Jump to content
Dogomania

PROMYŚ ODSZEDŁ kochany przez Moli@, u której zaznał prawdziwej rodziny przez wiele lat. Dziękuję za wspaniałą opiekę i miłość do tego malego-wielkiego psiaka

Recommended Posts

Posted
PROMYK

Na maila otrzymałyśmy wyniki badań:

Wykonano morfologię krwi.
 Laboratorium: 
 MCV(ŚOK): 64.80 
 MCH(ŚMH): 22.10 
 MCHC(ŚSH): 34.00 
 Erytrocyty: 6.96 mln/mm3
 Hematokryt: 45.10 %
 Hemoglobina: 15.40 g/dl
 Leukocyty: 11.50 tys./mm3
 Trombocyty: 545.00 tys./mm3
 Neutrofile pałeczkowate: 1.00 %
 Neutrofile segmentowate: 72.00 %
 Eozynofile: 10.00 %
 Limfocyty: 15.00 %
 Monocyty: 2.00 %
Wykonano biochemię krwi.
 Glukoza: 89.00 mmol/l

Jest dobrze :)
Trzymamy się wcześniejszych zaleceń. Pod koniec tygodnia wizyta w lecznicy sprawdzenie stanu skóry - może wejdą nowe leki. Za dwa tygodnie powtarzamy morfologię.
Posted

Ogólnie wyniki są dobre.Warto by było jeszcze zbadać mocz.No i to oczko może jedno jest do uratowania.

Moli@,bardzo,bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę i troskę nad Promyczkiem.Takie DT trzeba wychwalać pod niebiosa.Nic dziwnego,że Promyczek w ekspresowym tempie wraca do zdrowia.

Posted (edited)

Pyszny gryzaczek :)

powąchał za gryzak i do siebie na legowisko...:D

100_6867.JPG

100_6875.JPG

Przed chwilą rozpakowałam pudła a tu niespodzianka gryzaki (Ptysia)...dla Promyczka ...zapomniałam ,)

100_6864.JPG

Karma, miska na wodę dla pozostałych sierściuchów. Dziękujemy :)

Miska świetna, nie tylko do samochodu w torbie/plecaku też się zmieści...praktyczna :)

100_6865.JPG

Edited by Moli@
błędne imię
  • Upvote 1
Posted

Wyników badania kału jeszcze nie ma w lecznicy...laboratorium strzela focha...nie chcą robić badań na tym materiale... pozostawię bez komentarza

Podobno mają być jutro około 15 ,)

Posted
9 godzin temu, Anula napisał:

Ogólnie wyniki są dobre.Warto by było jeszcze zbadać mocz.No i to oczko może jedno jest do uratowania.

Moli@,bardzo,bardzo dziękuję za wspaniałą opiekę i troskę nad Promyczkiem.Takie DT trzeba wychwalać pod niebiosa.Nic dziwnego,że Promyczek w ekspresowym tempie wraca do zdrowia.

Bardzo dziękujemy :)... ale jak mówi przysłowie nie chwalmy dnia przed zachodem słońca :D

Do kompletu badań można dołączyć badanie moczu...

Posted

Wczoraj rozmawiałam z  dr.Kalinowską o oczkach Promyczka.Zaleca konsultację u dr.Garncarza.Doszłyśmy do wniosku,że zanim Promyczek wydobrzeje i można będzie poddać jego ew. zabiegowi na oku,to w międzyczasie można umawiać się do P.Doktora,żeby nie przeciągało się nam wszystko zbytnio w czasie.

Jeszcze nie dzwoniłam,bo nie wiem kiedy i jak będzie  z transportem do Warszawy.W niedzielę syn przyjeżdża na tygodniowy urlop i nie będę mieć czasu do 20.03.

Będę  prosić męża,żeby nas zawiózł.Jutro zadzwonię do Warszawy i zobaczę kiedy P.Doktor ma wolny termin.

Posted
Przesłane na maila:

Pies: PROMYK

Materiał: Kał

Badanie parazytologiczne: ujemne

Enzymy trzustki: Lipaza, Amylaza, Trypsyna- obecne

Jest dobrze, robali nie ma trzustka pracuje prawidłowo :)
  • Upvote 1
Posted

Cieszę się,że wyniki są dobre....no i ,że uszka Promyczkowi smakują,troszkę zajęcia maluch mieć będzie....a kolegę Ptysia  Promyś niech oczywiście poczęstuje.

