Moli@ Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Smaczki / kosteczki dostają w grupie..., nie ma problemów, nikt nikomu nie zabiera :) Bartuś pierwszy pod bramką (między ogrodem a podwórkiem) Quote
Tyśka) Posted August 24, 2019 Author Posted August 24, 2019 Dnia 23.08.2019 o 09:35, WiosnaA napisał: Tysiu, dopisz proszę na pierwszej stronie to ważne pierwsze zdanie, żeby było jasne osobom wspierającym dlaczego kupujemy dodatkowe jedzonko. Promyczek jest u Moli na BDT, ale ze wsparciem dla piesków,które były u Niej na dt i zostały na Moli utrzymaniu. Przepraszam, zapomniałam dokładnie opisać :) Już zmieniłam zgodnie z sugestią. 17 godzin temu, WiosnaA napisał: Wiemy teraz na czym stoimy i powoli chyba trzeba będzie myśleć o ogłaszaniu Bartusia. Tysiu Kochana,do Ciebie uśmiecham się w tej sprawie :) Jak najbardziej ogłoszę, ale potrzebuję więcej informacji stricte pod opis. Na razie czytam, że Bartuś to rozpieszczony łobuz, który dopiero u Moli@ nabiera ogłady ;) Nie wiem czy już jest gotowy do adopcji...? Cieszę się, że chłopcy mają tak świetną opiekę. 1 Quote
Moli@ Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Bartka można a nawet trzeba ogłaszać. Spokojnie może iść na swoje..., powinien tylko trafić do odpowiednich ludzi. Może zamieszkać w bloku..., rodzina może pracować / uczyć się - poczeka na powrót domowników Bartuś - zwinny, w miarę szybki..., typowy jedynak ,) - zachowuje 100% czystość w domu - nie niszczy - nie wyje, nie szczeka - spokojny w samochodzie - reaguje na przywołanie (sprawdziłam na zamkniętym terenie) Nie ryzykuję puszczenia luzem poza terenem - za mało się znamy ,) - potrafi chodzić na smyczy...( można spokojnie nad nim zapanować kiedy zaczyna szczekając ciągnąć do psów / rowerzystów - usiłuję go tego oduczyć) - lubi spacery - szybki marsz nie lubi - pokazuje ząbki i ma odruch gryzienia - przy czesaniu - dotykaniu do mordki, brzuszka - leży - nie dotykaj mnie! - atakuje koty Moim zdaniem nie nadaje się do domu - z małymi dziećmi - do osób starszych ( do p. Ireny trafił ze schroniska - piesek wtedy inaczej się zachowuje!), dla starszej osoby jest za szybki, zwinny - jeżeli mu się pozwoli - będzie rządzić opiekunem W ogłoszeniu podkreśliłabym jego zalety :) wady - zobaczymy co się da skorygować,) Nie ma co straszyć na zapas. 1 Quote
elik Posted August 25, 2019 Posted August 25, 2019 Super wieści :) Świetne zdjęcie do ogłoszeń 1 Quote
WiosnaA Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 Zdjęcie faktycznie super! Moli jak zwykle "expres" :), metryczkę nie najgorszą ma Bartuś :) "nie lubi - pokazuje ząbki i ma odruch gryzienia ..... - leży - nie dotykaj mnie! " O masz ci ,serio ? :( Mnie pozwalał wygłaskać się bez problemu jak leżał,wręcz domagał tego, podobało drapanko,..ale był krótko u mnie. Quote
Moli@ Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 14 minut temu, WiosnaA napisał: Zdjęcie faktycznie super! Moli jak zwykle "expres" :), metryczkę nie najgorszą ma Bartuś :) "nie lubi - pokazuje ząbki i ma odruch gryzienia ..... - leży - nie dotykaj mnie! " O masz ci ,serio ? :( Mnie pozwalał wygłaskać się bez problemu jak leżał,wręcz domagał tego, podobało drapanko,..ale był krótko u mnie. Bartek bardzo lubi pieszczoty - sam przychodzi i łepek nadstawia ale gdy jest zmęczony po spacerku,wieczorem ułoży się do spania i już drzemie wtedy nie ruszaj mnie! Myślę że takie zachowanie może być chwilowe - po zadomowieniu, poznaniu zniknie. Zmiana otoczenia, opiekuna...psy to dla Bartka szok. W nowym domu też może na początku tak się zachować. Dlatego uważam e bezpieczniejszy będzie dom bez małych dzieci..., piesek delikatnie warknie i już krzyk że agresywny :( Quote
