Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted
17 godzin temu, WiosnaA napisał:

Do uregulowania mamy jeszcze koszt  transportu  Warszawa- Grudziądz-Warszawa dla Zagrodowy pies polski.Mika,napisz ile kosztował przejazd?

Już mówię, z naszego domu do Grudziądza i z powrotem jest 600 km + opłaty autostradowe - razem 300 zł.  Uprzejmie proszę przelać te pieniążki na konto Teri będącego pod opieką Bogusika i Anulki w hoteliku u Szafirki. Może te pieniążki Promyczka przyniosą szczęście także Teri, niech Teri znajdzie także dobry domek         .pies-ruchomy-obrazek-0326.gif

Co do zdjęć Promyczka, to walczę ze sobą i komputerem i na pewno umieszczę.

• Upvote 1
Posted
1 godzinę temu, rozi napisał:

Ja nie mówię, że Promykowi będzie źle. Mnie jest źle.

a czemu Tobie tak źle? 

Posted
5 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Już mówię, z naszego domu do Grudziądza i z powrotem jest 600 km + opłaty autostradowe - razem 300 zł.  Uprzejmie proszę przelać te pieniążki na konto Teri będącego pod opieką Bogusika i Anulki w hoteliku u Szafirki. Może te pieniążki Promyczka przyniosą szczęście także Teri, niech Teri znajdzie także dobry domek         .pies-ruchomy-obrazek-0326.gif

Matko Zagrodowy a ja myślałam że Cię w tym Grudziądzu w jasyr wzięli 

masz namiary do mnie, może coś pomogę :D

Posted
8 minut temu, joi napisał:

a czemu Tobie tak źle? 

Bo właśnie usiłuję umieścić zdjęcia Promyczka, są za duże więc staram się zmniejszyć programem do zdjęć, wnuczka czeka, żeby jej poczytać i muszę spakować się na jutrzejszy wyjazd zagranicę - czuję się jak "Kobieta traktorzystka" z czasów PRL - może niektóre z Was to pamiętają:)   . Przysiadłam na chwile na dogo, żeby się odprężyć i nie wrzeszczeć na rodzinę.

Posted
8 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Jesteś naprawdę kochana :) Bardzo dziękujemy za przekazanie tat dużej sumy pieniążków dla Teriego :) Jak on znajdzie domek to pomożemy kolejnym psiakom w potrzebie i te pieniążki będą na pewno pomocne i dobrze wykorzystane :)

Posted
5 minut temu, joi napisał:

Matko Zagrodowy a ja myślałam że Cię w tym Grudziądzu w jasyr wzięli 

masz namiary do mnie, może coś pomogę :D

Tak, czy mogę wysłać Ci zdjęcia na maila i umieścisz na dogo, bo mam wyrzuty sumienia, że wszyscy czekają na zdjęcia a ja ich nie umieszaczam? napisz na priv Twoj mail

Posted
13 minut temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Bardzo dziękujemy za pomoc.Są to pokaźne pieniążki,których nie zmarnujemy.DZIĘKUJEMY Z CAŁEGO SERCA.

Posted
Przed chwilą, Zagrodowy pies polski napisał:

Tak, czy mogę wysłać Ci zdjęcia na maila i umieścisz na dogo, bo mam wyrzuty sumienia, że wszyscy czekają na zdjęcia a ja ich nie umieszaczam? napisz na priv Twoj mail

dawaj nie ma problemu :D

[email protected]

Posted

Siedzę na poczcie i czekam, jeszcze nie ma, ale to tak zawsze jak się czeka na ważną wiadomość. Aaaaa do spamu wpadło, jest :D

Posted

Po sposobie, w jaki Pani trzyma Promyka widać, że będzie miał bardzo dobrą opiekę. No ale tak, jak u Was (u nas), to mu nigdzie nie będzie, kwitł nam, gadzina. Nie ma nic gorszego, niż świetny, pełen humoru DT.

Chlip...

Posted
29 minut temu, rozi napisał:

Po sposobie, w jaki Pani trzyma Promyka widać, że będzie miał bardzo dobrą opiekę. No ale tak, jak u Was (u nas), to mu nigdzie nie będzie, kwitł nam, gadzina. Nie ma nic gorszego, niż świetny, pełen humoru DT.

Chlip...

Tak, ale w tym domu tymczasowym jest jeszcze co najmniej 52 inne łapy, kilkanaście rozmerdanych ogonków, łepków do pogłaskania, nosków do pocałowania a tam będzie na swoim, pierwszy do głasków i mizianek

Przypomina mi się Różyczka, którą odwiedziłyśmy w jej stałym domku po jakiś czasie. Prawie nas nie poznała, najwspanialej było u Gosi na kolanach, wpatrzona w nią, wsłuchana, ta jedyna pańcia. Nas miała delikatnie ujmując pod ogonkiem. I bardzo mnie to cieszyło

100_6344.JPG

• Upvote 1
Posted
17 godzin temu, rozi napisał:

Ja nie mówię, że Promykowi będzie źle. Mnie jest źle.

Nie płacz rozi....Moli miała łezki w oczach jak żegnała Promyczka,co Ona ma powiedzieć.

