elik Posted August 20, 2019 Posted August 20, 2019 2 godziny temu, Tyś(ka) napisał: Formalność z mojej strony już dopełniona :) Z mojej także :) Quote
elik Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 Przepraszam, że mącę, ale bardzo pilna i ważna sprawa. W sobotę 24.08. na trasie Zamość-Kraków-Wrocław są wolne miejsca dla psa lub kota. Chętni proszeni są o wiadomość na PW do mnie. Bardzo proszę o pomoc w szukaniu ewentualnych chętnych. Z Zamościa za Wrocław będzie jechał stary, niewidomy psiak, którego żywcem zjadają muchy. Ma miejsce w hotelu i w sobotę jest załatwiony transport. Proszę ewentualnie o podpowiedzi gdzie mogę to ogłosić. Tysiu, czy mogłabyś ogłosić to u siebie na grupie? Quote
Tyśka) Posted August 21, 2019 Author Posted August 21, 2019 Elik, zanim doczytałam to taka sama miałam myśl. Już piszę swoim i dam znać na lubelskiej grupie :) Quote
Moli@ Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 Panowie chudną ,) Promyczek "dorósł" do swoich starych szeleczek ,) Bartusiowi włos nabiera intensywnego rudego koloru...:) W piątek wetka obejrzy skórę / sierść Bartka Quote
kiyoshi Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 Dnia 19.08.2019 o 12:14, Anula napisał: Moja tymczasia miała zalecenie od weta aby usunąć wystający ząb bo nie mogła normalnie jeść.Biła zębem o miskę i prawdopodobnie bolał ten ząb. ja własnie jutro wioze do weta na usunięcie kła pieska od nas z przytuliska. Bardzo podobna sytuacja...tylko kieł z drugiej strony, dlatego z zaciekawieniem czekałam co tutaj napiszecie o tym zabku Bartusia... 1 Quote
Anula Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 2 minuty temu, kiyoshi napisał: ja własnie jutro wioze do weta na usunięcie kła pieska od nas z przytuliska. Bardzo podobna sytuacja...tylko kieł z drugiej strony, dlatego z zaciekawieniem czekałam co tutaj napiszecie o tym zabku Bartusia... Izuniu,dobrze zrobisz bo ten ząb tylko psu przeszkadza,nawet nim nie je,zniekształca szczękę. 1 Quote
WiosnaA Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 Wet p.Irenki odradził Jej usuwanie zęba Bartusiowi,bo był zdrowy,mocno osadzony i mówił ,że ogólnie w jedzeniu mu nie przeszkadza oprócz tego,że stuka w miskę. Nie wiem jak jest faktycznie i poprosiłam Moli,żeby przy okazji zawiozła Bartusia i Promyka do naszych wetów ,żeby ich obejrzeli. Z Promyczkiem p.Irenka jeździła do weta,niepokoiło ją,że Promyczkowi może coś boli z tyłu ,ponieważ w trakcie podnoszenia jak brała za tył zdarzało się że popiskiwał.Pod brzuszkiem więc go podnosiła.Lekarz badał i niby wszystko ok mówiła mi,(pisałam na wątku.)Uznała,ze nie przepada za braniem na ręce.Pieski spały z p.Irenką na łóżku,ale Promyk sam nie wskakiwał,nie miał orientacji odległości żeby wskoczyć,opierał się więc przednimi łapkami o łóżko i czekał, aż p.Irenka troszkę jego podsadzi. Chcę żeby Promyczka zbadał wet u nas,bo jak znosiłam go u siebie ze schodów to Promyk mi też zapiszczał. Moli obserwuje chłopaków i zgłosi wetowi jeśli coś ją jeszcze zaniepokoi. Quote
