elik Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 7 minut temu, Moli@ napisał: Otrzymałam powiadomienie... nie mamy problemów z kurierami, przesyłki dochodzą zawsze :), jedynie poczta potrafi zostawić awizo :( To świetnie :) Czyli nie muszę powiadamiać, że ma nadejść przesyłka? Quote
Moli@ Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 6 godzin temu, elik napisał: To świetnie :) Czyli nie muszę powiadamiać, że ma nadejść przesyłka? Zawsze powiadamiają sms o terminie dostawy... ja tylko proszę info o terminie zakupu. Puchy dla kotów - rozliczenie PDT Bartusia Dziękuję :) Quote
Moli@ Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 Stefania, jak pies ogrodnika...nie zje ale nie odda jabłka ,) 1 Quote
Poker Posted September 10, 2019 Posted September 10, 2019 10 godzin temu, elik napisał: I powtórzony w nowym oknie poniżej. Często , ale nie zawsze. nie wiem od czego to zależy. Quote
elik Posted September 11, 2019 Posted September 11, 2019 11 godzin temu, Poker napisał: Często , ale nie zawsze. nie wiem od czego to zależy. Też tego nie rozbieram :) Quote
omi Posted September 11, 2019 Posted September 11, 2019 21 godzin temu, Moli@ napisał: Stefania, jak pies ogrodnika...nie zje ale nie odda jabłka ,) Mądra, kochana Stefcia :) Quote
WiosnaA Posted September 13, 2019 Posted September 13, 2019 Dnia 9.09.2019 o 14:30, Moli@ napisał: Promyczek był dziś w lecznicy..., waga 10,9kg (od przyjazdu myślę że 1kg udało się zrzucić), skóra luźna na brzuszku i grzbiecie. Powłoki brzuszne miękkie. Bolesność (przy dotyku) na całej długości kręgosłupa. Pobrano krew do badania - jutro mam dzwonić - zostanie podjęta decyzja o leczeniu) Powiedziałam o luźnych stolcach po przyjeździe do nas..., nadal występują sporadycznie. Zlecono preparat - bakterie mlekowe przez 10 dni i kapsułka. Zostanie wystawiona faktura zbiorcza. Fiprex - 17,46zł / 09.09 (paragon) - zakup uzgodniony z WiosnąA Dnia 10.09.2019 o 12:23, Moli@ napisał: Rozmawiałam z wetką... zalecenia: - 1 x dziennie (przez 10) bakterie mlekowe (kapsułki) + 1 x dziennie Essentiale forte - lek na stawy / kręgosłup - kupię w lecznicy w sobotę Zalecenia żywieniowe: - sucha karma bez zmian - Fitmin senior + Rocco senior (puchy) Po dwóch tygodniach kontrolne badanie krwi + RTG kręgosłupa Moli,dziękuję za przebadanie Promysia. Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje i te suplementy pozwolą Promyczkowi cieszyć się zdrowiem. Quote
WiosnaA Posted September 13, 2019 Posted September 13, 2019 Na wizycie pa u Bartusia jeszcze nie byłam,ale z rozmów tel. wygląda,że wszystko jest ok. Kochani Darczyńcy, napiszcie swoje sugestie co do pieniążków Bartusia,...komu przekazać? Nie muszą być dla Promyczka,możemy przekazać innemu pieskowi,który jest w potrzebie.Jak najbardziej się zgodzę. Quote
elik Posted September 13, 2019 Posted September 13, 2019 Dnia 9.09.2019 o 14:30, Moli@ napisał: iprex - 17,46zł / 09.09 (paragon) - zakup uzgodniony z WiosnąA Poproszę o nr konta na które mam zwrócić 17,46 zł i bardzo Cię proszę zachowaj wszystkie paragony za które zwracam kasiorkę i rachunki, faktury. Jak się trochu uzbiera podeślij proszę na mój adres - zwrócę za znaczek :) Quote
Moli@ Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Leki Promyczka ( na fakturze) Faktura na maila - dziś / 14.09 Quote
WiosnaA Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 Dnia 13.09.2019 o 09:00, elik napisał: Poproszę o nr konta na które mam zwrócić 17,46 zł i bardzo Cię proszę zachowaj wszystkie paragony za które zwracam kasiorkę i rachunki, faktury. Jak się trochu uzbiera podeślij proszę na mój adres - zwrócę za znaczek :) 17,46zł za fiprex będzie ode mnie i zwrócę dla Moli przy najbliższej okazji. Quote
