elficzkowa Posted March 6, 2017 Posted March 6, 2017 Zdrowieje Promyczek ! Oby te wstrętne robale już się wyniosły. A oczko- mam nadzieję, że uda się uratować. Quote
Moli@ Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 PROMYK Na maila otrzymałyśmy wyniki badań: Wykonano morfologię krwi. Laboratorium: MCV(ŚOK): 64.80 MCH(ŚMH): 22.10 MCHC(ŚSH): 34.00 Erytrocyty: 6.96 mln/mm3 Hematokryt: 45.10 % Hemoglobina: 15.40 g/dl Leukocyty: 11.50 tys./mm3 Trombocyty: 545.00 tys./mm3 Neutrofile pałeczkowate: 1.00 % Neutrofile segmentowate: 72.00 % Eozynofile: 10.00 % Limfocyty: 15.00 % Monocyty: 2.00 % Wykonano biochemię krwi. Glukoza: 89.00 mmol/l Jest dobrze :) Trzymamy się wcześniejszych zaleceń. Pod koniec tygodnia wizyta w lecznicy sprawdzenie stanu skóry - może wejdą nowe leki. Za dwa tygodnie powtarzamy morfologię. Quote
Anula Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Ogólnie wyniki są dobre.Warto by było jeszcze zbadać mocz.No i to oczko może jedno jest do uratowania. Moli@,bardzo,bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę i troskę nad Promyczkiem.Takie DT trzeba wychwalać pod niebiosa.Nic dziwnego,że Promyczek w ekspresowym tempie wraca do zdrowia. Quote
Moli@ Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 WiosnaA, przyjechały zakupione przez Ciebie konserwy dla Promyczka... i worek 15 kg suchej karmy dla stada, za który dziękujemy :) Quote
Moli@ Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 (edited) Pyszny gryzaczek :) powąchał za gryzak i do siebie na legowisko...:D Przed chwilą rozpakowałam pudła a tu niespodzianka gryzaki (Ptysia)...dla Promyczka ...zapomniałam ,) Karma, miska na wodę dla pozostałych sierściuchów. Dziękujemy :) Miska świetna, nie tylko do samochodu w torbie/plecaku też się zmieści...praktyczna :) Edited March 10, 2017 by Moli@ błędne imię 1 Quote
Moli@ Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Wyników badania kału jeszcze nie ma w lecznicy...laboratorium strzela focha...nie chcą robić badań na tym materiale... pozostawię bez komentarza Podobno mają być jutro około 15 ,) Quote
Moli@ Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 9 godzin temu, Anula napisał: Ogólnie wyniki są dobre.Warto by było jeszcze zbadać mocz.No i to oczko może jedno jest do uratowania. Moli@,bardzo,bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę i troskę nad Promyczkiem.Takie DT trzeba wychwalać pod niebiosa.Nic dziwnego,że Promyczek w ekspresowym tempie wraca do zdrowia. Bardzo dziękujemy :)... ale jak mówi przysłowie nie chwalmy dnia przed zachodem słońca :D Do kompletu badań można dołączyć badanie moczu... Quote
WiosnaA Posted March 7, 2017 Posted March 7, 2017 Wczoraj rozmawiałam z dr.Kalinowską o oczkach Promyczka.Zaleca konsultację u dr.Garncarza.Doszłyśmy do wniosku,że zanim Promyczek wydobrzeje i można będzie poddać jego ew. zabiegowi na oku,to w międzyczasie można umawiać się do P.Doktora,żeby nie przeciągało się nam wszystko zbytnio w czasie. Jeszcze nie dzwoniłam,bo nie wiem kiedy i jak będzie z transportem do Warszawy.W niedzielę syn przyjeżdża na tygodniowy urlop i nie będę mieć czasu do 20.03. Będę prosić męża,żeby nas zawiózł.Jutro zadzwonię do Warszawy i zobaczę kiedy P.Doktor ma wolny termin. Quote
Moli@ Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Przesłane na maila: Pies: PROMYK Materiał: Kał Badanie parazytologiczne: ujemne Enzymy trzustki: Lipaza, Amylaza, Trypsyna- obecne Jest dobrze, robali nie ma trzustka pracuje prawidłowo :) 1 Quote
Moli@ Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Wczoraj - 07.03, na konto od WiosnyA wpłynęło 38,15 zł ( - "Wydałyśmy 38,15 zł - 06.03.- leki + przejazd" ) Dziękujemy Quote
WiosnaA Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Cieszę się,że wyniki są dobre....no i ,że uszka Promyczkowi smakują,troszkę zajęcia maluch mieć będzie....a kolegę Ptysia Promyś niech oczywiście poczęstuje. Fakturka z lecznicy -109zł opłacona. Jak się wczoraj dowiedziałam, do Pana dr.Garncarza odległych terminów specjalnie nie ma.Nie umawiałam się jeszcze na konkretny dzień,bo nie wiem kiedy będę mieć transport do W-wy.W przyszłym tygodniu powinnam wiedzieć i wówczas umówię Promyczka. Na Promyczka konto dotarło.100zł od Agniesiulka K....deklaracja za luty i marzec + jednorazowa.....Z całego serca dziękujemy za pomoc! Quote