WiosnaA Posted August 21, 2019 Posted August 21, 2019 Dnia 14.08.2019 o 18:34, elik napisał: Biedna Pani Irenka. To straszne co teraz przeżywa. Może da się posyłać Jej od czasu do czasu zdjęcia Promyczka i Bartusia. A może po prostu kupić karmę, jaką jedli u P. Irenki? Oczywiście Elu będę wysyłać...,p.Irenka dzwoni do mnie często i dopytuje jak pieski się mają....tęskni,dom pusty mówi :( Podeślij mi proszę w wolnej chwili nr konta psiaków. Dnia 14.08.2019 o 19:21, Moli@ napisał: Przyjechała karma od P.Ireny..., myślę że tęsknią i dlatego nie bardzo chcą jeść..., wstrzymajmy się na chwilę z zakupem. Moli, jak już "dopasowałaś" jakąś karmę chłopakom,to napisz i kupimy. Dnia 18.08.2019 o 10:02, Nadziejka napisał: Promyczkowi i Bartusiowi sercem Calem Nadziejkowo-zapraszamy do 28 sierpnia! Zapraszam serduchem na maly kramik i lece do pracunki pozdrawiam lapenki wszystkie Ewuniu,ogromnie dziękujemy za bazarek! Dnia 19.08.2019 o 12:14, Anula napisał: Moja tymczasia miała zalecenie od weta aby usunąć wystający ząb bo nie mogła normalnie jeść.Biła zębem o miskę i prawdopodobnie bolał ten ząb. Może i Bartusiowi przeszkadza :(....p.Irenka słuchała swojego weta :(...zobaczymy co u nas wet powie. Dnia 19.08.2019 o 18:13, elik napisał: Na konto Promyczka wpłynęły poniższe kwoty: 200,00 zł - Skarpeta im. Talcott - 13.08. 200,00 zł - helli - 14.08. 50,00 zł - Zagrodowy pies polski deklaracja VIII – IX - 16.08. Bardzo serdecznie dziękujemy Dnia 19.08.2019 o 18:26, elik napisał: Na konto Bartusia wpłynęły poniższe kwoty: 200,00 zł - Skarpeta im. Talcott - 13.08. 200,00 zł - helli - 14.08. 20,00 zł - siostra elficzkowej deklaracja VIII 50,00 zł - Zagrodowy pies polski deklaracja VIII – IX - 16.08. Bardzo serdecznie dziękujemy Z całego serca dziękuję Wam Kochani za pomoc pieskom! Dziękuję ogromnie Skarpecie Talcott za wsparcie !! Dnia 20.08.2019 o 11:15, Moli@ napisał: 23.08 (piątek) zabiorę Bartka do weta..., niech sprawdzą ząbki, obejrzą kieł Super! Dzięki Moli! 5 godzin temu, Moli@ napisał: Panowie chudną ,) Promyczek "dorósł" do swoich starych szeleczek ,) Bartusiowi włos nabiera intensywnego rudego koloru...:) W piątek wetka obejrzy skórę / sierść Bartka Tak szybko?..hehe...więcej ruchu mają u Ciebie,Bartuś pewnie szczęśliwy,że luzem może pobiegać. Quote
Moli@ Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Bartuś, szczęśliwy jest w domu gdy może być blisko człowieka i na spacerach..., z podwórka / ogrodu szybko biegnie do domu, nie chce tam być, może boi się że nie wpuszczę do domu a może nie jest przyzwyczajony. Z psami mijają się, nie nawiązuje kontaktów. Promyk lubi wyjścia do ogrodu, spacery..., bliskość człowieka :) Częste spacery w szybszym tempie (dostosowanym do maluchów), wyłącznie psie jedzonko i chudną ,) Kupki ładne, jedzą z apetytem. W miarę możliwości przetestowałam kilka karm. Chętnie, bez problemów z gryzieniem (gryzą nie łykają) jedzą Fitmin dla seniora z dodatkiem puszek ( Rocco Menu i Rocco Classic, Dolina Noteci) - takie mam w domu - u obu kupki ładne. Moja propozycja karmy dla Promyczka: - sucha Fitmin dla seniora ( worek 15 kg na 6 miesięcy) - puchy - Rocco Senior 6 x 800g - na miesiąc. Suchą karmę - Fitmin senior kupuję dla Roxi, Remika, Misia, Bartusia...chrupki nie będą się starzeć ,) Quote
