, elik napisał:

elficzkowa, na konto psiaczków wpłynęły Twoje dwie wpłaty 5 i 7.11. po 20,00 zł i obie mają w tytule ten sam zapis, że to deklaracja za X-XI. Czy ta druga wpłata nie miała być na konto innego psiaczka?

Jeśli tak, to podaj proszę na PW konto, na które mam przelać tą kwotę i co napisać w tytule przelewu. Ewentualnie mogę zaznaczyć, .że wpłaciłaś deklaracje do stycznia 2020 r.

Proszę o decyzję.

elik, to mi zadałaś zagadkę :) Przekopałam się przez swoje przelewy na koncie i wygląda na to, że pozostałe moje deklaracje poszły więc proszę zapisz to jako właśnie wpłatę do stycznia. Przepraszam za kłopot :)

Posted
34 minuty temu, elficzkowa napisał:

elik, to mi zadałaś zagadkę :) Przekopałam się przez swoje przelewy na koncie i wygląda na to, że pozostałe moje deklaracje poszły więc proszę zapisz to jako właśnie wpłatę do stycznia. Przepraszam za kłopot :)

Ok  :)  To żaden kłopot, tylko pamiętaj , że masz już zapłacone do stycznia 2020 r.

elficzkowa, Ty wiesz, że jo Cie kochom  :)

• Like 1
Posted
Dnia 8.11.2019 o 08:00, WiosnaA napisał:

Mogę :) Na jakie miasto? (na razie przeniosłam na Szczecin, bo szkoda wyróżnienia, ale jak będzie inny pomysł na miasto to przeniosę)

W okolicach Szczecina swego czasu, dwa totalnie nieadopcyjne psie dziadeczki: ślepe, kulawe i chore (bezpośrednio z przytuliska, w którym był Promyś) znalazły domki - domki wypasy, z najwyższej półki :)