Bogusik Posted March 9, 2017 Posted March 9, 2017 Po dłuższej przerwie bez netu zaglądam do mojego ulubieńca i....skaczę z radości na tak dobre wyniki z badań :) Kochany szkrabek z takim apetytem zajada gryzaka :) Czekamy Aniu na termin konsultacji u dr Garncarza i miejmy nadzieję,że jednak chociaż z jednym oczkiem da się coś zrobić. Będę niedługo ruszać z bazarkiem wielkanocnym i Promyś będzie miał też w nim swój udział :) Quote
Moli@ Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 3 godziny temu, WiosnaA napisał: Cieszę się,że wyniki są dobre....no i ,że uszka Promyczkowi smakują,troszkę zajęcia maluch mieć będzie....a kolegę Ptysia Promyś niech oczywiście poczęstuje. Fakturka z lecznicy -109zł opłacona. Jak się wczoraj dowiedziałam, do Pana dr.Garncarza odległych terminów specjalnie nie ma.Nie umawiałam się jeszcze na konkretny dzień,bo nie wiem kiedy będę mieć transport do W-wy.W przyszłym tygodniu powinnam wiedzieć i wówczas umówię Promyczka. Na Promyczka konto dotarło.100zł od Agniesiulka K....deklaracja za luty i marzec + jednorazowa.....Z całego serca dziękujemy za pomoc! Oj! pomyłka... oczywiście gryzaki WiosnaA zakupiła dla Promyczka i chłopczyk pałaszuje :). Nad gryzakiem pracuje około 2 godzin Ptyś nie dostaje gryzaków, kosteczek, jeszcze 2 tygodniowy szlaban na takie przysmaki! Quote
Baltimoore Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 A czemu Ptysiu ma szlaban ??? Jakieś problemy zdrowotne? Quote
Moli@ Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 1 godzinę temu, Baltimoore napisał: A czemu Ptysiu ma szlaban ??? Jakieś problemy zdrowotne? mocznik - podniesiony poziom mocznika hemoglobina - podniesiony poziom hemoglobiny GPT - podwyższone próby wątrobowe Ptyś, miał chorą wątrobę co pokazały wyniki badań i na co wskazywał jego wygląd i zachowanie. Jest na diecie i jeszcze przez pewien czas pokarm ciężko strawny długo zalegający jest niewskazany. Quote
Moli@ Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Cholercia, nie mogę edytować... W okolicy ogonka widać meszek - odrastający włos...widoczna jest także jasna plamka - w tym miejscu nadal jest grzybek który uniemożliwia odrost sierści. Jutro kontrolna wizyta u wetki Quote
Zagrodowy pies polski Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 17 godzin temu, Bogusik napisał: Będę niedługo ruszać z bazarkiem wielkanocnym i Promyś będzie miał też w nim swój udział :) Bogusik, jako że promyczek jest bliski mojemu sercu, jeżeli się zgodzisz mogłabym przekazać na bazarek Promyczka 5 szt. obroży przeciwkleszczowych firmy Sabunol, 75 cm, nowych oraz parę innych prezentów także nowych. Jeżeli te rzeczy są potrzebne to przyślij adres na priv. 18 godzin temu, WiosnaA napisał: Jak się wczoraj dowiedziałam, do Pana dr.Garncarza odległych terminów specjalnie nie ma.Nie umawiałam się jeszcze na konkretny dzień,bo nie wiem kiedy będę mieć transport do W-wy.W przyszłym tygodniu powinnam wiedzieć i wówczas umówię Promyczka. WiosnA, jak będziesz jechać do Warszawy z Promyczkiem, to daj znać, Darek i ja chętnie byśmy się z nim spotkali w Warszawie. Wspominamy często tego malucha. Może trzeba Ci w czymś pomóc? Quote
Moli@ Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Dzielny Promyczek :) Kąpiel w zakupionym w lecznicy szamponie... w sobotę i niedzielę psikamy skórę i ponowna kąpiel za tydzień w piątek 2 Quote
elficzkowa Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Promyczek bardzo grzeczny podczas kąpieli a jaki śliczny . Quote
Dusia-Duszka Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Cudny szczurek mokraczek. Meszek nad ogonkiem odrasta ładnie. Quote
Moli@ Posted March 10, 2017 Posted March 10, 2017 Promyczek z kolegą Maniem układają się do spanka :) Promyczek wyczesany...zdecydowanie mniej martwego naskórka na włosach Promyczek lubi pluszaki...pilnuje, układa w legowisku... na posłanku kocurka jakby chciał się podzielić zabawką ;D 3 Quote
Recommended Posts