elik Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 31 minut temu, WiosnaA napisał: 17,46zł za fiprex będzie ode mnie i zwrócę dla Moli przy najbliższej okazji. Dziękuję Aniu za wyjaśnienie :) Quote
elik Posted September 14, 2019 Posted September 14, 2019 1 godzinę temu, Moli@ napisał: Leki Promyczka ( na fakturze) Faktura na maila - dziś / 14.09 Melduję, że nie dostałam faktury. Otrzymałam na e-mail specyfikację bez faktury. Quote
WiosnaA Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 15 godzin temu, elik napisał: Dziękuję Aniu za wyjaśnienie :) Aj, bo dopiero wczoraj pomyślałam Elu ,że wezmę to na siebie. Quote
elik Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 2 godziny temu, WiosnaA napisał: Aj, bo dopiero wczoraj pomyślałam Elu ,że wezmę to na siebie. Piękne masz myśli Aniu :) Quote
Moli@ Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Promyczek życzy spokojnej niedzieli :) Może się czepiam ale nadal będę twierdzić że ze skórą na grzbiecie jest coś nie tak..., moim zdaniem to nie efekt strzyżenia Quote
elik Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Może trzeba pobrać zeskrobinę do badania? Quote
Moli@ Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Nie majstrowałam przy szelkach...., jaki luz ,) Quote
WiosnaA Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 4 godziny temu, Moli@ napisał: Promyczek życzy spokojnej niedzieli :) Może się czepiam ale nadal będę twierdzić że ze skórą na grzbiecie jest coś nie tak..., moim zdaniem to nie efekt strzyżenia .... O masz.....a ja myślałam,że Ty o Bartusiu sierści wcześniej pisałaś. No jakoś brązowe te plamy wyglądają i wcześniej je w sumie zauważyłam...wetka nie zwróciła uwagi,nic nie mówiła? 3 godziny temu, elik napisał: Może trzeba pobrać zeskrobinę do badania? Nie wiem, Moli widzi psa i jeśli podejrzanie to wygląda,niech zdecyduje, Moli,jeśli uznasz,że trzeba to zrób badanie. Quote
WiosnaA Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Oo,zanim mój post się dodał,to widzę,że Promyk u weta był? Moli, w sprawie tej sierści pojechałaś? I co? Quote
Moli@ Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 21 minut temu, WiosnaA napisał: O masz.....a ja myślałam,że Ty o Bartusiu sierści wcześniej pisałaś. No jakoś brązowe te plamy wyglądają i wcześniej je w sumie zauważyłam...wetka nie zwróciła uwagi,nic nie mówiła? Nie wiem, Moli widzi psa i jeśli podejrzanie to wygląda,niech zdecyduje, Moli,jeśli uznasz,że trzeba to zrób badanie. Ja marudziłam nad stanem sierści u obu piesków. Bartusia konsultowałam u wetów i wykluczyli problemy - nierówno odrastał Promyczek w trakcie leczenia (był pobrany zeskrob - grzybki) pojechał do domu stałego..., zaopatrzony w szampon i psikadło. Podejrzenie nawrotu. Został spryskany lekiem..., w czwartek kąpiel a w piątek jesteśmy umówieni na kontrolną wizytę + RTG kręgosłupa + płuc (utrzymujący się od przyjazdu kaszel). Osłuchowo - serce bez zmian. Podcięto pazurki Quote
WiosnaA Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 6 minut temu, Moli@ napisał: Promyczek w trakcie leczenia (był pobrany zeskrob - grzybki) pojechał do domu stałego..., zaopatrzony w szampon i psikadło. Podejrzenie nawrotu. Został spryskany lekiem..., w czwartek kąpiel a w piątek jesteśmy umówieni na kontrolną wizytę + RTG kręgosłupa + płuc (utrzymujący się od przyjazdu kaszel). Osłuchowo - serce bez zmian. Moli, bardzo dziękuję,że pilnujesz wszystkiego! Quote
Moli@ Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 2 minuty temu, WiosnaA napisał: Moli, bardzo dziękuję,że pilnujesz wszystkiego! Lubimy się z Promyczkiem :) Quote
Anula Posted September 15, 2019 Posted September 15, 2019 Czy sierść tylko ma zmieniony kolor.czy także skóra? Groomerzy nie odkażają grzebieni,szczotek ani maszynek.Być może Bartuś zaraził się jakąś chorobą skóry. Proszę pieniążki przekazać na Promyczka. Quote
Recommended Posts