Fakturka z lecznicy -109zł opłacona.

Jak się wczoraj dowiedziałam, do Pana dr.Garncarza odległych terminów specjalnie nie ma.Nie umawiałam się jeszcze na konkretny dzień,bo nie wiem kiedy będę mieć transport do W-wy.W przyszłym tygodniu powinnam wiedzieć i  wówczas umówię Promyczka.

Na Promyczka konto dotarło.100zł od Agniesiulka K....deklaracja za luty i marzec + jednorazowa.....Z całego serca dziękujemy za pomoc!

Posted

Po dłuższej przerwie bez netu zaglądam do mojego ulubieńca i....skaczę z radości na tak dobre wyniki z badań :) Kochany szkrabek z takim apetytem zajada gryzaka :)

Czekamy Aniu na termin konsultacji u dr Garncarza i miejmy nadzieję,że jednak chociaż z jednym oczkiem da się coś zrobić.

Będę niedługo ruszać z bazarkiem wielkanocnym i Promyś będzie miał też w nim swój udział :)

Posted
3 godziny temu, WiosnaA napisał:

Cieszę się,że wyniki są dobre....no i ,że uszka Promyczkowi smakują,troszkę zajęcia maluch mieć będzie....a kolegę Ptysia  Promyś niech oczywiście poczęstuje.

Fakturka z lecznicy -109zł opłacona.

Jak się wczoraj dowiedziałam, do Pana dr.Garncarza odległych terminów specjalnie nie ma.Nie umawiałam się jeszcze na konkretny dzień,bo nie wiem kiedy będę mieć transport do W-wy.W przyszłym tygodniu powinnam wiedzieć i  wówczas umówię Promyczka.

Na Promyczka konto dotarło.100zł od Agniesiulka K....deklaracja za luty i marzec + jednorazowa.....Z całego serca dziękujemy za pomoc!

Oj! pomyłka... oczywiście gryzaki WiosnaA zakupiła dla Promyczka i chłopczyk pałaszuje :). Nad gryzakiem pracuje około 2 godzin

Ptyś nie dostaje gryzaków, kosteczek, jeszcze 2 tygodniowy szlaban na takie przysmaki!

Posted
1 godzinę temu, Baltimoore napisał:

A czemu Ptysiu ma szlaban ???

Jakieś problemy zdrowotne?

mocznik - podniesiony poziom mocznika

hemoglobina - podniesiony poziom hemoglobiny

GPT - podwyższone próby wątrobowe

Ptyś, miał chorą wątrobę co pokazały wyniki badań i na co wskazywał jego wygląd i zachowanie. Jest na diecie i jeszcze przez pewien czas pokarm ciężko strawny długo zalegający jest niewskazany.

Posted

Cholercia, nie mogę edytować...

W okolicy ogonka widać meszek - odrastający włos...widoczna jest także jasna plamka - w tym miejscu nadal jest grzybek który uniemożliwia odrost sierści.

Jutro kontrolna wizyta u wetki

Posted
17 godzin temu, Bogusik napisał:

Będę niedługo ruszać z bazarkiem wielkanocnym i Promyś będzie miał też w nim swój udział :)

Bogusik, jako że promyczek jest bliski mojemu sercu, jeżeli się zgodzisz mogłabym przekazać na bazarek Promyczka 5 szt. obroży przeciwkleszczowych firmy Sabunol, 75 cm, nowych oraz parę innych prezentów także nowych. Jeżeli te rzeczy są potrzebne to przyślij adres na priv.

18 godzin temu, WiosnaA napisał:

WiosnA, jak będziesz jechać do Warszawy z Promyczkiem, to daj znać, Darek i ja chętnie byśmy się z nim spotkali w Warszawie. Wspominamy często tego malucha. Może trzeba Ci w czymś pomóc?

Posted

Promyczek z kolegą Maniem układają się do spanka :)

Promyczek wyczesany...zdecydowanie mniej martwego naskórka na włosach

Promyczek lubi pluszaki...pilnuje, układa w legowisku... na posłanku kocurka jakby chciał się podzielić zabawką ;D

100_6924.JPG

100_6925.JPG

100_6933.JPG

100_6941.JPG

100_6944.JPG

• Upvote 3