Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted

Koledzy ;D

Nie wchodzą do siebie na posłanka, Maniuś próbował ale Promyczek nie był zachwycony ,)

Kocurek nie przepada za towarzystwem innych kotów za to bardzo lubi psuchy...Sabinkę kochał ze wzajemnością

100_6947.JPG

• Upvote 2
Posted
20 godzin temu, Zagrodowy pies polski napisał:

Bogusik, jako że promyczek jest bliski mojemu sercu, jeżeli się zgodzisz mogłabym przekazać na bazarek Promyczka 5 szt. obroży przeciwkleszczowych firmy Sabunol, 75 cm, nowych oraz parę innych prezentów także nowych. Jeżeli te rzeczy są potrzebne to przyślij adres na priv.

O to super!Dodam albo do wielkanocnego albo do następnego :) Dogo coś mi wariuje ale spróbuję wysłać pw.....

Posted

Zgodnie z planem, Promyczek był na kontroli u wetki.

Grzybka praktycznie nie ma, nie ma nalotów na skórze, pozostały przebarwienia które nie będą widoczne - pokryją się włosem.  Leki nie zostały zmienione nowych nie wprowadzono - kontynuacja. Kontrola + badanie krwi pod koniec przyszłego tygodnia.

Zostały wyczyszczone gruczoły okołoodbytowe.

Konsultacja, czyszczenie gruczołów - gratis :)

Za leki zapłaciłyśmy 20,95 zł (zapłacono/paragon )

100_6963.JPG

• Upvote 2
Posted
Dnia 10.03.2017 o 00:23, Bogusik napisał:

Po dłuższej przerwie bez netu zaglądam do mojego ulubieńca i....skaczę z radości na tak dobre wyniki z badań :) Kochany szkrabek z takim apetytem zajada gryzaka :)

Czekamy Aniu na termin konsultacji u dr Garncarza i miejmy nadzieję,że jednak chociaż z jednym oczkiem da się coś zrobić.

Będę niedługo ruszać z bazarkiem wielkanocnym i Promyś będzie miał też w nim swój udział :)

Bogusiu,ogromnie dziękuję,że czuwasz nad Promyczkiem!

Ja teraz zupełnie nie mam głowy do bazarku.Po niedzieli będę umawiać wizytę, najprawdopodobniej na  21.-22.03.,bo później mam kastrację Moriska i znów nie wyjadę.

Dnia 10.03.2017 o 17:51, Zagrodowy pies polski napisał:

.....

WiosnA, jak będziesz jechać do Warszawy z Promyczkiem, to daj znać, Darek i ja chętnie byśmy się z nim spotkali w Warszawie. Wspominamy często tego malucha. Może trzeba Ci w czymś pomóc?

Oczywiście dam znać, nam również będzie miło się spotkać.

Co do pomocy,to może?....zadzwonię do Ciebie.

Moli@,joi....dziękuję,że dbacie i pilnujecie wszystkiego!

Przelew w nocy puszczę ...Moli,a dojazd i ile za paliwo?

Posted

Za leki zapłaciłyśmy 20,95 zł

Dojazd do lecznicy - 5,20 zł ( przy okazji zrobiłyśmy drobne zakupy )

-------------------------

26,15 zł / 11.03 - wyjazd do weta (leki + transport )

Posted

Promyczka jest więcej, chłopczyk nabiera masy i szeleczki są już na styk bez możliwości większej regulacji. W piątek ( musimy potwierdzić ) wyjazd do lecznicy i kolejne badanie krwi... może spotkamy się i dopasujemy nowe szeleczki. Promyczek to spryciarz, w sekundę potrafi wyswobodzić się z obróżki i z luźnych szeleczek. Przed wyjazdem do Warszawy dobrze byłoby zakupić dla komfortu chłopczyka i dla jego bezpieczeństwa.

Obróżka którą ma jest na niego zdecydowanie za duża, nie można bardziej zmniejszyć. Spacery wyłącznie w szeleczkach!

• Upvote 1
Posted
5 godzin temu, Moli@ napisał:

Promyczka jest więcej, chłopczyk nabiera masy i szeleczki są już na styk bez możliwości większej regulacji. W piątek ( musimy potwierdzić ) wyjazd do lecznicy i kolejne badanie krwi... może spotkamy się i dopasujemy nowe szeleczki. Promyczek to spryciarz, w sekundę potrafi wyswobodzić się z obróżki i z luźnych szeleczek. Przed wyjazdem do Warszawy dobrze byłoby zakupić dla komfortu chłopczyka i dla jego bezpieczeństwa.

Obróżka którą ma jest na niego zdecydowanie za duża, nie można bardziej zmniejszyć. Spacery wyłącznie w szeleczkach!

Moli@ możesz zmierzyć obwód szeleczek i obróżki tak aby były dopasowane ?O ile pamiętam to chyba jeszcze Anula ma 1 szt. szelek rozm.M,które ja wysłałam i ma też obróżki.Dzisiaj dopytam czy są, tylko potrzebne będą wymiary

Posted

Rozmawiałam z Anulą i niestety ale już te ostatnie szelki co miała, zostały  wydane dla innego psiaka.Tak więc trzeba zakupić Promysiowi szelki i obrożę w sklepie

Posted
14 minut temu, Bogusik napisał:

Rozmawiałam z Anulą i niestety ale już te ostatnie szelki co miała, zostały  wydane dla innego psiaka.Tak więc trzeba zakupić Promysiowi szelki i obrożę w sklepie

Myślę że Promyczkowi trzeba przymierzyć i kupić w których będzie chodził dziś i za kilka miesięcy gdy odrosną włosy...może jeszcze trochę utyje ,)

Posted
13 minut temu, Moli@ napisał:

Myślę że Promyczkowi trzeba przymierzyć i kupić w których będzie chodził dziś i za kilka miesięcy gdy odrosną włosy...może jeszcze trochę utyje ,)

Jak najbardziej się z Tobą zgadzam:)

Posted

Byliśmy dziś na długim wieczornym spacerku...hura Promyczek załapał :)...dziarsko biegnie przy nodze od czasu do czasu przystanie, powącha i lecimy dalej :) Nie snujemy się noga za nogą...

• Upvote 1
Posted
51 minut temu, buniaaga napisał:

Witam się u Promyczka

Miałam ostatnio przyjemność poznać chłopaka. Ładnego chłopka :)

Witamy :)

Promyczek jest ładny...pięknieje w oczach i urwis wie że się podoba ,)

Posted
23 minuty temu, Baltimoore napisał:

Piękny ten Promyś :D

Śliczny urwis :D

Przystrzyżony włos odrasta - ładnie widać na ogonku, na dupci. Zarastają łyse miejsca - już są kępki z króciutkim włosem i meszkiem :)

Apetyt dopisuje...chętnie wychodzi do ogrodu z psami...spacery coraz dłuższe, nie męczy się - biegnie szybko, już nie idzie wolno kilka kroków za mną.

Posted
9 minut temu, Moli@ napisał:

We wtorek - 21.03 konsultacja okulistyczna w Warszawie...Promyczek odwiedzi stolicę :)

Oby były pozytywne wieści w sprawie oczka. Promyczek swym urokiem na pewno podbiję stolicę  radosne-sloneczko.gif