elik Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 54 minuty temu, Moli@ napisał: Moja propozycja karmy dla Promyczka: - sucha Fitmin dla seniora ( worek 15 kg na 6 miesięcy) - puchy - Rocco Senior 6 x 800g - na miesiąc. Czyli zamawiać? Jeśli tak, to poproszę adres dostawy. Quote
Moli@ Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 1 godzinę temu, elik napisał: Czyli zamawiać? Jeśli tak, to poproszę adres dostawy. Jeżeli zgadzacie się z moją propozycją :) adres wysyłam na pw Quote
Moli@ Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Kupiłyśmy puchy Rocco senior 24 x 800g dla "naszych" staruszków + woreczki na kupki (mają u nas zejście) i gratisy - malutkie, mięciutkie kosteczki + szczotki do czesania (wypróbowane) Czekamy na kuriera 14.08 kupiłyśmy (już dotarła) sucha karma Fitmin dla Seniora 30kg - dla "naszych" staruszków Nikt nikogo nie będzie objadał ... te same zapachy z miseczek i spokój / zgoda wśród seniorów ,) Quote
WiosnaA Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 3 godziny temu, Moli@ napisał: .... Moja propozycja karmy dla Promyczka: - sucha Fitmin dla seniora ( worek 15 kg na 6 miesięcy) - puchy - Rocco Senior 6 x 800g - na miesiąc. .... Ok,świetnie.... jeszcze podaj jaką dla Twoich bezdomniaczków ,to razem worek zamówimy. Elik,Eluniu, dziękuję,że zajmiesz się zakupem! Quote
Moli@ Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 4 godziny temu, WiosnaA napisał: Ok,świetnie.... jeszcze podaj jaką dla Twoich bezdomniaczków ,to razem worek zamówimy. Elik,Eluniu, dziękuję,że zajmiesz się zakupem! 14 kg Briantos karma Adult, łosoś & ryż 761394.7 wcześniej 84,60 zł teraz 74,80 zł (5,34 zł / kg) W promocyjnej cenie..., dzięki :) Quote
elik Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Do wyboru są dwa rodzaje puszek: Drób z płatkami owsianymi 222680.0 34,80 zł (7,25 zł / kg) Jagnięcina z prosem 222680.1 34,80 zł (7,25 zł / kg) Które kupić? Quote
elik Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Mówisz, masz :) Potwierdzenie zamówienia złożonego w Zooplus Przelew z konta Promyczka. Quote
Moli@ Posted August 22, 2019 Posted August 22, 2019 Wpasowały się w rytm dnia..., pory spacerków, szamanka pilnują... ja nie muszę hihi ,) Ruszamy łapkami przed kolacją :) 1 1 Quote
WiosnaA Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 16 godzin temu, elik napisał: Mówisz, masz :) Potwierdzenie zamówienia złożonego w Zooplus Przelew z konta Promyczka. ...... Elu,bardzo dziękuję! Dostałam od p.Irenki 150zł dla piesków i wysłałam na ich konta po 75zł. Quote
WiosnaA Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 Dnia 5.08.2019 o 15:49, Moli@ napisał: Za opiekę nad Promyczkiem - worek karmy bytowej dla stada np Bosch 15 kg / około 78zł Dla Promyka sucha karma dla seniora 15kg na 5 miesięcy + konserwy (pucha 400g na 2/3 dni). + opieka weterynaryjna Bartuś - PDT - 200,00zł + opieka weterynaryjna Tysiu, dopisz proszę na pierwszej stronie to ważne pierwsze zdanie, żeby było jasne osobom wspierającym dlaczego kupujemy dodatkowe jedzonko. Promyczek jest u Moli na BDT, ale ze wsparciem dla piesków,które były u Niej na dt i zostały na Moli utrzymaniu. Quote