WiosnaA Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 4 minuty temu, Moli@ napisał: Bartek bardzo lubi pieszczoty - sam przychodzi i łepek nadstawia ale gdy jest zmęczony po spacerku,wieczorem ułoży się do spania i już drzemie wtedy nie ruszaj mnie! Dlatego uważam e bezpieczniejszy będzie dom bez małych dzieci..., piesek delikatnie warknie i już krzyk że agresywny :( Księciunio znaczy się.. Będziemy więc szukać domku takiego jak sugerujesz. Quote
elik Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 Dostałam wiadomość od kuriera (GLS), że paczki zostaną dostarczone prawdopodobnie jutro. Quote
Moli@ Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 15 minut temu, WiosnaA napisał: Księciunio znaczy się.. Będziemy więc szukać domku takiego jak sugerujesz. Quote
Moli@ Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 8 minut temu, elik napisał: Dostałam wiadomość od kuriera (GLS), że paczki zostaną dostarczone prawdopodobnie jutro. a ja dostałam sms że dziś ,) gdy dotrą potwierdzę na wątku Quote
elik Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 2 minuty temu, Moli@ napisał: a ja dostałam sms że dziś ,) gdy dotrą potwierdzę na wątku Kawałek e-maila Szanowny Odbiorco, informujemy, że paczka o numerze: 54623219166 (Nr referencyjny: 144809614) nadana przez zooplus AG c/o Dirks Consumer Logis została przekazana kurierowi GLS. Adres doręczenia: Pani Halina Szcz ... , ul. Krolo... , ... Przewidywane doręczenie:2019-08-27.Chcesz bezpłatnie zmienić miejsce lub termin dostawy? Kliknij i dostosuj dostawę do swoich potrzeb: Quote
elik Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 2 godziny temu, Moli@ napisał: a ja dostałam sms że dziś ,) gdy dotrą potwierdzę na wątku I dostawa dotarła. Dostałam wiadomość, że paczki zostały doręczone :) Quote
Moli@ Posted August 26, 2019 Posted August 26, 2019 Brygada w ogrodzie w upalne przedpołudnie :) 1 Quote
Moli@ Posted August 30, 2019 Posted August 30, 2019 W deszczowe dni dzieci się nudzą... a w upalne? ,) Quote
WiosnaA Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 DT u Moli okazał się Bartusiowi szczęśliwym przystankiem. Z Nieba spadł Domek Bartusiowi,dosłownie. Do Moli zadzwonili ludzie chcący adoptować pieska i bardzo im się spodobał nasz Bartuś.Jego wiek ,tym ludziom ,okazał się wręcz atutem. Razem z Moli byłyśmy wczoraj na wizycie pa.Mieszkanie w bloku na parterze,mama, tata i córka 9 lat."Złotych klamek" nie ma,ale ludzie sympatyczni,z sercem.Pytali o różne rzeczy dotyczące pieska,dziewczynka prymuska w szkole,spokojna ,przeszczęśliwa ,że będzie mieć przyjaciela. Dom oceniłyśmy pozytywnie, i na wręcz błagalne prośby nowych właścicieli,uległam i Bartuś wczoraj został z nowymi opiekunami. Nie cieszę się,bo wiadomo,że różnie to bywa na początku,ale mam ogromną nadzieję,że to koniec tułaczki Bartusia. Wczoraj nie byłam przygotowana na taki rozwój wypadków i dziś rano pojechałam na podpisanie umowy.Bartuś trochę zestresowany nową sytuacją,ale b.grzeczny, noc minęła spokojnie.Ludzie zachwyceni Bartusiem. Nowa rodzina Bartusia, (oczywiście za zgodą pokazuję) edit...skasowałam rodzinę i twarze ludzi....Bartuś wrócił z adopcji :( 3 1 Quote
WiosnaA Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Moli ma więcej zdjęć z wizyty i w wolnej chwili wstawi. P.Irenke ścisnęło w gardle jak powiedziałam o domku : )...ucieszyła się jednak bardzo. Moli,dziękuję ogromnie za przygarnięcie Bartusia na dt i za opiekę nad maluchem. Dziękuję Ciociom (i wujaszkom?) za wsparcie finansowe Bartusia i wsparcie słowem na wątku! Quote
Moli@ Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 U WiosnyA :) Pierwsze chwile w nowym domu... :) 1 Quote
elik Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Wspaniała wiadomość :) Bartuś ma kolegę, czy koleżankę? Quote
Moli@ Posted August 31, 2019 Posted August 31, 2019 Promyś nie szukał Bartka...uff to dobrze. Kolejny upalny dzień za nami, od poniedziałku zapowiadają ochłodzenie i deszcze... Quote
Recommended Posts