Tak to już jest,że nawet wirtualnie zżywamy się mocno  z niektórymi psiakami  i ich los leży nam strasznie na sercu.Promyczek rozkochał w sobie wiele osób,ale krótko dał nam sobą się nacieszyć..i dobrze,bo przecież mieliśmy założenie,żeby Domek swój Własny jak najszybciej  Promyczkowi  znaleźć....choć niektórzy na wstępie spisali go "na straty" w kwestii,że ktoś Promyka przygarnie.... i pytali mnie czy Moli@ zgodziła się żeby był u niej na "dożywociu".....nie pytałam Moli oczywiście. Najgorsze warianty zawsze biorę pod uwagę ,ale Nigdy ich nie przedkładam nad optymistyczną wersją,staram się daleko z tyłu je trzymać.

Mam głęboką nadzieję ,że Promyk w Nowym Domku dostanie  tyle miłości,na ile ten przesympatyczny staruszek  zasługuje.

16 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Niech Twoje słowa się spełnią!

Zagrodowy pies polski, zrobimy według Waszego życzenia. Cudownie! Ze swojej strony z całego serca dziękuję,za piękny prezent dla kolejnego pieska!

Przelew na 300zł już zrobiłam dla Teriego na konto Anulki,zaraz zrobię wpis na  jego wątku,

15 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Kochana jesteś, bo ja tuman komputerowy nie mogę sobie poradzić, już wysyłam.

Większość z nas stawiając pierwsze kroki na dogo nie radziła sobie z wieloma rzeczami, ..z czasem opanujesz te zdjęcia.

Stan konta na dzień 26.04.17 wynosi  267,06zł

Pozwolicie Kochani,że chwilę jeszcze "przetrzymam" te pieniążki i później przekażemy dla jakiegoś pieska w potrzebie,ok?

Posted

28.04.17 na konto Promyczka wpłynęło 75zł z bazarku milagros19853201.....Bardzo serdecznie dziękujemy!
Podeślij mi ciociu link bazarku gdzie mam potwierdzić wpłatę.

Najnowsze wieści z Domku Promyczka.

Pani Irenka mówi,że Promyczek na spacerku idzie bardzo majestatycznie jak księciunio,a z tyłu za nim świta-tak to wygląda.Nie włazi w krzaki czy trawy po bokach jak piesek Bartuś,drepcze prościutko i dumnie na tych krótkich swoich łapeczkach.Stadko jest zgodne,Pani Irenka dobrze sobie z nimi radzi.Promyczek jest wpatrzony w Panią, uwielbia się tulić i być głaskany.Popiskuje trochę jak Pani wychodzi oddzielnie na spacer z samym Bartusiem,a on zostaje z Kokusiem w domku.Jak Pani melduje ogonkom,że wychodzi do miasta i mówi chłopakom,że zostają i mają domku pilnować,to wszyscy we trójkę siedzą grzecznie i cichutko.
No i nasz Promyś wywalczył sobie miejsce na łóżku przy Pani Irence.Na początku dostał miejsce przy łóżku tak jak Bartuś,bo Koki śpi zawsze z Panią,ale Promyk popiskiwał i Pani wzięła jego na łóżko.Kokuś wówczas trochę się wzburzył,ale Pani Irenka położyła Promyczka po przeciwnej stronie.Promyś zaraz się uspokoił, zwinął się w kłębuszek i Kokuś taki podział zaakceptował i śpią we trójkę.
Pani Irenka opowiadała same ochy i achy o Promysiu,jaki on grzeczny,jaki ładny,jaki cudny ma pyszczek,jak pięknie się wita z obcymi ludźmi i wszyscy znajomi,rodzina nim się zachwycają.
Odwiedzili już swojego weta,w tym tygodniu wizyta u fryzjera i troszkę porteczki skrócą Promyczkowi,bo włoski ciągną się już po ziemi.Sierść ładnie i gęsto odrasta.
Promyk dostał odblaskowy pasek,bo pieski Pani Irenki zawsze taki noszą,żeby być bardziej widocznym z daleka,a od jesieni do wiosny wszyscy łącznie z Panią Irenką noszą odblaskowe kamizelki i taka ma przyjechać dla Promyczka od Pani córki z Anglii.
Dziś wszystkie ogonki były z panią Irenką na majówce na grilu u syna na działce.Promyczek zwiedzał tam ogromne szklarnie i tuptał dumnie jak Pan na włościach.
Pani Irenka obiecała,że za jakiś czas z czyjąś pomocą prześle mi zdjęcia.Prosiła absolutnie się nie martwić,że wszystko jest dobrze i żebyśmy spali spokojnie.

Cieszę się,że Promyk znalazł Swoje miejsce na ziemi.

Skoro najnowsze wiadomości są dobre,to chyba dłużej nie będę trzymać Promyczkowych pieniążków i trzeba przekazać dla potrzebującego pieska.
Pomyślałam,żeby spadek przekazać dla niewidomej i chorej staruszki Mróweczki,która jest pod opieką anecik.
W skarbonce Promyka mam 267,06zł.
75zł z bazarku milagros19853201 ,które niedawno wpłynęły, poprosiłam,żeby sama zdecydowała,czy chce przekazać dla Mróweczki,czy dla innego pieska.Czekam na info.

Piszcie,jeżeli uważacie,żeby spadek dać komuś innemu.

• Upvote 4
Posted

Wiosno kochana, cudne wieści. Sama decyduj komu przekazać pieniążki, wiemy że zdecydujesz jak najlepiej. Od Darka i mnie najserdeczniejsze pozdrowienia i wyrazy uznania dla wszystkich, którzy przyczynili się do uratowania i znalezienia domu dla Promyczka. Promyk zawsze dla nas będzie symbolem nadziei, że dla każdego pieska można znaleźć ukochany domek:)