WiosnaA Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 Moli z Bartusiem jest w lecznicy,czekają na wizytę. Mówi,że Bartuś nie jest takim aniołkiem,a jest awanturnikiem i szuka zaczepki z innymi psami.U niej stado spokojne i nie zgłaszała problemów,ale w przychodni,na ulicy Bartuś mocno pyskuje do innych :(.....w telefonie słyszałam jak darł japę :( Quote
Moli@ Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 Już w domu..., przeżyliśmy wizytę w lecznicy ,) Koszt wizyty i konsultacji - zero złotych. Dziękujemy :) Kieł zostawić..., Bartuś był konsultowany przez doktora Adamiaka, zdaniem profesora ząb mocno osadzony, zdrowy..., żuchwa krzywo zrośnięta i brak kła może być większym problemem, osłabi zrośniętą dolną szczękę. Piesek starszy i podanie narkozy dla usunięcia zdrowego zęba, kamienia nazębnego nie jest dobrym pomysłem. Weci zalecają podawanie suchej karmy, żwaczy, kostek - czyści zęby, ułatwia trawienie. Bartuś waży 10,35kg..., włos przesuszony, strzyżony - odrasta nierównomiernie. Bartuś w mieście czuje się jak ryba w wodzie..., ogon w górę, leci przed siebie i tylko patrzy kogo oszczekać / pogonić. Wchodząc do lecznicy nawet progu nie przekroczył a już startował z warkotem / szczekaniem do psów. Ciągnie, szarpie, podskakuje w górę piłując ziapę. Duży, czy mały pies - bez różnicy...próbuje atakować wszystkie. 1 Quote
WiosnaA Posted August 23, 2019 Posted August 23, 2019 Moli,super,że udało Ci się z konsultacją u p. Profesora! I w dodatku za free :), Dziękujemy pięknie lekarzom z Przychodni Małych Zwierząt! Wiemy teraz na czym stoimy i powoli chyba trzeba będzie myśleć o ogłaszaniu Bartusia. Tysiu Kochana,do Ciebie uśmiecham się w tej sprawie :) Wiecznie zapominam zapytać i p.Irenkę i Ciebie Moli...Czy Bartuś jest wykastrowany? Quote
Moli@ Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 9 godzin temu, WiosnaA napisał: Moli,super,że udało Ci się z konsultacją u p. Profesora! I w dodatku za free :), Dziękujemy pięknie lekarzom z Przychodni Małych Zwierząt! Wiemy teraz na czym stoimy i powoli chyba trzeba będzie myśleć o ogłaszaniu Bartusia. Tysiu Kochana,do Ciebie uśmiecham się w tej sprawie :) Wiecznie zapominam zapytać i p.Irenkę i Ciebie Moli...Czy Bartuś jest wykastrowany? Jajeczek brak ,) Od kilku dni na spacery Bartek wychodzi tylko z Promyczkiem..., z dwóch powodów, po pierwsze nie chcę żeby nasze psy nabrały złych nawyków, po drugie - chcę nauczyć urwisa poprawnego zachowania wśród ludzi, na drodze itp. Dziś Bartek sam, bez obstawy Promyczka idzie w gości..., zobaczymy jak się zachowa. Quote
elik Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Wczoraj tj. 23.08. na kontach Promyczka i Bartusia pojawiły się wpłaty po 75,00 zł od Pani Irenki, przekazane psiaczkom przez WiosnaA. Bardzo serdecznie dziękujemy Quote
Moli@ Posted August 24, 2019 Posted August 24, 2019 Przedpołudnie w ogrodzie :) Promyczek, nie gubi się..., pilnuje się stada i człowieka. Bartuś nadal samotnie obserwuje koleżeństwo i tylko patrzy jak zwiać do domu... 1 Quote
Recommended Posts